Evo snimano sa mobitelom boot time od paljenja pc do ulaska u windowse. Ryzen 7 7700X na GB B650 Gaming X AX sa 32GB rama. Video je snimljen 16.06.2023 za jednog forumaša da on usporedi svoju konfu s mojom tako da ga sad i javno objavljujem i da se vidi da to ne traje par minuta kako ovdje neki to žele prikazati.
Pusti dežurne pljuvače jer nemaju pametnijeg posla, pa pljuju po nečemu što su možda 2 puta u životu probali. Isto se odnosi na tog jednog forumaša koji je sada 2. put kupio i probao Ryzena pa pametuje kako ima problema i to prenosi kao "općenite" probleme koji svi imaju. Da stvar bude bolja linka i širi teme od ljudi koji imaju nekih problema i imaju Amd konfiguracije (a problem možda uopće nije Amd-ov procesor), dok s druge strane Intel mu je i dalje "sveta krava" i tu žmiri na probleme (dapače, svi problemi su "dobre stvari" jer je to ipak Intel).
Isto tako, probleme sa Ryzenom imaju ljudi koji ne znaju uć u Bios i postavit možda 2 stavke pa je onda opet Amd krivac.
Mislim da je gigabyte jedini uspio srediti da ne trenira memoriju kod svakog paljenja na AM5, u par navrata sam pokušao omogućiti "memory context restore" na svojoj asusici ali nakon dva reboota uđe u bootloop i moram napraviti reset biosa.
Ne znam otkud ti to ali ima još proizvođača i modela ploča kod kojih se memorija ne trenira svaki put dok pališ PC, između ostalog i Asrock, Msi (više modela), pa čak i kod nekih Asus ploča, zavisno od Bios-a.

mislim da mi je rekord boot time 6s, naravno Intel konfa
pa vama na AMD zivot prolazi samo cekajuci

Šteta, bio je pun korisnih informacija, bez zezanja. Btw. nisam ga ja prijavio (obično saspem u lice razloge prijave onome koga prijavim).