@kalko1212
Citao sam malo zahtjeve sto tocno treba biti bolje za photoshop link i za videoeditanje link2
i dosao do zakljucka da bi ti za tu namjenu dobro dosao i stedljivi i5-4200U, ali kako zelis jos i igranje bolje da imas nestedljivi procesor.
Onda sam se sjetio da sam danas nasao jos jednog probooka kojeg ima kolega oldy: Probook 455
A10-5750m vs i5-3230m
Razlika je jako malena, a kako i photoshop i videoeditanje traze cim bolji multithreading AMD bi ustvari mogao biti bolja opcija. Za gaming je ja mislim takodjer bolja opcija. Dobis jos i 8gb rama te windows8, sve za 4300kn. Sa razlikom mozes ici na SSD ili odmah kupiti produljenje jamstva.
Edit: Ajme ajme, ucinilo mi se da je u pitanju 3300kn, pisem jednu cijenu mislim na drugu :S U svakom slucaju razmisli o tom probooku isto... Makar tu je ustvari mozda bolje uzet i5-4200M + 8750m probook ili onaj Asus sa i5-4200U i 840m grafom...
Hvala na svakoj preporuci, ako nađem 300kn više uzimam ovaj Probook, ako ne onda onaj Acer koji sam rekao.
Idi radje na probooka sa i5-3230m procom ako ti je stalo do igranja.. Definitivno ce pripomoc u igranju. Svakih 0.1 Ghz je bitan kod igrica pogotovo onih koje ne koriste vise od 2 jezgre, a takva je i dalje vecina. Kako grafa nije vrhunska bolje je da ne stedis sa procom, naravno ako ti je stalo do cim boljeg igranja..
Gledao sam i u E1-572G imas 2 memorijska slota, znaci ako ces htjet nadogradjivat morat ces prodat 2gb rama i kupovat od 4 ili 8gb.
Malo sam jos isao dalje i naso ovaj link :
"However, Intel has a trick up it's sleeve called Quick Sync. Quick Sync leverages Intel's HD graphics core to help accelerate video encoding to be 3x - 4x faster than without using it. In this scenario AMD's APU simply has no chance, it's not a contest AMD's APU can even graceful show up in last place."
Znaci prema toj od mene zaboravljenoj cinjenici amd ispada iz igre za video editanje vs intela...
Jos jedna usporedba za kraj i5-3230m vs a10-5750m i i5-3230m vs i5-4200U
Znaci ustvari ti je najnajisplativije ici na Probook sa i5-3230m i kako isto imas 2 memorijska slota (link) kasnije kupis jedan keks od 8gb ako bi se mislio nesto ozbiljnije bavit video editanjem, ili samo 4gb.
Uglavnom u sveukupnim performansama racunala nema gotovo nikakvih razlika izmedju 4gb rama i vise od toga za vecinu normalnih stvari i 90% igrica: link
Produljit jamstvo mozes u bilokojem ducanu koji ima produljenje za probook, dok got ti ne istekne 11. mjesec jamstva.
Ako se uspijes protegnuti 300kn mislim da ti je najbolje ici na ovaj probook ili na ovaj asus sa 4gb rama i 8.1 windowsom ili isti sa 8gb rama bez OS-a.
To bi bilo to od mene, nemam ti vise kaj savjetovat, sretno s kupovinom ;)