AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 871.006
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club
Almin94 kaže...

Koliko otprilike napona treba FX-u 8320 da radi stabilno na 4GHz? Do koliko idu najvise kada se undervoltaju 4.1 ili 4.2GHz? Na koliko vi drzite?

Zelim da nadjem najnizi napon jer mi je dovoljan i na stocku za GTX 770. 

Za 4.0 Ghz im u pravilu treba oko 1.3V ali to varira naravno od primjerka do primjerka te matične ploče. Dobar dio ih na 4.0Gjz radi full stress test stabilno sa nešto malo manje od 1.3V dok nekim treba i malo više od 1.3V.  Pa to ti je undervoltanje kad ima stock ploče daju blizu 1.4V.  Moja preporuka ti je da nađeš nekakav balans da ti H60 drži CPU u okvirima što se tiče temperature a da ostane tih. Znači nekakav napon od 1.35V ili max do 1.4V postavi i onda nađi koji maximalni takt možeš postići s tim.

P.S. Kakva vam je iskoristivost grafe u igrama vama dvojici sa GTX 770 grafama i FX-om ??

15 godina
odjavljen
itomic009 kaže...
Almin94 kaže...

Koliko otprilike napona treba FX-u 8320 da radi stabilno na 4GHz? Do koliko idu najvise kada se undervoltaju 4.1 ili 4.2GHz? Na koliko vi drzite?

Za 4.0 Ghz im u pravilu treba oko 1.3V ali to varira naravno od primjerka do primjerka te matične ploče. Dobar dio ih na 4.0Gjz radi full stress test stabilno sa nešto malo manje od 1.3V dok nekim treba i malo više od 1.3V.  Pa to ti je undervoltanje kad ima stock ploče daju blizu 1.4V.  Moja preporuka ti je da nađeš nekakav balans da ti H60 drži CPU u okvirima što se tiče temperature a da ostane tih. Znači nekakav napon od 1.35V ili max do 1.4V postavi i onda nađi koji maximalni takt možeš postići s tim.

P.S. Kakva vam je iskoristivost grafe u igrama vama dvojici sa GTX 770 grafama i FX-om ??

Što god igrao radi dobro,ništa ne šteka a bottleneck nisam primjetio niti bi ga trebalo bit, jedina igra koju trenutno igram a čudno se ponaša općenito na ovoj konfi je GTA IV, tj. GTA Episodes from liberty city ali to je zato šta je loše optimizirana. Iskoristivost procesora pri 99% opterećenosti grafe je oko nekih 35-45%, barem je tako kad su unigine heaven ili valley upaljeni. Ali sve u svemu je ok. Zadovoljan sam.

There is only one rule in metal, play it F*CKING LOUD!
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
Almin94 kaže...

Duplo bolja iskoristivost nego sa Phenomom 955. ;)

U svakoj igri koju sam do sada igrao razlika je ogromna - Crysis 3, Far Cry 3, Metro Last Light. Crysis 3 najvise optereti i ugrije konfu. 

Sada razmisljam o kupovini nove ploce, ali nikako da se odlucim. Mislio ici na gigabyte, ali kazu ima problema sa voltagedrop-om, dok drugi kazu da nema nikakvih problema, isto tako i sa ostalim plocama. Da li bi kod FX-a frekva i napon trebali ostati zakucani kada se pokrene IntelBurnTest? Gledam review-e i svaka druga ploca mu obara napon i frekvenciju u takvim testovima zbog toga sto probije power limit ploce... Cini mi se da bi za ovaj CPU najbolji bio ASUS i njihov digitalni napon.

14 godina

Zavisi kako koja ploča. Imao sam Gigabyte ploče i Asus ploče sa FX-om i sve je to dobro ako ne uzmimaš one najjeftinije. Oko voltage dropa ti isto varira od ploče do ploče i do samih postavki kod clockanja te u BIOS-u. Takt mora biti zakucan inače ne valja. Najjeftinija dobra ploča za FX-a je od Asusa M5A97 EVO R2.0 ili UD-3 od Gigabyta.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Zavisi kako koja ploča. Imao sam Gigabyte ploče i Asus ploče sa FX-om i sve je to dobro ako ne uzmimaš one najjeftinije. Oko voltage dropa ti isto varira od ploče do ploče i do samih postavki kod clockanja te u BIOS-u. Takt mora biti zakucan inače ne valja. Najjeftinija dobra ploča za FX-a je od Asusa M5A97 EVO R2.0 ili UD-3 od Gigabyta.

Dvije navedene ne bi trebale imati takvih problema?

15 godina
odjavljen

Almine, ja ti mogu samo potvrdit da ova Asus M5A97 EVO R 2.0 nema  problema sa FX-om. Pošto je imam.

Voltaže i frekvencija ne padaju na minimum pod 100% opterećenjem u prime95 i IBT.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 14:17 (D.N.R.).
15 godina
neaktivan
D.N.R. kaže...

Almine, ja ti mogu samo potvrdit da ova Asus M5A97 EVO R 2.0 nema  problema sa FX-om. Pošto je imam.

Voltaže i frekvencija ne padaju na minimum pod 100% opterećenjem u prime95 i IBT.

Hvala, kupujem nju ubrzo! 

Kada postavis napon oko 1.45V, pada li onda u IBT? 

15 godina
odjavljen
AMD FX Club

Do sad nisam doživio droppove. Neki dan sam se malo igrao i uspio sam dogurat do 4.5ghz ali mi je trebalo oko 1.48v za stabilno, temp. su bile dosta visoke i na granici ali nije bilo dropova.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 16:12 (D.N.R.).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
D.N.R. kaže...

Do sad nisam doživio droppove. Neki dan sam se malo igrao i uspio sam dogurat do 4.5ghz ali mi je trebalo oko 1.48v za stabilno, temp. su bile dosta visoke i na granici ali nije bilo dropova.

nebi smio trebat toliko puno, 1.400 mu probaj dat

15 godina
odjavljen
Bulldozer kaže...
D.N.R. kaže...

nebi smio trebat toliko puno, 1.400 mu probaj dat

Volio bih da je tako. Ali sve dok je napon ispod ~1.48v, worker #6 prijavi puno grešaka i "hardware failure" i prestane test vrtit na jezgri 7.

Npr. za 4.4 ghz je dosta 1.416, ma nije baš "zlatan" primjerak procesora ali ja sam zadovoljan jer sam sa ok voltažom dobio iz FX 8320, FX 8350 stock sa turbom. To mi je i bio cilj kada sam kupio cpu.

14 godina

Tako su se slično i moji FX 8320 primjerci slično clockali.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 18:24 (itomic009).
12 godina
AMD FX Club

Mojem 8320 treba za 4.5 Ghz 1.46V da bio stabilan, samo onda moj mali samuraii zz nema nikakve šanse da ga ohladi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Koliko napona vam je trebalo sa 5GHz validaciju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Jel ima kakvog glasa o AM3+ ljubavi ili smo EOL?

1 0 hvala 0
12 godina

samo validacija 1.48v, a mozes malo i pregledati 5gh club ovdje na forumu

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2014 7:39 (mirzet1976).
14 godina
Leryan kaže...

EOL.

15 godina
odjavljen
itomic009 kaže...
Leryan kaže...

EOL.

A koji labud j*****, kada sam uzimao komponente sam uzeo baš am3+ setup zato da ne moram mjenjat opet matičnu ako ću uzet drugi cpu, ali onda nitko nije znao da će do toga doći.

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Ne vidim zašto bih mijenjao osamjezgreni procesor idućih pet godina.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
XXX kaže...

Ne vidim zašto bih mijenjao osamjezgreni procesor idućih pet godina.

Ma nisam to mislio, nego da bude onak malo futureproof :D. Ne mislim mjenjat, zadovoljan sam i ovako. Nego se uvjek nešto pričalo o dugovječnosti am3+ socketa, pa zato.

15 godina
AMD FX Club

Ma ja sam se nadao steamrolleru.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD FX Club

Koje su max. temperature FX-a 6300 u igrama sa 212 EVO?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
al zagorec kaže...

Koje su max. temperature FX-a 6300 u igrama sa 212 EVO?

Stock ga drzi na 65, kontaj onda -10 do nekih -15 realno!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
AMD FX Club

Napokon mi je stigla nova mbo gigabyte 990fxa-ud5 sutra cu vidjeti kako se kloka

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Na kojoj postavci držite LLC? 990xa-ud3 i 8350. Cilj je 4,4 - 4,5 stabilnih 24/7

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.3.2014 14:40 (Griz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Griz kaže...

Na kojoj postavci držite LLC? 990xa-ud3 i 8350. Cilj je 4,4 - 4,5 stabilnih 24/7

Ja svoju držim na medium.

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ovakvo je stanje trenutno:

4,4 Ghz

+0,025v u biosu

LLC je bio na Regular, normal, medium i high

cpu-z čita napon od 1,284-1,404 - jednako sa svim llc postavkama

temp 52C

Ruši se. U primeu95 ne izbacuje greške, ali ukoliko pokrenem browser ili neki drugi program dok prime radi - rušenje

+0,050v

LLC na svemu od regular do high

cpu-z čita  1,302-1,428

temp 56C

Ista stvar, u primeu nema grešaka, a ruši se

HPC je ugašen, temperature su prevelike kad je upaljen

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Nešto se gadnije ovdje događa.

Sa biosom resetiranim na default, dakle frekvencije i voltaže sve na stock svejedno dolazi do rušenja kompa pod prime blend testom. Koji se vrag događa? Temperatura ne prelazi 45C. Grafa je na stock frekvencijama. RAM nisam dirao - upaljen je samo XMP profil.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

jeli ti dobro cooler nalegao na procesor mozda ti je to problem pa ti se zato rusi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Leži odlično. Vrtim memtest trenutno, 93% - 0  grešaka zasad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Griz kaže...

+0,050v

LLC na svemu od regular do high

cpu-z čita  1,302-1,428

temp 56C

Ista stvar, u primeu nema grešaka, a ruši se

HPC je ugašen, temperature su prevelike kad je upaljen

S Vcore ti nešto nije dobro, ne bi smio toliko varirati.

Kod mene 4.4 Ghz s 1.400 V max 1.408 V, LLC 75%

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice