AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 870.909
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD FX Club
XXX kaže...

Da, da, baš su kategorija ta dva procesora

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Koštaju jednako, zašto ne bi bili?

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Oh the iron-e, tuga je sto kad uzimas i3 moras da planiras "u buducnosti" upgrade na i5 ili i7 i tu ispada da je procesor star 4+ godine vise futureproof od najnovije tehnologije 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Da, baš tuga. Intel izdaje slabiji procesor od 5 godina stare arhitekture po istoj cijeni.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran
XXX kaže...

Da, baš tuga. Intel izdaje slabiji procesor od 5 godina stare arhitekture po istoj cijeni.

Trolaš ili šta? Uspoređuješ top seriju AMDovih procesora s entry-level Intelovim procesorima za gaming i to prikazuješ kao pozitivno. FX je mrtva platforma a sa ovim Intelom možeš igrat sve na Full HD, a kasnije ga možeš prodat jer Intel drži cijeni i ići na i5 ili i7 i biti miran godinama.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Istina, i čovjek na videu navodi isto. Kome je do nadogradnje bolje da uzme i3 i poslije i7. Tko ne midsli ništa mijenjati nekoliko godina bolje FX-a. rezultati govore sami za sebe. A sad objasni gdje sam trolao? Uspoređivani su procesori iste cijene. Tko ne misli nišra mijenjati zašto bi mu bilo bitno ako je platforma mrtva? Nove matične izlaze i dalje za saj socket pa nije problem ako rikne.

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Trolaš ili šta? Uspoređuješ top seriju AMDovih procesora s entry-level Intelovim procesorima za gaming i to prikazuješ kao pozitivno. FX je mrtva platforma a sa ovim Intelom možeš igrat sve na Full HD, a kasnije ga možeš prodat jer Intel drži cijeni i ići na i5 ili i7 i biti miran godinama.

Realno ista cijena sto ne bi bili 1v1?
Da je FX mrtva platforma najbolje pokazuje DX12 test koji koristi vise od jedne jezgre, a sto se tice prodaje i3 ne znam samo sto bi ljudi kupovali dual core u 2016, osim da bi ga kasnije opet prodavali dalje 

17 godina
protjeran
chaselol kaže...

Realno ista cijena sto ne bi bili 1v1?
Da je FX mrtva platforma najbolje pokazuje DX12 test koji koristi vise od jedne jezgre, a sto se tice prodaje i3 ne znam samo sto bi ljudi kupovali dual core u 2016, osim da bi ga kasnije opet prodavali dalje 

Pa o tom i govorim da je žalosno da se high-end CPU jednog proizvođača natječe s entry-level CPU-om drugog proizvođača. FX socket je mrtav u smislu da nema mogućnosti nadogradnje na nove i jače procesore. Moje mišljenje je da je glupo razmišljati da slijedeće 4 godine nećeš ništa mijenjati, zašto ne ako upadnu neki novci. Ograničiti se na takav način za par FPSova ideš na mrtav socket meni nije dobra opcija.

PS niti je i3 običan dual core s obzirom na visoke fenkevencije i HT (3,7+ GHz) nit je FX pravi eight-core. i3 pruža mogućnosti sasvim ugodnog gaminga.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 11:48 (Prince-Artas).
16 godina
AMD FX Club

i3 je odličan za HTPC. Više nego dovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
XXX kaže...

Istina, i čovjek na videu navodi isto. Kome je do nadogradnje bolje da uzme i3 i poslije i7. Tko ne midsli ništa mijenjati nekoliko godina bolje FX-a. rezultati govore sami za sebe. A sad objasni gdje sam trolao? Uspoređivani su procesori iste cijene. Tko ne misli nišra mijenjati zašto bi mu bilo bitno ako je platforma mrtva? Nove matične izlaze i dalje za saj socket pa nije problem ako rikne.

Taj koji ne misli mijenjat ništa par godina i kupuje novo ide na i5 i opet bolje prolazi, jer ima bolji proc u startu i mogućnost upgradea na i7 nakon tih par godina.

13 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Pa o tom i govorim da je žalosno da se high-end CPU jednog proizvođača natječe s entry-level CPU-om drugog proizvođača. FX socket je mrtav u smislu da nema mogućnosti nadogradnje na nove i jače procesore. Moje mišljenje je da je glupo razmišljati da slijedeće 4 godine nećeš ništa mijenjati, zašto ne ako upadnu neki novci. Ograničiti se na takav način za par FPSova ideš na mrtav socket meni nije dobra opcija.

PS niti je i3 običan dual core s obzirom na visoke fenkevencije i HT (3,7+ GHz) nit je FX pravi eight-core. i3 pruža mogućnosti sasvim ugodnog gaminga.

Da je fx 8 core jeste, 150 puta je bila ta rasprava i par tuzbi protiv AMD-a i ni jedna nije prosla, tako da ta prica pada u vodu.

To si u pravu jeste, ali i to je isto tako razlog sto do sad nije bilo igara koje koriste vise od 1-2 jezgre, zato ce dx12 (nadamo se) donijeti ne samo snagu vec i veci nivo iskoristenosti cijelog hardvera a ne samo jednog dijela.

A da i3 pruza mogucnosti sasvim ugodnog igranja, pruza ga i ovaj fx cak i jos bolje radi u DX12 a DX12 je buducnost, zar ne?

Realnost je, da je kupovina hardvera danas u ovom danu/godinu jako zeznuta, dal uzeti nvidia grafe koje imaju malu prednost u dx11 a gube u dx12 ogromno, ili kupovati intela koji ima znatno bolji single core performance (dx11) i3/i5 ili uzeti AMD koji ima slabiji single core (dx11) ali zato nadoknadjuje u dx12 i bez problema se nosi sa zadnjom serijom od intela, to je problem po meni 

17 godina
protjeran
AMD FX Club

Tehnički/fizički FX jest 8-core ali ruku na srce to je sranje od 8-corea, bilo koji 4-jezgreni i5 još do Sandyija je bolji od FXa u gamingu. Pravi 8-core je i7-5960X koji je za FX svemirski brod po preformansama ali i cijeni. Očekivat da će DX12 uskrnusti FX po meni je preoptimistična, da dobit će boost ali meni i dalje ne bi bio opcija za kupnju.

Za ovo što kažeš da se dobro nosi s zadnjom serijom Intela nikako ne stoji. FX ne može protiv i5 a kamo li i7 (imaš u novom Bugu).

Suma sumarum:

1. Opcija FX traži kvalitetnu matičnu za overclockiranje, ulaganje u dodatno hladnjak (neznam kakva je situacija sa Wraith hladnjacima na RH tržištu), kvalitetnije i skuplje napajanje

2. Opcija i5 i nije toliko skuplja ako se ide na non K i5 i jeftiniju matičnu, ušparat se da na napajanju i ne treba ti hladnjak

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Prince-Artas kaže...

Tehnički/fizički FX jest 8-core ali ruku na srce to je sranje od 8-corea, bilo koji 4-jezgreni i5 još do Sandyija je bolji od FXa u gamingu. Pravi 8-core je i7-5960X koji je za FX svemirski brod po preformansama ali i cijeni. Očekivat da će DX12 uskrnusti FX po meni je preoptimistična, da dobit će boost ali meni i dalje ne bi bio opcija za kupnju.

Za ovo što kažeš da se dobro nosi s zadnjom serijom Intela nikako ne stoji. FX ne može protiv i5 a kamo li i7 (imaš u novom Bugu).

Suma sumarum:

1. Opcija FX traži kvalitetnu matičnu za overclockiranje, ulaganje u dodatno hladnjak (neznam kakva je situacija sa Wraith hladnjacima na RH tržištu), kvalitetnije i skuplje napajanje

2. Opcija i5 i nije toliko skuplja ako se ide na non K i5 i jeftiniju matičnu, ušparat se da na napajanju i ne treba ti hladnjak

Nije uopće skuplja ako pričamo o haswell i5 koji je i dalje i biti će uvijek bolji i jači proc od bilo kojeg FX-a na kojem god taktu radio.

1 x Intel CPU Desktop Core i5-4460 (3.2GHz, 6MB,LGA1150) box
1 x Asrock B85M Pro3M, (s1150,DDR3,USB 3.0,SATA III,DVI/VGA/HDMI,LAN) mATX
Ukupno: 1798,91 kn

1 x AMD FX X8 8300 (3.3GHz,16MB,95W,AM3+) box
1 x Asus M5A97 R2.0 (AM3+,USB 3.0,SATA III,RAID,ATX), 125W CPU
1 x CPU Hladnjak LC POWER LC-CC-120, Intel/AMD, 120mm, PWM
Ukupno: 1835,77 kn

FX procesori su dobri i dugo će tako ostat, ali kod kupovine novog komboa više nema razloga za ići na FX jer uštede od 200-300 kn nema kao nekad.

13 godina
    neaktivan
    AMD FX Club

1. 970 ud3p 600kn

2. wraith kuler koji je negdje izmedju tx3 evo i hyper212 po performansama

Bilo kakva rasprava oko napajanja je nepotrebna jer ti isto kosta 450w i 600w danas razlike 50kn mozda.

Opet dodje manje, a sad je skocio s cijenom taj 8300 je bio po 800 a sad je vec na 1000 

a sto se tice fx-a u dx12, pogledaj ovdje ogroman boost u dx12 za nesto sto kosta 3 puta manje.
    kao sto rekoh, problem nije u hardveru vec u softveru, nece fx nista biti jaci ni bolji u dx12 nego sto je sad, vec ce imati bolji stepen iskoristenosti i smanjiti bottleneck kod nekih slucajeva

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2016 13:56 (chaselol).
    Moj PC  
    4 0 hvala 0
    17 godina
    protjeran
    chaselol kaže...

wraith kuler koji je negdje izmedju tx3 evo i hyper212 po performansama

Jel došao Wraith u RH ili još prodaju stare zalihe? Inače odličan cooler.

11 godina
    neaktivan
    AMD FX Club

FX 8xxx je jednaki "8 core" kao što je i7 4core + threadovi, ima 4FPU to se racuna. Sad ove jezgre sastrane su funkcionalne za igre kao onih zadnjih 512mb na 970... Svejedno dobar cpu

Battlelog: D3lBoy-00
    Moj PC  
    2 0 hvala 0
    12 godina
    D3lBoy kaže...

... ove jezgre sastrane su funkcionalne za igre kao onih zadnjih 512mb na 970...

auuuu, ovo je udarac ispod pojasa... 

15 godina
    AMD FX Club

Meni osobno je najveci problem kod klokanja zbog ove verzije biosa i sto ne vidim koji sam mu napon u trenutku zadao nego svaki put moram raditi restart pc-a da bi to provjerio jel zna netko jel postoji neki nacin mjenjanja ovog biosa na neki drugi koji mi pokazuje trenutacni napon kao na videu.

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    12 godina

Isrkeno kolega i mene to živcira, pošto imamo iste BIOS-e pa tako znam o čemu govoriš, ali nažalost nisam našao neki drugi način da bih odmah u BIOS-u mogao vidjeti na kojem će naponu raditi.

15 godina
    Gearbox kaže...

Isrkeno kolega i mene to živcira, pošto imamo iste BIOS-e pa tako znam o čemu govoriš, ali nažalost nisam našao neki drugi način da bih odmah u BIOS-u mogao vidjeti na kojem će naponu raditi.

Ma hocu reci da je ovo ona zesca hebada kad klokujes procesor  bas veliki minus za gigabyte.

14 godina
    neaktivan
    AMD FX Club

Imam par pitanja.

1)Dolazi gtx 1070.Dal bi bila overkill za moj fx8150 (planiram ga OCat jos)?Brijem da ce bit jaka ko gtx 980 ili 980ti.

2)OCao sam proc jucer.Stavio sam 1.3v i 4ghz.Overheat u roku od 30ak sekundi na raijintek erebossu.Ukljucio sam LLC jer je dropao napon i freezalo mi se odmah,pogasio power saving pizdarije.I dignuo multiplier na 20.Kaj nebi temperature s 1.3 volt OCom trebale bit negdje u rangu stock brzina jer se CPU overvolta zbog ovog smeca koje automatski drzi napon?

3)Ima kakvih najava za novu seriju iz AMDa?Nakon grafe uzimam neki i5 k verziju cim brze skupim novce ali zanima me,pa nisu bacili novu seriju vec kolko,3 ili vise godina?!

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr myanimelist:http://myanimelist.net/profile/carrycopter

0 0 hvala 0
    14 godina

1) Pa ono, može se reći da bi bila (nadaj se da će ti DX12 ić na ruku) ali ako imaš para uzmi GTX 1070 pa čim prije na bolji CPU.

2) Sa 1.3V se ne bi baš trebao pregrijavati. Provjeri koji napon bude pod loadom jer očito matična dosta overvolta ili nije hladnjak dobro instaliran.

3) AMD izdaje potpuno novu platformu AM4 na koju će ići i APU i CPU tako da se očekuje novi procesor. Kad točno još nema početaka ali po svem sudeć do sada tokom jeseni ili realnije početkom 2017. godine.

14 godina
    neaktivan
    AMD FX Club

Brijem da hladnjak dobro ne stoji a vec sam ga remontirao jednom zbog istog problema.Najjaci amd procesori imaju bottleneck sa single gpu grafama...stvarno im je vrijeme za novu seriju

battlelog:http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/carrycopter/ youtube: https://www.youtube.com/c/carrycopterr myanimelist:http://myanimelist.net/profile/carrycopter
    Poruka je uređivana zadnji put ned 8.5.2016 21:53 (kurt).

0 0 hvala 0
    15 godina
    AMD FX Club

Evo me od danas u klubu, nadam se da se ovdje ne raspravlja samo o FPS².

Moj PC  
    5 0 hvala 0
    13 godina
    neaktivan
    AMD FX Club

Oces grafu od cca 700eur da stavis na 3 puta jeftiniji procesor? Ne ide to tako....

Moj PC  
    0 0 hvala 0
    17 godina
    AMD FX Club

Jel mi moze netko objasniti, kada govorimo o clockovima FX procesora, sto se zapravo gleda?

Osnovni clock mog proceroa je 3.3 Ghz, dok je turbo speed 4.2.

Zasto bi meni uopce bilo vazno koliki mu je osnovni clock, ako ionako kod veceg loada potegne do 4.2?

Recimo kada bih isao overclockati procesor, zasto bi overclockao osnovni clock, a ne samo turbo clock?

Ionako mi je draze da je proc hladan dok nije u nekom velikom loadu.

Pitam, jer vidim od kolege iznad da ima FX8300 kao i ja, a vidim OCao ga je na 3.6. (cesto vidim tak nes)

Koja je svrha ako u loadu ionak bude na 4.2?

- Psiho246
    Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 16:11 (Psiho246).
    Moj PC  
    0 0 hvala 0
    12 godina
    Psiho246 kaže...

Jel mi moze netko objasniti, kada govorimo o clockovima FX procesora, sto se zapravo gleda?

Osnovni clock mog proceroa je 3.3 Ghz, dok je turbo speed 4.2.

Zasto bi meni uopce bilo vazno koliki mu je osnovni clock, ako ionako kod veceg loada potegne do 4.2?

Recimo kada bih isao overclockati procesor, zasto bi overclockao osnovni clock, a ne samo turbo clock?

Ionako mi je draze da je proc hladan dok nije u nekom velikom loadu.

Pitam, jer vidim od kolege iznad da ima FX8300 kao i ja, a vidim OCao ga je na 3.6. (cesto vidim tak nes)

Koja je svrha ako u loadu ionak bude na 4.2?

Koliko turbo koristi jezgri 4 ili 8

http://hwbot.org/signature/u135800.png
    17 godina
    mirzet1976 kaže...

Mmmmm...ne znam...al sudeci po tonu...4? 

A u meduturbo stateu od 3.6 ghz? Jel taj na svih 8 ili samo na 4?

- Psiho246
    Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 16:21 (Psiho246).
    12 godina
    Psiho246 kaže...
    mirzet1976 kaže...

Mmmmm...ne znam...al sudeci po tonu...4? 

A u meduturbo stateu od 3.6 ghz? Jel taj na svih 8 ili samo na 4?

8

http://hwbot.org/signature/u135800.png
    E-mail:
    Lozinka:

vrh stranice