AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 866.419
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
191x7 kaže...

Pa, naravno da je GPU score veci s 390 nego s 380X, ono sto gledamo je kakav rezultat ostvaruje cijeli pc sveukupno.

Clockni grafu iznad 1175/1575 i 4.4ghz nije dovoljno da je izgura na max

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina

Jel gura šta bolje grafu ako ga se OC na 4.9 GHz  ili je manje više isto ako je na 4.4 GHz?

13 godina
neaktivan
Gearbox kaže...

Jel gura šta bolje grafu ako ga se OC na 4.9 GHz  ili je manje više isto ako je na 4.4 GHz?

4.6-4.7ghz je meni potrebno da bi zakucalo grafu nazad na 100%

17 godina
itomic009 kaže...

Kod Firestrike testa gledaj samo GPU score koji ne može bit isti.

Zašto si zapeo za sam GPU score? Taj skor ti je isti s i7 6700K i s Phenom II x4. Zato što ne uzma procesor u obzir.

Činjenica je da revieweri uzimaju kompletni FireStrike score, a ne samo GPU score.

Twitter: @191x7
14 godina

Pa zato što ako gledaš samo grafičke performanse onda ti je bitan GPU score jer kompletan score računa i fiziku procesora. Međutim, kad se uspoređuju grafičke kartice onda ti CPU nije faktor. Oni koji ne znaju uzimaju cijeli a oni koji znaju stave sam GPU score kao recimo Kit Guru. Znači, nema šanse da bude isti score GPU kod R9 390 i R9 380X. Ako je isti CPU tada ne može biti ni komplet score isti jer onda tu nešto ne valja.

14 godina

Pa zato što ako gledaš samo grafičke performanse onda ti je bitan GPU score jer kompletan score računa i fiziku procesora. Međutim, kad se uspoređuju grafičke kartice onda ti CPU nije faktor. Oni koji ne znaju uzimaju cijeli a oni koji znaju stave sam GPU score kao recimo Kit Guru. Znači, nema šanse da bude isti score GPU kod R9 390 i R9 380X. Ako je isti CPU tada ne može biti ni komplet score isti jer onda tu nešto ne valja.

17 godina

Činjenica je da GPU score nesrazmjeno veći od PhysX score znači da je proc vjerojatno usko grlo.

Twitter: @191x7
17 godina
chaselol kaže...
Gearbox kaže...

4.6-4.7ghz je meni potrebno da bi zakucalo grafu nazad na 100%

Znaći do 4.6 je zapravo fx8320 bn za 7950?

13 godina
neaktivan
Mile kaže...

Za divlji overclock od 50% na gpu i memoriju = da

17 godina
chaselol kaže...
Mile kaže...

jesi mozda testirao za npr neki normalni oc, tj. tvornicke od te grafe? na koliko bi proc trebao biti da nema bc? Ja npr imam ovu grafu iz potpisa koja je slicna toj, i proc na 4.2, ali npr u sw battlefrontu nikad mi nije zakucana na 100%, vrti se onako od 85 - 90 (doduse igram na 1680x1050, bili mozda to bio razlog?), a proc na oko 70%

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

1175/1500 je oc za koji je dovoljno 4.2ghz, jel dizem memoriju i gpu treba 4.4 cim predje 1250/1600 onda treba jos mhz @cpu

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
AMD FX Club

Ja sam jucer jedan test odradio stabilnost kloka od 15 min prime small fft u kombinaciji sa futuremark benchmark 1080p 15min evo kako temperture stoje mala je slika ali se bar dobro vide temperture sto je najbitnije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 12:00 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Mile kaže...
chaselol kaže...
Mile kaže...

jesi mozda testirao za npr neki normalni oc, tj. tvornicke od te grafe? na koliko bi proc trebao biti da nema bc? Ja npr imam ovu grafu iz potpisa koja je slicna toj, i proc na 4.2, ali npr u sw battlefrontu nikad mi nije zakucana na 100%, vrti se onako od 85 - 90 (doduse igram na 1680x1050, bili mozda to bio razlog?), a proc na oko 70%

GPU usage bi vjerojatno skocio na 100% kad bi igrao na 1080p, ali mislim da bi mogao taj cpu na 4.4-5ghz bez nekih problema

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.12.2015 14:49 (D3lBoy).
17 godina
Za 4.2 mu treba iznenadujuce malo, u biosu postavim samo +0.025 ( neznam tocno kolko je standardni napon) al dok idem vise treba mu sve vise soka, a s time i temp rastu na 4.2 mi sad ne prelaze 50, u ljetno vrijeme bi vec onda bila druga prica
17 godina
AMD FX Club

ja cekam zen arhitekturu

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2015 18:38 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
Evo frend me pitao moze li r9 270X Toxic ici zajedno uz njegov procesor amd a6 7400K, tj. hoce li moci imati vecinu igara na medium-max settingsima. PSU ima neko odlicno kvalitetno tako da to nije problem
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HolyPotato kaže...
Evo frend me pitao moze li r9 270X Toxic ici zajedno uz njegov procesor amd a6 7400K, tj. hoce li moci imati vecinu igara na medium-max settingsima. PSU ima neko odlicno kvalitetno tako da to nije problem

Nece moci max ali medium hoce sve ovisi od naslova igre

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 11:00 (dreadmoore).
9 godina
Da, a sto bi trebal promijeniti za max?
15 godina
HolyPotato kaže...
Da, a sto bi trebal promijeniti za max?

Procesor jer je  jako los  bolje bi mu bilo da kupi neki fx 6xxx ili 8xxx pa da bi mogao uzivati u nekakvo ljepom igranju opet neznam nisam imao jos apu pa nemogu reci mozda je sve krivo sto govoim

9 godina
A mozda bi mu bilo bolje da uzme athlon x4 860k I graficku asus hd 7770 2gb dual fan, model bi ovak imati vise fpsa nego prijevoz?
9 godina
Na mobu sam, htio sam napisat mogel bi ovak imat vise fpsa nego prije
15 godina

Ima tu vise pitanja sto on hoca da igra koje naslove koja rezolucija posto je taj njegov apu dual core neznam sta bih ti rekao.Mozda bi bilo najbolje da uzme novi procesor recimao kao najjaci A10-7xxx ili da se prebaci na fx seriju

9 godina
Aha, ima monitor rezolucije 1440x900, a najvise igra fps igre
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Dali mu se onda cisto za gaming bolje isplati kupiti r9 270X toxic sa procesorom amd a6 7400K ili za istu cijenu kupiti amd athlon x4 860k zajedno sa amd asus hd 7770 2gb OC
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
AMD FX Club

Bok

Kupio sam asrock 970 extreme4, pa me zanima jeli moguće(i kako) isključiti provjeru kod bootanja, jer pri paljenju prvo se obavlja provjera koja traje oko 5 sekundi, te se teko onda pojavljuje BIOS screen i boota windows. Kako to isključiti?

Lp i hvala

P.S. znam da ovo nije tema za to pitanje, ali ovdje je vecina overclockera na AM3+ socketu koji napamet znaju bios 

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 19:42 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Tony1999 kaže...

Bok

Kupio sam asrock 970 extreme4, pa me zanima jeli moguće(i kako) isključiti provjeru kod bootanja, jer pri paljenju prvo se obavlja provjera koja traje oko 5 sekundi, te se teko onda pojavljuje BIOS screen i boota windows. Kako to isključiti?

Lp i hvala

P.S. znam da ovo nije tema za to pitanje, ali ovdje je vecina overclockera na AM3+ socketu koji napamet znaju bios 

Provjera? Misliš na POST? Ne, to se ne može isključiti

14 godina
AMD FX Club

Ma ne to, nego pri paljenju vrti sve one error kodove na displayu, tj provejrava dali sve radi kako treba, to me zanima dal se može isključiti

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD FX Club

Potraži "Enable Fast Boot" opciju u biosu

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Da li ti je stabilan?

Andreabuterer
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Mozda mali offtopic ali nema veze,

Novi stock kuleri za novu AMD seriju kulera

https://youtube.com/watch?v=soc5x_4IACQ

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice