Evo ovako, nakon konzultacije sa robyem i nakon kaj si mi rekao da ce vise biti 2D autocad predlazem 2, tj. 3 opcije:
1) Lenovo g510 - kako bi se vise bavio 2D crtanjem ovo bi ti bila najisplativija opcija (ulozeno/dobiveno), predlazem da ne odbacis skroz opciju iako je 15.6" ekran, barem je fullHD rezolucija. Skrolaj malo dolje ovdje, imas kratki opis, video, malo i sam jos istrazi na youtube-u jer tesko da bus mogo vidjet kakav je ekran u ducan.
2) Acer v3-772g - i5-4200m ce ustvari biti skroz u redu za autocad bio 2D ili 3D, tu je roby pripomogao. Laptop prakticki ima, tj. pomocu hyperthreadinga oponasa 4 jezgre, i to najnovije intelove mikroarhitekture (svi laptopi do sada o kojima smo pricali imaju tu novu Haswell arhitekturu..) tako da ces ti bez problema vrtiti autocad, samo bi to bilo nesto brze sa i7 jer uvijek moze brze i bolje makar se u stvarnom svijetu radilo o dijelicima sekundi. 750m grafa je jaca od one u lenovu te ce sigurno biti dostatna i za bilokakav 3D autocad.
3) Acer v3-772g - isti 17.3" acer kao ovaj pod 2), samo sto se od 5500kn nadalje nudi sa 2gb rama vise i fullHD rezolucijom s kojom bi imao pregledniji rad
Kao sto rekoh, nakon konzultacija i malo istrazivanja ovo su ti definitivno 3 najbolje opcije kod nas za tebe i nemoras ici na npr. onaj acer za 6600kn jer ces dobiti graficku koja ti konkretno u autocadu 2D nece dati apsolutno nikakvu prednost ispred 750m niti r7 265m, dok u 3D cadu bi dala vecu prednost ispred radeonke, a samo malu ispred 750m (ne govorimo o prednosti kao o tome da bi ti sa njom nesto mogao pokrenuti sto nebi sa drugima, nego o tome da bi to malo brze islo, kolko brze, neznam). Ista stvar je sa lenovom z710 u kojem bi dobio 10% slabiju grafu od 750m, a i7 proc, iako bi te i i5-4200m iz acera sasvim dobro posluzio.
Kako preferiras 17.3" ekran te imas dosta fleksibilan budzet, moj prijedlog je da ides na prvog Acera sa FHD, tj. 1920x1080p rezolucijom radi jos detaljnijeg i preglednijeg rada. Unutra stavis SSD, predlazem onaj sandisk x110 ili x210 (isti su) i imas pilu. Ako zivis dalje izaberi si ducan koji ima besplatnu dostavu iznad 2000kn, od 4 ducana koji imaju nude tog acera izmedju 5500 i 5600kn znam da MagazinRS ima besplatnu dostavu.