Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.666
|
čitano: 14.623.545
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

jel mi mozes postavit linkove od sveg tog, pa cu onda tako kupit, samo neznam ocu znat ubacit taj ssd :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima.

Evo, s obzirom da sam prikupio nešto novaca u zadnje vrijeme (krizma, kladara), tražim preporuku za laptop do 3500kn. Svakako bi trebalo uzeti u obzir malo veći hdd, bar 500 gb, s obzirom da volim skidati serije i filmove. Također bi trebao imati Windowse instalirane. Ne bih ga puno forsirao što se tiče igrica, eventualno neka online pucačina, da to može pokrenuti. 

Nije važno iz kojeg je dućana, može i gotovina, paypal, sve.

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
anonymous_Zg kaže...

jel mi mozes postavit linkove od sveg tog, pa cu onda tako kupit, samo neznam ocu znat ubacit taj ssd :D

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=4gb+sodimm+ddr3l

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ladica+za+ssd+hdd

ssd po želji ovisno koliko kapaciteta ti treba pošto se bavis AV editingom

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

nije dobro, koliko bi izdvojio za ssd?

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
14 godina
neaktivan
Ja sam uzo Samsung Evo 850, 120Gb.

Dobri su i ovi ali Samy je Samy, kolko god mi je tesko priznat :D.
12 godina

svi su manje vise dobri i brzi ako se pravilno sistem podesi.

11 godina
prikaante kaže...

Pozdrav svima.

Evo, s obzirom da sam prikupio nešto novaca u zadnje vrijeme (krizma, kladara), tražim preporuku za laptop do 3500kn. Svakako bi trebalo uzeti u obzir malo veći hdd, bar 500 gb, s obzirom da volim skidati serije i filmove. Također bi trebao imati Windowse instalirane. Ne bih ga puno forsirao što se tiče igrica, eventualno neka online pucačina, da to može pokrenuti. 

Nije važno iz kojeg je dućana, može i gotovina, paypal, sve.

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=12001

Radi kvalitete izrade i komponenti bih ti preporucio da se protegnes na taj. Zadnji koji ga je kupio je forumas BMK od 2 posta prije pa ti moze dati dojmove. Ako ti je to previse gledaj: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=8.1+i3+840m ,tj. e5 seriju prosjecne plasticne izrade (v3 gore ima metalnu leguru) sa manjom HD rezolucijom i bez matt ekrana. v3 ima i iznadprosjecnu bateriju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 19:50 (The_Fichek).
13 godina

Pozdrav.

Ima neko preporuku za laptop, cijena max 4k,koristio bi se za net tu i tamo koji film.

Po mogucnosti free dos

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Za to ti netreba laptop za 4k. Zelis HD ili FHD rezoluciju, 17,3" ili 15,6", zasebna graficka da ili ne?

13 godina

HD,17.3", i da za zasebnu graficku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

U tom slucaju se ne trebas protezati van 3000kn: Lenovo g710

Za vece novce gleda se Acer E5-771G sa matt FHD, jacom 840M, i3U koji ima HT, ali slabije jezgre jer je ULV stedljivi procesor. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 21:35 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Tražim laptop za cca 4000 kn, s tim da može mrvicu preko toga ako ima razloga. Korištenje uglavnom doma, za faks (prezentacije, seminari i slično), filmove i igre. Ne očekujem neku wow konfu za ove novce, ali možda tipa Skyrim, Assassin's Creed (ne zadnji koji je izašao doduše :D) i Dragon age da se može igrati na srednjim postavkama. Ne trebaju Windowsi jer ih mogu dobiti preko faksa, plaćanje je gotovinom, display 15" barem, a rezolucija što viša, to bolje :)

Skraćena verzija: najbolji gaming laptop za 4000 kn?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 22:14 (Thersyl).

0 0 hvala 0
11 godina

U tom slucaju se protegni na Asus X550JK jer za igre nudi dosta vise nego svi ostali u +/- 1000kn rangu oko njega. Na HD rezi ces se zacudit sa kolkim detaljima ces fluidno igrat najnovije igre, a i da ga spojis na vanjski FHD monitor bi svasta mogao potegnut, al sa nesto nizim postavkama. Puno forumasa ga je vec kupilo tako da nebi trebao biti problem pronaci dojmove, ako te interesiraju. Znam da je dosta onih koji su ga kupili spominjalo fluidno igranje FC4. Kompromis na tako dobar ulozeno/dobiveno omjer je napravljen na rezoluciji, kolicini RAMa i izradi, u smislu da gore nema finish nekakve metalne legure, nego normalno ima cvrscu plastiku, al najbitnije je hladjenje koje je dobro izvedeno. Rezultate 850M gledaj ovdje ili negdje drugdje, a imas i review na PCekspertu od forumasa Darkydark-a.

11 godina

Evo recenzije za gl551jk koji je sličan onom modelu što se provlačio ove dane tu po temi koliko sam vidio. Čisto ako nekoga zanima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2015 23:37 (AirLive).

0 0 hvala 0
14 godina

molim preporuku za kolegu, dakle traži laptop do 3kkn (ako je neka baš extra ponuda može i koja kuna više). znači klasika, internet, multimedija, hd filmovi+malo obrade i ostalo (eventualno kakva igra ako se uklopi kakav gpu u taj cjenovni rang), dijagonale 15-17" uz uvjet da je mat screen

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

dečki ajmo preporuka laptopa do 5600kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
maherDP kaže...

dečki ajmo preporuka laptopa do 5600kn

Za kompletan 15,6" laptop se protegni za 100kn na Asus N551JK. Pod kompletan mislim da je tu ukljucen i posten IPS ekran koji se tek pojavljuje u tom rangu, a ako zelis 17,3" IPS imas Lenovo z70-80, ali sa puno slabijom grafickom i osjetno slabijim procesorom, znaci taj Lenovo je vise all-around multimedijas, dok je Asus best buy performans laptop. Ako ti 4GB RAMa nije dosta, postavlja se pitanje zar nije onda bolje ici na malo skuplje modele koji vec imaju 8GB RAMa te onda jos dobis neke pogodnosti. Imaj na umu da se 4GB DDR3L RAMa nadje bez problema za 250kn - klik Te pogodnosti u oba iduca modela su 7200rpm HDD i onda dizajn kod ASUS GL552JX i jaca graficka kod N551JM. 950M=rebrand 850, obje imaju DDR3 memoriju, dok je 860M=GDDR5 overclockana 850M pa se razlika ponajvise vidi na FHD rezoluciji i to bi bilo jedno +10fps prema notebookchecku (na HD je manja razlika jer vrsta memorije nema toliki znacaj). Sve 3 grafe imaju potencijal overclockanja, ali sa time treba biti oprezan.

Naravno, ja sam tu uzeo u obzir da volis tu i tamo nesto zaigrat, tj. da ti je bitnija graficka od procesora, u suprotnome gledaj N551JK i7.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 20:41 (The_Fichek).
15 godina

@maherDP Za 99 kuna više dobiješ odličan multimedijski laptop: Link 

EDIT: Kolega je brži bio. :D nevjerojatno haha

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 20:38 (Arsen_Lupiga).
11 godina

Po obicaju sam nadodao sve moguce opcije. N551JK je super, ali npr. ako bi se dodavalo kasnije pored 4GB RAMa jos i SSD, e onda je neisplativ jer npr. taj novi ROG za razliku od N551 Asusa ima puno pristupacniji i to ne half-msata nego m.2 utor za SSD. Steta sto nijedna verzija ne dolazi sa gddr5 950M.

13 godina
neaktivan

Vozdra, jučer kupio Asusa n551jk. Fenomenalan je. Jedini problem je zvuk, točnije subwoofer jer proizvodi ogroman šum. Nanovo sam instalirao drivere i problem je još prisutan... Ima netko rješenje?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a tenuno imam lenovo i3 2310m sa gt520m grafičkom laptop star 3 godine
ugl sad sam zaigro gta v ide ali na low i nebi htjeo da ode matična od pregrijavanja
tako da idem na jači laptop ovaj ide starcima

a nemam više to je max kaj mogu dat

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sta mi je najbolje do 6k kn max 17 incno, mislio sam n551jk al razmisljam jos zbog velicine ekrana...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

trebao bi savjet oko kupovine laptopa. Uglavnom bi se koristio za rad u wordu, excelu, mailovi, internet,filmovi...itd, a ponekad i koju igru baciti na njemu, ništa previše zahtjevno.

Trenutno sam našao preko linksa lenovo laptop koji mi je zapeo za oko, iako nije presudno da baš bude ta marka.

Po komponentama mi izgleda kao neka "zlatna sredina" za moje potrebe, plus što ima veći ekran...ili je isplativije da uzmem laptop sa core i3 procesorom?

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g710-59-431939-pentium-3550m-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-gt-820m-17-3-led-lan-bt-kamera-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.100

0 0 hvala 0
11 godina
maherDP kaže...

a tenuno imam lenovo i3 2310m sa gt520m grafičkom laptop star 3 godine
ugl sad sam zaigro gta v ide ali na low i nebi htjeo da ode matična od pregrijavanja
tako da idem na jači laptop ovaj ide starcima

a nemam više to je max kaj mogu dat

Onda definitivno n551jk, ako mislis ici na vrh budzeta. Opcija broj 2 je 1200kn jeftiniji Asus X550JK sa istim hardverom, ali manje kvalitetnim ekranom, slabijom zavrsnom obradom (koja ne utjece na temperature) i HD rezolucijom. Gledajuc rezultate 850m na notebookchecku, na HD rezi, tj. 1366x768 te postavkama Normal/Off 4xAF ces moci vrtit bez problema na cca 65 fps, a na 1920x1080p i postavkama High/On (Advanced Graphics Off) 8xAF 2xMSAA + FXAA na 30fps pa ti sad vidi sto ti vise odgovara. Sigurno da se iskljuci nesto od toga zadnje navedenog na FHD da bi bio veci fps broj.

anonymous_Zg kaže...

sta mi je najbolje do 6k kn max 17 incno, mislio sam n551jk al razmisljam jos zbog velicine ekrana...

Lenovo z70-80, ali je hardver dost slabiji od n551jk, znaci to je vise za multimediju i nezahtjevnog gamera nego gta5 i tako nove igre.

BereKin kaže...

Pozdrav svima,

trebao bi savjet oko kupovine laptopa. Uglavnom bi se koristio za rad u wordu, excelu, mailovi, internet,filmovi...itd, a ponekad i koju igru baciti na njemu, ništa previše zahtjevno.

Trenutno sam našao preko linksa lenovo laptop koji mi je zapeo za oko, iako nije presudno da baš bude ta marka.

Po komponentama mi izgleda kao neka "zlatna sredina" za moje potrebe, plus što ima veći ekran...ili je isplativije da uzmem laptop sa core i3 procesorom?

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g710-59-431939-pentium-3550m-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-gt-820m-17-3-led-lan-bt-kamera-usb-3-0-dos-crno&option=artikl&id_artikl=014.620.100

Dobar je odabir za 17,3", a 15.6" gledaj ovako: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=lenovo+z50+i3 pa tu ima i FHD rezolucija s kojom bi na kraju imao jednaki radni prostor kao i na 17,3" sa HD+ rezolucijom. 840M je osjetno jaca od 820M, i3U i 3550M su tu negdje, s time da i3U manje trosi i ima HT, a 3550M jace jezgre, bez HT, vise trosi pa to utjece na autonomiju baterije, makar uvijek postoji power-saver mode.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.4.2015 23:10 (The_Fichek).
12 godina
neaktivan

Pozdrav. Molio bih vas preporuku laptopa do cca 3500kn Uglavnom bi se koristio za office, gledanje filmova, internet. I mozda za neke nezahtjevnije igre, ali to ni nije bitno. Hvala

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel se isplati ovaj kupit, pogotovo ako ima 5 godina garancije. Inače traži se lap do 3000-3300. Hvala

http://www.elipso.hr/informatika/laptopi/LENOVO-IdeaPad-G50_70-59_431814/

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovaj z50-70 mi se slab cini, treba mi i7hq, gt850 minimalno, 8 gb rama minimalno i full hd ips 17 Inca. Treba mi sve to da ima laptop al da bude sto jeftiniji :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice