Moras malo specificirat. Npr. zelis li IPS ekran preporuka ce biti puno brza i laksa. Procesor biras i3-5005U, i3-6100U, i5-5200U, i5-6200U. i7U sve da i ulazi u budzet je preloseg ulozeno/dobiveno omjera, pogotovo naspram zadnjeg i5-6200U. Zatim gledas jamstvo i izradu. Mora li biti legure ili je ok komplet izrada od cvrste plastike? Za kraj, zelis li mozda da se laptop presavija u "tablet mode", tj. da ima i touch ekran?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Molio bih dvije preporuke. Najbitnija mi je kvaliteta izrade, po mogucnosti da laptop bude aluminijski. Za prvu preporuku trazim najjeftiniji takav laptop s i3. Za drugu preporuku trazim najisplativiji aluminijski laptop s i5, Full HD IPS ekran i SSD, gornja granica 10000 kn za ovo ako postoji. Laptop se ne bi koristio za igre tako da zasebna graficka nije potrebna. Ekran ne veci od 15.6", a jos bolje oko 13.3" ali vjerujem da su dosta skuplji. Windowse imam tako da je plus ako ih laptop nema. Hvala, LP.
Budzet?? Kolko mali laptop, 13.3" 14" 15.6"?? ako je cijena >4K kn IPS ekran?? FHD ili HD rezolucija?? Touch ekran?? Da se laptop moze izvrtit u "tablet"??
Btw. Lenovo Yoga ide od cca 4300kn u najslabijoj konfiguraciji.
Zelis li mozda i touch posto je to popularno na 13.3" laptopima kao i da se mogu izvrtit u tablet?
Pozdrav,
Bila sam na ovoj temi i prije pola godine, ali se u međuvremenu odgodila kupnja laptopa, a i promjenili su se zahtjevi pa opet molim za savjet :)
Tražim laptop u rangu cca 3000 - 4000kn koji ako sreća posluži planiram koristiti bar idućih 5 god, SA uključenim Windowsima ili eventualno bez ako je cijena samog laptopa takva da u nju mogu ubaciti i nabavku Windowsa. Laptop će uglavnom služiti za multimediju - office, internet (bitno mi je da relativno brzo može otvoriti veći broj prozora), gledanje filmova, slušanje muzike i super bi bilo da ima dovoljno prostora za pohranu jer imam tendenciju gomilanja podosta fajlova na kompu - može i alternativna rješenja za ovo u obliku ssd-a ako su bolja i stanu unutar budžeta, laik sam po pitanju toga :) Ne igram igrice i ne koristim se grafički zahtjevnim programima pa ne trebam neku naprednu grafičku, ali opet ako stane u budžet neka koja je ok - super, jer kao što sam rekla laptop planiram koristiti podosta godina pa ne mogu baš predvidjeti sve svoje potrebe u tako dugom periodu.
Dijagonala 15,6'', može eventualno i nešto manja ako se nađe po toj cijeni, makar znam da manji ekran obično uvjetuje i veću cijenu za iste komponente. Ono što mi je bitnije je da je relativno lagan i solidne izrade jer ću ga nosakati često sa sobom. Što se dizajna tiče, bijela boja i elegantniji dizajn je definitivno prednost, ali nije uvjet.
Eto, što bi bio best buy u tom cjenovnom rangu s obzirom na potrebe? Nemam pojma o tržištu laptopa pa ne znam da li se isplati čekati na izlaske nekih novijih linija uskoro u smislu većih popusta na ove prijašnje?
Hvala unaprijed!
Jak i dobar odabir, ako imas novca, zasto ne. Dell obicno nije jak sto se tice ulozeno/dobiveno omjera, ali taj model je.
Dell kojeg je nedavno linkao Mirkec je dost dobar pa vidi: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=DELL+Inspiron+7359+i5 Za jeftinije dobis i jeftiniju izradu, a za vise novca mislim da nebi dobio nesto bolji 13.3" laptop. Samo provjeri ima li M.2 za ugradnju SSDa.
14" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+X455LA-WX327T
13.3" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=V3-371-35WZ
15.6" bijeli http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=C55-C-18W
ostali 15.6" http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=i3+15.6+win
i3 ce biti sasvim u redu, odlucit prema dijagonali i osobnim dojmovima, znaci prosvrljat malo po izlozima, vidit i malo opipat te laptope..
Crkao laptop, potreban mi je novi do 3000kn. Vecinu vremena, net, filmovi, torrent i sl. pizd.. Volio bih da mogu bacit na COD4/6 ili tako nekako, ako nema za te novce nema veze. Izgled mi je nebitan...
Hvala puno
Mozda Toshiba ili Lenovo iz linka: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=920m+i3 ?
Jak i dobar odabir, ako imas novca, zasto ne. Dell obicno nije jak sto se tice ulozeno/dobiveno omjera, ali taj model je.
Haha izgleda da sam o prve pogodio dobar , zahvaljujem na pomoći :)
Pozz,
prebacujem se s desktop kompa na lap, a u njih nisam tako dobro upucen. Ugl, trebao bi bit ekran 17,3", i da moze pokrenut cs go, nemora imati windowse i po mogucnosti da se moze u njega ugradit ssd i jos rama kasnije.
cijena 3500 +/-
Nema bas razlika, entry modeli oba branda sa 920M grafickom. Za iste novce Acer nudi jacu i noviju 940M grafu koja ne grije nista vise.. Oko 3000kn se opcenito tek javljaju laptopi sa malo jacim entry grafickama da mozes nesto zaigrat i one ne nabijaju cijenu. Bez grafe gledaj Dell 5558 ili po meni bolja kombinacija HP 250 G4 (mislim da jos samo Mikronis nudi tu akciju, ali za 100kn vise) + SSD + ladica (provjerit visinu).
Isplati ti se protegnut na 3785kn:http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+X751LB Vrtit ce bez problema CS:GO i na visokim detaljima.
The_Fichek a neki do 3500 cisto iz znatizelje da vidim sta mogu dobit do 3500 ili ispod?
Bio sam neki dan već pitao za laptop, ali sam se sada ipak odlučio uzeti novi a ne polovni i do 3000kn, treba mi za ove standardne stvari tipa internet i to, te mi treba za crtanje u autocadu, znam da za te novce nemogu dobiti baš nešto predobro za autocad, i treba mi za autodijagnostiku ali to isto nije nešto zahtjevno tako da je jedini ozbiljniji program autocad.
Pa sam našao ovog lenovo sa zasebnom grafičkom, pa mi se to čini kao dosta dobro za moje potrebe, to bi se još provukao malo do 3100kn ali nebi više.
Pa šta mislite jeli dobar ovaj lenovo ili ima neki bolji izbor za te novce?
Sada sam pronašao i ovu toshibu, šta mislite o njoj?
Par postova povise kolega je preporucio meni slican laptop pa pogledaj i njega.
17.3" se opcenito javljaju od 2500kn, sa malo jacim procom kao 3825U ili i3U od nekih 3000kn, sa jos grafickom s kojom se moze nesto odigrat od 3600kn: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=920m+17.3+i3 Isplati se dati 200kn vise za 940M grafu naspram prva 2 sa te liste.
Lose, puuno manje jamstva, losiji procesor, a ta M330 grafa nedovoljno iznad integrirane HD graphics (Broadwell) 3825U ili i3U. Za igre gledati barem 920M ili pozeljno 940M ili nesto sa Njuskala..
Lose, puuno manje jamstva, losiji procesor, a ta M330 grafa nedovoljno iznad integrirane HD graphics (Broadwell) 3825U ili i3U. Za igre gledati barem 920M ili pozeljno 940M ili nesto sa Njuskala..
Hvala Fichek.. Nego, koji su to modeli koji imaju 940M grafu?
more toga ima, stvarno ne znam vise. hvala jos jednom.
edit: kad upisem u nabavu.net 940m, 15,6, i3 izbacuje mi samo acer za 3500kn, a to mi je malo too much. jesu velike razlike u 920 i 940?
Da, samo Acer imas sa 940M. Imas rezultate za obje graficke, cim ih zguglas ce izbacit rezultate na notebookchecku..
Razlika između 920 i 940 mobile je velika, po meni ispod 940m ne treba ići ako će se gejmati :)
Jeftinija verzija sa Pentiumom
Za 3000kn možeš i naći sa Pentiumom, GT940 i FHD matt ekranom pa sad sve ovisi o tvojim željama.
Trazim nekakav best buy. Performanse bitnije od izgleda. Mislim da necu ni primjetiti razliku između fhd i hd.
Lagani gaming, ali govorim, gotovo iskljucivo bi bacia na COD. Nemam vremena za ista drugo.. Radim dvokratno po 10-12h s malom bebom doma :)
To kad odu i ona i zena spavat navecer :)
pozdrav trazim laptop od 17 inci i nije mi potreban za gejming samo surfanje i radit na njemu, do 2500 ako znate koji je best buy s dobrim procesorom da je brz.
hvala lp
Trazim nekakav best buy. Performanse bitnije od izgleda. Mislim da necu ni primjetiti razliku između fhd i hd.
Lagani gaming, ali govorim, gotovo iskljucivo bi bacia na COD. Nemam vremena za ista drugo.. Radim dvokratno po 10-12h s malom bebom doma :)
Tražiš samo novo ili polovno dolazi u obzir?
ACER Aspire F5-571G NX.GA4EX.003
Gore sam ti naveo link za njega u Linksa, gotovina ili kartice, isto ti je pa eto.
Definitivno najbolje za te novce, procesor je neloš, ekran FHD a GPU tjera sve, ne samo COD.
To kupi dok toliko košta.
pozdrav trazim laptop od 17 inci i nije mi potreban za gejming samo surfanje i radit na njemu, do 2500 ako znate koji je best buy s dobrim procesorom da je brz.
hvala lp
Ukoliko tražiš laptop sa tolikim ekranom bolje ti je tražiti polovno jer se nađe puno jači lap za te i manje novce od novih opcija.
Evo odlučio sam uzeti ovaj laptop, zbog grafičke i dosta dugog trajanja baterije. Samo me sada muči to što nigdje nevidim jeli besplatna dostava iz centro.hr , znam da inače drugi dućani imaju besplatnu nakon 2000kn ili tako nešto a ovdje ništa ne piše.
Tražiš samo novo ili polovno dolazi u obzir?
ACER Aspire F5-571G NX.GA4EX.003
Gore sam ti naveo link za njega u Linksa, gotovina ili kartice, isto ti je pa eto.
Definitivno najbolje za te novce, procesor je neloš, ekran FHD a GPU tjera sve, ne samo COD.
To kupi dok toliko košta.
hvala lp
Ukoliko tražiš laptop sa tolikim ekranom bolje ti je tražiti polovno jer se nađe puno jači lap za te i manje novce od novih opcija.
Mislim moze i od 15 inci nije problem nego trazim novi laptop naravno i ako je moguc ssd? I dobar procesor
i3 CPU / storage SSD opcije 128GB ako se malo protegneš, po meni se definitivno isplati...
Teško da ćeš igdje naći jeftiniju opciju.
Opcija bez SSD je 150 kuna jeftinija.
Po meni s obzirom da ne trebaš GPU trebaš barem ići na i3 2C/4T procesor, kad već ne trebaš grafiku, dakle ove dvije opcije, po mogućnosti ova sa SSD-om.
Provjeri sa njima radi li se o modelu sa kojim ide OS i DVDRW, mislim na ovaj sa SSD-om.
Cijena od 2850kn je za gotovinu.
ACER Aspire F5-571G NX.GA4EX.003 s pentiumom 3556U i 940M
Ili
Lenovo Ideapad 100 Intel Core i3 5005U 2.0GHz 4GB 1TB FreeDOS 15.6" HD nVidia GeForce 920M 1GB P/N: 80QQ005LSC
S i3 i 920m
Znaci Acer s boljom grafom i losijim proc ili Lenovo/toshiba s losijom grafom i boljim proc.
Sto se vise isplati?