Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.654
|
čitano: 14.605.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Bas i ne. AMD proc u njemu je u razini i3U. Radje se protegni na X550JK sa i5-4200H i GTX 850M za 4550kn, ako zelis performanse za tako zahtjevnije radnje. Od jeftinijih imas Lenovo z50 sa i5-4210U i 840M za 3850kn u Chipoteci i taj u odnosu na Asusa ima FHD, a ne HD rezoluciju. O oba laptopa je dosta pisano u prethodnim postovima. Guglaj kolku procesorsku i graficku snagu traze programi i tocno one radnje kojima bi se mislio baviti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 1:44 (The_Fichek).
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Bas i ne. AMD proc u njemu je u razini i3U. Radje se protegni na X550JK sa i5-4200H i GTX 850M za 4550kn, ako zelis performanse za tako zahtjevnije radnje. Od jeftinijih imas Lenovo z50 sa i5-4210U i 840M za 3850kn u Chipoteci i taj u odnosu na Asusa ima FHD, a ne HD rezoluciju. O oba laptopa je dosta pisano u prethodnim postovima. Guglaj kolku procesorsku i graficku snagu traze programi i tocno one radnje kojima bi se mislio baviti.

a jel bolji Lenovo Z50-75 80ec004rsc od ovog kompjutera koji imam sad i kolko?

10 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav, e ovako, mislio sam si dodat još 4gb rama u laptop, asus x550jk, pa koje bi mi preporučili i je li teško samostalno ugradit? Hvala :)

0 0 hvala 0
11 godina

@anonymous_Zg

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+Athlon+II+X2+250

https://cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+A10-7300+APU&id=2287

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-4210U+%40+1.70GHz (ima turbo)

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-4200H+%40+2.80GHz (isto ima turbo)

Ovo nisu jedini testovi za procesore, ima ih jos i sam si ih pogledaj. 840M je jaca od te Radeonke koje imas, 850M bi bila drasticno bolja. Za iste novce se uvijek moze kupiti jaci komp pa si razmisli sve skupa kolko novca mislis potrositi i kao sto rekoh vidi kolko tocno su zahtjevne stvari kojima se mislis baviti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 11:43 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima, 

tražim laptop za programiranje, lakše grafičke obrade i povremeno igranje. Budžet je max 5000kn.

Kvaliteta ekrana mi ne igra ulogu, kao ni dijagonala. Ne treba imati ssd, računam kako ga mogu nadograditi naknadno. Pročitao sam zadnjih 15-20 strana topica, i za sad je odluka pala na spomenuti Acer Aspire V3 sa i5-5200U procesorom (ne mogu linkati trenutno specse, na mobu sam i odbija pasteati link :/), no prijateljski savjeti su mi napunili glavu kako je Acer očajna firma, i kako se za programiranje neću usrećiti sa U edicijom procesora. Naravno, kvaliteta izrade mi je donekle bitna jer bi laptop radio sigurno 8 sati dnevno, i tako barem 4-5 godina :P Imate li vi iskustva sa spomenutim acerom? Preporučate li neki drugi laptop? Može li se iskreno išta naći sa navedenim budžetom? :/

Edit: navedeni laptop u sve trgovine ima predinstaliran W8.1, no ni to nije uvjet, dapače. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 16:22 (volim_cvijece).

0 0 hvala 0
11 godina

Ja imam noviji v5 Acer skoro pa 11mjeseci i odlicno me sluzi, po izradi negdje kao taj v3 Acer  (isto cvrsci, gornja izrada je od nekakve legure sa brusenim finishom), samo ovaj ima IPS ekran, isto i5U, samo ne Broadwell nego Haswell. Uglavnom nemam nista negativno za rec, makar nemam pojma ima li npr. v3 Acer od ispod mreze za prasinu i kolko je dobar za nadogradnju i samostalno ciscenje, je li to u razini v5. Situacija je takva da je to best buy sto se tice 15,6" sa FHD rezolucijom, a nije best buy, ako moze proci HD jer tu ima jaci X550JK Asus, makar nesto slabije izrade. Najbolje ti je tu izradu pogledat u nekom ducanu sa vecim izlogom da sam znas o cemu se tu radi. Za kraj, za programiranje nebi trebao biti potreban posebno jak procesor pa si razmisli malo kakav hardver zelis, 850M nije osjetno nego drasticno jaca od 840M, da znas ako je potrebna GPU snaga za tu graf. obradu. Igranje, opet zavisi sta mislis i na kojim postavkama.. I da, tom V3 konkurira 700kn jeftiniji Lenovo z50 sa isto dobrom izradom koju je nedavno pojasnio Roby koji ga je kupio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 16:39 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima!!

Evo kupujem laptop do 4000 kn za posao, znači grafika mi je nebitna....po mogućnosti intelov procesor....preporuke!?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Hvala ti! Prošao sam sad bolje kroz prošle postove i bacio oko na recenziju x550jk, jako zanimljiv laptop :O Što se tiče igranja, ne bi vrtio zahtjevne igre, mislim da bi čak  više zahtijevale ram nego procesor i gpu (tipa civilization), pa sam računao na nadogradnju rama jer bi bio potreban i za posao. Ali zakon je što x550jk ima 850m, CUDA bi se mogla iskoristiti i za programiranje. Ekran me ne smeta (kući bi se spojio na monitor), ali kako stoji u recenziji na pcekspert, hard je stvarno bottleneck, i nema mjesta za ugradnju ssd-a.. Idem baciti oko na lenovo! 

0 0 hvala 0
14 godina
AirLive kaže...

@Strm

Jeli ti to nov laptop? Ako nije nov, jeli mu prije baterija duže držala? Koliko vidim sa i7 imaš kombinaciju i7-3612QM ili i7-3520M. Oba su jaki neštedljivi i7 (pogotovo ovaj QM) i ne možeš očekivat da ćeš sa njima radit maraton od 5-6 sati na bateriji.

@toni1808

Probaj sa notepall xl (ne znam za ovog 1. sa liste, ali 2. sa liste u adm-a je sigurno taj). Pitaj ficheka za dojmove on ga ima.

Laptop ima 3mj., al ja sam ga tek prije par tjedana poceo koristit, do tada je bio kod buraza. Ima i7 3612qm. No i dalje ocekivao sam barem 5h

sup bro?
12 godina
Gizmo_CRO kaže...

Roby i ED63 hvala na brzom odgovoru. Ma nisam toliko ni zabrinut za Lenovo jer znam par ljudi sto ga imaju i stvarno su svi zadovoljni i nisu imali problema (cak mi se ovaj cini dosta bolje napravljen od ostalilh Lenovo modela, s ovim aluminijem.. iako su ga ispljuvali na usporedi.hr :/ ), ali Asus mi je totalno nepoznat, a ova plastika mi bas ne ulijeva povjerenje pa sam htio vidjet zna li neko iz prve ruke kakva je kvaliteta ovog X550JK. Roby kakav je tebi Z50 sto se tice igranja i baterije? Recimo moze li vrtit igre tipa Wot i slicno i kak stoji s grijanjem dok se radi nesto zahtjevnije?

Koji bi po vama sve u svemu bio bolji izbor, kad se uzmu u obzir i hardver i kvaliteta izrade?

Ja ti imam model Z50 bez diskretne grafičke, znaci samo Intel Pentium 3558U sa intelovom grafikom, vidi se u temi slike vaseg hardvera da je samo jedna bakrena toplovodna cijev koja hladi taj procesor.

Inace laptop nije kupljen kako fichek kaze nego dobiven od firme, i to ide mami jer je slabasan za mene, njoj treba samo za neke light radnje i serije pa sam stavio Win8.1 na njega, ekran je Full HD. 

12 godina
Strm kaže...

Pozz! Zanimaju me vasa iskustva s Lenovo Z580? Ja ga imam, i7, 8GB RAM-a, 1TB HDD... Ugl. baterija mi traje samo 2h pa me zanima, kako je kod drugih? Dali trebam mjenjat bateriju?

Imam i taj model doma budem ga slikao kad me ulozi raspolozenje i nazalost baterija ja slaba karika, kod mene je nesto bolja autonomija ali je i slabiji hardver. Poigraj se sa svijetlinom ekrana za malčice bolje rezultate no uglavnom to je to.  

11 godina
Strm kaže...

Laptop ima 3mj., al ja sam ga tek prije par tjedana poceo koristit, do tada je bio kod buraza. Ima i7 3612qm. No i dalje ocekivao sam barem 5h

Po meni nema šanse da s tim procesorom izguraš i blizu toliko koliko očekuješ. Jedina opcija je undervolt, ali to nije tako jednostavno, da je, onda nebi ni bilo potrebe za ulv procesorima. Ili možda da nabaviš neku jaču eksternu bateriju ako ti baš treba duži rad na laptopu bez da je uključen u struju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 18:30 (AirLive).
11 godina
volim_cvijece kaže...

Hvala ti! Prošao sam sad bolje kroz prošle postove i bacio oko na recenziju x550jk, jako zanimljiv laptop :O Što se tiče igranja, ne bi vrtio zahtjevne igre, mislim da bi čak  više zahtijevale ram nego procesor i gpu (tipa civilization), pa sam računao na nadogradnju rama jer bi bio potreban i za posao. Ali zakon je što x550jk ima 850m, CUDA bi se mogla iskoristiti i za programiranje. Ekran me ne smeta (kući bi se spojio na monitor), ali kako stoji u recenziji na pcekspert, hard je stvarno bottleneck, i nema mjesta za ugradnju ssd-a.. Idem baciti oko na lenovo! 

RAM se lagano stavi kao sto si mogo vidit, SSD pitas ovlasteni servis da ti ugrade i za to ti treba i SSD ladica. Hard je bottleneck samo u tom sintetickom testu, to se nikako nemoze uzeti kao manu jer nebi da ostali laptopi u tom pa i u skupljem rangu dolaze sa HDD+SSD kombinacijom, SSHD je druga prica. Laptop je po meni savrsen, ako bi ga dosta spajao na monitor jer se time rjesavas najveceg kompromisa laptopa. 850M na FHD u igrama radi skoro ono sto 840M radi na HD, tako da tim bolje ako imas posteni FHD monitor.

@Roby

Sorry za dezinformaciju, iz nekog razloga sam umislio da si kupio onog sa i5 i 840M, em sto je best buy i nije puno skuplji od jeftinijih, em bijele boje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 18:57 (The_Fichek).
16 godina

Prije nego pocnem, ako je bila neka slicna rasprava, slobodno me uputite, nisam pratio temu.

Dakle imam ovu kantu koja stoji pod moj pc :) (Lenovo SL510)
Da ne duzim, mislio sam ga malo nadogradit. Nov si ne mogu priustit, njega imam vec nekih 5 godina, neka lova ce mi mozda uskoro doc pa da bar napravim overkill komponenata koje se mogu zamijenit. 

1. CPU

Trenutno imam Intelov core2duo T6570, koji radi na skromnih penzionerskih 2.1. U mojoj situaciji, najbolji koji mogu uzet je P9900 (ispravite me ako grijesim), no mislim da ce temperature ipak previse skocit. Jako bi mi pomoglo ako je netko imao slican upgrade pa da mi zna nesto reci iz prve ruke. S obzirom na to, mislio sam onda prec na T9600, manji clock, dosta manji TDP sto bi kao trebalo znacit prihvatljive temperature, valjda.

Inace, na sto treba pazit kod ovakvih zamjena? Bilo koje iskustvno kod zamjena procova kod laptopa bi dobro doslo.

2. GPU

Nista, zbog nje je sve sto radim overkill, znam.. Al ne planiram koristit lap za gaming, tako da nju mogu nekako prebolit.

3.RAM

Nista posebno, defaultno je bilo 2GB DDR3, uzeo sam si jos jednu gigicu, sad cu uzet ukupno 4, mozda 8 i to je to.

4.SSD
Any advice sto se njih tice?

U svemu ovome sve osim cpua mogu lako pronac,kupit,zamijenit, al s njim nemam iskustva sto se laptopa tice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Evo da napravim mali feedback. Naime kupio sam Asus x550jk i5 prije par dana i mogu reći da sam više nego zadovoljan. Slika je izvrsna, uvijanja nema. Istina nikad do sad nisam imao laptop al stvarno ne vidim neku manu osim možda kamere koja je očaj. Šta se tiče performansi zbog kojih sam ga kupio tu je savršen. Attilu Total War i Far Cry 4 igram na max postavkama i nisam doživio niti jedan jedini lag. Šta više reći. Laptop je definitivno best buy a dođe samo 4400kn. Preporučam svima. 

3 0 hvala 0
11 godina

@passat

Iskreno nije baš da se kužim u to, ali koliko vidim ovo je tvoj laptop i tu piše da ima expresscard slot, pa ako te zanima možeš pogledat eGPU temu da vidiš možeš li što tu napraviti. Ponavljam ne kužim se baš u to, ali kolega darkydark koji je i pokrenuo tu temu bi ti mogao biti od pomoći.

EDIT: Inače, došla je gtx 960m kod nas, zasada jedino u acer nitro i nije baš povoljno... zasada...

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.3.2015 23:32 (AirLive).
16 godina
AirLive kaže...

@passat

Iskreno nije baš da se kužim u to, ali koliko vidim ovo je tvoj laptop i tu piše da ima expresscard slot, pa ako te zanima možeš pogledat eGPU temu da vidiš možeš li što tu napraviti. Ponavljam ne kužim se baš u to, ali kolega darkydark koji je i pokrenuo tu temu bi ti mogao biti od pomoći.

EDIT: Inače, došla je gtx 960m kod nas, zasada jedino u acer nitro i nije baš povoljno... zasada...

Nevjerojatno, nisam jos tako nesto vidio :O

To mi je malo extreman upgrade. Ne ciljam bas u gaming smjeru, ali svakako zanimljiva tema.

10 godina
neaktivan
Alanusis kaže...

Evo da napravim mali feedback. Naime kupio sam Asus x550jk i5 prije par dana i mogu reći da sam više nego zadovoljan. Slika je izvrsna, uvijanja nema. Istina nikad do sad nisam imao laptop al stvarno ne vidim neku manu osim možda kamere koja je očaj. Šta se tiče performansi zbog kojih sam ga kupio tu je savršen. Attilu Total War i Far Cry 4 igram na max postavkama i nisam doživio niti jedan jedini lag. Šta više reći. Laptop je definitivno best buy a dođe samo 4400kn. Preporučam svima. 

A gdje si ga uzeo za 4400 ? Pretpostavljam keš .

14 godina
neaktivan
passat kaže...

1. CPU

Trenutno imam Intelov core2duo T6570, koji radi na skromnih penzionerskih 2.1. U mojoj situaciji, najbolji koji mogu uzet je P9900 (ispravite me ako grijesim), no mislim da ce temperature ipak previse skocit. Jako bi mi pomoglo ako je netko imao slican upgrade pa da mi zna nesto reci iz prve ruke. S obzirom na to, mislio sam onda prec na T9600, manji clock, dosta manji TDP sto bi kao trebalo znacit prihvatljive temperature, valjda.

Inace, na sto treba pazit kod ovakvih zamjena? Bilo koje iskustvno kod zamjena procova kod laptopa bi dobro doslo.

2. GPU

Nista, zbog nje je sve sto radim overkill, znam.. Al ne planiram koristit lap za gaming, tako da nju mogu nekako prebolit.

3.RAM

Nista posebno, defaultno je bilo 2GB DDR3, uzeo sam si jos jednu gigicu, sad cu uzet ukupno 4, mozda 8 i to je to.

4.SSD
Any advice sto se njih tice?

U svemu ovome sve osim cpua mogu lako pronac,kupit,zamijenit, al s njim nemam iskustva sto se laptopa tice.

1. proguglaj na netu ko je uspješno nadogradio.  Ja ne bi gledao jače od T9600 - uz malo undervolta možda ne bi ni pretjerane temperature. Pogledaj P8XXX seriju - okarakterizirana kao 25W TDP, a fino se daju undervoltat pomocu RMClock programa.

2. GPU - jedina opcija je eGPU, ali osobno nemam iskustva sa implementacijom na Core 2 Duo platformama, tu ces morat sam istražit. eGPU radi fino i da osobno nemam ovaj laptop iz potpisao koristio bih tako nešto.

3. Rama nikad ne škodi ako ne zjapi prazan. Pogledaj iskorištavaš li ovo što imaš, ako da - pukni van ovaj modul od 1gb i stavi 4. Mislim da će ti 6Gb biti sasvim dosta.

4. Bilo koji SSD će ti doslovno udahnut novi život u laptop. Intel s 5g jamstva ili Crucial su moji osobni favoriti, cca 900kn je 256gb crucial mx100. Samsung je po meni žešće usro motku sa problemima koje imjau 840 i 840 evo i takvoj kompaniji jednostavno više ne vjerujem. Njihova 830 i 470 serija su bile fenomenalne, ali s ovim novim EVO modelima su stvarno sranje napravili. Živi bili pa vidjeli dal će 850 serija biti bez problema.

Dell Precision M6800
10 godina
Sm0joe kaže...
Alanusis kaže...

A gdje si ga uzeo za 4400 ? Pretpostavljam keš .

http://www.vemil.hr/proizvod/prijenosno-racunalo-asus-x550jk-xo058d-core-i5-4200h-156-led-4gb-1tb-gf-gtx-850m-2gb-cam-wifi-bt-hdmi-usb-30/42533/

10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi , molio bih pomoć kod odabira novog laptopa jer nisam siguran sta bih uzeo , a vidim da se uglavnom vrte dva- tri modela asusa koji se preporučuju.

-dakle laptop bih najvise upotrebljavao za :  SolidWorks , AutoCAD , programiranje u matlabu i za poneku noviju igricu.

-ono sto bih zelio da po mogucnosti ima je : 8 ili vise gb rama i dobru ventilaciju .

-cijenovno mogu ic do 5500 kn ali ukoliko je dobra ponuda cu potegnut i do 6000

također moze preporuka i za narudzbu iz njemacke , jer vidim da ima boljih ponuda od tamo , a imam tu mogucnost da navedem adresu u Sloveniji jer koliko vidim neki ne dostavljaju u Hrvatsku.

sve sugestije su dobrodosle 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imamo donekle slične zahtjeve (ne koristim AutoCAD, ali razmišljam o Unityu koji je također gladan gpua, dok radim u matlabu i još nekim programima). Nisam mjerodavan za davati savjete, pa ću ti samo predstaviti svoju dilemu :D

Po preporukama koje sam dobio na ovom topicu, ASUS X550JK mi se stvarno čini izvrstan. Bacio sam oko na njega uživo, meni je izrada skroz okej i tipkovnica mi leži, dok stvarno nisam našao privlačniju konfiguraciju za cijenu. Uzmi u obzir da mi ekran ne igra ulogu jer bi za posao na njemu programirao, dok bi ga za igre i hobije (Unity) kući spojio na monitor.

Eh sad, predloženi Asus košta cca 4500kn - ima i5H, 4gb rama i 850M. http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=asus+x550jk+i5

No imaš isti model, samo apgrejdani, za cca 5300kn - ima i7hq, 6gb rama i 850M http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-prijenosno-racunalo-x550jk-xo045d-156-intel-core-i7-4710hq-250-ghz__7692761

Sad je pitanje da li se isplati ulog u 800kn za dobivenu nadogradnju u komponentama.  Kako se ne kužim posve u komponente, mogu samo vjerovati generičkim testovima koji su čak malo nevjerojatni, jer prema njima i7hq dominira nad i5h u svim benchmarkovima osim onog za single core u kojoj imaju skoro pa identičan rezultat http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4710HQ-vs-Intel-Core-i5-4200H.  Proguglao sam, aplikacije koje bi ja koristio bi navodno iskoristile više jezgra i threadova, no postavlje se pitanje koliko bi u praksi bio dobitak sa i7 s obzirom da taj model može imati max 8gb (ddrl) rama, dok i5 može imati 16gb. Pretpostavljam da ćeš ti, ako razmišljaš o tom modelu, imati sličnu dilemu, jer koliko znam, i autocad i matlab dosta vole (između ostalog) procesorsku snagu. Tu imam jedno početničko pitanje, na linkanom cpuboss testu stoji kako i7 dozvoljava duplo veću memorijsku propusnost od i5, ima li to ikakvog pravog utjecaja u ove dvije konfiguracije?

Da skratim, moja je dilema uzeti i5 asus i razliku uložiti u ssd, ili uzeti i7 i nadati se da su benchmarkovi barem donekle relevantni. Okej, tu su još +2gb rama u startu.

Eh, kupovina i ulozi u budućnost :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 15:40 (volim_cvijece).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Po meni se definitivno ispalti ta razlika, pogotovo zbog puno jaceg procesora. Sam se bavim 3d dizajnom tako da ne bi isao na nista ispod i7, svi cad programi puno bolje rade i vole vise jezgri. Naravno, zavisi koliko zahtjevne stvari radis. I graficka ti je jako bitna, doduse ja radim u maxu pa pricam sa te strane. 6 gb je po meni premalo za neki ozbiljniji rad. Sam si napisao da je ovaj i7 procesor puno jaci od ovoga i5 sto je skroz istina. Taj i7 ulazi u gornji vrh ponude, tako da je moj savjet protegnuti se malo pa uzeti taj sa i7, jos da su stavili gtx 860 za te pare bilo savrseno. Malo se strpis pa uzmes taj ssd naknadno.

neon3d
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 18:11 (neonzg).
13 godina
neaktivan

Pozz..

Pita frend sto se moze igrat za 6k na laptopu?

Da mu predlozim kao moj ili ima nešto bolje?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Trebao bi se protegnut par stotina kn do n551jm. Koliko znam fichek je stavljao neki model baš u tražilicu nabave, mislim da je to bilo prema tome jer taj model sigurno ima IPS. Ti si imao x550jk ako se dobro sjećam? Kako je tvom prijatelju budžet veći onda bolje da ide na jaču grafičku+fhd ips.

Pretpostavljam da je ovo taj model o kojem sa govorio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 19:03 (AirLive).
13 godina
neaktivan

Ja sam imao(imam) s i7 procesorom.

Hvala

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
darkydark kaže...
passat kaže...

1. CPU

1. proguglaj na netu ko je uspješno nadogradio.  Ja ne bi gledao jače od T9600 - uz malo undervolta možda ne bi ni pretjerane temperature. Pogledaj P8XXX seriju - okarakterizirana kao 25W TDP, a fino se daju undervoltat pomocu RMClock programa.

Mislis da bi temperatura mogla stvarati probleme?

Lenovo mi se dosad nosi savrseno sa tim. Dakle imam ga 5 godina, a nisam mu apsolutno nikad zamijenio termalnu pastu; temperature su pri normalnom radu 40ak, a u full loadu ne prelaze 55 stupnjeva. Tako da nekako mislim da bi on mogao sacuvat taj p9600 (25W) bez imalo underclocka. A opet, nevezano uz temp, bolje mi je koju kunu vise izdvojit za ssd, nego jos vise overkillat proc.

13 godina
Kelam kaže...

Treba mi ocu za firmu laptop

Uvjeti windowsi predinstalirani

Sta manje love

Sve sto mu je potrebno je surfanje mozda gledanje nekog filma i to je to

BUMP

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
11 godina

@Kelam

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=8..1+n2940 - za razliku od najjeftinijih (od 2050kn), ima cetvero, a ne dvojezgreni pentium; za razliku od skupljih sa i3 je podosta jeftiniji i postavlja se pitanje jesu li skuplji vrijedni razlike za tu namjenu

E5 Acer je solidne izrade za taj rang. Nema bas nekog smisla protezati budzet radi mozda nesto bolje izrade kakvog z50/g50 Lenova i sl.

@drakula789 Ima bolje, N551JM Asus o kojem prica AirLive sa 860M grafom koja naspram 850M prvenstveno ima brzu gddr5 memoriju, zatim visi clock/takt. Ako frend vec doma ima posten monitor pa cak i ako nema, neka razmisli o kombinaciji Asus X550JK sa i5 + zasebni FHD monitor jer je velika cijenovna razlika izmedju N551JM i X550JK, a razlika izmedju 850M i 860M moze pasti ispod 20% ili se povecati, ako bi se jedna od tih overclockala, a logicno 850M bi trebala imati nesto veci potencijal jer je 860M tvornicki na 1029 MHz Core speedu, a 850M na samo 876 MHz (nemora biti identicno, ali tako nesto, prema notebookchecku). To sto je 850M ddr3 ne znaci da suxa na FHD, nego je identicno jaka kao stara gddr5 gtx765M. Tako da neka malo pogleda rezultate sa obje grafe, a 860M se lagano usporedi sa desktop gtx750Ti. 860M je overclockana gddr5 850M, tako da je to isto neki indikator potencijala 850M, makar ddr3.

@AirLive n551jm su svi sa IPS, ja sam linkao oprezno n551jk kod kojeg CN112D ima IPS, XO148D ne, oba imaju 850M, a ne 860M grafu.

@volim_cvijece neonzg ti je pojasnio. Samo da velim da oba procesora podrzavaju max. 32GB RAMa sto lako vidis na sluzbenim stranicama na ARK Intelu, stvar je da laptopi u tom rangu ne dolaze sa 4 nego 2 utora za memoriju pa mozes ici na max. 16GB. 2GB RAMa kostaju 200kn, 4GB 300kn tako da razlika izmedju X550JK sa i7 i onog sa i5 realno pada na svega 500kn sto je povoljno i i7 je zapravo jos veci best buy za onog tko ima para. Opcenito mislim da je i7 bolja stvar od i5 + SSD, a SSD uvijek mozes naknadno stavit (nije lagano, treba nosit na servis, kao sto je receno na recenziji od PCeksperta i onda ti treba i SSD/HDD ladica, tj. caddy). GTX 850M je super laptop grafa, najjeftinija high-end za laptop i za te novce nema sanse da dodje 860M, ona dolazi sa i5 tek za nesto vece novce, tj. oko 6000kn na njem. trzistu.

henry chiansky Prvo procitaj 2 posta ispod tvog. U Njemackoj nebi dobio nist bolje od Asusa X550JK u Hrvatskoj, iako nije extra izrade, ali je dobre ventilacije i hladjenja, tj. solidne izrade. U Njem. mislim da najpovoljnije mozes proci ovako sa kakvim MSI GE60, dolazis do cifre od 6500kn radi branda, vece rezolucije, svjetlece tipkovnice, izrade, Win7 i tako. Ja ustvari uopce ne vidim X550JK na njem.trzistu i Alzashopu, dok ga npr. ima u Americi i tamo se isto spominje kao best buy. Sto se tice RAMa, ako bi isao na X550JK, za pocetak prodaj plocicu od 2GB (+100, 150kn) i kupi odmah od 8GB (600kn) da se ne zezas kasnije, sto ce te dovest do 5750kn sa 12GB RAMa.

Skupljeg Asus N551JK sa doradjenijom izradom i FHD IPS ekranom te istim specs imas za 5984kn u Portio (web shop Linksa). Sama razlika u ekranu naspram X550JK po nekim pa i tom primjeru na hrv. trzistu izgleda da kosta 1000kn sa PDVom i maržom (cca 50%) Pazi, ovaj dolazi sa 4GB ugradjenih RAMa. Ekran je osjetno kvalitetniji kod N serije (CN112D model, kakav je u Portio-u), hladjenje mislim da i nije nesto posebno poboljsano (i dalje jedan ventilator). X550JK je isplativiji, ako bi cesce bio spojen na zasebni vanjski monitor.  Na idealo.de (njem. nabava.net) mozes primjetiti da se N551JK prodaje za najmanje 990 eura, ali dolazi sa Win8.1 i 8GB RAMa.

Recenzije N551JK imas tu i tu2, X550JK imas domacu recenziju tu3

Mozes primjetiti da N551JK ima msata, tj. to bi trebao biti mini/half/polovicni msata utor (prema "gamerskoj" verziji G551JM di je tocno tako spomenuto) za isti takav mini msata SSD koji je rijedak i zapravo sporiji nego da je obicni msata utor. Do tog slota nije lako doc, do optike bi trebalo biti lakse doci nego do X550JK.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 23:48 (The_Fichek).
11 godina

Onda sam to krivo shvatio, znam da je nešto bilo sa tim modelima.

EDIT: Evo opet lista sa 960m koja je sada malo pojeftinila. Još uvijek nije nešto konkurentna jer je najjeftiniji model 15.6'' i nema optiku, ali svakako napreduje sa cijenom polako :D.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.3.2015 22:13 (AirLive).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice