Evo snimano sa mobitelom boot time od paljenja pc do ulaska u windowse. Ryzen 7 7700X na GB B650 Gaming X AX sa 32GB rama. Video je snimljen 16.06.2023 za jednog forumaša da on usporedi svoju konfu s mojom tako da ga sad i javno objavljujem i da se vidi da to ne traje par minuta kako ovdje neki to žele prikazati.
Pusti dežurne pljuvače jer nemaju pametnijeg posla, pa pljuju po nečemu što su možda 2 puta u životu probali. Isto se odnosi na tog jednog forumaša koji je sada 2. put kupio i probao Ryzena pa pametuje kako ima problema i to prenosi kao "općenite" probleme koji svi imaju. Da stvar bude bolja linka i širi teme od ljudi koji imaju nekih problema i imaju Amd konfiguracije (a problem možda uopće nije Amd-ov procesor), dok s druge strane Intel mu je i dalje "sveta krava" i tu žmiri na probleme (dapače, svi problemi su "dobre stvari" jer je to ipak Intel).
Isto tako, probleme sa Ryzenom imaju ljudi koji ne znaju uć u Bios i postavit možda 2 stavke pa je onda opet Amd krivac.
Mislim da je gigabyte jedini uspio srediti da ne trenira memoriju kod svakog paljenja na AM5, u par navrata sam pokušao omogućiti "memory context restore" na svojoj asusici ali nakon dva reboota uđe u bootloop i moram napraviti reset biosa.
Ne znam otkud ti to ali ima još proizvođača i modela ploča kod kojih se memorija ne trenira svaki put dok pališ PC, između ostalog i Asrock, Msi (više modela), pa čak i kod nekih Asus ploča, zavisno od Bios-a.