Win xp na lap. sa s-ata hdd-om

poruka: 7
|
čitano: 1.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ljudi imam Acerov laptop star par mjeseci i vistu sp1 kao OS i pokušao sam instalaciju Win xp sp2 ali ne prepoznaje hdd nakon učitavanja xp-a (plavi ekran).

Pretpostavljam da je to zbog S-ata hdd-a, ali ne znam šta bih napravio, pomagajte, ubi me ova vista, hoću xp!!!

Uh što volim sarmuuu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

u biosu prebaci sa ahci moda na IDE i to je to.

Silence! I Kill You...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebaš skinuti SATA drivere sa acerove stranice za svoje model laptopa, snimit ih na disketu. Prilikom učitavanje XP-a, pri dnu ekrana će pisati "Press F6 to load"..., pritisni F6, tada ubaci disketu, odaberi drivere. Kada se instaliraju, samo nastavi normalno instalaciju drivera.

Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 10:54 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Win xp na lap. sa s-ata hdd-om

e hvala na savjetu, bio si od velike pomoći, no naravno imam još jedno pitanje pošto se radi o novom laptopu koji nema disketnu jedinicu dali mogu koristiti usb-stick

hoće li ga uopće prepoznati?

Uh što volim sarmuuu
17 godina
neaktivan
RE: Win xp na lap. sa s-ata hdd-om
stjepan007 kaže...

e hvala na savjetu, bio si od velike pomoći, no naravno imam još jedno pitanje pošto se radi o novom laptopu koji nema disketnu jedinicu dali mogu koristiti usb-stick

hoće li ga uopće prepoznati?

Cemu komplicirat sa sata driverima, samo prebaci u BIOS-u na IDE Mode i sve ce ti proc normalno.

Evo ti LINK - imas sve objasnjeno...

BTW. ako nemas floppy nist od SATA drivera, za USB mislim da ti nece prepoznat, jedino eksterni USB floppy..

17 godina
neaktivan

Probaj sa prebacivanjem na IDE mod, a neće ti ići instalacija SATA drivera bez floppy-a.

Eventualno možeš drivere integrirati preko nLita-a na sam Win medij i onda istalirati Win zajedno sa driverima.

Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2009 12:16 (Quark).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Reci koji je problem jer sam ih i ja imopa sam sve riješio....reci mi smo meštri sve čemo riješiti..

Kako se zove najpoznatiji albanski metereolog ?-Azimi Aljeti

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice