Ma necu hvala.Za tih 100kn vjerovatnu uzmem bolju mbo.LP
AMD FX Club
- poruka: 5.910
- |
- čitano: 881.017
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ok hvala vam...jel fx4300 treba am hladnjak ili moze biti i na stocku?
Za 4300 stock cooler je dovoljan, osim ako ga neces clockati iznad 4ghz.
Poz.Imali netko ovdje FX-4300?Jeli bolji od G3258?
3.8 su clockali FX-4300 na vodi?
A ja imam svojeg 4100 na 4.5 GHz na zraku... ko tu koga?
Sa tim da pokusas uzeti Asrock Annyversary maticnu. Tako bih ja ucinio.
P.s. Fx4300 je bolji, no intel ti je sa s1150 "future proof"

Novi 1151 socket je izašao sa Skylake procesorima tako da sve 1150 ploče se manje proizvode i uskoro odlaze u EOL.
Novi 1151 socket je izašao sa Skylake procesorima tako da sve 1150 ploče se manje proizvode i uskoro odlaze u EOL.
Uvijek me je zanimalo što se desi kada npr više na našem tržištu nema ploca a tebi rikne u garantom roku gigabyte daje 3 godine ja mislim a oni nemaju tih ploca više?
Uvijek me je zanimalo što se desi kada npr više na našem tržištu nema ploca a tebi rikne u garantom roku gigabyte daje 3 godine ja mislim a oni nemaju tih ploca više?
Pretpostavljam da ti vrate novac a ti ostaneš popišan.
Asus isto daje 3 godine garancije sa svojim pločama. A gledaj najbolje bi bilo kada ne bi morali saznati.
Pretpostavljam da ti vrate novac a ti ostaneš popišan.
Asus isto daje 3 godine garancije sa svojim pločama. A gledaj najbolje bi bilo kada ne bi morali saznati.
Trebali bi mi dati novu polocu i novi procesor :) ali noviji socket ofc inaće je ovo katastrofa.
A i amdov Zen se ceka

A i amdov Zen se ceka
Pa sad diskutabilno.
i5 je skuplja nadogradnja nego bilo koji FX 8xxxm a da ces upgrade na i3 onda stvarno..... tako da cisto sumnjam da ce on kesirati tolike novce na upgrade.

Ima li tko sa FX 83xx i 290X da mu bottlenecka u vecini igara. Cpu mi je oko 50-60% a gpu oko 60-80% u dosta igara, npr. u GTA V. Sumnjam u bn zato sto ekipa sa GTX 980 i 4790k ima isto nizak gpu usage. Totalno me zbunjuje danima. OCan je na 4.5ghz, probao sam i na skoro 4.7 (nije stabilno) ali makar da pokrenem da vidim gpu usage, ali i dalje je apsolutno isti
Ako se procesor ne muci, nije usko grlo. Da je, bio bi na 100% a grafa bi bila kocena.

Ako se procesor ne muci, nije usko grlo. Da je, bio bi na 100% a grafa bi bila kocena.
Kolega, ja velim da ste u krivu :)
da je procesor na 100% tada bi imao uzasne lagove i stekanja a to nitko ne zeli.
Fx 83xx niti ne moze biti na 100% u normalnom radu da ga hebes
i naravno da mu cpu stvara bn jer grafa nije na 99% i tocka.
Dakle ispod 99% ne daje svoje potpune performanse, neka odstupanja koja bih ja i koje toleriram i koja su u redu kada se gpu usage krece izmedu 85 i 99%
bemu miša pa i sam se testirao grafe sa fx proceosorom pa ste vidili kako to izgleda, da ne govorim da sa i5 ili i7 dobijes puno vise od grafičke.
Opet velim ovo nije niti nebi trebao nikome biti problem ako igra na 50+ frejmova
Kupio sam njega jer je skoro 200kn jeftiniji(links), sto mi je dosta znacilo ...
Vidim da se malo spominje tu po temi, jel vrijedilo dodat tih 200kn vise?
Kupio sam njega jer je skoro 200kn jeftiniji(links), sto mi je dosta znacilo ...
Vidim da se malo spominje tu po temi, jel vrijedilo dodat tih 200kn vise?
Ako znas clockati uzmes 8300, ako ne znas uzmes 8320
Isti cip, sve i jedan ce ici na 4.5 bez problema
da je procesor na 100% tada bi imao uzasne lagove i stekanja a to nitko ne zeli.
Dakle ispod 99% ne daje svoje potpune performanse, neka odstupanja koja bih ja i koje toleriram i koja su u redu kada se gpu usage krece izmedu 85 i 99%
bemu miša pa i sam se testirao grafe sa fx proceosorom pa ste vidili kako to izgleda, da ne govorim da sa i5 ili i7 dobijes puno vise od grafičke.
Opet velim ovo nije niti nebi trebao nikome biti problem ako igra na 50+ frejmova
Nisam u krivu nego u uredu.
Jasno da rijetko koja igra može FX-a 8xxx nagurati na 100% jer rijetko koja igra može toliko jezgri podnijeti (pogurati, opteretiti).
No ako se procesor ne muči, on ne može biti usko grlo. Usko grlo je ako on daje sve od sebe a to nije dovoljno.
U protivnom je u pitanju nešto drugo (OS, driveri, optimizacija igre, ...) JER procesor u toj situaciji ima đusa da još više gura.
Osim toga, tko kaže da mu grafa mora biti na 99%?
Grafa mi u gta v na oko 60% i imam oko 50-60 fpsa na sve max. ali kad odem npr. na plažu gdje je otvoreno skoci na 150fpsa i usage na 99% okrenem se prema gradu padne na 60% probao oc do 4.7ghz, reinstall drivera... etc.
Isto i u BF4, Dying Light...
Koji Windowsi?
10, jao nije valjda da cu morat na intel :D Probao sam i podic rame sa 1333 na 1600mhz... ista stvar, dok opet nekima vidim u istoj kombinaciji igre stoje na 100% gpu load npr. dying light i bf (updatean mi je dying light na 1.5.0 nije ni to problem)... tako da jos uvijek mislim da je ipak nesto drugo u pitanju osim BN... Ovo nije jedini video, ekipa sa 8350 stock vrti gpu na 99% ja sa 8320 na 4,5 na 70% nesto tu smrdi
10, jao nije valjda da cu morat na intel :D Probao sam i podic rame sa 1333 na 1600mhz... ista stvar, dok opet nekima vidim u istoj kombinaciji igre stoje na 100% gpu load npr. dying light i bf (updatean mi je dying light na 1.5.0 nije ni to problem)... tako da jos uvijek mislim da je ipak nesto drugo u pitanju osim BN... Ovo nije jedini video, ekipa sa 8350 stock vrti gpu na 99% ja sa 8320 na 4,5 na 70% nesto tu smrdi
Morat ces ti kolega tu svoju 290X donijet do mene pa cemo mi to testirat da vidimo sta i kako...
Tamo negdje pocetkom 9.mj kada dodem u Zagreb dogovorimo se...Nesto drugo je u pitanju a mozda i je do grafe nesto...
D3lboy, bit će da moraš sve odspojit i ponovo pospajat koristeći što kraće rute i što bolje kabele. Reseatati procesor naravno. Promijeniti pastu. Flashati biose i firmwaree (pa i od pržilice!), staviti nove drivere, proći 3Dčmark i onda testirati... :p
Edit: Ne zaboraviti i bios grafe stavit novi, to je krucijalno.
Neznam stvarno, nisam ja ni blizu ZG :D Mislim da je najnoviji bios grafe, ali maticne ima 2 novija, ali za oba pise samo improves usb nest. Probat cu iako ne volim flashat bios uzalud. Grafa je kupljena 1.6. ove godine tako da imam garanciju al mislim da nije do nje, ima nekih cudnih senzora, usage cita onako all over the place malo 20% pa sec poslje 95% pa 13% i tako, pa sam morao upaliti u afterburneru "Enable unified GPU usage monitoring"... tada se stabilizirao graf. mozda je samo i senzor ko ce ga znat. U valleyu pise da je temperatura 2040125c dok svuda dalje daje ispravnu temperaturu. Nebi ju reklamirao zbog tog samo
Valey i Heaven neocitavaju ispravno temp na Hawai chipu ili je 0 ili neka astronomska temperatura.

Dečki pričate borbene.
FX 8350 kloknut na 4.5ghz ne moze drzati grafu zakucanu u nijednoj igri osim the witchera 3 i točka
to što vi na sekundu odete na 99% pa se spusti je još veći problem.
Ja ne znam što pokušavate no jednostavno je tako..
Dakle niti i7 ne može to napraviti u svim igrama tako je bilo na 1080p rezi, sada kada sam prešao na 1440p grafa je u svakoj igri 99%
Ne razumijem Vas ali eto.. ja ko da sam bezveze radio temu sa fx 8320 i gpu usage.
Da ne govorim da r9 290x treba jos vise procesorske snage da podigne grafu na 99% konstantno.
U pravu si.
Ja imam R9 390 i nedavno sam sa PII 955 presao na FX8300.
Mogao sam igrati bez stekanja ali je proc bio na plafonu, sve 4 jezgre na 100%.
Imao sam 30 FPS-a manje nego sada ali sam mogao igrati, nije bilo stekanja sve dok se proc ne bi poceo pregrijavati.
Tako izgleda bottleneck.
GPU nece biti na 100% ako nema potrebe biti na 100%.
Dečki pričate borbene.
FX 8350 kloknut na 4.5ghz ne moze drzati grafu zakucanu u nijednoj igri osim the witchera 3 i točka
to što vi na sekundu odete na 99% pa se spusti je još veći problem.
Ja ne znam što pokušavate no jednostavno je tako..
Dakle niti i7 ne može to napraviti u svim igrama tako je bilo na 1080p rezi, sada kada sam prešao na 1440p grafa je u svakoj igri 99%
Ne razumijem Vas ali eto.. ja ko da sam bezveze radio temu sa fx 8320 i gpu usage.
Da ne govorim da r9 290x treba jos vise procesorske snage da podigne grafu na 99% konstantno.
Znaci Bf4 na high/ultra i 70% gpu usage je normalno ? Jer kazem ima more videa sa istim konfiguracijama gdje je 290X usage konstantno 99% tu i tamo mozda padne na kratko ali opet se zakuca na 99%
EDIT: Bf4 singleplayer ni sekunde ispod 99% usage, 170-200fps high/ultra 1080p postavke. Sad sam jos vise zbunjen, znam moguce da se proc vise muci u MP ali nije to TAKO slab procesor budimo realni. A i kao sto sam rekao vecina bez beda gura 290 sa 83xx na 99% u bf4 mp... Neznam sta da vise probam, nitko u blizini nema neki bjesni cpu pa da probam grafu kod njega :/
Tvoja grafička i sve je ispravno - točka
Ovi muljatori sa 99% gpu usagea sa fx procesorom nek muljaju svoje korisnike na youtubeu..
tolko toga ovisi o tome da jednostavno boli glava.
meni je sa gtx 970 gpu usage padao u bf4 na 60%
bf4 je sranje igra za benchanje.
naravno sa i5/i7 sve ce to biti znacajno bolje ali i sada ti je igrivo zar ne?
Upravo sam editao svoj prethodni post, neznam, borim se sa logikom haha stari 280x je u gta v bio skroz 99% sad je oko 60% kod mora 99% zasto ne pokusava gurat u gradu na 99% nebo zna. Probao sam skoro sve, ne zelim updateat bios maticne jer vidim da dosta ljudi ima problema sa bootanjem na zadnjem 2603 updateu - pa se nebih bas zezao oko tog
Kada bi grafa stalno bila na 99% onda bi igra štekala ko luda, tad bi grafa bila pre opterečena i pitanje je koliko bi dugo uopče izdržala takav rad...npr. poput rudarenje, nešto za što takve grafe nisu ni dizajnirane. Grafa mora varirati i tek u najzahtjevnijim situacijama dolaziti na 100%. Pa upravo se trude na driverima da lokaš igru na 60 fps-a tako da grafa spušta klokove ako joj ne treba za više od toga. Optimizacija opterečenja, manja potrošnja i manje zagrijavanje za ugodan gaming. Da mi je grafa stalno na 99% gledao bih novu. Da li će dobar i5 ili i7 davati stabilniji i viši FPS? Svakako. Koliko para toliko muzike a sa FX-om za soma kuna ima dosta muzike, možda ne baš uz najskuplje grafe uvijek ali generano tko ne gleda u fraps može guštati u igrama. Tko gušta u frapsu jadna mu majka i tako :D.