AM3+ je blizu, kao i Bulldozer zaključana tema

poruka: 3.556
|
čitano: 465.248
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: AM3+ je blizu, kao i Bulldozer
overhaul kaže...

Evo samo da malo updejtam iz naguglanog - najbolje je izgleda pričekati s kupnjom bagera

(osim ako nebude najjači koštao 1300kn kao sadašnji X6 1100T) jer prema već poznatom

turčinu, ovi prvi mačići se u vodu bacaju. Do kraja godine, a najkasnije 2. mjesec

(s obzirom na kašnjenje i ovih bagera) stižu poboljšane revizije bagera, a ove se (već?!) 

prestaju proizvoditi. Trebali bi barem za ove 8 jezgrene izići fx-8170 i fx-8120 na 95W tdp.

Ako poboljšane revizije stignu sljedeće godine AMD opet gubi jer tad dolazi i ivy bridge koji će imat dosta manju potrošnju i veće performanse.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 14:50 (Shockwave).
17 godina
Skidy kaže...

Pratim ovu temu stvarno svaki dan.. i puno toga mi je jasno, a i previse toga mi nije jasno.. zanimam se i pratim ovu temu toliko zato sto mislim kupiti bulldozer kad dode kod nas..

E sad, molio bih vas da mi lijepo objasnite dal sam ja to dobro shvatio da ipak nesto nije u redu s bulldozerom odnosno da ima neku gresku te da AMD to sad ispravlja ili sta? Ako ima gresku, sta je s ovim sta su izbacili? Da to ne kupujem?

Iskreno, nikad mi nije isla matematika i fizika u vec davnoj osnovnoj skoli (u srednjoj nisam ni imao) tako da i ono sto sam znao sam zaboravio, tako da te vase frekvencije i taktove i sve to ja nist ne kontam..

al ugl.. nije to ni bitno..

Bitno mi je da mi netko "dobar" objasni dobre i lose strane bulldozera.. i dal je ta verzija koja je izasla ispravna i dal je mogu slobodno kupiti ili ne.. cisto onako laicki da i mi obicni kompjuterasi skuzimo napokon u cemu je stvar s bulldozerima, te da ja koji stvarno mislim kupit bulldozer shvatim dal se uopce isplati to kupovat ili ne?

Jer stvarno, prvo sve nevalja pa onda malo valja pa opet nevalja pa ima gresku pa nakraju neznam ni sta ni di ni nista..

Eto, hvala unaprijed dobrim ljudima :)

Ti FX procesori koji su sad izašli su funkcionalni, i rade normalno znači nisu pokvareni ili poluispravni takve procesore se nikad niti ne stavlja u prodaju.Normalno da moš kupit zakaj ne nema frke, i kolko sam ja primjetil ljudi večinom misle da se ovaj dole model najviše isplati kupit kome treba kad dođe kod nas normalno.{#}

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103961

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 16:28 (rambox).
17 godina

TO je zvanični video? Lažu na 1:05! Vrlo lijepo se vidi na cinebenchu

da lijevo renda sa samo 4 threada i5-2500, rezultat je također smiješan (5.41)

A ONI NAPISALI i7-980x ?!?!

-Meni je na 980/990x oko 10.

I još se hvale kako je super FX-8150 scoreao 5.98?

Moj stari AMD X6 1090t daje 6.56{#}

.

edit: Evo AMD (marketingaši) tvrde da je sve super sa njihovim procesorima,
da su zaostali i podbacili samo OS, aplikacije, klima, struja i horoskop :P
http://blogs.amd.com/play/2011/10/13/our-take-on-amd-fx/

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 17:12 (overhaul).
14 godina

Nije sve sa ovim bagerima i ovim pregledima 1/1, jel su zrezultati različiti od portala do portala. Treba vidjet malo dok se slegne prašina i dok se ti neki "bugovi" navodni nesrede pa da vidimo šta je tu šta. Ono sa potrošnjom je stvarno smiješno, ništa bolje od Phenoma  a kad clcokaju na 1.5V troši preko 400W sam CPU što je stvarno cirkus !! Ja nebih kupovao odmah FX dok se to sve malo nesredi.

15 godina
itomic009 kaže...

Nije sve sa ovim bagerima i ovim pregledima 1/1, jel su zrezultati različiti od portala do portala. Treba vidjet malo dok se slegne prašina i dok se ti neki "bugovi" navodni nesrede pa da vidimo šta je tu šta. Ono sa potrošnjom je stvarno smiješno, ništa bolje od Phenoma  a kad clcokaju na 1.5V troši preko 400W sam CPU što je stvarno cirkus !! Ja nebih kupovao odmah FX dok se to sve malo nesredi.

Lako što će se to slegnit, nego se sad proširila priča o teškom failu. FX je dobio renome faila po prvim informacijama, a prve informacije se uvijek pamte najbolje. Ostale neće zanimat informacije o problemima s OSevima i L1 cahcne bug. Skupio je lošu reputaciju na početku i trebat će mnogo da je popravi.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 18:05 (Vapor).
14 godina
Vapor kaže...
itomic009 kaže...

Lako što se to slegnit, nego je se sad proširila priča o teškom failu. FX je dobio renome faila po prvim informacijama, a prve informacije se uvijek pamte najbolje. Ostale neće zanimat informacije o problemima s OSevima i L1 cahcne bug. Skupio je lošu reputaciju na početku i trebat će mnogo da je popravi.

Nije me briga,ako bude ista bolji a cijena prihvatljiva ide meni u ruke.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...

.

Takav marketing ih je i doveo u ovu situaciju.

itomic009 kaže...

Dakle poanta je: Ljudi čekajte još malo( barem do drugog mjeseca sljedece godine), jer tko ceka taj i doceka. Zar ne?

I'll be back
14 godina
Vapor kaže...
itomic009 kaže...

Lako što će se to slegnit, nego se sad proširila priča o teškom failu. FX je dobio renome faila po prvim informacijama, a prve informacije se uvijek pamte najbolje. Ostale neće zanimat informacije o problemima s OSevima i L1 cahcne bug. Skupio je lošu reputaciju na početku i trebat će mnogo da je popravi.

Mene neinteresira nečija "reputacija", nego činjenice i egzaktne stvari !! Rezultati ovi prvi, nisu dobri u više pogleda sudeći po ovim prvim testovima.  Kao što rekoh, ove preve reviewe treba uzet sa malo rezerve. Na jednom portalu u F1 2011 maxd out, FX 8150 daje isti i čak malo viši frame rate ( radi se oko 80FPS avrage ) od i7 2600K što je odlično !! Na drugom, ista igra, iste postavke a grafa je slična, i7 2600K daje 80, a FX 8150 60FPS average. Dakle tu je ogromna razlika !! I šta je sad tu točno ? Šuška se u kuloarima da ima nekih objektivnih razloga zašto je ispalo tako loše,  i da treba biti bolje kad se to sredi.

Također, što reče Zohar, treba vidjet na kraju točno koliko će koštati kod nas. Ako recimo bude FX 8xxx jeftiniji ili oko 1500 kn, onda će bit dobar, a ako bude skuplji, onda nije dobar {#}.

14 godina
microman kaže...
overhaul kaže...

.

Takav marketing ih je i doveo u ovu situaciju.

itomic009 kaže...

Dakle poanta je: Ljudi čekajte još malo( barem do drugog mjeseca sljedece godine), jer tko ceka taj i doceka. Zar ne?

Zaslužili su sarkazam {#}.

14 godina
neaktivan
AM3+ je blizu, kao i Bulldozer

Znam da je malo i predugo za načekavati, ali meni se čini da će tek sljedeći Fusion biti lijepo zaokružen proizvod.

GPU iz serije južnih otoka i CPU iz serije zabijača stupova, a već su pokazali

da imaju primjerke koji rade i sasvim zgodno pogone Deus Ex (ovaj novi).

Očekuje se 2012. Po svemu sudeći ne ranije od Q3, ali datum sigurno zna krambox, on radi za AMD.

Honk your horn if you love Jesus
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 18:34 (kalibar).

0 0 hvala 0
17 godina
overhaul kaže...

.

Negdje sam na netu vidio da na 4.9GHz daje oko 8.0što je stvarno poražavajući podatak, moj je stari 1090T na 4.2GHz bacao 7.3 dok 980X na 4.4GHz daje 11.3

Proc je totalni fijasko, ekipa se masovno pali na winrar koji je valjda jedini benchmark u kojem zbilja rastura

EDIT: Našao sam screenshot, skoro 5GHz i 8.08 score

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 19:16 (Cele303).
13 godina
neaktivan
kalibar kaže...

Znam da je malo i predugo za načekavati, ali meni se čini da će tek sljedeći Fusion biti lijepo zaokružen proizvod.

GPU iz serije južnih otoka i CPU iz serije zabijača stupova, a već su pokazali

da imaju primjerke koji rade i sasvim zgodno pogone Deus Ex (ovaj novi).

Očekuje se 2012. Po svemu sudeći ne ranije od Q3, ali datum sigurno zna krambox, on radi za AMD.

mislis na radeon 7xxx seriju?

Xc
17 godina
Cele303 kaže...

Negdje sam na netu vidio da na 4.9GHz daje oko 8.0što je stvarno poražavajući podatak, moj je stari 1090T na 4.2GHz bacao 7.3 dok 980X na 4.4GHz daje 11.3

Proc je totalni fijasko, ekipa se masovno pali na winrar koji je valjda jedini benchmark u kojem zbilja rastura

Nije valjda? 4 puta skuplji procesor koji ima 2 FPU-a više daje bolji rezultat u FPU intenzivnom testu?

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
17 godina
Vapor kaže...
itomic009 kaže...

Normalno da je podabačaj ali samo na tom segmentu, do sad nije niti bilo Bagera pa je AMD-u išlo ok razna APU ergela ionak gura sve tu nisu ništa fulali a to im je ionak najbitniji segment uz Grafe i servere. No opet ih i na tom području hebe GF 32nm proces, tj CPU Yield koji je na 50% kaj je Banana na kubik ali bu se to sredilo ko obično.{#}

Problem kod Bagera je prvenstveno ovaj, očigledno niži IPC(improvment per core) po jezgri prema testovim i to čak 10% u odnosu na Phenom II na 45nm kaj je jezuš kristuš fučkaj ga sad.{#}

Sad se može recimo usporedit LIano za Desktop, na 32nm recimo ovaj dole uskrsli Athlon na FM1 socketu sa jednim Phenom II ili Athlon II na 45nm. Ovaj dole Athlon na 32nm znaci znatno manji proizvodni proces, bi rekli samo smanjeni proizvodni proces K10 Arhitekture no on ipak ima prema testovima 5% veči IPC od brače Pnenom II i Athlon II na 45nm kaj mnogi baš i nisu očekivali.{#}

http://www.protis.hr/products/details/procesor-sam3-amd-athlon-ii-x4-631/48097

Znači da je novi Bager samo imal IPC veči od Phenom II na 45nm,  5% ko ovaj spomenuti Athlon na 32nm to bi več bilo itekako bolje performanse ali ovako imamo to kaj imamo za sad. U praksi normalno ovaj Athlon na FM1 socketu, ima osjetno bolje performanse od Bagera na istoj frekvenciji usput oba procesora imaju 1mb L2 Cache po jezgri a Bager još ima L3 Cache kaj Athlon nema no on ga ipaš šiša i malo više nego Phenom II na 45 zbog večeg IPC od 5% fučkaj ga.{#}

I kaj sad na kraju zajključit pametno, nego ovo jer je 1000% točno Athlon na 32nm ili LIano je K10.5 arhitektura ispeglana i dorađena do sitnica i malo još poboljšana. S druge strane imamo Bager procesore, koji su u ovoj svojoj B2 reviziji procesora koju sad vidimo još nedorađeni neispeglani i tak dalje rade oni ok ali sve ostalo je za sad čumez.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
segregator kaže...
Cele303 kaže...

Nije valjda? 4 puta skuplji procesor koji ima 2 FPU-a više daje bolji rezultat u FPU intenzivnom testu?

LOL, tko uspoređuje bagera sa 980X? Ja ili AMD? Samo komentiram prave vrijednosti koje AMD u svojoj reklami svjesno lažira... Naglasak je rezultat sa 1090T, žalosno je kad prethodnik mete pod sa nasljednikom

1090T - 5134MHz - 9.18

8150 - 5089MHz - 8.34

clock2much
14 godina
neaktivan

Cijene am3 procesora rastu za par kuna svaki dan, tako da je sada najpovoljniji athlon II x4 cak 700kn (am3 socket verzija) dok phenom II x4 je sve skuplji iz dana u dan (prije 2 dana je u adm bio 10kn manje, a prije mj dana je bio 80kn manje)

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=amd+phenom+II+x4+955

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=amd+athlon+II+x4+640

Ne pise nam se dobro

TD za glupost

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Zato ja prodajem plocu i bacam se na ECS P67 ploču i neki i3 ili i5 i kasnije Ivy i mirna bosna !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Zato ja prodajem plocu i bacam se na ECS P67 ploču i neki i3 ili i5 i kasnije Ivy i mirna bosna !

Z68 ce moci Ivy...

16 godina
Laxarus kaže...

Cijene am3 procesora rastu za par kuna svaki dan, tako da je sada najpovoljniji athlon II x4 cak 700kn (am3 socket verzija) dok phenom II x4 je sve skuplji iz dana u dan (prije 2 dana je u adm bio 10kn manje, a prije mj dana je bio 80kn manje)

sad se cijene dižu do božića , a onda tada ide božićno sniženje na stare cijene ,uvik je tako

trgovački trikovi

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 19:50 (dery).
14 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Bas si odabrao pravi nadimak :)

TD za glupost
14 godina
protjeran

Vjeruj mi ide i na P67 ivy

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
xyan kaže...
Bulldozer kaže...

Z68 ce moci Ivy...

IB ide i na P67 ploce,i one imaju suportt.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

a neka, ali znam zasto ti govorim Z68.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ma šta ste se iscjepidlačili više, ne bi se niko bunija da jedan fx8xxx uleti u komp aaaaaa lipote

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
xyan kaže...

Imas modele P67 ploca koje imaju i GEN3,znaci podrsku za pcie 3.0 i podrzavaju IB.Dakle Z68 nije nista bolji.Problem je sto u nas jos nema P67 GEN3 ploca u ponudi pa smo prisiljeni kupiti Z68 GEN3.

14 godina
protjeran

znaš koliko mi PEG 3 znači, toliko puno da ga mogu kupit i 2020 šta se mene tiče, meni je pEG 2 i previše

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
xyan kaže...

Imas modele P67 ploca koje imaju i GEN3,znaci podrsku za pcie 3.0 i podrzavaju IB.Dakle Z68 nije nista bolji.Problem je sto u nas jos nema P67 GEN3 ploca u ponudi pa smo prisiljeni kupiti Z68 GEN3.

vidio sam prije 2 tjedna na asusovoj stranici, al vidim da se on za malu ECeSovu zapalil, pa da ne zali poslije....

17 godina
neaktivan

Koliko ste se vi bacili na off topic :P

Da rezimiramo Buldozder nije jos softverski dobro iskoristen? I ima bolje rezultate kada se ugasi jedna jezgra na modulu nego   svih "8" jezgri????

Toliko sam shvatio po vama i odjednom vise nije niko ogadio bully-a. Koja dvolicnost JBT. Ispravite me ako grijesim

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ako je fakat neki bug u procu,nisu si smjeli to dopustiti,ne nakon phenoma jedinice i njegovog tlb buga.A i ovaj marketing je bil jakoo lose odradjen,mjesto da su reklamirali   fx 8150 ko x4 koji po modulu obavlja vise nego sto moze jedna prava jezgra,nebi bilo pognutih glava.No svejedno,drago mi je da je amd konacno izbacio novu arhiktekturu,sada moze samo ici na bolje ak se potrude da dotjeraju tu arhiktekturu,temelj je tu.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Duje00 kaže...

Koliko ste se vi bacili na off topic :P

Da rezimiramo Buldozder nije jos softverski dobro iskoristen? I ima bolje rezultate kada se ugasi jedna jezgra na modulu nego   svih "8" jezgri????

Toliko sam shvatio po vama i odjednom vise nije niko ogadio bully-a. Koja dvolicnost JBT. Ispravite me ako grijesim

Buldozer nije los.Samo je AMD malo preveliku kost bacio pa smo svi razocarani.A vidjeti cemo kako ce novije revizije raditi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 20:10 (zoharbizo).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice