AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 882.950
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AMD FX Club
dabar_solta kaže...

dali si proba ugasit adaptive power management mode u driverima nvidia

edit: ako igraš online i ako neko ima slab komp i vrti 8 fps ,onda svima ostalim igraćima vrti isto 8 fps .

nisam probao

15 godina
odjavljen
AMD FX Club

Hm a zaboravio sam pitat. Kakve su performanse u ostalim igrama ako igraš bilo što drugo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

iskreno igram samo sc2 i world of tanks tako dai neznam,a wot je isto neoptimiziran al max postavke 50-100fps

15 godina
odjavljen
AMD FX Club

Probaj ovo što su ti predložili kolege napravit pa vidi šta će se desit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ne bih se čudio da je do CPU-a zato što SC2 koristi samo JEDNU jezgru !! Evo ja ga baš sad igram ovih dana i gledao sam malo CPU i GPU usage i vidim da koristi samo jednu jedinu jezgru a ostatak procesora doslovno zjapi. Ja imam Ivy na 4.5Ghz pa nemam problema s FPS-om ali sam primjetio da u nekim situacijama padne na oko 50 - 60 fps a inače kako gdje rokam preko 100 fps u prosjeku. Ako uzmeš u obzir koliko je slabiji FX clock to clock od mog ako se koristi samo jedna jezgra onda su moguće loše performanse ali ipak mislim da ne bi trebale baš toliko. Probaj reinstalirat sve redom pa vidi.

15 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

To je bila i moja incijalna pretpostavka, inače CoH2 je isto dosta loše radio na FX 8320 @ 4.3 dok sam imao taj cpu. Fps dropovi kad je puno akcije i jedinica na ekranu itd, i igra je koristila dvije jezgre ali to nije bilo dovoljno.

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

trebam hitnu pomoc
malo sam gledo nesto oko procesora (FX 8320) i naso AMD overdrive
i sad ja budala pocetnik nesto se zajebavo s time i malo overkloko da vidim jel mogu stavit 4.0ghz i haj dobro stavim ga ja na 20x otvorim cpuid i pise 3999mhz sve normalno 
i onda sam ja nesto diro i izbacilo mi je neku poruku nisam zapamtio sta je pisalo nesto sa turbom modu ja mislim da ga iskljucim i ja stisnio yes i mogu ga overklokat do 6300mhz
samo zelim vratit sve kako je bilo
ev ako ovo sta moze pomoc http://prntscr.com/7d9ig7

e
vo vratio sam sve kako treba samo mi je malo trebalo vremena da skuzim

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 3:22 (SecTTion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SecTTion kaže...

i onda sam ja nesto diro i izbacilo mi je neku poruku nisam zapamtio sta je pisalo

Kad vec cackas mecku, zapisi sta radis 

Ugasi turbo prije nego sto pocnes da clockas preko AMD OverDrive

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Najbolje i sigurnije OC iz Biosa,amd overdrive samo je dodatna gnjavaža,puno bolje Oc iz biosa i jednostavnije.
13 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
Najbolje i sigurnije OC iz Biosa,amd overdrive samo je dodatna gnjavaža,puno bolje Oc iz biosa i jednostavnije.

Hm da i ne.
Da je clockanje jednostavnije u biosu, zaista nije, bios zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca (maticne) negdje je pojednostavljeno a negdje bas i nije. AMD OverDrive je "bolji" jer ovamo sve radis u 2-3 klika misem, dok bios i "pocetnici" kao sto je ovdje slucaj, malo se ljudi izgube, svi smo bili tu nista sramotno 

Za clockanje do nekih 4-4.2Ghz, AMD OverdDive je odlicno rjesenje jer to nisu velike frekvencije i nista zahtjevno. Pa cak i da nesto zeznes i izbaci ti BSOD, ti nisi nista dirao po biosu, nisi sacuvao podesavanja sto ljudi cesto urade i ne znaju vratiti na fabricka podesavanja i tu nastane frka.

Za "pocetnicki" nivo overclockanja, AMD OverDrive je odlicna aplikacija i ponajbolje rjesenje. Tek kad tu naucis neke stvari, kako i sta se clocka/pomjera (OBAVEZNO PROCITATI BAR 2-3 TUTORIJALA) tek onda mozes prckati po bios OC.

Dosta komentara ima na to da je AMD OverDrive nestabilan, nepouzdan, dobijaju se slabije performanse, ali isto tako ima i ljudi koji kazu obrnuto, a ja iz licnog iskustva ne mogu nista reci, drzao sam svoj FX na 4500Mhz preko overdrive uz istu voltazu kao iz biosa tako da...
Mada ponavljam, za mali OC (do 4.2ghz) AMD OverDrive je odlican izbor pogotovo ako ti je prckanje po biosu strano i ne razumijes sve kako treba.

15 godina
AMD FX Club

http://valid.x86.fr/gvsc20 danas se zezao s klokom i napokon ga nadjem stabilnog 

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Super, ali na 1.5 ti guta go kalorifer:D Dobitak tim klokom ti je puno manji nego što vjerjatno misliš kad su igre u pitanju. Recimo da ti je 4.4 neki optimum na što nižem mogućem naponu.

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Super, ali na 1.5 ti guta go kalorifer:D

And XXX won internet for today 

13 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

http://valid.x86.fr/gvsc20 danas se zezao s klokom i napokon ga nadjem stabilnog 

kollka ti je temp u loadu?gj

15 godina
AMD FX Club

62°C

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
na 1.5v? u prime?
15 godina
AMD FX Club

U prime da zasto se cudis 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Imam dva radijatora jedan 240mm i drugi 120mm debljine 4.8cm

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dreadmoore kaže...

ako ga misliš držat 24/7 na 4.8ghz i 1.5v taj procesor neće dugo izdržati,ionako si mu več skratio život

11 godina
protjeran
dreadmoore kaže...

baš me zanimalo o ćemu se radi. koja je to kombinacija jeli u seriju?

@d4rkd3atH

zašto bi oštetilo proc 1.5v?

13 godina
neaktivan
dabar_solta kaže...

@d4rkd3atH

Pusti ga trola, ako drzis proc hladan (ispod 65*C) nista mu nece biti 

Mada realno ici iznad 4.4ghz je ovdje suvisno

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 20:51 (chaselol).
12 godina
dabar_solta kaže...
dreadmoore kaže...

@d4rkd3atH

malo se informirati, nije samo bitna tempertura...

članak jest malo stariji, ali principi su ostali isti

http://www.anandtech.com/show/2468/6

13 godina
picajzla0707 kaže...
dabar_solta kaže...
dreadmoore kaže...

@d4rkd3atH

pusti ih ;) djeca sta da ti velim,mamice i tatice im pokupovali kompove i odmah se umislili da sve znaju

11 godina
protjeran
kako onda 9590 radi priko 1.5v stock? kako nije bitna temperatura?
13 godina
dabar_solta kaže...
kako onda 9590 radi priko 1.5v stock? kako nije bitna temperatura?

ajmo ovako,jel isto da te lupim s naponom od 1.2v ili od 1.5v naravno da nije,temperatura je naravno bitna al ima i ostalih stvari koje su bitne za rad

11 godina
protjeran

mos i sa 15kV ako je na 0.00001A

te ostale stvari su?

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.6.2015 22:24 (dabar_solta).
13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

clanak iz 2008 za procesore iz 2012, sigurno je tehnika napredovala a pogotovo arhitektura 

Realno FX ce ti trajati 3 godine i da ga vrtis na 1.5V bez problema, da su izdrzljivi jesu sto govori sama cinjenica da turbo boost siba 1.5 voltazu samo tako, temperatura je tu glavna danas sto se tice vishera serije

15 godina
AMD FX Club

Dok god ti imas fx ispod 65°C netrebas se brinuti ali isto tako zna se koji je max napon  za njih bez daljenjeg napon ti najvise povecava temperaturu a sto je veci napon to je i veca potrosnja i vise se grije.A sto je  netko rekao turbo boost ti sam povecava napon i to  po tvornickim postavkama za 200mhz bez problema mu daje 1,45v sto je stvarno previse za tako mal klok.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

da 1.38v(1.45v u prime) na 4.6ghz meni na manual, turbo nisam prova. al je cpu vid 1.30v ,sve priko ovog clocka ne ide stabilno nikako radi temperature,dali je ko prova ispolirat fxa i hladnjak navodno to pomaže izvuc jos par stupnjeva 

kako na fxu doc do temperature jezgre?

jos jedno pitanje , manji VID dali znaći da je low leakage ćip, ili je sve isto maslo pa radi na manje volti ali vuće više struje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 11:37 (dabar_solta).
12 godina
chaselol kaže...
picajzla0707 kaže...

clanak iz 2008 za procesore iz 2012, sigurno je tehnika napredovala a pogotovo arhitektura 

Realno FX ce ti trajati 3 godine i da ga vrtis na 1.5V bez problema, da su izdrzljivi jesu sto govori sama cinjenica da turbo boost siba 1.5 voltazu samo tako, temperatura je tu glavna danas sto se tice vishera serije

Al ga baljezgas, samo da nesto napises. Kakve veze ima arhitektura sa voltazom koja ostecuje proc. 

Prije je izrada bila "grublja" te je proc radio na default visoj voltazi i pri OC trpio vece voltaze od danasnjih koji trebaju sve manje napona. Doduse vise su se grijali i trosili ali eto.

coffe,coffe,coffe.....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice