Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.677
|
čitano: 14.649.507
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
kalko1212 kaže...
The_Fichek kaže...

@kalko1212
Citao sam malo zahtjeve sto tocno treba biti bolje za photoshop link i za videoeditanje link2
i dosao do zakljucka da bi ti za tu namjenu dobro dosao i stedljivi i5-4200U, ali kako zelis jos i igranje bolje da imas nestedljivi procesor.
Onda sam se sjetio da sam danas nasao jos jednog probooka kojeg ima kolega oldy: Probook 455
A10-5750m vs i5-3230m
Razlika je jako malena, a kako i photoshop i videoeditanje traze cim bolji multithreading AMD bi ustvari mogao biti bolja opcija. Za gaming je ja mislim takodjer bolja opcija. Dobis jos i 8gb rama te windows8, sve za 4300kn. Sa razlikom mozes ici na SSD ili odmah kupiti produljenje jamstva.

Edit: Ajme ajme, ucinilo mi se da je u pitanju 3300kn, pisem jednu cijenu mislim na drugu :S U svakom slucaju razmisli o tom probooku isto... Makar tu je ustvari mozda bolje uzet i5-4200M + 8750m probook ili onaj Asus sa i5-4200U i 840m grafom...

Hvala na svakoj preporuci, ako nađem 300kn više uzimam ovaj Probook, ako ne onda onaj Acer koji sam rekao.

Idi radje na probooka sa i5-3230m procom ako ti je stalo do igranja.. Definitivno ce pripomoc u igranju. Svakih 0.1 Ghz je bitan kod igrica pogotovo onih koje ne koriste vise od 2 jezgre, a takva je i dalje vecina. Kako grafa nije vrhunska bolje je da ne stedis sa procom, naravno ako ti je stalo do cim boljeg igranja..

Gledao sam i u E1-572G imas 2 memorijska slota, znaci ako ces htjet nadogradjivat morat ces prodat 2gb rama i kupovat od 4 ili 8gb.

Malo sam jos isao dalje i naso ovaj link :

"However, Intel has a trick up it's sleeve called Quick Sync. Quick Sync leverages Intel's HD graphics core to help accelerate video encoding to be 3x - 4x faster than without using it. In this scenario AMD's APU simply has no chance, it's not a contest AMD's APU can even graceful show up in last place."

Znaci prema toj od mene zaboravljenoj cinjenici amd ispada iz igre za video editanje vs intela...

Jos jedna usporedba za kraj i5-3230m vs a10-5750m i i5-3230m vs i5-4200U

Znaci ustvari ti je najnajisplativije ici na Probook sa i5-3230m i kako isto imas 2 memorijska slota (link) kasnije kupis jedan keks od 8gb ako bi se mislio nesto ozbiljnije bavit video editanjem, ili samo 4gb.

Uglavnom u sveukupnim performansama racunala nema gotovo nikakvih razlika izmedju 4gb rama i vise od toga za vecinu normalnih stvari i 90% igrica: link

Produljit jamstvo mozes u bilokojem ducanu koji ima produljenje za probook, dok got ti ne istekne 11. mjesec jamstva.

Ako se uspijes protegnuti 300kn mislim da ti je najbolje ici na ovaj probook ili na ovaj asus sa 4gb rama i 8.1 windowsom ili isti sa 8gb rama bez OS-a.

To bi bilo to od mene, nemam ti vise kaj savjetovat, sretno s kupovinom ;)

11 godina
Makavelii kaže...

Trebao bi preporuku laptopa do 2500kn, bez OS-a ili eventualno sa linuxom jer ne zelim jos i to placati bez potrebe.

Sto mislite o ovome? U zadnjih dvije godine bas i ne pratim previse izlazak novih procesora niti opcenito bas hardware-a pa sam ispao iz stosa..

http://www.ekupi.hr/HP-15-g000sm-Intel-Quad-Core-4GB-500GB-nbsp;F8R08EA-417591.aspx

Radi se o malo starijoj glossy izradi te za te novce mozes dobiti jaci proc.

Ako ces ici na HP gledaj HP 250 koji je vise matt, te ima i matt, tj. nebljestav ekran i ima najjaci proc u kategoriji do 2800kn, pentium 2020m: hp 250 lista Ako ces ici na ovo, pazi da uzmes onog s 4gb rama.

To je ujedno i laptop sa najvecim omjerom ulozeno/dobiveno u tom rangu po meni.

Dalje mozes gledati laptope sa malo slabijim procom, ali duljom garancijom i jeftinijim produljenjem garancije (produljenje HP-a je najskuplje: na 2god 300kn, na 3god 600kn, ali to mozes rjesiti bilokad u prvih 11 mjeseci ako bi ga kupio) :

Acer E1-510 lista - najnoviji E1 model sa najboljim procesorom koji se moze dobit u njemu, razlika izmedju n3520 i 2020m okvirno: link

U odnosu na HP 250 ovaj model u startu ima 2g garancije te produljenje na 3g kosta 300kn.

Slicna stvar je sa toshibom - osim malo drugcije izrade od acera, isti proc sve isto, isto produljenje jamstva, samo postoji i opcija da se jamstvo produlji na cak 4god za 500kn..

Mozes gledati i lenovo, ali bi se udaljio od budzeta. Tu bih naglasio b590 model sa matt ekranom, bolji u izradi od g500 i g505 modela te toshibe i acera. Samo taj b590 je nesto nedostupan u zadnje vrijeme, ako bi ga uspio upecat definitivno bi dobio najvise s njim. i3-3110m je prakticki jednako jak ko pentium 2020m samo kaj jos ima hyperthreading. Produljenje jamstva na 2g je 200kn, na 3g 500kn.

11 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Zanima me laptop do 5000 kuna, bitno mi je da je veličina ekrana min 17", te bi mi služio za faks, neku Corel obradu, obradu nekih video materijala, tipa Pinnacle Studio, i igranje nekih igrica, tipa NFS serijal, GTA, PES, i tako to. Našao sam jedan zanimljiv Lenovo G710 sa Core I5 4200m procesorom, 6GB rama, 1000GB HDD i 8GB SSD, i GeForce gt720m. Sad me zanimaju vaša mišljenja, ponajviše što se tiče kvalitete samih laptopa. Hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Bolji izbor: Acer v3-772g

Izrada je tu negdje sa lenovom. Acer ima bolje opcije nadogradnje radi slobodnog slota za SSD. Proc je isti, a glavna razlika je u daleko boljoj grafickoj Acera te ga to najvise cini best buyem za taj rang.

Za najteze zadatke i igranje neznam cega na neznam kojim settingsima, znaci za mucenje hardvera ce ti trebati cooler, ali to kupuj ako osjetis potrebu. Coolera imas dobrih do 200kn tako da se nemoras brinut niti za to i to ti isto mogu preporucit ako ce ti trebat kasnije.

Acer ima i jeftinije produljenje jamstva te dulje jamstvo u startu od lenova.

Neke konkurenciju tom aceru kod nas bas i nema.

11 godina
neaktivan

Hvala na brzom odgovoru, dobro došle su sve sugestije... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Moze meni preporuka coolera za y50 posto se lap brzo zagrijava

0 0 hvala 0
17 godina

Molio bih pomoc, htio bih kupiti laptop do max 3000kn za gledanje full hd filmova i surfanje na netu. Igre me ne zanimaju ni malo. Malo sam istrazivao i nije mi jasno koliko mi jak komp treba, npr. da li je dovoljna obicna integrirana intelova grafika da bi se vrtili 3d filmovi na tveu od 102cm ili moram gledati jace graficke. Mislio sam uzeti neki lenovo g500 ili nesto u tom rangu.

Konkretno koji od ovih laptopa bi ispunjavao zahtjeve:

Chipoteka
Notebook Lenovo G500 2020M/4GB/1TB/IntHD/15,6''/BT/crni Cijena: 2.493,75 Kn
Notebook Lenovo G710 3550/4GB/1TB/17  2.896,55 Kn
Notebook HP 2000-2D03SM i3/4/750 F1Y41EA 2.849,05 Kn

Links
ACER Aspire E1-522 NX.M81EX.032 / Quad A4-5000, 4GB, 1000GB, Radeon HD 8330, 15.6'' LED, LAN, kamera, HDMI, Linux, crno  2,699kn

Eurotrade
ACER Aspire E1-530G-21174G50Mnkk, black     akcija     24     2.499,00
LENOVO IdeaPad G500 black metal, 59390093        12     2.899,00

Hvala unaprijed na trudu

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Alfredo nr.2 kaže...

Molio bih pomoc, htio bih kupiti laptop do max 3000kn za gledanje full hd filmova i surfanje na netu. Igre me ne zanimaju ni malo. Malo sam istrazivao i nije mi jasno koliko mi jak komp treba, npr. da li je dovoljna obicna integrirana intelova grafika da bi se vrtili 3d filmovi na tveu od 102cm ili moram gledati jace graficke. Mislio sam uzeti neki lenovo g500 ili nesto u tom rangu.

Konkretno koji od ovih laptopa bi ispunjavao zahtjeve:

Chipoteka
Notebook Lenovo G500 2020M/4GB/1TB/IntHD/15,6''/BT/crni Cijena: 2.493,75 Kn
Notebook Lenovo G710 3550/4GB/1TB/17  2.896,55 Kn
Notebook HP 2000-2D03SM i3/4/750 F1Y41EA 2.849,05 Kn

Links
ACER Aspire E1-522 NX.M81EX.032 / Quad A4-5000, 4GB, 1000GB, Radeon HD 8330, 15.6'' LED, LAN, kamera, HDMI, Linux, crno  2,699kn

Eurotrade
ACER Aspire E1-530G-21174G50Mnkk, black     akcija     24     2.499,00
LENOVO IdeaPad G500 black metal, 59390093        12     2.899,00

Hvala unaprijed na trudu

http://www.intel.com/support/graphics/sb/CS-034162.htm

Prema ovome bi mogao sa integriranom intelovom grafom vrtit 3D filmice, iako preporucujem da jos malo sam istrazis.

Sad do 3000kn mozes dobiti i3-3110m procesor sa dobrom integriranom HD 4000 ili ici na i3-4000m proc sa najjacom integriranom HD 4600 oko 3200kn. Inace bas najjaca intelova integrirana grafa je iris pro, ali takve jos nema na nasem laptop trzistu.

Eh sada, je li bitna jacina integrirane grafe ili je bitno samo da podrzava 3D, neznam tocno. Ocekujem da ce se jos neko javiti vezano za ovo. Jer ako je bitna jacina, pretpostavljam da bi se ipak trebalo ici na nekakvu diskretnu slabiju nvidia grafu.

Stoga dok ne rjesimo ovaj misterij ne vidim smisla u trazenju laptopa.

Eo jos jedan link naso, prema kojem sam 90% siguran da bi trebao moci gledat filmove bez problema i sa starijom HD 4000 grafom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 23:59 (The_Fichek).
11 godina
crocop1 kaže...

Moze meni preporuka coolera za y50 posto se lap brzo zagrijava

Na kojim tocno dijelovima su ventilacijski otvori i kolki je budzet. Koliko se otprilike zagrijava i na kojim dijelovima najvise?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 0:52 (The_Fichek).
15 godina
neaktivan

Pozdrav!
Koji bi laptop trebao kupiti do 4000kn? Bio bi za igranje uglavnom. Bilo bi idealno (koliko sam shvatio iz prethodnih postova) ovaj procesor i5: "i5-3230m", a koja bi grafička  trebala (po mogučnosti nVidia)? Koja je marka najsklonija kvarovima da ju izbjegavam? Slobodno dajte i neke prijedloge laptopa, hvala unaprijed! ;)

School for money!

0 0 hvala 0
11 godina

Nije bas da mozes birat sto zelis sa tako jeftinim laptopom jer za laptope je to jeftino u smislu gejmanja. Optimalna bi bila nvidija, ali ne 740m jer je ona u rangu radeon 8750m, nego npr. 840m, 745m ili 750m. Kako 840m dolazi samo sa i5-4200U procom to te dodje samo malo jace nego i5-3230m + 8750m.

Tako da do 4000kn ostaje onaj probook kao najbolja opcija. Mozes i sam kucat na nabavu.net pa ces vidjet da ti nece izaci nista bolje..

15 godina
neaktivan

pozdrav ekipo, trebao bi mi laptop prvenstveno za obradu fotografija - dakle intenzivniji rad u Lightroomu, Photoshopu i sličnima. ono što je

pod svaku cijenu obavezno jest da ima kvalitetan display i reprodukciju boja, a nije svakako na odmet na na suncu ima što manje odsjaja. 

a onda se tu naravno nadovezuju RAM-i, grafička, CPU i što već ne. pa, što se za tu svrhu preporuča u rangu 5-10 tisuća kn, a da nije nužno

Macbook Pro (naviknutiji sam na rad s Windows platformom)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 5:23 (notime).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
notime kaže...

pozdrav ekipo, trebao bi mi laptop prvenstveno za obradu fotografija - dakle intenzivniji rad u Lightroomu, Photoshopu i sličnima. ono što je

pod svaku cijenu obavezno jest da ima kvalitetan display i reprodukciju boja, a nije svakako na odmet na na suncu ima što manje odsjaja. 

a onda se tu naravno nadovezuju RAM-i, grafička, CPU i što već ne. pa, što se za tu svrhu preporuča u rangu 5-10 tisuća kn, a da nije nužno

Macbook Pro (naviknutiji sam na rad s Windows platformom)?

Mislim da jedino kaj ima kvalitetniji ekran od ostatka ekipe u tvoj buđetu i na našem tržištu je Asus N550JK sa IPS ekranom i nvidima 850M, verzija sa quadom i 8gb rama. Na notebookcheck imas opsiran review starijeg modela. Šljopneš nutra ssd na mjesto optike i imas finu pilu.

Ako ces ici u sferu rabljenog ili preko svog bužeta imas mobilne workstatione koji kostaju ko svetog petra kajgana - HP Elitebook 8560w/8570w/8760w/8770w te Zbook 15 i 17 sa Dreamcolor ekranom ima najvjerniji prikaz boja u laptopu, a prati ju Dell Precision M6700/M4700/M6600/M4600 sa RGB LED. Zbook sa Dreamcolorom kod nas kosta preko 2000e, dok Dell Precisione mozes evenutalno nac na ebayu unutar svog bužeta

Macbook pro ne bih nikako preporučio za intenzivniji rad, jer verzija sa quadom i 750m ima problema s grijanjem - duzi max load i cpu i gpu se throttlaju, te isto tako sam adapter nije dovoljno jak da "hrani" sve komponente prilikom max loada, i laptop krene cuclat bateriju kako bi mogo davat van maksimalne performanse, ako se prije ne pregrije...

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan

Ventilacijski otvor je skroz gore, ispod ekrana, dao bi negdje do 200kn (nije problem i malo vise ako se isplati), zagrijava se poprilicno igrajuci crysis 3, a najvise gore negdje a i na tipkovnici se osjeca.

13 godina

Molim za pomoć

Kolegi treba laptop kaze treba mu 17'' ekran ,minimum 4gb ram,što veci hard disk, i po njegovom misljenju sto bolja grafička kartica na njemu i raspolaze s oko 3500kn

Kolega radi puno u autocad arhitecture ( to mu je posao ) pa ga zanima sto bi mu prporučili  

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 12:15 (mikes).

0 0 hvala 0
14 godina
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

http://www.ekupi.hr/Prijenosno-racunalo-Acer-E1-771G-33114G50Mnii-NXMG6EX006-375471.aspx

Ovako nešto, za po doma, malo filmovi, interner, lakše igrice... što kažete?

0 0 hvala 0
11 godina

Ok stvar, najnoviji model E1 15.6" laptopa, ja bih samo gledao onog sa jacim n3520 procesorom:http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=e1-510+n3520

Radi 2 god garancije u startu i jeftinog produljenja na 3 god za 300kn to bi bio dosta dobar izbor.

Ako zelis nesto jace bez obzira na garanciju gledaj nesto sa pentium 2020m procom, npr. HP 250 s time da pazi da ne uzmes onog od 2gb rama ako bi isao na ovu soluciju.

Ima 1 god garancije, a mozes je produljit bilogdje dok ne pocne zadnji mjesec postojece garancije kao i kod drugih modela. Produljenje na 2g oko 300kn, na 3g oko 600kn.

Mozes gledati i toshibu sa jednim od navedenih procova ako ti se svidi ekran ili nesto. Gledajuc izradu cini mi se malo losija od acera, a sigurno losija od HP-a iako tu nema nikakve brige za zagrijavanjem jer to su sve dost stedljivi procesori, eventualno stariji 2020m je malo vruci nego drugi pentiumi ali kako se slicni modeli toshibe prodaju npr. sa i5-4200m vjerujem da se nebi trebala nesto posebno zagrijavat..

Ak uspis ulovit lenovo b590 to bi ti bez obzira na malo vise para bila najbolja solucija do 3200kn za surfanje i sve gluposti. Proc se ponasa kao 2020m, samo kaj ima hyperthreading.

14 godina
The_Fichek kaže...

Ok stvar, najnoviji model E1 15.6" laptopa, ja bih samo gledao onog sa jacim n3520 procesorom:http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=e1-510+n3520

Radi 2 god garancije u startu i jeftinog produljenja na 3 god za 300kn to bi bio dosta dobar izbor.

Ako zelis nesto jace bez obzira na garanciju gledaj nesto sa pentium 2020m procom, npr. HP 250 s time da pazi da ne uzmes onog od 2gb rama ako bi isao na ovu soluciju.

Ima 1 god garancije, a mozes je produljit bilogdje dok ne pocne zadnji mjesec postojece garancije kao i kod drugih modela. Produljenje na 2g oko 300kn, na 3g oko 600kn.

Mozes gledati i toshibu sa jednim od navedenih procova ako ti se svidi ekran ili nesto. Gledajuc izradu cini mi se malo losija od acera, a sigurno losija od HP-a iako tu nema nikakve brige za zagrijavanjem jer to su sve dost stedljivi procesori, eventualno stariji 2020m je malo vruci nego drugi pentiumi ali kako se slicni modeli toshibe prodaju npr. sa i5-4200m vjerujem da se nebi trebala nesto posebno zagrijavat..

Ak uspis ulovit lenovo b590 to bi ti bez obzira na malo vise para bila najbolja solucija do 3200kn za surfanje i sve gluposti. Proc se ponasa kao 2020m, samo kaj ima hyperthreading.

Kvaka je u tome da uzimam samo u mondo trgovini jer imam popusta 300Kn. A buđet bez popusta mi je 2400Kn MAX. Samo me zanima dali je koliko toliko dobar za multimediju?* I možda nekad navečer zaigrati ETS2? :D Evo, ima još jedan, http://mondo.hr/tehnika/tehnika-racunala/laptopi/hp-255-e1-1500-nb-h6q93es

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasa
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 14:13 (Strm).
11 godina

Preporucujem ti da ides na ovog acera:

http://mondo.hr/tehnika/tehnika-racunala/laptopi/acer-aspire-e1-532g-35564g50mnii

Dobis Haswell proc, clocknut relativno dobro u odnosu na npr. 2955U kojeg dobis u aceru iz tog ducana za 2500kn skup sa torbom.

Znaci radi se o integriranoj HD 4400 grafi koja bi trebala vrtiti taj eurotruck simulator, ali preporucio sam ti laptop i zbog diskretne grafe koja je bolja i od HD 4600 i nvidie 720m koja se nudi u skupljem modelu u tom ducanu isto. Ako ikakvo igranje starijih igrica ili bilocega nezahtijevnijeg dolazi u obzir mislim da je ovo najbolja opcija.

Sto se multimedije tice svi su ti procovi slicni, jedino se stariji pentium 2020m izdvaja radi clocka od cak 2.4Ghz sto je danas netipicno za laptop pentiuma. Iznad njega dolaze nestedljivi i3 procovi.

Znaci sa tim 2020m mozes gledati toshibu:

http://mondo.hr/tehnika/tehnika-racunala/laptopi/toshiba-satellite-c50-a-1fw

Evo detaljne razlike procova iz acera i toshibe: klik, opcenitije: klik2

Znaci mos vidit i da je grafa pentiuma dost visoko clocknuta, ali je arhitektura starija u odnosu na nove HD 4400 i 4600.

Mislim da bu to isto ok za eurotruck simulatora, guglaj malo.

Doduse ta toshiba ti je vec 200kn van budzeta, al dobis 2 god NMWT garancije u startu. Kako se radi o malenim razlikama mozes bez griznje ici na Acera, iako ti je i on 100kn van budzeta, ali mislim da se isplati ici na jedan od ta 2 modela. Znaci gledaj je li ti bitnije malo jaci proc ili noviji stedljiviji proc (nisam siguran ali mislim da je efekt 15W Haswella, makar on bio taj Pentium isto npr. kao i kod mog stedljivog i5-4200U sto znaci da bi mogao raditi do 6h na laptopu bez da je ustekan u struju) sa dost dobrom budzet diskretnom grafom.

Inace, krivo sam ti napisao za jamstvo acera. Izgleda da svi E1 modeli dolaze sa 1 god garancijom, ali produljenje je kao sto rekoh 300kn za 3 god. Toshiba je tu isto konkurentna, produljenje na 3 god je 300kn, a ima i produljenje na cak 4god (najvise od svih) za 500kn.

Toshiba ima i tu garanciju na kradju, proljevanje po tekucini i neznam ni ja sam kaj.

Edit: klik Kako nigdje ne pise da je jedan od procova energetski efikasniji od drugog pretpostavljam da bi taj Pentium 3556U trebao jednako dugo raditi, znaci u mom slucaju surfanja, blejanja i gledanja serija, strimova trebalo bi se raditi o 5h bez problema. Doduse moj laptop ima dosta vecu svjetlinu ekrana koju drzim na dost velikom postotku od tog acera sa pentiumom tako da bi ti trebao imati potencijalno jos vece trajanje baterije ili u najmanju ruku jednako. Neznam znaci li ti ista od ovog uopce, ali cisto radi informacije da znas.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 15:16 (The_Fichek).
17 godina
The_Fichek kaže...
Inace, krivo sam ti napisao za jamstvo acera. Izgleda da svi E1 modeli dolaze sa 1 god garancijom, ali produljenje je kao sto rekoh 300kn za 3 god. Toshiba je tu isto konkurentna, produljenje na 3 god je 300kn, a ima i produljenje na cak 4god (najvise od svih) za 500kn.

Toshiba ima i tu garanciju na kradju, proljevanje po tekucini i neznam ni ja sam kaj.

Odnedavno Acer daje 2 godine jamstva, ako je kupac fizička osoba.

11 godina
tomislav10 kaže...

http://www.ekupi.hr/Prijenosno-racunalo-Acer-E1-771G-33114G50Mnii-NXMG6EX006-375471.aspx

Ovako nešto, za po doma, malo filmovi, interner, lakše igrice... što kažete?

Protegni se radje na ovaj Lenovo g510 koji je najjeftiniji best buy za gejmanje.

8750m grafa ce biti puno puno bolja za igranje od 710m te ces i dosta novih igara moci vrtiti na medium settingsima.

Rezultate gledaj ovdje i pazi da uzmes u obzir s kojim procesorima su testirane grafe tako da kliknes na brojeve fps-eva.

Kako got bilo to je najbolji izbor za all-around gaming laptop oko 3500kn!

Nije na odmet spomenut da dobis SSHD disk, nije nist extra, ali dobro dodje u odnosu na klasicne cvrste diskove. Izrada je isto jako dobra sto dovodi do dobrog hladjenja i tihog rada.

Model mozda ne izgleda jako tanko i atraktivno kao neki noviji aceri itd., ali to je tako sa razlogom.

11 godina
Darmarko kaže...
The_Fichek kaže...

Nisam siguran vrijedi li to za sve modele ili samo za novu aspire seriju.

17 godina
The_Fichek kaže...
Darmarko kaže...
The_Fichek kaže...

Nisam siguran vrijedi li to za sve modele ili samo za novu aspire seriju.

Za sve, nebitno tableti ili laptopi.

17 godina
The_Fichek kaže...

Iako je nesto veceg ekrana (15.6") u tom cijenovnom rangu bih ti preporucio najnoviji dell. U ostale ducane jos nisu dosli modeli sa stedljivim i5 procom pa je ovo zasad jedini izbor. Gledam sada malo taj lenovo kojeg si nasao i zanimljivo je kako su unutra stavili nestedljiv procesor. Znaci taj i3-4000m je jednako jak kao stedljivi i5: klik, klik2

Inace ne kuzim se u laptope ispod 15.6", ali znam da na njima cesto ima ogromnih kompromisa sto se tice samih specifikacija u odnosu na 15.6" ili vece modele istog cijenovnog ranga.

Dell je ustvari slab za svoj cijenovni rang jer se tu lagano moze naci nesto sa nestedljivim i5 procom, ali sam ti ga preporucio jer je jako lagan i tanak, nov i ima 3 god garancije u startu dok bi te produljenje na 3g jamstva kod lenova kostalo najmanje 640kn: link

Takodjer sa stedljivim procom dobivas duplo dulji rad baterije dok je laptop istekan. Iz iskustva sa svojim i5-4200U mogu rec da se radi o otprilike 5-6h surfanja i gledanja gluposti sa dosta visokom razinom svjetlosti te istom baterijom kakva je u Dellu.

Da, 15.6" ali neki malo lakši mi je druga opcija... Problem je što svakom laptopu nešto fali :)

11 godina

Neznam, sumnjam da mozes dobiti jaci procesor od tog u Dellu u bilokojem manjem prijenosniku od 15.6", eventualno mozes dobiti isti ili za ogromne pare neki stedljivi i7.

i3-4000 moze proc, ali da prodje npr. nestedljivi i5-4200m u necem tak malenom, cisto sumnjam.

Pazi samo ovo sto sam ti vec poslao: klik i onda za 0.1Ghz slabiji i stariji i5-4200U kojeg ja imam vs tog i3: klik

Kontas.. Ja kliknem na bateriju dole u windowsom 8, kliknem na high performans i imam 2.5 clocknut stedljivi i5 i onda bi to trebala biti jaca solucija od i3 jel..

Cak sam mislio da je kloknut na 2.3Ghz na high performans, al kad sam skinuo RealTemp od TechPowerUp-a sam se iznenadio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 15:28 (The_Fichek).
11 godina
mikes kaže...

Molim za pomoć

Kolegi treba laptop kaze treba mu 17'' ekran ,minimum 4gb ram,što veci hard disk, i po njegovom misljenju sto bolja grafička kartica na njemu i raspolaze s oko 3500kn

Kolega radi puno u autocad arhitecture ( to mu je posao ) pa ga zanima sto bi mu prporučili  

hp probook 470

Za te pare mislim da je najbolja opcija, za 4000kn ima isti probook ali sa 15.6" dijagonalom te i5-3230m procesorom.

Doduse, ako mu je to posao mislim da bi trebao izdvojiti nesto vise novca i ici barem na ovog Acera

Treba jos malo proguglat bi li i3-4000m bio dovoljan jer mislim da je veci problem i3 proc nego radeon 8750m grafa koja se inace cak i racunanju moze mjeriti sa osrednjom nvidia 740m grafom.

Za acera mislim da je puno sigurnija opcija, iako bi optimalan bio laptop sa nestedljivim i7 (bez U u imenu) i tako nekom osrednjom nvidia grafickom, po mogucnosti nesto jacom od 740m.

11 godina
crocop1 kaže...

Ventilacijski otvor je skroz gore, ispod ekrana, dao bi negdje do 200kn (nije problem i malo vise ako se isplati), zagrijava se poprilicno igrajuci crysis 3, a najvise gore negdje a i na tipkovnici se osjeca.

Ako ti nebi smetala lagana buka iz prve ruke predlazem ovaj Na nabavi.net ga imaju neka 2 random ducana po nadrealnoj cijeni, tako da je ovo jedini ducan za taj hladnjak.

Ja ga imam i fino hladi od ispod, imas sve te stvari za mjerenje temperature koje vidis na stranici i koje su u opisu.

Velim jedina zamjerka je ta buka, iako podnosljiva meni kao audiofilu smeta. Da slusam glazbu sa slusalicama ili bez malo glasnije nebih cuo cooler..

Kako znam nekog iz centra uskoro cu dobit 3. taj cooler na test jer mi se u ducanu ucinio nesto tisim nego ovaj kojeg imam doma pa cu vidjet je li buka iznimka ili pravilo.

Do 200kn sam ja inace sebi mislio kupit neki CM Notepal. Gledo sam hrpetinu reviewova i 3 modela koja su mi se ucinila najefikasnija su bili Notepal X3, U3 i XL. Ovaj zadnji mislim da je novi i gotovo da nema nikakav review za njega, sve nesto na tajlandskom itd. Imao sam ideju doc u neki ducan pa provjeravat kod njih temperature ako bi dali, mozda Links. Do brukanja nije doslo kako sam dobio ovog Thermaltake-a.

Kod U3 mi je lose sto imaju relativno malen CFM, tj. protok zraka ta 3 venta iako ih mos stavit di got oces i nacudo su navodno tiha i pri najvecim okretajima.

Kod X3 mi smeta sto imas samo jedan vent i sto im je cijena dost narasla na nabavi ili je jednostavno ponestalo jeftinijih.

Iako je dosta enigmatican XL se meni cini kao najbolji best buy Notepal radi tog ogromnog venta i vjerujem da bi on bio i najtisa solucija.

Ono sto imas kod thermaltakea a ovdje nemas jeste aluminijski mash koji je bolji od metalnog. Radi tog masha ja mislim da i dolazi do buke, al ko ce ga znat. Doduse mash kod notepala ima rupice na svakom dijelu, a ovaj kod thermaltakea samo na dijelu na kojem je vent i te rupice nisu tako sitne.

Ako ti se bas grije po sredini gore Notepal, pogotovo X3 ili XL bi moguce bio bolja opcija, a ako je sa strana gore mozda thermaltake iako su kod njega ti ventovi spusteni vise na sredinu nego gore pa moras malo spustit laptop prema sebi ak oces efikasnije hladjenje gore.

Iskreno, sve u svemu mislim da bi najbolji bio Notepal XL kojem je ako ja nisam corav cijena upravo skocila na 220kn.

Malo jos sam iskalkuliraj i gledaj pa javi sto si uzeo, dojmove itd.

Sto se tice notepalova, proso sam ih sve, reviewevi, videji itd itd. i za gejmere su najbolja ta 3 relativno jeftina koje sam predlozio. Hladjenje bez kompromisa od coolermastera bi bilo ono dosta skuplje i za koje mislim da je trenutno najbolji vanjski cooler

Kod nas jos nije ni dosao taj model nego imas stariji SF-17 sa samo jednim ventom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.7.2014 16:11 (The_Fichek).
13 godina

Ima kod kuće puno jace stolno računalo ( kantu ) na kojem on radi ovaj laptop bi bio za po terenu ako bi mu nesto zatrebalo al eto ne misli na njega potrositi nesto puno novca.Uvijek je bolje pitati pa mazda netko ima kakav bolji prijedlog.Bas smo maloprije pricali i kaze da bi se cak i odrekao veceg ekrana u korist jaceg procesora i grafičke.

Pa eto otvoreni za prijedloge ako tko ima sto jos za reci

13 godina
The_Fichek kaže...
mikes kaže...

Molim za pomoć

hp probook 470

Za te pare mislim da je najbolja opcija, za 4000kn ima isti probook ali sa 15.6" dijagonalom te i5-3230m procesorom.

Doduse, ako mu je to posao mislim da bi trebao izdvojiti nesto vise novca i ici barem na ovog Acera

Treba jos malo proguglat bi li i3-4000m bio dovoljan jer mislim da je veci problem i3 proc nego radeon 8750m grafa koja se inace cak i racunanju moze mjeriti sa osrednjom nvidia 740m grafom.

Za acera mislim da je puno sigurnija opcija, iako bi optimalan bio laptop sa nestedljivim i7 (bez U u imenu) i tako nekom osrednjom nvidia grafickom, po mogucnosti nesto jacom od 740m.

Ima kod kuće puno jace stolno računalo ( kantu ) na kojem on radi ovaj laptop bi bio za po terenu ako bi mu nesto zatrebalo al eto ne misli na njega potrositi nesto puno novca.Uvijek je bolje pitati pa mazda netko ima kakav bolji prijedlog.Bas smo maloprije pricali i kaze da bi se cak i odrekao veceg ekrana u korist jaceg procesora i grafičke.

Pa eto otvoreni za prijedloge ako tko ima sto jos za reci

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice