Pa, naravno da je GPU score veci s 390 nego s 380X, ono sto gledamo je kakav rezultat ostvaruje cijeli pc sveukupno.
Clockni grafu iznad 1175/1575 i 4.4ghz nije dovoljno da je izgura na max
Pa, naravno da je GPU score veci s 390 nego s 380X, ono sto gledamo je kakav rezultat ostvaruje cijeli pc sveukupno.
Clockni grafu iznad 1175/1575 i 4.4ghz nije dovoljno da je izgura na max
Jel gura šta bolje grafu ako ga se OC na 4.9 GHz ili je manje više isto ako je na 4.4 GHz?
Jel gura šta bolje grafu ako ga se OC na 4.9 GHz ili je manje više isto ako je na 4.4 GHz?
4.6-4.7ghz je meni potrebno da bi zakucalo grafu nazad na 100%
Kod Firestrike testa gledaj samo GPU score koji ne može bit isti.
Zašto si zapeo za sam GPU score? Taj skor ti je isti s i7 6700K i s Phenom II x4. Zato što ne uzma procesor u obzir.
Činjenica je da revieweri uzimaju kompletni FireStrike score, a ne samo GPU score.
Pa zato što ako gledaš samo grafičke performanse onda ti je bitan GPU score jer kompletan score računa i fiziku procesora. Međutim, kad se uspoređuju grafičke kartice onda ti CPU nije faktor. Oni koji ne znaju uzimaju cijeli a oni koji znaju stave sam GPU score kao recimo Kit Guru. Znači, nema šanse da bude isti score GPU kod R9 390 i R9 380X. Ako je isti CPU tada ne može biti ni komplet score isti jer onda tu nešto ne valja.
Pa zato što ako gledaš samo grafičke performanse onda ti je bitan GPU score jer kompletan score računa i fiziku procesora. Međutim, kad se uspoređuju grafičke kartice onda ti CPU nije faktor. Oni koji ne znaju uzimaju cijeli a oni koji znaju stave sam GPU score kao recimo Kit Guru. Znači, nema šanse da bude isti score GPU kod R9 390 i R9 380X. Ako je isti CPU tada ne može biti ni komplet score isti jer onda tu nešto ne valja.
Činjenica je da GPU score nesrazmjeno veći od PhysX score znači da je proc vjerojatno usko grlo.
4.6-4.7ghz je meni potrebno da bi zakucalo grafu nazad na 100%
Znaći do 4.6 je zapravo fx8320 bn za 7950?
Za divlji overclock od 50% na gpu i memoriju = da
jesi mozda testirao za npr neki normalni oc, tj. tvornicke od te grafe? na koliko bi proc trebao biti da nema bc? Ja npr imam ovu grafu iz potpisa koja je slicna toj, i proc na 4.2, ali npr u sw battlefrontu nikad mi nije zakucana na 100%, vrti se onako od 85 - 90 (doduse igram na 1680x1050, bili mozda to bio razlog?), a proc na oko 70%
1175/1500 je oc za koji je dovoljno 4.2ghz, jel dizem memoriju i gpu treba 4.4 cim predje 1250/1600 onda treba jos mhz @cpu
jesi mozda testirao za npr neki normalni oc, tj. tvornicke od te grafe? na koliko bi proc trebao biti da nema bc? Ja npr imam ovu grafu iz potpisa koja je slicna toj, i proc na 4.2, ali npr u sw battlefrontu nikad mi nije zakucana na 100%, vrti se onako od 85 - 90 (doduse igram na 1680x1050, bili mozda to bio razlog?), a proc na oko 70%
GPU usage bi vjerojatno skocio na 100% kad bi igrao na 1080p, ali mislim da bi mogao taj cpu na 4.4-5ghz bez nekih problema
ja cekam zen arhitekturu
Nece moci max ali medium hoce sve ovisi od naslova igre
Procesor jer je jako los bolje bi mu bilo da kupi neki fx 6xxx ili 8xxx pa da bi mogao uzivati u nekakvo ljepom igranju opet neznam nisam imao jos apu pa nemogu reci mozda je sve krivo sto govoim
Ima tu vise pitanja sto on hoca da igra koje naslove koja rezolucija posto je taj njegov apu dual core neznam sta bih ti rekao.Mozda bi bilo najbolje da uzme novi procesor recimao kao najjaci A10-7xxx ili da se prebaci na fx seriju
Bok
Kupio sam asrock 970 extreme4, pa me zanima jeli moguće(i kako) isključiti provjeru kod bootanja, jer pri paljenju prvo se obavlja provjera koja traje oko 5 sekundi, te se teko onda pojavljuje BIOS screen i boota windows. Kako to isključiti?
Lp i hvala
P.S. znam da ovo nije tema za to pitanje, ali ovdje je vecina overclockera na AM3+ socketu koji napamet znaju bios
Bok
Kupio sam asrock 970 extreme4, pa me zanima jeli moguće(i kako) isključiti provjeru kod bootanja, jer pri paljenju prvo se obavlja provjera koja traje oko 5 sekundi, te se teko onda pojavljuje BIOS screen i boota windows. Kako to isključiti?
Lp i hvala
P.S. znam da ovo nije tema za to pitanje, ali ovdje je vecina overclockera na AM3+ socketu koji napamet znaju bios
Provjera? Misliš na POST? Ne, to se ne može isključiti
Ma ne to, nego pri paljenju vrti sve one error kodove na displayu, tj provejrava dali sve radi kako treba, to me zanima dal se može isključiti
Potraži "Enable Fast Boot" opciju u biosu
Da li ti je stabilan?
Mozda mali offtopic ali nema veze,
Novi stock kuleri za novu AMD seriju kulera