Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.636
|
čitano: 14.569.595
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Epilog izbora NB do 7500-8000 Kn.

Ako je netko pratio moje nedoumice, evo što sam na kraju kupio, ako bude nekome od pomoći.

Bio sam u nedoumici između nekoliko modela, 15.6 i 17.3". Na kraju sam zaključio da bi mi 17.3" bio prevelik za svakodnevno nošenje. Od 15.6" sam suzio odabir na slijedeće:

Acer Aspire V Nitro VN7-592G - cca. 7700 Kn. i5 6300 HQ, 960m 4 GB.

Asus ROG GL552VW - cca. 7500 Kn. i5 6300 HQ, 960m 2 GB (plastična verzija). - 

Asus ROG G551VW - cca. 8100 Kn. i7 6700 HQ, 960m 2 GB (aluminijska verzija).

ASUS GL552JX - cca. 7230 Kn, i7 4720 (Haswell), 950m 2 GB (ne znam kakva je konstrukcija)

Acer je najskuplji od i5 modela, jako nezgodna nadogradnja, M2 je SATA.

Kod Asusa je čitava zbrka u toj ROG seriji: GL552JX ima stariji procesor i grafičku, konstrukcija je plastična, M2 je SATA. GL551VW ima i7, navodno puno bolju (aluminijsku konstrukciju), ali je najskuplji i NEMA M2 utor za proširenje.

Na kraju sam se odlučio za GL552VW koji ima i5 6300HQ, 960m 2GB, ima PCIe M2 utor za SSD, vrlo lako pristupačan, ima USB 3.1 type C konektor, tako da je prilično future-proof, ima navodno odličan Philipsov IPS LCD. Jedina mana je prilično loša kvaliteta izrade poklopca, ali što je tu je, morati ću ga malo više paziti.

i5 6300HQ je oko 15-20% slabiji od novoga i7, oko 10-15% od starijeg i7. Jedina veća mana je što nema hyped-threading, ali mislim da će i 4 jezgre sasvim dobro raditi u velikoj većini aplikacija.

Dobio sam ga za jako dobru cijenu, 6795 Kn (cca. 500 Kn jefitnije od prvog najjeftinijeg na Nabavi), tako da sam u globalu zadovoljan. čekam da mi se dostavi, pa ću staviti još neke dojmove iz prve ruke.

0 0 hvala 0
11 godina

nikmik

Znaci za laptop ide jedno 6000kn ili?

pYm

Prvi 17.3" IPS na HR trzistu je Lenovo z70-80: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z70-80 (ovaj prvi u Elipso vjerojatno nazalost ne)

ako ste iz Istre pogledati: http://www.njuskalo.hr/lenovo-prijenosnici/lenovo-z70-80-oglas-17482296

Darko1983

Isplati, super ponuda kaj se jamstva tice, specs su normala za taj rang. Sam laptop nisam vidio kak izgleda uzivo. Ponuda u Linksu je za 350kn ipak dosta primamljivija radi i3-5005U, +500GB HDD, +optika: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-100-80qq002usc-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-hd-graphics-15-6-led-hd-bt-hdmi-kamera-usb-3-0-dos-crno-014620165 Za novce koje si gledao taj Lenovo, tj. za 80kn vise, bolja kupovina je: http://www.ekupi.hr/HP-Pentium-3825U4GB500GB-15-ac003nm-M9G95EA-prijenosno-racunalonbsp-667548.aspx, makar su ga imali za dobrih 400kn manje. I taj HP i Lenovo kojeg si gledao nemaju optiku, onaj iz Linksa ima..

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 23:49 (The_Fichek).
12 godina
DMan kaže...

Epilog izbora NB do 7500-8000 Kn.

Ako je netko pratio moje nedoumice, evo što sam na kraju kupio, ako bude nekome od pomoći.

Bio sam u nedoumici između nekoliko modela, 15.6 i 17.3". Na kraju sam zaključio da bi mi 17.3" bio prevelik za svakodnevno nošenje. Od 15.6" sam suzio odabir na slijedeće:

Acer Aspire V Nitro VN7-592G - cca. 7700 Kn. i5 6300 HQ, 960m 4 GB.

Asus ROG GL552VW - cca. 7500 Kn. i5 6300 HQ, 960m 2 GB (plastična verzija). - 

Asus ROG G551VW - cca. 8100 Kn. i7 6700 HQ, 960m 2 GB (aluminijska verzija).

ASUS GL552JX - cca. 7230 Kn, i7 4720 (Haswell), 950m 2 GB (ne znam kakva je konstrukcija)

Acer je najskuplji od i5 modela, jako nezgodna nadogradnja, M2 je SATA.

Kod Asusa je čitava zbrka u toj ROG seriji: GL552JX ima stariji procesor i grafičku, konstrukcija je plastična, M2 je SATA. GL551VW ima i7, navodno puno bolju (aluminijsku konstrukciju), ali je najskuplji i NEMA M2 utor za proširenje.

Na kraju sam se odlučio za GL552VW koji ima i5 6300HQ, 960m 2GB, ima PCIe M2 utor za SSD, vrlo lako pristupačan, ima USB 3.1 type C konektor, tako da je prilično future-proof, ima navodno odličan Philipsov IPS LCD. Jedina mana je prilično loša kvaliteta izrade poklopca, ali što je tu je, morati ću ga malo više paziti.

i5 6300HQ je oko 15-20% slabiji od novoga i7, oko 10-15% od starijeg i7. Jedina veća mana je što nema hyped-threading, ali mislim da će i 4 jezgre sasvim dobro raditi u velikoj većini aplikacija.

Dobio sam ga za jako dobru cijenu, 6795 Kn (cca. 500 Kn jefitnije od prvog najjeftinijeg na Nabavi), tako da sam u globalu zadovoljan. čekam da mi se dostavi, pa ću staviti još neke dojmove iz prve ruke.

jesi siguran za nitro da ima M2 sata komunikaciju posto je baziran na skylake arhitekturi, ovdje je nvme pci-e 

14 godina
The_Fichek kaže...

Darko1983

Isplati, super ponuda kaj se jamstva tice, specs su normala za taj rang. Sam laptop nisam vidio kak izgleda uzivo. Ponuda u Linksu je za 350kn ipak dosta primamljivija radi i3-5005U, +500GB HDD, +optika: https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-lenovo-ideapad-100-80qq002usc-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-hd-graphics-15-6-led-hd-bt-hdmi-kamera-usb-3-0-dos-crno-014620165 Za novce koje si gledao taj Lenovo, tj. za 80kn vise, bolja kupovina je: http://www.ekupi.hr/HP-Pentium-3825U4GB500GB-15-ac003nm-M9G95EA-prijenosno-racunalonbsp-667548.aspx, makar su ga imali za dobrih 400kn manje. I taj HP i Lenovo kojeg si gledao nemaju optiku, onaj iz Linksa ima..

Na kraju ide: http://www.ekupi.hr/Toshiba-N35404GB500GB-Satellite-L50-B-1VP--gratis-BT-zvucnik-prijenosno-racunalo-491534.aspx

(za žensku osobu - bitna stavka "bijeli je", dobra garancija (+ no matter what sa 2 male djece) i zvučnik)

11 godina

Mogao si odmah rec, nije bed trazit po boji. Ok odabir, moze si jos pogledati i ljubicasti: http://www.ekupi.hr/Prijenosno-racunalo-Acer-E5-573-P3V8-NXMW3EX013-783307.aspx

11 godina
neaktivan

Evo kratka "recenzija" Acer Aspire V5 591g:

Zaslon je super, Full HD, znači 1080p, nema IPS ali i ovako je vrlo dobar. Malo o specifikacijama:

-procesor: Intel Core i5-6300HQ, 2.3 GHz, ima Turbo Boost pa može doseći do 3.2 Ghz

-grafička kartica je NVIDIA GeForce 950M sa 2 GB videoRAM-a

-RAM: 4GB , to je može se reći manji nedostatak,ali i to može biti sasvim dovoljno; osobno ću odnijeti na nadogradnju prvom prilikom sa još 4GB RAM-a, pa će onda biti 8 GB što je za moje potrebe dovoljno

-HDD: 1000 GB,kasnije cu jos staviti SSD najvjerojatnije od 64GB

-ima osvijetljenu tipkovnicu

-moram pohvaliti i zvučnike koji daju lijep zvuk

Eto,ako se odlučite za kupovinu ovog laptopa,nećete pogrješiti,ima odlične specifikacije (bar za moje potrebe) uz solidnu cijenu od 6100 kn u mikronisu+ 5 godina garancije

Lijep pozdrav!

P.S. kasnije možda stavim još par slika

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pa, nisam baš siguran. U Bug-u je bilo u testu da je SATA M2, ali istina, to je bio Haswell...

Izgleda da ipak je M2 PCIe, ali ostaje da je puno teža ugradnja i da je cca. 1000 Kn skuplji od istoga Asusa.

11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

može prijedlog neki laptop za kucnu upotrebu (multimedija, surfanje, office..) do 3.000,00 kn?

Unaprijed hvala!

Pozdrav

0 0 hvala 0
12 godina
DMan kaže...

Pa, nisam baš siguran. U Bug-u je bilo u testu da je SATA M2, ali istina, to je bio Haswell...

Izgleda da ipak je M2 PCIe, ali ostaje da je puno teža ugradnja i da je cca. 1000 Kn skuplji od istoga Asusa.

trebalo bi biti da su svi skylake bazirani na pci-e x4 komunikaciju, vecina ovih quad core i5 i i7. 

9 godina
neaktivan

Pozdrav svima, u zadnje vrijeme razmišljam o kupovini nekog prijenosnog računala, budući da sam student računarstva i često bi mi dobro došao u sklopu studiranja. Na njemu bih najčešće programirao, koristio alate tipa Office, ponekad igrao neke manje zahtjevne igre. Budžet se kreće do nekih 3.000 kn, iako bi to možda bilo i više nego dovoljno za moje potrebe. Dvoumim se između običnih laptopa i tablet računala koja imaju tipkovnice i imala bi Windowse. Zanima me što oni koji imaju iskustva s takvim tabletima imaju za reći, jer mi se nekako trenutno više sviđaju ti tableti, budući da su još više prenosivi a i mogao bih ih koristiti na više različitih mjesta za, primjerice, gledanje videa ili čitanje knjiga (npr. u krevetu, gdje bi laptop možda bio nespretan).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Izvinjavam se što upadam,vjerojatno sve piše ovdje šta mi treba al stvarno mi je hitno....

Kupio bih laptop do 3000kn...za surfanje i gledanje filmova najviše!

Na šta bih trebao gledat pri odabiru i ako imate koji prijedlog!

na koje sitnice treba pazit i šta bi bilo dobro da ima...

hvala!!

....ev vidim već na ovoj stranici par prijedloga....

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.12.2015 18:39 (bushido002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kak podnosite FHD na 15.6 Anti Glareu - meni se cini nekak presitna slova na nativnoj rezi, a opet ak smanjim je sranje slika, sad imam zesci osjecaj zajeba zbog toga...

ZYZZ forever mirin
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
bushido002 kaže...

Izvinjavam se što upadam,vjerojatno sve piše ovdje šta mi treba al stvarno mi je hitno....

hvala!!

Ja bih ti preporučio ovog https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-5558-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-hd-graphics-5500-15-6-led-hd-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-linux-bijelo-014640167 , ali imas i ovog Acera koji bi odradivao tu zadacu https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=34135 koji je jeftiniji nego ovaj DELL-ov.

9 godina
neaktivan

pozz

zanima me koji laptop uzeti u rangu 4500-5000 kn kao best buy

0 0 hvala 0
10 godina
raki00 kaže...

Kak podnosite FHD na 15.6 Anti Glareu - meni se cini nekak presitna slova na nativnoj rezi, a opet ak smanjim je sranje slika, sad imam zesci osjecaj zajeba zbog toga...

Ne smanjuješ rezoluciju, povečaš veličinu ikona i teksta. Idi na display u control panel i tamo namjesti. Osim onih opcija 100, 125 i 150 % možeš i po želji namjestit ako ti ove ne odgovaraju.

10 godina

Potreban mi je laptop za AutoCAD i 3D modeliranje (solidworks,catia,dialux, ponešto 3ds max-a). Naravno da mi dobro služi za multimediju, povremeno igranje video igara (ništa prezahtjevno), preferiram ekran od 17" rezolucije 1600x900 (radi preglednijeg rada u spomenutim alatima), te da ima numeričku tipkovnicu. Moj budžet je cca. 5000 kn.

Naletio sam na HP Pavilion 17  Pa me zanima vaše mišljenje o tome, te dal ima tko kakav drugi prijedlog, unaprjed zahvaljujem, pozdrav

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa :D

Vidim da nitko u posljednje vrijeme nije tražio ništa do 4000kn a meni treba mišljenje.

Dakle, prijatelj traži laptop do 4000kn, 15.6 FHD, 8GB RAM(eventualno 4GB pa onda da se uklopi nadogradnja u cijenu što je oko 200kn), grafička nvidia, mislim da može dobiti bar 840m u toj cijeni, i naglasio je da ne bude Acer,ali ako ima neki Acer koji se ističe slobodno napišite. Znam da su Dell i HP dosta skuplji pa pretpostavljam da se može gledati Asus i Lenovo. I ako možete da napišete neke ponude do 5000kn, ali to dolazi u obzir ako je neka znatna razlika u karakteristikama.

Eto bio bih vam zahvalan kad bi napisali svoje mišljenje i prijedloge :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 16:24 (slaven96).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Pozdrav ljudi!

Trebam preporuku laptopa za 3D animaciju i dizajn i obradu slika (photoshop, zbrush, blender, 3Dcad, 3Ds max i sl.)

Jedino bih volio da zaslon bude 17,3'' i ako je moguće SSD.

Budžet: 5000-6000kn.

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
thomas42 kaže...

Pozdrav svima, u zadnje vrijeme razmišljam o kupovini nekog prijenosnog računala, budući da sam student računarstva i često bi mi dobro došao u sklopu studiranja. Na njemu bih najčešće programirao, koristio alate tipa Office, ponekad igrao neke manje zahtjevne igre. Budžet se kreće do nekih 3.000 kn, iako bi to možda bilo i više nego dovoljno za moje potrebe. Dvoumim se između običnih laptopa i tablet računala koja imaju tipkovnice i imala bi Windowse. Zanima me što oni koji imaju iskustva s takvim tabletima imaju za reći, jer mi se nekako trenutno više sviđaju ti tableti, budući da su još više prenosivi a i mogao bih ih koristiti na više različitih mjesta za, primjerice, gledanje videa ili čitanje knjiga (npr. u krevetu, gdje bi laptop možda bio nespretan).

Kao student, moje misljenje je da su tableti bolji za citanje, a laptopi za gledanje filmova i nekakav konkretan rad. Takodjer, tablet je zgodan kada trebas nabrzinu naci neku informaciju, ali tu je dovoljno dobar i mobitel, no eto ovaj ima veci ekran. Problem je sto je kolko sam skuzio, poprilicna cijenovna razlika izmedju 7" i po meni puno idealnijih 10"+ tableta, ako je prva namjena citanje.

Drugim rjecima, ako si iz Zagreba mozes kupiti tablet pa kasnije monitor+PC ili laptop; ako mislis da bi to bilo preskupo ili nisi iz Zagreba idi na laptop. Na kraju sve zavisi koju dijagonalu ekrana zelis i koliku prenosivost zelis, a da bude unutar budzeta ili da nekaj sad uzmes pa kasnije jos nekaj, ako mislis da bi skupio novca. I da, laptop sigurno nije nespretan za krevet, jedino je onda pozeljno da nekaj stavis ispod laptopa. Pricam iz iskustva toga kaj imam vec dugo laptop, a od nedavno i +monitor. Za konkretan rad cim veci ekran to bolje. Tablet nisam imao, ali sam checkiro neke i dobio dojam da su bolji za citanje (7" ne, od 10" nadalje da), ali da bi mogao citati par sati s njih nemam pojma jer sam vise navikao na klasicnu knjigu, skripte.. Imas temu za kupovinu tableta pa mozes i tam checkirati kakve su ponude i pitati ljude malo za iskustva: http://www.bug.hr/forum/topic/tableti/koji-tablet-uzmem/102591.aspx

fizicar1 kaže...
bushido002 kaže...

hvala!!

Ja bih ti preporučio ovog https://www.links.hr/hr/prijenosno-racunalo-dell-inspiron-5558-core-i3-5005u-dvdrw-4gb-1000gb-hd-graphics-5500-15-6-led-hd-kamera-bt-hdmi-usb-3-0-linux-bijelo-014640167 , ali imas i ovog Acera koji bi odradivao tu zadacu https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=34135 koji je jeftiniji nego ovaj DELL-ov.

S obzirom na to da je popularno imati ponudu laptopa sa 4 i 5g jamstva, ja bih isao upravo na tako nesto. Znaci prvo bih gledao jamstvo pa onda kako je budzet do 3K nesto sa i3U ili vrlo slicnim 3825U Pentiumom. Onda kada se gledaju i3, pokusas uloviti nesto sa novijim i3 bas kao taj u Dellu i jos ima viska jamstva i jos je eto Dell poznat po solidnoj izradi, tako da je ta preporuka vrlo dobra i to ti i ja preporucujem. Acer ES bi izbacio za svaki slucaj, gledao bi E5 seriju kaj se Acera tice. Ti laptopi imaju glossy ekran, ako te slucajno smeta opet se javi pa cemo naci nesto sa anti-glare, tj. matt, tj. nezrcalnim ekranom.

lunattic kaže...

pozz

zanima me koji laptop uzeti u rangu 4500-5000 kn kao best buy

Zavisi koja je namjena. 2 najveca best buya u tom rangu su Acer v3-574g kao all-around (jer ima IPS), Asus k550jx kao performans best buy (jer ima i5H i 950M). Ako patis na cim cvrscu izradu, onda valja spomenuti i HP Probook, mozda nesto od Della. Tj. u takvom slucaju, obavezno ides po ducanu i sam gledas sto ti se vise svidja. Naravno, ima dost laptopa sa viskom jamstva pa su i oni best buyevi, makar imali normala specs za taj rang (obicno i5U, 940M i FHD/HD)

MatijaT30 kaže...

Potreban mi je laptop za AutoCAD i 3D modeliranje (solidworks,catia,dialux, ponešto 3ds max-a). Naravno da mi dobro služi za multimediju, povremeno igranje video igara (ništa prezahtjevno), preferiram ekran od 17" rezolucije 1600x900 (radi preglednijeg rada u spomenutim alatima), te da ima numeričku tipkovnicu. Moj budžet je cca. 5000 kn.

Naletio sam na HP Pavilion 17  Pa me zanima vaše mišljenje o tome, te dal ima tko kakav drugi prijedlog, unaprjed zahvaljujem, pozdrav

Preslab je to laptop za te pare. Od 17.3" ti je definitivno najbolji odabir, kako ti treba i cim jaca grafa za modeliranje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+950m+i5 pa odmah mozes vidjeti i 15.6" K550JX koji naspram 17.3" modela ima osjetno jaci procesor: http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-5200U-vs-Intel-Core-i5-4200H/m22169vsm8854, no i i5-5200U bi obavio posao.

slaven96 kaže...

Pozdrav ekipa :D

Vidim da nitko u posljednje vrijeme nije tražio ništa do 4000kn a meni treba mišljenje.

Dakle, prijatelj traži laptop do 4000kn, 15.6 FHD, 8GB RAM(eventualno 4GB pa onda da se uklopi nadogradnja u cijenu što je oko 200kn), grafička nvidia, mislim da može dobiti bar 840m u toj cijeni, i naglasio je da ne bude Acer,ali ako ima neki Acer koji se ističe slobodno napišite. Znam da su Dell i HP dosta skuplji pa pretpostavljam da se može gledati Asus i Lenovo. I ako možete da napišete neke ponude do 5000kn, ali to dolazi u obzir ako je neka znatna razlika u karakteristikama.

Eto bio bih vam zahvalan kad bi napisali svoje mišljenje i prijedloge :D

Naravno da ima Acera i ističe se v3-574g radi IPS. Dell i HP imaju najvise cijene s obzirom na to kaj nude. Do 5000kn sam prijemalo napisao 2 best buya. Vidim kao uvjet FHD rezoluciju, a to je nesto sto i Dell i HP ne nude u tom rangu, a kada za vece novce nude FHD onda dobis srot ili nikakvu zasebnu graficku s njima. FHD za te novce nude jedino Lenovo i Acer, s time da Lenovo od nedavno vise nema u tom rangu u ponudi 840/940M grafu nego osjetno slabiju M360, tako da je jedini logicni odabir za frenda Acer.. Neka pogleda v3-574g u izlogu kakvog ducana.

aleng3 kaže...

Pozdrav ljudi!

Trebam preporuku laptopa za 3D animaciju i dizajn i obradu slika (photoshop, zbrush, blender, 3Dcad, 3Ds max i sl.)

Jedino bih volio da zaslon bude 17,3'' i ako je moguće SSD.

Budžet: 5000-6000kn.

Unaprijed hvala!

Mozes vidjeti Lenovo z70-80, no mislim da malo preslab odabir s obzirom na namjenu. 15.6" imas i to je Acer V5-591G sa 80% jacom grafom i sa tolko jacim procesorom, kada program ne koristi Hyperthreading nego fizicke jezgre ili jedno 30-40% jacim procesorom, kada program koristi Hyperthreading (znaci taj i5-6300HQ ima 4 jezgre, i5-5200U 2 fizicke i 2 hyperthreadane).

Bacio sam pogled na Njusku da vidim kaj se nudi dobrog za tebe, definitivno najbolja ponuda na koju sam naisao je: http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-n751j-oglas-17613085 , ako bi kupovao sa Njuske trazi po zupaniji ili ja potrazim umjesto tebe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 18:35 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Trebao bih za kolegu jedan laptop do 7.5k kuna. Jedino je nuzno da je max velicina 15.6" i da ima 8GB, ostalo sto je trenutno najbolje dostupno. Raditi ce se puno u Excelu i nesto sitno u programima kao sto je AutoCad i slicno.

edit: bilo bi super kad bi imao ssd, no ako nema onda barem da se ssd moze ugraditi na neki nacin a da i tvrdi disk ostane

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2016 19:43 (decartes).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

uglavnom če se koristiti za igrice i gledanje multimedije 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Poštovanje ljudovi,

Trebam Vaš savjet, budući da se ne kužim a neću da budem klasični balkan boy. Treba bi laptop za posao (e-mail & ugovori, prezentacije, video klipovi itd) a kad je doma da mogu surfat, poslušat malo mjuzu i da, želio bi si instalirati PES i FIFA-u, eventualno provozat i neki bolid u F1 nekad...

Ponavljam, nemam neko znanje ali znam čitati pa sam po svom razumjevanju (koje nije nužno ispravno) našao dvojac iz Lenova koji mi prvenstveno odgovara skromnom novčaniku i molio bi Vas gospodo za sud & preporuku...

1. Lenovo IdeaPad 100-15IBD (80QQ006CCK)

2. Lenovo IdeaPad 300-15IBR (80M3003UCK)

I generalno me zanimaju dvije stvari, 

1. Koji je bolji

Intel Pentium 3825U - 1.90GHz iz IdeaPad 300

ili

Intel Pentium N3700 @ - 1.60GHz iz IdeaPad 100?

2. U oba se nalazi nVidia 920M no u jednom je 1GB a u drugom 2GB, pitam se jel mi treba ta jača uopće? 

Unaprijed se zahvaljujem,

Lijep pozdrav & svako dobro u 2016-toj želim svima!

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 4:58 (Neznalica iskreni).

0 0 hvala 0
11 godina

decartes

Je li kolegi bitno igranje (neka se odluci izmedju 940M, 950M i 960M graficke)? Moze imati 256GB SSD bez HDDa? Dodatni HDD/SSD obicno ide preko optike, no u tom rangu ima laptopa sa M.2 utorom pa moze ugraditi M.2 SSD, da mu ostane i HDD i optika. Kolega neka pogleda: Asus GL552VW-CN283DN551JW-CN371D, Acer VN7-592GHP V2G71EA / V2G70EA i7HQ je debeli overkill, no ima ga u N551 Asusu skupa sa 960M radi toga sto je generaciju stariji Haswell i7. Svaki laptop sa Skylake u startu ima vecu cijenu pa tako mozes primjetiti da HP sa Sky i7HQ za iste novce nudi slabiju graficku, a razlika izmedju 950M i 960M je jedno 100 eura isto kao izmedju i5HQ i i7HQ. Za njega je i5HQ definitivno dovoljan, tim vise sto CAD bas i ne koristi Hyperthreading. Moze se lijepo ustediti npr. sa Acer V5-591G kojem fali jedino IPS ekran, ali ima iznadprosjecni TN.

lunattic

Koje igrice, koje postavke? Ili sami pogledajte rezultate 940M i 950M pa se odlucite. Zadnje pitanje, koja dijagonala 17.3" ili 15.6"?

Neznalica iskreni

3825U je puno bolji, a onda jos malo bolji je i3-5005U. Bilo bi bolje da si stavio linkove jer ja ovog drugog ne nalazim u HR, a prvi mi u trazilici ispadne sa i3-5005U od 3080kn, dok onaj sa 3825U ide od 2880kn prema nabava.net, oba naravno sa 920M grafom. To je relativno malena razlika za 3825U vs i3-5005U pa bih u tom slucaju rekao da je, ako mozes, bolje ici na ovog sa i3 (ne tolko radi performansi koliko radi ulozeno/dobiveno omjera jer je i3U direkt iz Intela skuplji za 110 dolara, cisto da laptop ima vecu vrijednost). 2GB vs 1GB je nebitno za igranje na potencijal 920M grafe, s time se nemoras zamarati. Slobodno pitaj, ako te jos sta muci. Ako kupujes iz BiH, Srbije ili otkuda vec linkaj par ducana pa cemo vidjeti kakva je situacija. Sretna Nova i tebi :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 12:26 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan

PES i Nba uglavnom, nepatim ak nisu postavke na ultra high uglavnom da se ponekad ubije vrijeme. Više za gledanje filmova bi se koristio.

uzeo bi 17.3 ali ak bi na 15.6 dobio bolje onda može i 15.6

0 0 hvala 0
11 godina

Nemas se potrebe protezati na vise od: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=17.3+940m pa gledas bilo Asusa sa malo jacim i novijim i3 ili Acera sa malo starijim i3, ali FHD rezolucijom. Izradu ti je najbolje pogledati u izlogu kakvog ducana. Blize 5000kn je opet slicna situacija, samo tada oba imaju isti i5-5200U, a Asus nudi vjerojatno za tebe overkill 950M graficku, dok Acer opet ima FHD rezoluciju kao prednost: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=+E5-772G+i5http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=K751LX-TY009D Mozes pogledati i ostale, npr. nesto sa godinom ili dvije vise jamstva (npr. ovaj HP) no Acer i Asus specifikacijski najvise nude od 17.3" od 3500 do 5000kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 14:01 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

decartes

Je li kolegi bitno igranje (neka se odluci izmedju 940M, 950M i 960M graficke)? Moze imati 256GB SSD bez HDDa? Dodatni HDD/SSD obicno ide preko optike, no u tom rangu ima laptopa sa M.2 utorom pa moze ugraditi M.2 SSD, da mu ostane i HDD i optika. Kolega neka pogleda: Asus GL552VW-CN283DN551JW-CN371D, Acer VN7-592GHP V2G71EA / V2G70EA i7HQ je debeli overkill, no ima ga u N551 Asusu skupa sa 960M radi toga sto je generaciju stariji Haswell i7. Svaki laptop sa Skylake u startu ima vecu cijenu pa tako mozes primjetiti da HP sa Sky i7HQ za iste novce nudi slabiju graficku, a razlika izmedju 950M i 960M je jedno 100 eura isto kao izmedju i5HQ i i7HQ. Za njega je i5HQ definitivno dovoljan, tim vise sto CAD bas i ne koristi Hyperthreading. Moze se lijepo ustediti npr. sa Acer V5-591G kojem fali jedino IPS ekran, ali ima iznadprosjecni TN.

Igre su apsolutno i totalno nebitne. Ovih 7.5k sto je budet je cisto takvi da se mogu uzeti neke fine stvari kao sto je ssd, skuplji se vjerujem nece iskoristiti i da nema potrebe. Isto bi bilo lijepo da laptop ne izgleda gejmerski jer nije to njegov dir :) SSD od 256GB moze proci. Mislim da bi od predlozenih onda najbolje odgovarao ovaj Asus N551 ili ovaj Acer model jer oni su najmanje upadni. Da li bi se slozio onda da izbor bude izmedu ova 2? Mozda neka treca opcija? (cd citat nepotreban, trajanje baterije isto, kao ni tezina/debljina jer ce vecinom sluziti kao zamjena za stolno racunalo). Btw. puno hvala na pomoci! 

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 15:25 (decartes).
11 godina

Da, jesu najmanje upadni, ali mislim da nebi iskoristio ni 50% tog N551, a nema HDD u sebi. Onaj V5-591G je najjeftiniji laptop sa i5-6300HQ, a fora kod tog procesora je sto naspram prethodnika i5-420xH ima +2 fizicke jezgre pa je super stvar za CAD (i5H je imao 2 fiz.jezgre + 2 hyperthreadane). Jedino steta sto taj Acer nema IPS, al eto kolega fizicar1 veli da je dovoljno dobar ekran i NTSC 94% hoce reci da je sigurno iznadprosjecno kvalitetan TN u njemu. Za razliku od N551 Asusa ima utor za M.2 SSD (N551 ima half-msata). Acer radi toga nema optiku, Asus ima. N serija je poznata po izradi. Sam imam V5 Acera, vjerojatno prethodnika tog v5-591g i izrada je solidna, iznad prosjeka, ali ima uvijanja po sredini tipkovnice i po sredini ekrana, ako se cvrsce stisne, sto ljudi vele da nema kod N Asusa. Te stvari su nekom sitnice ili nebitne, nekom bitne. Ima jedan N551 Asus sa Njuskala, best buy od prije jedno godinu: http://www.njuskalo.hr/asus-prijenosnici/asus-n551jk-15.6-i7-4710hq-12gb-ddr3-1tb-gtx950-4gb-oglas-16965772 Tu se treba raspitati za jamstvo i razmisliti o istom. Naknadno produljenje za sve brandove, osim Toshibe je max. moguce na 3g i za Asus kosta dobrih 500-600kn, za Acer upola manje. v5-591g u Mikronisu pak dolazi sa 5g jamstva za 6100kn. Treba odvagati i nije to jedina super ponuda sa Njuskala, primjetio sam neke kvalitetne Schenker laptope sa IPS na Njuskalu itd. Znaci mislim da za njega nije potrebno ici van 6100kn pa onda neka nadogradi laptop sa 240/256 ili 500/512GB SSDom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 15:59 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Hvala ti na temeljitom & ko' dan jasnom objašnjenju The_Fichek :-D

Situacija je sljedeća. Prije više od godinu dana sam se doselio u Češku, točnije Prag gdje živim, radim & uživam vjerojatno najbolje vrste piva u Alpha kvadrantu.

I nisam imao nikakvih problema u životu do neki dan, kad se moj vjerni friend Compaq NX 7010 ničim izazvan nije odlučio na kraj..:-/

Budući da o kompićima, prijenosnim i ostalim znam vrlo malo, odnosno samo mislim da znam odlučio sam naletit na strastvenog poznavatelja teme & hvala Bug.hr na postojanju :-) 

Da više ne tlačim, ovea dva modela bi si mogao odmah kupiti (toliko imam za laptop) a tu i3-cu sam voljan još strpljivo pričekati budući da će Česi sad za koji dan krenuti u totalnu rasprodaju...

Naravno ako mi i3 ne treba za svakodnevnu upotrebu & neće utjecati na kvalitetu PES-a i FIFU-e, mjuze & surfanja onda sam ga voljan odmah otpisati no želim čuti tvoje mišljenje..?

https://m.mall.cz/notebooky-znacky/lenovo-ideapad-100-15ibd-80qq006cck?src=sug

https://m.mall.cz/notebooky-znacky/lenovo-ideapad-300-15ibr-80m3003tck

I da, skoro sam zaboravio pitati jel ovo točno, našao sam na nekom stranom forumu. A jedan od ovih laptopa po ovome izgleda baš Alrounder dok je drugi već Gaming pa me interesira tvoje mišljenje..?

Here you can see a List of what Clock ist the best for what!

2133 MHz - Rendering

1866 MHz - Gaming

1600 MHz - Alrounder

1333 MHz - Nothing

Čak sam ih maloprije išao vidjeti i ovaj 100-15 izgleda dosta "običnije" od 300-15...Kao amater sam skužio na prvu nešto lošiju tipkovnicu, lošiju web kameru & nedostatak Dolby-ja na 100-15 pa nisam pametan.:-/ 

A Nvidia 920m, nisam baš shvatio (još sam mamuran) može izaći na kraj sa PES-om & FIFA-om, možda i F1..?

Unaprijed hvala & pozdrav iz zlatne Prahe!

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 19:44 (Neznalica iskreni).
11 godina

Od ta 2 definitivno brzi je onaj sa 3825U, a lako moguce da je ovaj 300-15 nest kvalitetnije izrade ili ima par sitnica bolje jer bi inace bila suluda cijena, tako da ako mozes ih svakako izvidi u izlogu kakvog ducana. Ovo sa clockovima memorije je totalna glupost i dezinformacija. Nema sanse da all-around primjetis razliku izmedju svih tih frekvencija, jedino bi se slozio da je za rendering bolja cim brza memorija, tu se mozda uspara nesto vremena posto se video moze rendat vrlo dugo. Naravno, za rendanje treba brzi procesor ili graficka i za to nadam se ne kupujes laptop. Predlozio bih ti da jos checkiras popularan ceski ducan Alzashop koji je vrlo popularan i na ovom forumu pa onda checkiraj ove laptope:

https://www.alzashop.com/lenovo-ideapad-100-15ibd-black-d3856649.htm?o=6 - za 40 eura vise +i3-5005U, imas discount code: KLIK

https://www.alzashop.com/lenovo-ideapad-z50-70-black-d2417678.htm?o=11 - nema Windoze, ali su specs zato izvrsne za te novce

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 20:08 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice