AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.053
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Overclockers.net imas guidr za sve i jedan cpu i na sve i jednoj ploci, sta i kako ugasiti i sve objasnjeno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD FX Club
Rupy kaže...
mirzet1976 kaže...
D3lBoy kaže...

@mirzet, obara itekako i clock i napon... samo treba postavit "Minimum processor state" na 30% i to je to.

Kod mene postavljeno na sljedeci nacin i radi ko urica:

1. CPU overclock na Offset mode.

2. CnQ i HPC postavljeni na Enabled, sve ostalo na Disabled.

3. Power Options = High performanceMinimum processor state: 30%

4. Vidi scr. u prilogu

5. Ako se ne vidi dobro, klikni ovdje i ovdje

Kod mene u biosu je kao i kod tebe namješteno, samo u Windowsu idem na Balanced i stvar rješena jednostavnije - obara mhz i napon.

http://valid.canardpc.com/hwx19k
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Uspio sam sa Balance power settings, ali me sad muci offset. stavio sam +0.05000 sto bi trebalo biti oko 1.417v ali on pod stress testom i opcenito ne prelazi 1.380v... LLC je na 75% ne kuzim

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...

Uspio sam sa Balance power settings, ali me sad muci offset. stavio sam +0.05000 sto bi trebalo biti oko 1.417v ali on pod stress testom i opcenito ne prelazi 1.380v... LLC je na 75% ne kuzim

To znači da ti je vid 1.325-1.330V za taj CPU, kod mene je vid 1.3V

12 godina
mirzet1976 kaže...
D3lBoy kaže...

To znači da ti je vid 1.325-1.330V za taj CPU, kod mene je vid 1.3V .Piše ti u biosu koji VID imaš a u ovim monitoring programima kao CoreTemp

11 godina
neaktivan

Da u medjuvremenu sam skinuo coretemp i u njemu pise 1.3250 a oduvijek sam VID gledao u biosu i tamo mi je uvijek pisalo 1.356v pa nisam ni gledao nigdje dalje jer reko pa valjd su u biosu naj tocniji podaci... al eto nisu :D Hvala

12 godina
D3lBoy kaže...

Da u medjuvremenu sam skinuo coretemp i u njemu pise 1.3250 a oduvijek sam VID gledao u biosu i tamo mi je uvijek pisalo 1.356v pa nisam ni gledao nigdje dalje jer reko pa valjd su u biosu naj tocniji podaci... al eto nisu :D Hvala

Ovdje u biosu CPU configuration stoji koji VID imaš slika

11 godina
neaktivan

Valja sad sve samo mi ne drzi na voltazi koju sam stavio vec nesto nize (LLC sam stavio na 50% kao kad sam imao manualnu voltazu), probao sam llc 75% al onda baš kuva u stress testu do 67c je core dosao pa sam prekinuo, a i u sobi mi je trenutno vruce

12 godina
D3lBoy kaže...

Valja sad sve samo mi ne drzi na voltazi koju sam stavio vec nesto nize (LLC sam stavio na 50% kao kad sam imao manualnu voltazu), probao sam llc 75% al onda baš kuva u stress testu do 67c je core dosao pa sam prekinuo, a i u sobi mi je trenutno vruce

Na kojem naponu i brzini radiš stress

11 godina
neaktivan

Trenutno na 4.4 i 1.39v ali zbog High LLC - 50% ne dodje do toga, nekako su mi sa offsetom vece temperature a kamoli jos da stavljam LLC na 75%...

EDIT 2: Gledam malo po biosu.... Cpu/nb voltage: 1.4v "da to mi malo cudno zadnjih dana... Ček šta !?" Tip je ko zna kad stavio sam NB voltažu na 1.4v ja ju nisam dirao mjesecima, prije sam ju povecavao na 1.2v i to je to, bilo je skroz na 1.2v, u zadnja 2 dana nekoliko puta sam loadao defaultne postavke, danas sam resetiro cmos i nisam ni prisao nb voltazi, i 3 dana se mucim zasto mi tako visoke temperature kad probam sa Offset, sad sam vratio na 1.17v... sve 5 OCCT ne prelazi 57c... Ne ide mi u glavu kako je memorirao da mu je 1.4v NB default, nikad bio prije... o bože sitnice popila mi živce, ko zna kolko se to vec przi tako, valjda nije ostavilo nikakve štete :/

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 3:29 (D3lBoy).
10 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pozdrav svima! 

Imam problema s radom procesora FX 8350. Bez pretjeranog opterećenja temperatura jezgre ide preko 60°C. Na slici se vidi temperatura za vrijeme instalacije programa.

Svaka pomoć je dobrodošla.

.. ..
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 12:34 (Dario5432).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Dario5432 kaže...

Pozdrav svima! 

Imam problema s radom procesora FX 8350. Bez pretjeranog opterećenja temperatura jezgre ide preko 60°C. Na slici se vidi temperatura za vrijeme instalacije programa.

Svaka pomoć je dobrodošla.

Koristiš dosta veliki napon na procu 1.400v,osim ako nisi OC navedeni. Slobodno spusti na cca:1.250V i frekvenciju postavi fiksno na 4GHz i obavezno isključi Turbo funkciju u BIOSU i temperature sigurno padaju dolje.Tvoja ploča i nije za OC navedenog FX8350 pogotovo s visokim voltažama experemintirati na dosta slaboj 4+1 phase regulaciji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 13:01 (3n3m1).
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Moguće ako ti hladnjak ne sjeda kako treba na procesor. Možda si neku od strana jače pritegnuo pa ima malo lufta. Meni sa zračnim ne ide preko 47 stupnjeva pri max opterečenju. Najviše što sam ima je 58 ali to je bilo nakon dužeg igranja zbog grafe koja zagrije i matičnu te ostatak kompa. Koliko je asus direct su II odličan hladnjak na grafi tolio je ipak i snažna grafa radijator za kompletni sustav.

http://www.pohrani.com/f/44/Nx/4IObnMGR/screen-shot-02-14-15-at-.png

47 max 47 max
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...

Moguće ako ti hladnjak ne sjeda kako treba na procesor. Možda si neku od strana jače pritegnuo pa ima malo lufta. Meni sa zračnim ne ide preko 47 stupnjeva pri max opterečenju. Najviše što sam ima je 58 ali to je bilo nakon dužeg igranja zbog grafe koja zagrije i matičnu te ostatak kompa. Koliko je asus direct su II odličan hladnjak na grafi tolio je ipak i snažna grafa radijator za kompletni sustav.

Tebi sve jezgre ne rade na 4.0GHz,pogledaj malo bolje core 0 i 1 npr:3.7GHz?

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

To variira ovisno od trentka i jezgre. Ne da mi se koristitio prime ali tamo je sve zakucano na 4.0, u stvari ne želim ga koristiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

I u OCCT-u treba radit sve flat na 4.0Ghz.

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Nemam pojma zašto ne radi, samo sam multi satvio na 20 a sve ostalo ostalo uključeno uključujući i uštedu energije. Neda mi se truditi oko toga jer u praksi sve radi super stabilno, brzo, tiho i hladno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ista stvar je bila i s njegovim hladnjakom. Ovaj sam stavio da malo poboljšam ali sam očito samo smanjio temperaturu socketa.

15 godina
XXX kaže...

Mislim da ti taj clock nije siguran za stabilnost tu nesto nije uredu

15 godina
Dario5432 kaže...

Ista stvar je bila i s njegovim hladnjakom. Ovaj sam stavio da malo poboljšam ali sam očito samo smanjio temperaturu socketa.

Iskljuci turbo postavi napon cpu 1.2-1.3V  i onda uradi neki test primeom ili nekim drugim programom pogledaj jeli stabilan i dokle ide temperatura pa nam javi ili postavi neke slike.

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Stavio ga sad na 18.5 pa je sve ravnomjerno makar je i onako sve radilo 100% stabilno. Radilo je 100% stabilno i kada sam ga držao na 22. Baš nikakvih problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Mislim da je prime 95  i intel burn test najbolji za testiranje  a opet svako ima svoje misljenje i razloge.Svaki svoj clock koji sam testirao bio je ili prime ili intel burn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Nakon reseta biosa evo sad sve zakucano na multiju 20, sve jezgre. Čak je i smanjio voltažu na samo 1,3 za 4.0 klok. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
XXX kaže...

Nakon reseta biosa evo sad sve zakucano na multiju 20, sve jezgre. Čak je i smanjio voltažu na samo 1,3 za 4.0 klok. 

Možeš komotno i na 1.250V spustiti,meni za FX6300@4.0GHz treba 1.216V i stabilan je pod Prime95 nakon sat 1+ vremena.Možeš npr probat smanjiti CPU NB Voltage s stock na 1.000V kao i NB Voltage na 1.000V koristim takve postavke i funkcionira full stabilno a profitiraš da se matićna manje grije tokom opterečenja.Smatram da je Prime 95 bolji pokazatelj stabilnosti procesora od traljavog OCCT s užasnim sučeljem.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 14:58 (3n3m1).
10 godina
neaktivan

Turbo isključen, ali napon nisam mogao (ili znao) smanjiti.

15 godina
Dario5432 kaže...

Turbo isključen, ali napon nisam mogao (ili znao) smanjiti.

Ali kako mi se cini tebi ventilator tu slabo radi brzina mu 250 rpm zato i imas vjervatno tako velike temperature

10 godina
neaktivan

Easy Tune 6 i ne radi baš najbolje što se toga tiče. Sad sam sve podesio pa ću vidjeti kako radi.

Hvala na opasci.

13 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
XXX kaže...

Možeš komotno i na 1.250V spustiti,meni za FX6300@4.0GHz treba 1.216V i stabilan je pod Prime95 nakon sat 1+ vremena.Možeš npr probat smanjiti CPU NB Voltage s stock na 1.000V kao i NB Voltage na 1.000V koristim takve postavke i funkcionira full stabilno a profitiraš da se matićna manje grije tokom opterečenja.Smatram da je Prime 95 bolji pokazatelj stabilnosti procesora od traljavog OCCT s užasnim sučeljem.

Vidim da ljudima cesto preporucas drasticno smanjenje napona i znam da ne mislis nista lose, ali moram ti reci da je tvoj procesor debela iznimka i vrlo vjerojatno drugima takvo smanjenje napona nece uspjeti. Recimo susjed mi ima fx6350 i za standardnih 3.9 GHz najnize sto je uspio spustiti napon je na 1.3 V LLC On, bez da mu prime ne izbacuje errore, a takvi naponi su prosjek ili cak ispod  FX prosjeka. Samo malo lakse sa "komotnim spustanjem na 1.25 V" i sve 5, jer ima ljudi koji ce spustiti i u nekom trenu, mozda i dok nesto bitno rade, ce se pc smrznuti. LP

17 godina

gdje ti ocitavas taj svoj napon? jel to taj postavljeni u biosu ili ocitani sa nekim programom? jel imas ukljuceni llc? ja ga također imam oc-anog na 4.0, stock napon na maticnoj, sa llc na auto tj iskljucen i u everestu se u full loadu krece ispod 1.2, negdje oko 1.18

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Stock voltaza za 3500Mhz je 1.25V-1.35V, kod nekih primjeraka ces moci ici i ispod 1.25 za 3500Mhz, dok kod nekih neces moci prismrditi ispod 1.35V jer turbo boost siba voltazu od 1.5V kod nekih!

Sto se turbo isplati gasiti najbolje se vidi na prvoj slici 1.425V 

A fino i preko AMD overdrive mozes clockati CPU, dignes multiplier na 20.5, stavis auto voltazu i dobijes ovako nesto na drugoj slici 

Pratite malo voltazu preko AMD overdrive kad ovako clockate i vidjecete do koje granice skace.

Turbo boost je totalno retardiran sto se tice voltaze, 1.5V on zna da "povuce" za 4100Mhz a vidite kakva je ovdje situacija da kod mene ne mrda od 1.2625V (da imam odlican primjerak CPU sto se tice OC i voltaze)

Odvrti prime95 ili aidu64 ne vise od 10 minuta, tu ce ti 100% izbaciti gresku, vidi sliku br 3, odes opet u AMD overdrive i malo podigni voltazu.

Nema potrebe za podesavanjem preko biosa!

Stavio max voltazu preko AMD Overdrive na 1.3125V(sigurno moze i manje, tu se smanjuje/povecava ako bas hoces ali 1.3V je odlicna za ovu brzinu) i problem rijesen.

P.S. u biosu ugaseno turbo, apm, c1e ostalo ne diras.

Eto ako nekome pomogne kako OC u par klikova, bez puno cackanja po biosu sigurno i sa stock hladjenjem, super.

Razlika izmedju OC preko AMD OverDrive i Biosa je, sto preko biosa ides na frekvencije iznad 4.5Ghz, dok je sve ostalo i vise nego brze i lakse preko AMD OverDrive.

Meni je tako 24/7h setup kompa evo i validation

http://valid.x86.fr/ln7uvb

Smanjujem polako voltazu:

http://valid.x86.fr/2elu8p

Turbo+auto voltage Turbo+auto voltage
Manual OC AMD Overdrive Manual OC AMD Overdrive
error peta jezgra error peta jezgra
voltaza dignuta, 10 minuta radio bez problema voltaza dignuta, 10 minuta radio bez problema
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 9:23 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice