Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.677
|
čitano: 14.649.107
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav svima, treba mi pomoc u vezi kupnje laptopa za faks. Selim se u zagreb pa bi laptop bio za tamo, a i faks je srodne vrste pa ce mi sigurno dobro doc. Nisam siguran koliko mi jak laptop uopce treba, s obzirom da bi tu i tamo odigrao koju igricu noviju(pa bilo dobro da rade, ali nije sad naglasak na tome). Oko cijene nisam siguran jer neznam tocno koliko novca treba uloziti da dobim dobar laptop, ali pretpostavljam da oko 5000 ili 6000 je ok, ako postoji bolja opcija za manje, to je isto uredu (nije mi cilj razbacivati novce, ali ne bi htio da ubrzo laptop pocne sporo raditi i moram razmisljati o novim investicijama). Inace ovo je prvi laptop koji kupujem pa sam totalno neiskusan sto se toga.

Zahvaljujem na pomoci :)

edit: nema potrebe da laptop ima windowse

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 17:24 (martin999).

0 0 hvala 0
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Perinho kaže...
roby27 kaže...
CroNk3r kaže...

Pozdrav,

zanima me koji je laptop best buy do 4k kn.

koristio bi se za fax(autocad), gaming.

Ovo sam nasao, sad da cujem misljenja(moze i prekoruka nekog 3.):

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=014620049

i

http://www.se-mark.hr/detalji_proizvoda.01C409CD-FA4E-42C6-8B0E-E1DEE8B424D7.aspx

Sad me zanima kolka je razlika u performansama procesora posto je jedan ivy, a drugi sandy bridge.

Lenovo ima malo bolju grafu, al opet me malo brine da ne bi bio puno slabiji procesor.

Hvala.

Ma niti jedan od ta dva, ovo je puno bolje klik nadam se da su krivo napisali i da se radi o AMD Radeon HD 8750 2GB, ako ne onda idi na Samsung.

Ne, dobro su napisali...naime ne postoji Lenovo G500 sa 8750...evo ja sam kupio u centro hr vidjevši da piše 8750 grafika, a kad ono, unutra 8570... to su totalno dvije različite grafičke miljama je daleko 8750 od 8570..tako da sam ga odmah vratio.

Jesi siguran da G500 sa i7 i i5 cpu model nema 8750 2GB grafu? Po meni ovo je za prijavu državnom inspektoratu i udruzi Potrošač.  

12 godina
samiloti kaže...

Pozdrav svima na forumu,

Tražim već 2 dana laptope na netu. Tražim 17.3", našla sam 2 i ne znam što je bolje kupiti

1. Asus x75a-ty128h ima win8, mada ja više volim win7

2. Acer v3-731-b9604g50makk, ovaj ima linux, ali ima bolju grafičku

Ne od tehnologije koji je bolji. neki kažu da je acer puno slabiji pa me zanimaju vaša mišljenja

Unaprijed svima zahvaljujem.

Meni treba za rad u officeu, gledanje tv, slušanje muzike, surfanje, uglavnom igrice ne mislim igrati.

Koji ti je max buđet? Trebaš i predinstaliran Win? 

Edit: gledaj si ovako nešto klik, klik sa dosta  štedljivim procesorom i grafikom samo 15W tdp...

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 18:16 (roby27).
12 godina
neaktivan
milivoj234 kaže...

Naime treba mi relativno okej multimedijalni laptop manje dijagonale ekrana (gledao sam vecinom 15,6"). Komp bi koristio za neki dnevni rad(puno tipkanja == htio bih okej tipkovnicu,relativno dobro rjeseno hladjenje i solidan materijal kucista, imam neki hpov plastikaner i kuciste se savija pod malo jacim pritiskom) Igre igram sporadicno ali volio bi da mogu igrati novije naslove u prolaznoj kvaliteti.

Prihvacam i ostale prijedloge , budzet je oko 7000kn/1000€ , i laptop bi trebao biti nabavljiv kod nas u razumnom roku.

hvala.

Ovo je jos uvijek aktualno, no posto sam jos u procesu nabave, zanima me sto bi mogao kod nas nabaviti sa Haswell procom i diskretnom grafickom, za oko mi je zapeo Lenovo y510 , a zanima me ima li taj laptop alternative u tom cjenovnom rangu +-500 kuna, jer mi se ne svidja dizajn kucista (otisci prstiju se vide),a pozadinsko osvjetljenje tipki mi malo previse gejmerski izgleda, posto cu morat koristiti komp i za posao :D .

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.FCE4D54D-1DC7-4194-8CCB-03355783B79D.aspx

12 godina
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
samiloti kaže...

Pozdrav svima na forumu,

Tražim već 2 dana laptope na netu. Tražim 17.3", našla sam 2 i ne znam što je bolje kupiti

1. Asus x75a-ty128h ima win8, mada ja više volim win7

2. Acer v3-731-b9604g50makk, ovaj ima linux, ali ima bolju grafičku

Ne od tehnologije koji je bolji. neki kažu da je acer puno slabiji pa me zanimaju vaša mišljenja

Unaprijed svima zahvaljujem.

Meni treba za rad u officeu, gledanje tv, slušanje muzike, surfanje, uglavnom igrice ne mislim igrati.

Koji ti je max buđet? Trebaš i predinstaliran Win? 

Edit: gledaj si ovako nešto klik, klik sa dosta  štedljivim procesorom i grafikom samo 15W tdp...

Do 3 500,00

Radije bi da ima win

Ova dva koja sam navela nemaju štedljiv procesor ili grafiku?

Ovaj acer dođe cca 2900,00 pa sam mislila uzet još OS a ovaj asus cca 3550,00 ali ima win8 pa me zanima koji je bolji što se tiče tehnologije

12 godina
martin999 kaže...

Pozdrav svima, treba mi pomoc u vezi kupnje laptopa za faks. Selim se u zagreb pa bi laptop bio za tamo, a i faks je srodne vrste pa ce mi sigurno dobro doc. Nisam siguran koliko mi jak laptop uopce treba, s obzirom da bi tu i tamo odigrao koju igricu noviju(pa bilo dobro da rade, ali nije sad naglasak na tome). Oko cijene nisam siguran jer neznam tocno koliko novca treba uloziti da dobim dobar laptop, ali pretpostavljam da oko 5000 ili 6000 je ok, ako postoji bolja opcija za manje, to je isto uredu (nije mi cilj razbacivati novce, ali ne bi htio da ubrzo laptop pocne sporo raditi i moram razmisljati o novim investicijama). Inace ovo je prvi laptop koji kupujem pa sam totalno neiskusan sto se toga.

Zahvaljujem na pomoci :)

edit: nema potrebe da laptop ima windowse

Staviti cu dva manja i jedan veci posto nisi naveo koju dijagonalu trebas...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.47AC84DD-1FBE-409D-952D-6BF5A5768A68.aspx

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.318859E4-FC67-4074-A971-05BD21348799.aspx

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1_103_109&products_id=10177

Sva tri su vrlo visoke kvalitete izrade materijala, sa diskretnom grafikom, odličnim tipkovnicama, AG ekranom itd...spadaju u poslovnu klasu...moze se i jeftinije proci sve zavisi koja je namjena, recimo hp probook 455 pa kupiti i ssd s njime i tako...

12 godina

samiloti

Od ta dva Asus naravno, taj Acer nema diskretnu grafiku nego isto kao i Asus integriranu u cpu, stariji je procesor, manje jamstvo, meni odvratna sjajna plastika...imaju štedljiv jer ipak nisu to veliki potrošači ali ne kao u HP-a amd apu...uglavnom od ta dva što si navela Asus sa Win8.  

12 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši,

trebam laptop isključivo sa ekupi web shopa

uvjeti: 17"3, dobra graficka za moderne igre, budžet ćete sami skužiti :)

koristit će se za programiranje, acad, photoshop, video editing, internet, filmove i igre

ja sam nasao ova dva, ako ima nekih boljih prijedloga slobodno stavite

HP ili ASUS

asus ima glossy ekran pa me zanima sta mislite o ovakvim folijama protiv refleksija

također ako možete preporučiti neki dobar cooling pad jer razmišljam o tome da overclockiram grafičku, može i ne mora biti sa ekupi, bitno da laptop bude.

I još jedno pitanje: dali postoji negdje u hrvatskoj za nabaviti laptop sa nvidijinom gt750m grafickom za iste pare kao ova dva navedena?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ipak ASUS nebi, čula samo loša iskustva...
Htjela bi upravo Lenovo, da je solidan procesor i grafička jer će  mi nejviše trebat za acad i ostale stvari za faks

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 20:01 (necrotic0).
12 godina
neaktivan
roby27 kaže...
necrotic0 kaže...

Pozdrav, u planu mi je Lenovo Z500, e sad... trebao je bit Intel Core i3-3110M (2.40GHz) i GeForce GT635M (2GB) međutim pošto je taj model rasprodan, nudi mi se isti laptop ali s Intel Core i3-2348M (2.30GHz) i GeForce GT740M (2GB)
razlika im je u cijeni 500 kn (znači, ovaj dosupan jeftiniji)
zanima me sad dal mi se isplati kupovat drugi, jest da je malo jača grafička ili da tražim neki s jačim procesorom

Z500 serija je dosta bugovita, radije ovo klik ako ti je buđet do 4k

Nebi Asus, čula samo loša iskustva...
Htjela bi upravo Lenovo, da je solidan procesor i grafička jer će mi najviše trebat za acad i ostale stvari za faks, a buđet do nekih 4500

13 godina

Pozz,

u potrazi sam za novim laptopom pošto je stari HP ipak preslab čak i za najosnovnije radnje.

Koristio bi ga većinom za autoCAD, surfanje, office najnormalnije i gledanje filmova/serija. Znači nikakav gaming mi nije napet.

Volio bi da bude 17" (iako ne znam koliko je to značajno u odnosu na 15.6" kod crtanja i gledanja filmova), minimalno 500gb te bez ikakvog windowsa (lako sam ubacim Win7).

Alergičan sam na loše touchpad-ove (cura ima 2 god star Lenovo G560 i touchpad je blago rečeno očajan, na mom 6 godina starom HP-u još uvijek radi ko prvog dana).

Cijenom do nekih 3500kn, plaćam gotovinom.

Malo sam gledao po webshop-ovima pa su mi ova 2 upala u oko:

http://notebook.hr/product_info.php?products_id=366769

http://notebook.hr/product_info.php?products_id=367678

Sad me zanima da li je ovih 600kn razlike dostojno razlici u jačini između ova 2?

Slučajno su oba HP, ne preferiram ni jednu marku tako da svi dolaze u obzir.

Koliko je meni kao ne tako zahtjevnom korisniku bitan jak procesor, dobra grafička ili 6gb RAM-a? Ako nije preporučite neki jeftiniji a da zadovolji ove gore kriterije, bit će mi drago :)

Napominjem da sad koristim HP Compaq 6715b kupljen sredinom 2007.god i do prije koji mjesec mi apsolutno ništa nije smetalo u korištenju, al sporost pri otvaranju autoCAD fajla i youtube HD me jako iživciraju pa računam bilo kakav novi će bit bolji od ovog :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

necrotic0

A onda ovako G500

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Perinho kaže...
roby27 kaže...
CroNk3r kaže...

Pozdrav,

zanima me koji je laptop best buy do 4k kn.

koristio bi se za fax(autocad), gaming.

Ovo sam nasao, sad da cujem misljenja(moze i prekoruka nekog 3.):

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=014620049

i

http://www.se-mark.hr/detalji_proizvoda.01C409CD-FA4E-42C6-8B0E-E1DEE8B424D7.aspx

Sad me zanima kolka je razlika u performansama procesora posto je jedan ivy, a drugi sandy bridge.

Lenovo ima malo bolju grafu, al opet me malo brine da ne bi bio puno slabiji procesor.

Hvala.

Ma niti jedan od ta dva, ovo je puno bolje klik nadam se da su krivo napisali i da se radi o AMD Radeon HD 8750 2GB, ako ne onda idi na Samsung.

Ne, dobro su napisali...naime ne postoji Lenovo G500 sa 8750...evo ja sam kupio u centro hr vidjevši da piše 8750 grafika, a kad ono, unutra 8570... to su totalno dvije različite grafičke miljama je daleko 8750 od 8570..tako da sam ga odmah vratio.

Jesi siguran da G500 sa i7 i i5 cpu model nema 8750 2GB grafu? Po meni ovo je za prijavu državnom inspektoratu i udruzi Potrošač.  

da, pa ja sam kupio g500 nadajući se da je unutra 8750, a kad ono 8570 s intelom 4000.aj nazovi koji dućan da to ima i pitaj dal postoji ikoji g500 model da ima 8750 ako oćeš

12 godina
2happy2beu kaže...

Pozz,

u potrazi sam za novim laptopom pošto je stari HP ipak preslab čak i za najosnovnije radnje.

Koristio bi ga većinom za autoCAD, surfanje, office najnormalnije i gledanje filmova/serija. Znači nikakav gaming mi nije napet.

Volio bi da bude 17" (iako ne znam koliko je to značajno u odnosu na 15.6" kod crtanja i gledanja filmova), minimalno 500gb te bez ikakvog windowsa (lako sam ubacim Win7).

Alergičan sam na loše touchpad-ove (cura ima 2 god star Lenovo G560 i touchpad je blago rečeno očajan, na mom 6 godina starom HP-u još uvijek radi ko prvog dana).

Cijenom do nekih 3500kn, plaćam gotovinom.

Malo sam gledao po webshop-ovima pa su mi ova 2 upala u oko:

http://notebook.hr/product_info.php?products_id=366769

http://notebook.hr/product_info.php?products_id=367678

Sad me zanima da li je ovih 600kn razlike dostojno razlici u jačini između ova 2?

Slučajno su oba HP, ne preferiram ni jednu marku tako da svi dolaze u obzir.

Koliko je meni kao ne tako zahtjevnom korisniku bitan jak procesor, dobra grafička ili 6gb RAM-a? Ako nije preporučite neki jeftiniji a da zadovolji ove gore kriterije, bit će mi drago :)

Napominjem da sad koristim HP Compaq 6715b kupljen sredinom 2007.god i do prije koji mjesec mi apsolutno ništa nije smetalo u korištenju, al sporost pri otvaranju autoCAD fajla i youtube HD me jako iživciraju pa računam bilo kakav novi će bit bolji od ovog :)

Da vrijedi razlike pošto je dosta jači i5 cpu u njemu...za flash podizanje autocada trebat ce ti i ssd jer su hardovi veliki bottleneck elektronike...ako pak zelis ici na 17" gledaj si ovaj model, slabiji je procesorski od Paviliona ali ima jaču grafu, bolje drivere, bolje hlađenje, veći ekran, kvalitetniji materijali izrade, duže jamstvo...za casual rad čisto dovoljno kak bi se reklo...  

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 23:15 (roby27).
12 godina

Perinho

Evo bacio sam pogled na lenovo službenu stranicu, tamo piše da postoje izabrani modeli sa 8750 2GB grafikom http://shop.lenovo.com/hr/hr/laptops/essential/g-series/g500/

Koji si ti model bio uzeo? Stavi link točno...

Edit: izgleda da samo i7 model ima 8750 gpu a ostali 8570

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 0:10 (roby27).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mr. Dominic kaže...

Pozdrav forumaši,

trebam laptop isključivo sa ekupi web shopa

uvjeti: 17"3, dobra graficka za moderne igre, budžet ćete sami skužiti :)

koristit će se za programiranje, acad, photoshop, video editing, internet, filmove i igre

ja sam nasao ova dva, ako ima nekih boljih prijedloga slobodno stavite

HP ili ASUS

asus ima glossy ekran pa me zanima sta mislite o ovakvim folijama protiv refleksija

također ako možete preporučiti neki dobar cooling pad jer razmišljam o tome da overclockiram grafičku, može i ne mora biti sa ekupi, bitno da laptop bude.

I još jedno pitanje: dali postoji negdje u hrvatskoj za nabaviti laptop sa nvidijinom gt750m grafickom za iste pare kao ova dva navedena?

Bilo tko? Nije hitno al eto :)

12 godina

Pošto je prevelika razlika u cijeni odi na Asus pošto je nešto jača grafa a i bolji support drivera ima za neke igre, ipak HP ima Win8Pro zato i je skuplji podosta...za razliku si uzmes kvalitetan ssd plus odd bay za hard....

Nisam koristio te folije tako da tu ti nemogu pomoći, vjerojatno smanjuju odsjaj a sad dali utjecu i na vidljivost ekrana neznam...

gt750m u tom rangu cijene nema koliko znam nigdje...

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Pošto je prevelika razlika u cijeni odi na Asus pošto je nešto jača grafa a i bolji support drivera ima za neke igre, ipak HP ima Win8Pro zato i je skuplji podosta...za razliku si uzmes kvalitetan ssd plus odd bay za hard....

Nisam koristio te folije tako da tu ti nemogu pomoći, vjerojatno smanjuju odsjaj a sad dali utjecu i na vidljivost ekrana neznam...

gt750m u tom rangu cijene nema koliko znam nigdje...

A se isplati overclockat ili je "opasno" za graficku zbog overheatinga cak i sa cooling padom? Windowse ionako dobim na faksu original besplatne pa se i meni asus cinio kao bolja solucija

12 godina

Nemoj to radit nikako, niti sa coling padom jer mobilne grafe nisu predviđene za tako nešto a i gubiš garanciju s time ako nesto krene po zlu a izazvano je tvojom radnjom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 0:07 (roby27).
12 godina
neaktivan

Aha, hvala puno na upozorenju, garancija mi itekako treba i nema mi smisla izgubiti ju zbog vecih detalja. Ssd i odd bay cu si naci sam, vidio sam da si ih preporucio puno u zadnjih 15 stranica. Postoji mozda nekakvo kuciste sa u koje mogu staviti optiku i koristiti kao eksterni uredjaj?

edit: imam puno filmova koje jos nisam pogledao a da su na cd-u a i mozda windowse na faksu dobim na dvd-u

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 0:36 (Simba175).
12 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 0:43 (roby27).
12 godina
neaktivan

E taman to mi treba, dvije muhe jednim udarcem, jos da narucim ssd iz future pa da fino stigne sve isti dan :) sta kazes, 60 ili 120gb? Stavio bi windowse, autocad i eventualno jos nesto gore

12 godina

futura je skupa sto se tice ssd-a, definitivno ispod 120 nebih išao...cim je veci kapacitet to su i bolje performanse ssd-a...

12 godina
neaktivan

Nasao sam od 120gb za 750kn, mislim da je i u ostalim shopovima tako

edit: u arhitehu je 715 to je vec bolje

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 1:08 (Simba175).
12 godina

Koji model? Malo nadodaj pa uzmi brži  HyperX3K mada i taj V300 je ok.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 1:26 (roby27).
12 godina
neaktivan
12 godina
neaktivan

evo ako moze ko pomoc kupio bi neki osrednji gaming laptop do oko 5.5 k kn i jedan do 7.5 k kn maksimalno .

Molio bih vas da mi pomognete ja se bas ne razumim u to pa eto ako mozete bio bi zahvalan.
Pod gamming sporadzumjevan koju novu igru upaliti i igrat , ali vecinom SAMP , COD 2 i COD4  .
Bitno mi je da laptop traje sto duze tj. da je sto kvalitetniji .  

Nauticaaa
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav

Kupujem laptop za net office i filmove igrice uopce neigram, dvoumim se izmedu ova dva asusa

http://www.diskont24.com/product.php?productid=121561

http://www.svijet-medija.hr/?q=product-page/49341/Prijenosno%20ra%20unalo%20laptop%20ASUS%20K55A-SX529,%20bijela

Koliko se ja kuzim razlika izmedu njih je sto prvi ima slabiji procesor i manji hard(hard mi nebitan jel cu vadit van i stavit ssd) ali zato ima windows 8

Ono sto mene najvise zanima da li ti laptopi mogu kad ih spojim putem hdmi-a na tv vrtit full hd filmove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Moze ako nije vrlo visoki bitrate videa. Diskretne graficke tu mogu rasteretiti procesor jer imaju čipove za dekodiranje raznih codeca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.8.2013 2:02 (roby27).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice