Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.633.471
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Ja bih rekao da je Lenovo pobjednik, ali vise specifikacijski gledano. Tvoj osobni dojam bi trebao najvise prevagnuti. Kakva se tebi cini izrada, izgled, tipkovnica.. Kod Lenova platis manje, a specifikacijski dobis dosta vise, ali se dovodi u pitanje koliko ti stvarno treba kvalitetan ekran, tj. koliko bi cesto laptop spajao na eksterni monitor. Ne svidja mi se sto je baterija prosjek kod Lenova (tj. ispod prosjeka za taj rang, no za samo 2 celije je solidno), kod Asusa je to vec bolje (celije slicnog kapaciteta, ali ih ima 3). Takodjer imam 50, tj. 51Wh bateriju pa ti mogu rec da sa tim kapacitetom i tim U procesorom mozes ocekivati 6h bez ikakvog problema bez da ijednom poklopis laptop. To je nerelevantno, ako ti baterija nije bitna.

Jamstvo sa Amazona nemam pojma bi li vrijedilo u HR i to dobro prouci. Samo 1g je malo. Ne vidim je li trgovac osoba ili ducan. Treba checkirati tih +2g jamstva od tog ErgoDirekt-a. Kad imas te informacije, onda zoves Lenovo.hr i pitas vrijedi li jamstvo u HR Lenovo servisu. Sto se Asusa u HR tice, radi trenutne akcije Ekupija bih predlozio da ga kupis tamo: http://www.ekupi.hr/Asus-prijenosno-racunalo-UX303LA-RO614T-795403.aspx, znaci prilikom kupnje mos produljiti jamstvo za +2g za 100kn, a kasnije je ono skuplje. Opcenito je naknadno produljeno jamstvo skupo i za Asus i za Lenovo skuplje serije.

i3-5005U vs i5-5200U neka te ne brine, trebali bi oba bit sasvim dobri za tu namjenu, no valja imat na pameti da i5 kosta i to bez problema i 100 eura vise od i3U. Nebi bilo lose ni da checkiras koje SSDe dobis u svakom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 21:21 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Stavis ako je ispod poklopca lako dostupno i samo ubacis, ako moras rastavit pola laptopa ili mjenjat sa hardom gubis garanciju tako su meni rekli nesmijes maknuti vise od dva ili 3 sarafa..Netko je prije na par ovih strana to vec napisao. Zvao sam sam servis i to su mi oni rekli.
12 godina
neaktivan
Stavis ako je ispod poklopca lako dostupno i samo ubacis, ako moras rastavit pola laptopa ili mjenjat sa hardom gubis garanciju tako su meni rekli nesmijes maknuti vise od dva ili 3 sarafa..Netko je prije na par ovih strana to vec napisao. Zvao sam sam servis i to su mi oni rekli.
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ja bih rekao da je Lenovo pobjednik, ali vise specifikacijski gledano. Tvoj osobni dojam bi trebao najvise prevagnuti. Kakva se tebi cini izrada, izgled, tipkovnica.. Kod Lenova platis manje, a specifikacijski dobis dosta vise, ali se dovodi u pitanje koliko ti stvarno treba kvalitetan ekran, tj. koliko bi cesto laptop spajao na eksterni monitor. Ne svidja mi se sto je baterija prosjek kod Lenova (tj. ispod prosjeka za taj rang, no za samo 2 celije je solidno), kod Asusa je to vec bolje (celije slicnog kapaciteta, ali ih ima 3). Takodjer imam 50, tj. 51Wh bateriju pa ti mogu rec da sa tim kapacitetom i tim U procesorom mozes ocekivati 6h bez ikakvog problema bez da ijednom poklopis laptop. To je nerelevantno, ako ti baterija nije bitna.

Jamstvo sa Amazona nemam pojma bi li vrijedilo u HR i to dobro prouci. Samo 1g je malo. Ne vidim je li trgovac osoba ili ducan. Treba checkirati tih +2g jamstva od tog ErgoDirekt-a. Kad imas te informacije, onda zoves Lenovo.hr i pitas vrijedi li jamstvo u HR Lenovo servisu. Sto se Asusa u HR tice, radi trenutne akcije Ekupija bih predlozio da ga kupis tamo: http://www.ekupi.hr/Asus-prijenosno-racunalo-UX303LA-RO614T-795403.aspx, znaci prilikom kupnje mos produljiti jamstvo za +2g za 100kn, a kasnije je ono skuplje. Opcenito je naknadno produljeno jamstvo skupo i za Asus i za Lenovo skuplje serije.

i3-5005U vs i5-5200U neka te ne brine, trebali bi oba bit sasvim dobri za tu namjenu, no valja imat na pameti da i5 kosta i to bez problema i 100 eura vise od i3U. Nebi bilo lose ni da checkiras koje SSDe dobis u svakom.

Garancija mi je bitna, ovih 2+2 je odlična stvar kod asusa. Hvala za ekupi savjet. Nikad prije (do danas) nisam vidio ove m procesore, konkretno me zanima kako ti se čini ovaj prvospomenuti asus u usporedbi s ovim:

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=13110

17 godina
neaktivan
Imam u planu kupiti laptop pa me zanima da li je i koliko dobar laptop sa i7 6700 i gtx 970 za mayu, c++ i povremene igre tipa project cars, wot, wt ...
Hvala
*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

I vise nego dobar, za laptop izvrstan, a sa desktopom bi se mogla napraviti usporedba da je to na razini desktop gtx960 + neki slabiji noviji i7/Xeon

zlovenac

Ako su U procesori ULV (ultra low voltage), taj M3-6Y30 bih smjesio u ultra ultra low voltage kategoriju: http://ark.intel.com/compare/84695,88198 Specs su ustvari iste kao kod i3-5005U, samo ovaj ima losiju integriranu, tj. ocito neku stedljiviju integriranu. Pitanje je, moze li taj M3-6Y30 sa 4.5W TDPom povuci 2Ghz i zadrzati bez pada. Kazem 2Ghz jer tolko vrijedi za 2 jezgre, a ona propisana Intelova turbo frekvencija je za 1 jezgru. Daljnja recenzija je ovdje: http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-m3-6Y30-SoC.149455.0.html "Actual performance of the Core m3-6Y30 greatly depends on cooling capabilities and TDP configuration of the related device. While the CPU will be similar to a Core i3-5010U (Broadwell, 15 W) in short benchmarks, its performance may decrease under continuous full load. Overall, the chip has sufficient power for usual office and multimedia purposes." Dalje su napisali da je grafa na razini mobilne HD 4400 koju ja imam pa ti mogu rec da je to skroz ok za nepretjeranu namjenu, tj. surfanje, 1080p videje i sl.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 23:57 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Kaj da ti drugo kaze.. 100kn je 100kn, dobra zarada za minutu posla. Ako nema naljepnice preko sarafa znaci da se saraf smije odavit! Slazem se da je svejedno dobro pitat, kak velis uvjetovat ugradnju SSDa. Osobno im nebi dao novca za ugradnju, ajd da je neki laptop sa kompliciranim pristupom hardveru, a ne Lenovo..

Buzzdovan

Kakav got odgovor dobio, a mozes ih i ne pitat, evo ti tutorial za bas taj z70-80:

Sutra ih zovem pa vam javim šta su rekli vezano za garanciju i otvaranje laptopa i stavljanje SSD-a, čisto da se zna za ubuduće ;)

9 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav,

kupujem laptop do 6000-6500 kn, što je poklon, pa si ga sam i biram. Iskreno, ne razumijem se baš previše u specifikacije (samo osnovno), pa vas molim da mi malo pomognete. Laptop će mi uglavnom služiti za surfanje i obavljanje posla, no kada već kupujem volio bih da normalno novije igrice može pokrenuti. Važan mi je i dobar ekran i solidna baterija. Isto tako, bilo bi važno kada bi imao  što dužu garanciju. Zvučnici mi nisu od tolike važnosti. Od proizvođača najviše pohvala sam čuo za ASUS, pa najviše naginjem prema njemu. Cura ima asus mb n76vb t4059d i jako je zadovoljna sa njim, pa možda nešto slično. Hvala :)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

yo wizards of the net,

znaci nakon dugogodisnje uporabe home-brew pc-a doslo je ono vrijeme kada treba preci na malog od PC-a, ergo laptop. kako je moje poznavanje prijenosnika u na razini: vidi ima puno rama i fini proc, a i graficka nije integrirana trebao bi savjet.

buđet je negdje oko 5000kn, s time da nije beg cicija naci ce se par sto kn vise.

treba mi nesto za rad( word i pregledavanje neogranicenog broja akademskih clanaka), a uz to bi volio i zaigrat nesto( od WoT-a, LoL,  ali i zahtjevnije stvari as in da pokrene novije igre) bez nekog forsanja da to izgleda najbolje ikad, samo hocu da nije Gothic 3.

druge specifikacije: baterija da traje, ekran da nije velik(13''-15.6'', 14 idealno), da ima SSD-a(more is better), rado bi izbjegao hp(traume) i drag mi je dell(ali to ostavljam vama), 8gb rama bi rado vidio, ali to uvijek mogu nadodat. I da navedene zadatke moze obavljat sljedecih 3 god+ bez da placem/igram Heroes 3 na netu dok cekam da on otvori file.

Mogu ga kupiti i u UK-u jer sam tu na studiju, a ni slovenija i austrija mi nisu teske za skocit.

All hail lord Cthulhu!

0 0 hvala 0
11 godina

ikopiko12

Odabir za tebe je super lagan, Asus N550JX i to iz Ekupi.hr jer zelis cim dulju garanciju, no moras im reci da ju zelis produljiti pa ce ti naplatit jos 100kn:

http://www.ekupi.hr/Asus-156-FHDi58GB1TBGTX950M-N550JX-CN114D-prijenosno-racunalonbsp-752997.aspx

http://www.ekupi.hr/Asus-156-FHDi58GB1TBGTX950M-N550JX-CN114D-prijenosno-racunalo-802053.aspx

Kada upises n550jx u njihovu trazilicu ispadnu ta dva sa i5 (netreba ti i7 to sigurno, niti bi i7 ista vise upogonio grafu) pa neznam ima li kakve fore. Trebali bi biti identicni, a vjerojatno imaju 2 u ponudi radi 2 razlicita dobavljaca za taj laptop.

Najbolja recenzija koju sam nasao za taj laptop je ovdje: http://translate.google.com/translate?tl=EN&sl=NL&hl=EN&js=y&prev=hp&u=http%3A%2F%2Fnl.hardware.info%2Freviews%2F6232%2Fasus-n550jx-cn066h-laptop-review-chique-en-snel

Ima sve sto zelis, izvrsnu izradu, super bateriju, super ekran, super grafu kojoj netreba jaci proc, 4god jamstva, sve tocno na granici budzeta :)

Moguci problem postoji, samo ako vise zelis 17.3", no nazalost, neceg slicnog po izradi/ekranu/specs bas i nema blizu, a da je 17.3" jer veca dijagonala kosta. U tom slucaju mozes baciti oko na Asus X751LX, ali nikako nije best buy i bolje se, ako zelis 17.3", protegnuti do Acer Nitroa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 2:41 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Pozzz,neki dan ste mi dali preporuku za laptop. https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-nitro-vn7-792g-nx-g6tex-035-core-i7-6700hq-dvdrw-8gb-1000gb-geforce-gtx-960m-17-3-ips-fhd-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-linux-crno-015050075
Idem danas u shoppin pa da jos jednom provjerim dali je ovo dobar izbor.Sluzija bi za lagani gameing i gledanje filmova...

1 0 hvala 0
11 godina

ako nije problem, da prije kupnje konacno navedes o kakvom se gamingu tocno radi, koje igre na kojim postavkama bi htio????

Vidim da si prije pisao da mozes kupovati i vani pa bi tako mogao proci 1000kn jeftinije, ukljucujuci dostavu. i7HQ je debeli overkill te bi i5-6300HQ jednako upoogonio 960M, no 17.3" verzija Acera sa tim i5 u HR kosta 7500kn te, ako bi placao na rate dodje na cijenu ovog iz Linksa sa i7.

emigrant

Mos linkat koji ducan iz UK gdje bi kupovao?? Inace, malo previse trazis za 5K, pogotovo sa SSDom, no probat cemo nesto nac.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 17:05 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Znaci novije igre,sta se tice postavki nemora bas bit ultra sve...U vecini ce se gledat filmovi,gaming je za vikend
11 godina

Placas na rate???

Odgovara li ti ovo: http://www.notebooksbilliger.de/lenovo+y700+17isk+80q00068ge+notebook/eqsqid/9ec64c82-0ef3-4bbf-8109-eacd81c9eaa0 Vrlo je slican Nitrou po skoro svemu, osim dizajna. Mozda bi prva malo veca razlika bila, sto Lenovo ima pristupacniji hardver za nadogradnju/ciscenje.. Mislim da bi mu jamstvo vrijedilo u HR. Ustedis nekih 1100kn ukljucujuci dostavu i one sitne troskove za placanje, ali neznam kako bi islo na rate.

Nitro sa i5 i vani ima slicnu cijenu, tako da nije neka prilika. Ako malo bolje procitas recenzije skontat ces da pod heavy loadom i7HQ padne sto se taktova tice na razinu i5HQ, tako da bih rekao da stvarno nebi bilo apsolutno nikakve razlike u gamingu (4 jezgre su dovoljne, nije potreban Hyperthreading, pogotovo ne na 960M koja je da se nebi zbunio najbolja za te novce).

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 17:18 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan
Nebi tija sad puno se premisljat,odlucija sam otic do linksa i tu kupit.Sad samo da vidim sta je najbolje za te pare u Linksa
12 godina
neaktivan
Da,placam na rate
11 godina

Vidio sam da si prije pisao da ti odgovara kupovina vani pa zato. 

Dobar je odabir. Realno, jedina mana tog Acera je slabopristupacan hardver. Znaci za nadogradnju ili gledat tutorial ili ih mozes odmah pitati koliko bi napatili da npr unutra zelis staviti SSD (trebao bi moci ugraditi PCIe M.2, neznam je li x2 ili x4, slobodno ih pitaj, za G771JW ista stvar).

Konkurent Asus G771JW kojeg imaju za iste novce je bolji sto se tice te nadogradnje, ali ima veci thermal throttling efekt. Tj. Asus je namjestio da cim CPU dosegne 87 C°, a GPU 80°C dolazi do osjetnog smanjenja performansi. Kod Acera CPU sa dopustenjem moze doci do 97°C i onda takt padne, ali ne na mizernih 1,5-1,6Ghz kao kod Asusa, nego na nominalnih 2,6Ghz sto je puno bolje i nebi se osjetilo nesto u gamingu. To se ne dogadja sa grafama u oba laptopa i one drze svoj takt bez pada. Te temperature korisnik naravno ne osjeti pod prstima jer oba imaju dobra hladjenja.

Znaci mozes si jos pogledat tog Asusa, no cini se da Acer konkurira bez problema te mozda ima i malo bolje hladjenje, sto je impresivno s obzirom da je tanji. Asus se sa tim automatskim snizavanjem clocka osigurao od neugodnih temperatura po korisnika i to im je u ovom slucaju mana jer vjerujem da bi korisnik vise htio mrvu topliji laptop nego 50% pad performansi procesora. Mozda bi se to dalo sredit u BIOSu, ko zna.

Zakljucno, taj Acer Nitro je super kupovina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 17:39 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

Znači ekipa ovako:

Kupio sam - http://www.mikronis.hr/lenovo-ideapad-z70-80-intel-core-i5-5200u-2-20ghz-8gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-17-3-full-hd-nvidia-geforce-gt840m-4gb-p-n-80fg00atsc.aspx

U ponedjeljak je kod mene - ubacio na kraju SSD 240GB HyperX Fury. 

Besplatno će ga ubacitumjesto HDD-a, te će HDD ić na mjesto optike. Optiku bacam jer mi u ovo vrijeme nije potrebna.

~6500kn na kraju, s obzirom da će oni svu ovu ugradnju odraditi - ostaje mi jamstvo od 5 godina kod njih! 

Druga stvar, sad bi piknuo i laptop za firmu, znači s windowsima bilokojim, čisto da ne bi bilo zahebancije sa inspekcijom.

Budžet 4500-4600 maksimum.

Želim: Windowse, ''15,6, i5 (poželjno, ako ne onda i3), 4gb RAM-a minimum (8gb poželjno), ekran ako može bar HD, ako već nije FHD.

Postoji li takav ili si samo umišljam? 

Iz mikronisa sam dobio ovu ponudu - http://www.mikronis.hr/hp-250-g4-intel-core-i3-4005u-1-70ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-w8-1-15-6-hd-amd-radeon-r5-m330-2gb-p-n-m9s65ea.aspx s time da bi ubacio SSD isto od 120 (240gb) te dobio nekih 200kn popusta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 17:37 (Buzzdovan).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hvala na strpljenju :-) i na odgovorima.Ako je SSD must have da se protegnem uzmem jednog ovakvogahttps://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-acer-aspire-v-nitro-vn7-792g-7454-nx-g6tex-009-core-i7-6700hq-dvdrw-8gb-1000gb-128gb-ssd-geforce-gtx-960m-17-3-led-fhd-hdmi-usb-c-linux-crno-015050068
I onda sam miram nekoliko god?
11 godina

Nelose, no mozda bolje: 

http://www.mikronis.hr/hp-15-ac108nm-intel-core-i3-5005u-2-0ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-w10-15-6-hd-amd-radeon-r5-m330-2gb-p-n-p3l77ea.aspx

Nisam ziher, ali mislim da bi trebao biti cvrsci, serija iznad, ali stvarno nisam siguran. Od Paviliona se ocekuje i bolji ekran te ima noviji Intel koji kuca na 2Ghz (tesko za osjetit, no to je 15-20% teorijske razlike, a prema userbenchmark i dobrih 30% vise..)

Konkurenti u Mikronisu su mu: Dell, Lenovo oba sa grafickama, ali zrcalnim ekranima, a 3825U je ustvari isto sto i i3U jer ima HT, znaci na pola puta izmedju i3-4005U i i3-5005U

Provjeri jos zadnja 3 sa ove liste kao varijacije spomenutih: http://www.mikronis.hr/prijenosna-racunala.aspx?conditions=03-Cijena.1./09-VelicinaMonitora.1.56E1/14-OperativniSustav.Windows--10 

stranac01

Ne, nisam rekao da je must have, nego ako ces nadogradjivati da znas kakva je situacija. Ta ponuda je uzasna jer 128GB SSDa vrijedi upola te cijene. Za 740kn mos kupti Samsung Evo 250GB sa 5g jamstva i ostane ti lijep kusur, tj. konkretno: https://www.links.hr/hr/ssd-250-0-gb-samsung-850-evo-basic-mz-75e250b-sata-3-2-5-540-520-mb-s-051400325 ali pazi.

SSD koji bi ugradio moze biti i sata3 i M.2, a M.2 moze biti sata3 M.2 i PCIe M.2, a PCIe M.2 moze biti jos puno toga sto se placa.

Linkani Samsung Evo je sata3 SSD. Postoji i m.2 verzija koju oni nemaju, no m.2 sata3 postize uglavnom jednake brzine jer se jednako spaja, a do razlike dolazi kod PCIe m.2 koji su dosta skuplji, no brutalno brzi (zasto onda uopce postoji m.2 sata3, mislim da najvise radi toga jer zauzima manje prostora i/ili jer je sa time pocela m.2 tehnologija te ne trebas vaditi optiku da bi ugradio). EDIT: po dimenzijama bi u njega isao M.2 2280 (22mm sirina, 80mm duljina) i to je jos jedna specikacija m.2, sto dolaze u razlicitim dimenzijama.

Mislim da Acer nema dodatni slot za jos jedan disk, nego drugi sata3 disk stavljas na mjesto optike, tj. sata3 SSD bi stavio na mjesto HDDa, a HDD na mjesto optike i za to ti treba LADICA za ugradnju koju bi platio nekih 100kn kod njih: https://www.links.hr/hr/ladica-za-disk-icy-box-ib-ac640-sata-2-5-za-montazu-hdd-ssd-umjesto-optike-9-5-mm-016024027 i pitas ih odgovara li 9.5mm visina ili trebas ici na 12.7mm

Ovo ti sve pisem jer im mozes kao i kolega prije, uvjetovat tu ugradnju. Vjerujem da bi sad bila besplatna, a kad bi se kasnije sjetio ugradit bi vjerojatno naplatili, no neznam koliko i ovo su sve samo spekulacije. Najbolje dogovorit nesto sa njima, ako uopce zelis bas danas/sutra imati SSD u laptopu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 18:08 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

hey, 

znam da puno trazim za 5k, misli ako bude trebalo produzim buđet do 6 :)

sta se tice gdje bi kupovao, u UK mi je svejedno stvarno, isto kao i kod nas. sve mi je blizu recimo to tako.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

e da, u UK to ne igra neku ulogu, ali kod naših bi moglo, placam u kešu odma :)

0 0 hvala 0
11 godina

emigrant

Kontam ja da ti je svejedno, no ja ne trazim svaki dan ducane u UK, stovise uopce ne poznam niti njihovo trziste niti ducane.. pa radje linkaj nesto. Kaj se HR tice definitivni favorit je Asus N550JX kao all-around komplet laptop koji se iz nekog razloga ne prodaje u Austriji/Njemackoj i mislim da taj Asus N550JX ubija ponudu oko 800 eura u tim zemljama. Za Sloveniju sam isto slab. Ovog u HR je zgodno kupiti u Ekupi.hr ili Mikronisu da dobis 4, odnosno 5g jamstva, s time da kod Ekupija to moras kupiti prilikom kupnje laptopa sto naplacuju 100kn, a Mikronis u startu to naplati pa ima nest vecu cijenu.

Eh sad, kad bi oni to tebi dostavljali u UK mislim da bi bilo nezgodno i nekog troska bi sigurno bilo, ako ti dolazis vamo u HR je ok. Velim, komplet laptop, ali SSD moras naknadno kupiti, ako ga zelis, kao i kod vecine drugih. Kada laptop dolazi sa SSDom se to ionako cesto prenaplati, bas kao u slucaju Acer Nitroa kojeg gleda forumas prije.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 18:47 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nelose, no mozda bolje: 

http://www.mikronis.hr/hp-15-ac108nm-intel-core-i3-5005u-2-0ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-w10-15-6-hd-amd-radeon-r5-m330-2gb-p-n-p3l77ea.aspx

Nisam ziher, ali mislim da bi trebao biti cvrsci, serija iznad, ali stvarno nisam siguran. Od Paviliona se ocekuje i bolji ekran te ima noviji Intel koji kuca na 2Ghz (tesko za osjetit, no to je 15-20% teorijske razlike, a prema userbenchmark i dobrih 30% vise..)

Konkurenti u Mikronisu su mu: Dell, Lenovo oba sa grafickama, ali zrcalnim ekranima, a 3825U je ustvari isto sto i i3U jer ima HT, znaci na pola puta izmedju i3-4005U i i3-5005U

Provjeri jos zadnja 3 sa ove liste kao varijacije spomenutih: http://www.mikronis.hr/prijenosna-racunala.aspx?conditions=03-Cijena.1./09-VelicinaMonitora.1.56E1/14-OperativniSustav.Windows--10 

Tko je rekao da treba bit u mikronisu? :-)

Bitni su jedino Windowsi (jer uzimam na firmu) + SSD (nadograditi) + ''15,6 + dobar ekran (FHD-ako je moguće) ipak će vrtit osim običnih stvari, dodatno photoshop i illustrator i to je to. Ništa pre ekstra zahtjevno.

Sve to ako je moguće upakirat u 4500-4600kn.

Tražio sam malo na nabavi ali opet kad ukucam sve ove komponente mi apsolutno ništa ne otvara do 4500kn :(

11 godina

Nema 15.6" sa FHD za te i jos vece novce, jedino par Renew znaci koristenih Lenova koji se prodaju u ducanima: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=1920+15.6+windows

Sad sam tek isao vidit za i5 i nadje se: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=1920+15.6+windows, no mislim da je bolje imat vise jamstva nego i5U nego i3U. Sa te liste bih izdvojio Asusa u Linksu jer jos ima 8GB RAMa te posebno HP u Ekupi.hr: http://www.ekupi.hr/HP-i5SSDWin10-250-G4-T6P65EA-prijenosno-racunalo-801596.aspx koji vec ima ugradjenih 128GB SSDa te ima Skylake i5 koji je vec osjetno bolji od neskylake i3U. +2g jamstva nije ukljuceno u cijenu, kosta 100kn i mora se obaviti tijekom kupnje laptopa. EDIT: ali nema HDD pa je opet na tebi da se odlucis. Cijena 128GB SSDa je jednaka cijeni 1TB HDDa.

Znaci taj zadnji je preporuka, specifikacijski gledano, ako ti je ok 3g jamstva i vec ugradjenih 128GB SSD (znaci nemos znati koje su brzine), sve skupa tocno na granici budzeta.

Izradu jako dobro mozes vidjeti u unboxing videju Mikronisa na youtubeu. Znaci nije na razini probooka, ni v3 Acera i tako, ali je solidan. Moguce da je ugradjeni SSD i m.2 formata. Kako got bilo mozes ugraditi jos jedan SSD/HDD.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 18:45 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

e to mi je trebalo, pogledo sam UK market i u prosjeku su 30% skuplji, pa cu pricekat sredinu 3.mj da ga kupim kod nas.

Puno ti hvala na savjetu!

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nema 15.6" sa FHD za te i jos vece novce, jedino par Renew znaci koristenih Lenova koji se prodaju u ducanima: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=1920+15.6+windows

Sad sam tek isao vidit za i5 i nadje se: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=1920+15.6+windows, no mislim da je bolje imat vise jamstva nego i5U nego i3U. Sa te liste bih izdvojio Asusa u Linksu jer jos ima 8GB RAMa te posebno HP u Ekupi.hr: http://www.ekupi.hr/HP-i5SSDWin10-250-G4-T6P65EA-prijenosno-racunalo-801596.aspx koji vec ima ugradjenih 128GB SSDa te ima Skylake i5 koji je vec osjetno bolji od neskylake i3U. +2g jamstva nije ukljuceno u cijenu, kosta 100kn i mora se obaviti tijekom kupnje laptopa.

Nisam uzeo taj HP samo zato što se čeka do 17og ali je stvarno najbolji od svih. Vjerojatno će i to biti #1 izbor. 

3 godine garancije imam + windowse + sve ovo nabrojano, stvarno nema bolje čini mi se. 

10 godina
neaktivan

Pozdrav,trebao bi mi je za sestru laptop za faks,nista zahtjevno,oko 3000 kn,ne treba odvojena,ciljam na i3 proc,drugi nebi uzimao,1 TB,nasao sam OVAJ te mi se čini sada najpogodniji sto se tice samih komponenti.
znam da je vecina laptop vise manje ista u tom rangu,ali opet vjerovatno ima razlike u kvaliteti izrade,pa jeli ovaj zadovoljava ili ima nesto kvalitetnije 

0 0 hvala 0
11 godina

Dobar. Ne samo da su laptopi slicni specifikacijama, nego i izradom/ekranom/baterijom pa je najbolje pogledat ih uzivo u ducanu, tako da evo jos 2 laptopa s kojima ga moze usporediti: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-15-ac107nm-p3l76ea-core-i3-5005u-4gb-500gb-radeon-r5-m330-15-6-led-hd-bt-hdmi-usb-3-0-dos-crno-torba-mis-014610201 te ako zeli matt, nezrcalni ekran: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=5005u+acer+15.6 ,jamstvo nije mana jer ima nesto nizu cijenu od ovih, a produljeno jamstvo mu kosta 250-300kn te onda dodje jednako, a i to jamstvo se moze dokupiti u roku od 10mj za Acer

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 19:01 (The_Fichek).
10 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Dobar. Ne samo da su laptopi slicni specifikacijama, nego i izradom/ekranom/baterijom pa je najbolje pogledat ih uzivo u ducanu, tako da evo jos 2 laptopa s kojima ga moze usporediti: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-hp-15-ac107nm-p3l76ea-core-i3-5005u-4gb-500gb-radeon-r5-m330-15-6-led-hd-bt-hdmi-usb-3-0-dos-crno-torba-mis-014610201 te ako zeli matt, nezrcalni ekran: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=5005u+acer+15.6 ,jamstvo nije mana jer ima nesto nizu cijenu od ovih, a produljeno jamstvo mu kosta 250-300kn te onda dodje jednako, a i to jamstvo se moze dokupiti u roku od 10mj za Acer

hvala,onda neka ona bira koji joj se vise sviđa između ovog matta i della

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice