Ja bih rekao da je Lenovo pobjednik, ali vise specifikacijski gledano. Tvoj osobni dojam bi trebao najvise prevagnuti. Kakva se tebi cini izrada, izgled, tipkovnica.. Kod Lenova platis manje, a specifikacijski dobis dosta vise, ali se dovodi u pitanje koliko ti stvarno treba kvalitetan ekran, tj. koliko bi cesto laptop spajao na eksterni monitor. Ne svidja mi se sto je baterija prosjek kod Lenova (tj. ispod prosjeka za taj rang, no za samo 2 celije je solidno), kod Asusa je to vec bolje (celije slicnog kapaciteta, ali ih ima 3). Takodjer imam 50, tj. 51Wh bateriju pa ti mogu rec da sa tim kapacitetom i tim U procesorom mozes ocekivati 6h bez ikakvog problema bez da ijednom poklopis laptop. To je nerelevantno, ako ti baterija nije bitna.
Jamstvo sa Amazona nemam pojma bi li vrijedilo u HR i to dobro prouci. Samo 1g je malo. Ne vidim je li trgovac osoba ili ducan. Treba checkirati tih +2g jamstva od tog ErgoDirekt-a. Kad imas te informacije, onda zoves Lenovo.hr i pitas vrijedi li jamstvo u HR Lenovo servisu. Sto se Asusa u HR tice, radi trenutne akcije Ekupija bih predlozio da ga kupis tamo: http://www.ekupi.hr/Asus-prijenosno-racunalo-UX303LA-RO614T-795403.aspx, znaci prilikom kupnje mos produljiti jamstvo za +2g za 100kn, a kasnije je ono skuplje. Opcenito je naknadno produljeno jamstvo skupo i za Asus i za Lenovo skuplje serije.
i3-5005U vs i5-5200U neka te ne brine, trebali bi oba bit sasvim dobri za tu namjenu, no valja imat na pameti da i5 kosta i to bez problema i 100 eura vise od i3U. Nebi bilo lose ni da checkiras koje SSDe dobis u svakom.