Šta je bolje za gaming konfiguraciju (nvidia gtx 580 - grafička),
AMD Phenom II X6 1100T BOX Black Edition ili Intel i5 2500k (namjeravam overclockati)?
AMD ili Intel za gaming konf.
- poruka: 30
- |
- čitano: 4.568
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
AMD Phenom II X6 1100T BOX Black Edition ili Intel i5 2500k (namjeravam overclockati)?Intel i5 2500k
AMD Phenom II X6 1100T BOX Black Edition ili Intel i5 2500k (namjeravam overclockati)?i5 2500k uz malo sreće ide preko 5GHz naravno ne sa stock coolerom nego Mugen2,Noctua NH-D14.....
Radije ajde na neku Noctu-u, Scythe Mugen3, Thermalright neki... uz i5 naravno
Intel Core i5 2500k definitivno!
Svejedno ti je sta uzmes. Neces vidjet razliku...
Kako gdje.
Nisam nigdje našao nikakvo vodeno hlađenje u HR osim onog u Linksu.
Nisam nigdje našao nikakvo vodeno hlađenje u HR osim onog u Linksu.
Ono što sam ti rekao su ti zračna hlađenja, ali su bolja od toga vodenoga skupoga 'smeća' takoreć.
Najbolje ti je da cekas i cekas i cekasssss.
Bulldozer se vec isplatio kakav god da je. Jos se nije ni pojavio a vec je ubio zaradu Intelu, 10 miliona ljudi ceka CPU skoro godinu dana.
Ljudi vise nisu sigurni ni da to postoji.
Ako uzimas GTX580 uzmi onda i i7.
Ne mora ali je bolje.
Zasto mora Tower cooler mozda je coveku bitan i izgled kompa.
razlika zanemariva intel-amd, a ako imaš amd am3+ ploču ne moraš se brinit oko buduce nadogradnje ako zadreba jaci proc pa izmeš bullyja iako sumljam da ce ti uz 1100T zatrebat jaci proc u bliskoj buducnosti.
Najbolje ti je da cekas i cekas i cekasssss.
Bulldozer se vec isplatio kakav god da je. Jos se nije ni pojavio a vec je ubio zaradu Intelu, 10 miliona ljudi ceka CPU skoro godinu dana.
Ljudi vise nisu sigurni ni da to postoji.
Ako uzimas GTX580 uzmi onda i i7.
Ne mora ali je bolje.
Slažem se,kupih prekjučer matičnu ploču, AMD Asus Crosshair Formulu V, i čekam bagera..
Kad će izać i kolko će koštat?
Koliko je zapravo bitna matična jer planiram uzeti ASRock P67 EXTREME6?
nemoj krivo shvatit pa su ovi amd procovi srot, nasuprot odlični su i sa x6 si miran neko vrijeme, ja prognoziram 2god a do tad ce biti i novih ploča i ko zna šta.. a za intel koji je malo jaci trebaš previše novaca, čitaj neisplativo.
A bitna ti je u tolikom slučaju da po njoj biraš procesor. Tako da ako ces na tu matičnu onda i5 odnosno moraš neki s1155 procesor.
P.S. Bitna ti je matična i radi OCa procesora, ta ti dopušta, ali recimo H67 ne.
Super matična,bila je recenzija u BUG u u jednom broju,iako ja da sam na tvom mjestu vec ako i ides na 2500k uzo bi neku noviju matičnu sa Z68 chipsetom.al bager samo kaj nije stigal,..kak hočeš,ako ti se zbilja tak žuri kupi ako ne pričekaj..
Najjacim bulldozerima (8 jezgri) je preporučena cijena od 300$ - prevedi to u nas na neke 2100kn, a onda bi to znacilo da bi mogao uhvatit i najjači 6 jezgreni Bulldozer, samo treba vidjet kako se oni nose...
Toooooooooooooooo, znači samo moram uzet jeftinije kućište i mogu nabavit najbolji proc JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!! (btw kad će bit dostupan u HR)?
za gaming ti netreba ni buldozer gulduzer ,i7 ,sandy nis ni to netreba 99% ide na 8400 dulacu.Buducnost koju vec najavljuju 3 godine nikak da stigne ,morti eventualno sa novom generacijom konzola
Ali tih 1 % ili 10 % ni bitno za koji ti treba quad nekakav i5 750 ili cak jos starije 9xxx vrti ko od suba.
Netreba zivjet za buducnost jer tak nebus nis kupil ,kad izadje buldozer (mesija, koji bu nazalost dao bog da sam u krivu bude ispod trenutne generacije intela a kamoli nove) bu odmah najavljen intel koji bu na papiru 30 % jel buldozera i tak u krug opet najav amd-a
Zemi sandija i garantirano si miran 5-6 let nis se nebu revolucionarno dogodilo.
Eh i netrebas nis overclockat osim ak nisi frik entuzijast za skorove na stocku sve igre rade odlicno
Pozdrav!
Za igranje će ti biti OK bilo koji noviji proc. Moja preporuka ti je da u trenutnoj situaciji ipak uzmeš intel i5-2500K pošto ima otključan množitelj i možeš ga dizati do mile volje... naravno, iskreno ne znam da li ćeš išta dobiti time, osim što će ti se sam proc više zagrijavati... ako se ne varam, dobit ćeš svega par FPS, ovisno od igre do igre... Svoj i5-2400 sam dignuo na 3,8MHz (samo množitelj) i u samim igrama nema nikakve razlike, a grije se dobih 10-15°C više. Također, trenutno je SB puno bolji u igrama nego bilo koji amd na tržištu, tako da mislim da se tu nemaš puno za premišljati.
pozz od mene
Pozdrav!
Za igranje će ti biti OK bilo koji noviji proc. Moja preporuka ti je da u trenutnoj situaciji ipak uzmešintel i5-2500K pošto ima otključan množitelj i možeš ga dizati do mile volje... naravno, iskreno ne znam da li ćeš išta dobiti time, osim što će ti se sam proc više zagrijavati... ako se ne varam, dobit ćeš svega par FPS, ovisno od igre do igre... Svoj i5-2400 sam dignuo na 3,8MHz (samo množitelj) i u samim igrama nema nikakve razlike, a grije se dobih 10-15°C više. Također, trenutno je SB puno bolji u igrama nego bilo koji amd na tržištu, tako da mislim da se tu nemaš puno za premišljati.
pozz od mene
slažem se, bilo koji noviji proc bude sve vrtio,makar bi pucao minimalno kakav X4 ,bilo AMD bilo Intel.
i 1100T ima otključan množitelj ,možda se nemože naterati samo tako na 5+ghz ,ali je i on dobar clocker...
SB je bolji ,ali ne toliko da bi mu u paketu sa kakvom boljom grafom bila tolika razlika koja bi opravdala cijenu ,IMHO.
ja glasam za jeftiniju kombinaciju : AM3+ ploča i X6 ,za razliku u cijeni (ploča i proc) uzme dobar cooler ili recimo bolju grafu/napajanje/više memorije/SSD...
Tako je vrx, 1100T također ima otključan množitelj (baš sam pogledao na amd-ovoj stranici). Razlika u cijeni njega i 2500K je svega 90-100kn, tako da mislim da to ne bi trebao biti problem, jer ipak se i5 manje grije (32nm), štedljiviji je, a i u samim igrama ima malu prednost spram 1100T. Jedino što košta više ako se uzme intel, je sama MBO... Upitna je i iskoristivost svih 6 jezgri kod amd-a, jer evo već imamo godinama 4 jezgrene cpu, a ni dan danas mnoge igre ne koriste više od 2 ili 3 jezgre...
Svoj novi komp sam uzeo prije cca pola godine i tada sam dobro vagao da li ću uzeti intela ili opet amd. Kažem opet jer sam zadovoljan korisnik Athlona 64 već godinama
Po svim testovima se pokazalo da je SB bolji i to mi je bilo presudno... ali, koji god proc da se sad uzme, će biti OK. Treba ga samo upariti sa dobrom grafičkom i nema te igre koja neće raditi. Isto tako pripaziti na ventilaciju kućišta, da se što više smanji temp svih komponenti, a ne samo proca.
AMD Phenom II X6 1100T BOX Black Edition ili Intel i5 2500k (namjeravam overclockati)?Best bay za gaming ti je Phenom X4 955 BE za nekih 800 kn i neki solidni cooler za 200-tinjak kuna. To ti je oko 1000 kn i clockneš ga hladno na nekih 3.8 do 4.0Ghz i igraš šta god hoćeš. Intel je bolji, ali je i skuplji a nećeš puno ako išta uopće profitirati na 1080p high gamingu tako da je moj glas sa strane isplativosti za Phenoma X4. Još jedna prednost za AMD je ta što kupiš odmah AM3+ ploču tako da kad ti zastari ( čitaj dojadi Phenom ) imaš otvoren put na nadogradnju nove generacije AMD procesora.
Nadam se samo da amd neće u zadnji čas promjeniti filozofiju oko socketa, kao što je intel već napravio za s1155...
Neće valjda. Takvo je stanje mjesecima, i kad bi sad u zadnji čas promjenili ploču, to bi stvarno bio cirkus. Ali nema šanse da se to desi.
Nadam se samo da amd neće u zadnji čas promjeniti filozofiju oko socketa, kao što je intel već napravio za s1155...
nebu , tek tokom(ili krajem) 2012 i pojave x10 procesora se zadržava trenutni am3/am3+ i FM1 socket i nakon toga ostaje FM1 i dolazi FM2 sa podrškom za x10 i/ili više :)
(neznam dali je to skroz službeno,ali sam gledao roadmap neki dan)
AMD se nabrijao u ovih par godina ,valjda im je dosta "drugog" mjesta :D ,pa pucaju po svim frontama ,od servera do laptopa/mobitela/padova i desktop segmenta...
ako hoces corsair hydro onda nemoj h50 nego h70 jer h50 nece dovoljno dobro hladit , a smatram da kad vec zelis vodeno da onda treba uzet kako bog zapovjeda , tj u EK-u u sloveniji watercooling kit za 220 eura , dobijes posteni 360mm radijator i sve djelove izmjenjive , kao pravo custom vodeno , ako neces onda je noctua nh-d14 bolji izbor.
Kako gdje.
vise manje u gamingu nema bitne razlike , grafa je tu bitna , ali bez obzira 2500k je definitivno bolji izbor.