Zamrzavanje i pregrijavanje Acer Aspire 7530G

poruka: 9
|
čitano: 6.440
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam problem sa svojim novim laptopom. Dobio sam ga krajem 5. mjeseca, a otvaran je zadnji put početkom 3. mjeseca (kad je tvornički sklapan). Imam više problema sa njim. Prvi i najveći je sljedeći: kad igram malo zahtjevnije igre na malo višim postavkama, laptop se ponekad zamrzne i moram ga resetirati. Kad se opet upali, pogledam temperaturu i na oko 90 C je GPU, a CPU oko 85 C. Sutra ću otvoriti laptop, očistiti ga od prašine i slikati ga pa vam javim kakvi su rezultati.

Drugi je problem u tome što imam subwoofer na laptopu (na poleđini), ali ne radi.

Laptop je Acer Aspire 7530G, specifikacije su pod Moj PC...

Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ga rastavio sam ga i uslikao, evo slika

1. Crvenom elipsom je označen izlaz zraka koji se ne vidi na slici...

2. Unutrašnjost. Brojem 1 je označen RAM (2 keksa), brojem 2 procesor, brojem 3 grafička i brojem 4 hladnjak.

3. Još jedna slika unutrašnjosti bez oznaka. Zanima me što bi se dogodilo da skinem onu sivu pločicu na ventilatoru.

4. Poklopac sa filterom. Razmišljao sam da skinem filter?

5. Ventilator sa skinutom sivom pločicom, vrti se najnormalnije. Poslije sam ju vratio.

6. Siva pločica

7. Prikaz rupa i plastičnih blokada na poklopcu

8. Isto kao i gore, samo se blokade puno bolje vide. Mislio sam možda sa bušilicom i mini svrdlom maknuti te plastične "zaostatke"...

Hlađenje je implementirano tako da je na procesoru baza sa jednom toplovodnom cijevi koja vodi do radijatora iz kojeg se toplina izbacuje uz pomoć ventilatora. Razmišljao sam da ugradim možda na donji dio baze neki pasivan hladnjak (tanki) tako da je bolje odvođenje topline. Ne znam kako bih povećao brzinu ventilatora...

1. 1.
2. 2.
3. 3.
4. 4.
5. 5.
6. 6.
7. 7.
8. 8.
Prodajem razne računalne komponente, sastavljam konfiguracije i ponude, detekcija i otklanjanje kvarova, čišćenje računala od virusa, reinstalacija Windowsa i drugih OS-a. Obratite mi se na PM.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel ti to taj laptop sto si za krizmu dobio? Kako se tako brzo pokvario? Sto se tice kvara, ne bih ti znao pomoci. Ne znam ni koliko je pametno da to sam popravljas.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zamrzavanje i pregrijavanje Acer Aspire 7530G
alen29 kaže...

Jel ti to taj laptop sto si za krizmu dobio? Kako se tako brzo pokvario? Sto se tice kvara, ne bih ti znao pomoci. Ne znam ni koliko je pametno da to sam popravljas.

Nevjerujem serviserima... Zadnji put su mi sve pošeremetili...

BTW Sad kad sam ga očistio problemi su nestali, ali se svejedno još zagrijava dovoljno...

15 godina
neaktivan

Mozda da neki coolpad nabavis...

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Možeš maknuti filter ali vodi računa o prašini,malo će biti bolji protok zraka,možeš i pastu zamjenit mada je laptop relativno nov pa nebi ona smjela radit probleme ali nije skupa pa...

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Da bi hladnjak potpuno očistio od prašine moraš izvaditi ventilator i onda cijeli hladnjak na kojem je cijevovod jer u samom metalnom djelu hladnjaka koji je na ispuhu se obično voli napraviti kao tepih sloj prašine i mucica koji se jedino tako može očistiti. Ukoliko nisi siguran što radiš najbolje je otiči u servis, preporučam Zel-Cos osobno imam dobra iskustva s njima. E sad kako ti kažeš da si sve očistio i uzmimo da prašina nije problem slijedeće što bi moglo biti je da je pasta tvornički loše nanesena i potrebno ju je zamjeniti.

Što se sub-a tiče najvjerojatnije loša neka postavka u windoserima, malo se poigraj u sound propertis-u.

Y.P.F.
14 godina
neaktivan

Zdravo ... 

i jas go imam istiot problem so subwoofer (ne raboti) 

Dali go sredi kaj tebe da raboti 

i ako moze da mi kazes kako

16 godina
neaktivan
is.no.good kaže...

Zdravo ... 

i jas go imam istiot problem so subwoofer (ne raboti) 

Dali go sredi kaj tebe da raboti 

i ako moze da mi kazes kako

Iskreno ne znam, ne radi...

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice