Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.718
|
čitano: 14.740.819
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Qivi kaže...

e je li za gaming bolji ovaj lenovo g580 ili acer aspire v3 571g 53216g75Makk?

G580, Z580 daleko bolji od V3.

12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Mislio sam uzet macbook pro, pa me zanimaju vaša mišljenja i preporuke za neke druge laptope(do 15000kn) pošto nemam puno iskustva s njima.

0 0 hvala 0
12 godina
TKScump kaže...

Brat mi dobio na kladionici neke novce, zanima me best buy gaming laptop za 4500-5000 kn(da su windowsi instalirani ne free dos). Da se vise manje ove novije igre mogu igrati sa nekim solidnim fps-om.

G580 + Win8 64bit Eng

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 0:47 (roby27).
12 godina

Win8 stvarno, nisam dosad imao lijepa iskustva sa njim, nego ima tu jos soma kuna lufta, preporucate koji bolji laptop ili bas ovaj g580. Btw ja sljedeceg tjedna dobijam m17x pa napisem kratak review.

Gadget freak
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 11:26 (TKScump).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TKScump kaže...

preporucate koji bolji laptop ili bas ovaj g580. 

taj g580 što ti je linkao koristi i3 procesor. U redu je, ali idi na nešto sa i5 procesorom ako možeš. Evo recimo vidim ovo http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/lenovo-prijenosno-racunalo-g580am-59-360870-156__3791921

isto je g580. ali ima i5 procesor i windowse i malo više rama.

12 godina

E dobro izgleda, samo ovo nabava.net mi se ne sviđa. Rađe bi u Linksa ili ADM-a ili Centro da samo se zaletin pokupin u dućanu i to je to. Fala na linku.

Gadget freak
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 11:29 (TKScump).
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

Trebao bih prijedlog za laptop do 5000 kn

Primjena bi bila vise za gaming.

Bitno mi da moze nove igre terat :)

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
vjeko122 kaže...

Pozdrav!

Trebao bih prijedlog za laptop do 5000 kn

Primjena bi bila vise za gaming.

Bitno mi da moze nove igre terat :)

http://www.notebookshop.com.hr/default.aspx?pid=5454

http://www.magazinrs.hr/lenovo-laptop-g580gh-59-366677/06404271

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-lenovo-g580-59-366677-core-i5-3230m-dvdrw-4gb-1000gb-geforce-gt635m-15-6-led-lan-bt-hdmi-kamera-usb-3-0-dos-smede&option=artikl&id_artikl=014.620.045

Ovaj za 5100kn (najskuplji) ima 6GB rama, a ne 4GB kao ova dvojica tako da biraj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 16:37 (Deawood).
14 godina
odjavljen

Ne vidim niti jednu prednost Toshibe nad Lenovom.

Po nekim specifikacijama su slični, ali! Lenovom ima PUNO jaču grafičku karticu i veći HDD i čak Lenovo ima pozadnsko osvjetljenje na tipkovnici!

13 godina
neaktivan

Evo ja sam jučer kupio Lenovo z500!

nisam još instalirao OS pa ne mogu još ništa reći o radu laptopa, al što se tiče kvalitete izrade stvarno sam jako zadovoljan. Laptop je jako elegantan, tanak, lagan. Kupio sam ga također u centro.hr. Možeš ga pogledati u Lenovo store-u u Jurišićevoj.

i da, ovaj model ti ima mat ekran i nema pozadinsko osvjetljenje tipkovnice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 19:10 (S4_MAN).
14 godina
neaktivan

http://www.lenovostore.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=634&name=lenovo-essential-g580-intel-core-i5-3230m-2-60ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-freedos-15-6-hd-nvidia-geforce-gt635m-2gb-p-n-59-366677-01331186&Itemid=127

http://www.lenovostore.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&cid=595&name=lenovo-ideapad-z585-amd-a6-4400m-2-70ghz-4gb-1tb-dvdrw-dl-w8-15-6-hd-amd-radeon-hd7670m-2gb-p-n-59-360408-01331149&Itemid=128

Pretpostavljam da je kolega prije mislio na ova dva modela G580 i Z580.

Koliko se zapravo moze vjerovat ovim preporukama? Za ocekivat je da isti koji rade u tim ducanima vjerovatno su i na ovim forumima :) Ne bi volio bas da kupim i da na kraju se ispostavi da ima nekih bugova/gresaka i da onda moram mjesecima nosit i cekat da se poprave ili uklone nedostaci.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Podzrav ljudi,

evo, u planu je nabavka novog laptopa, i imam na želji HP Pavillion seriju. Samo ne znam točno koji, jer u Osijeku što god da je na ponudi uvijek ima neka mana tipa ili preslab proc. ili ekran ispod 15.4''. Dakle što se grafe tiče, min. 1GB odvojeno, brend svejedno, CPU Intel i3 pa nadalje, 4GB RAM min, 3 USB konektora s obzirom da barem jedan treba biti 3.0 verzije. HDMI konektor jasno, VGA može ali nije neophodno, min. 500GB HDD, WIFI/Bluetooth, Line I/O. Mislim da su to najosnovniji detalji.

Što se kapitala tiče, cca. 5000kn. Ikakvi savjeti? I iskustva sa Pavillionima? Dosada sam radio sa Compaq i ProBook serijama.

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 3:18 (pbandov).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kR1pt0n1t3 kaže...

Koliko se zapravo moze vjerovat ovim preporukama? Za ocekivat je da isti koji rade u tim ducanima vjerovatno su i na ovim forumima :) Ne bi volio bas da kupim i da na kraju se ispostavi da ima nekih bugova/gresaka i da onda moram mjesecima nosit i cekat da se poprave ili uklone nedostaci.

Zato imate i druge forume koji se bave iskljucivo prijenosnicima. Gdje odredjeni modeli imaju svoje teme, rasprave oko nekih modela idu to te mjere da imate po 3-4 ponovnih otvaranja teme nakon 300-400 stranica.

Od cijele 580 serije jedino je Y580 imao vecih problema sa pregrijavanjem i to jedino u varijanti sa i7 quadom i 660m karticom - sto se tice ostalih nigdje po bespucima interneta nisam vidio da se iko zalio na g ili z.

E sad ovisi sto ces se igrati na istima - u nekim igricama bi Z mogao imati poprilicnu prednost u fps-u zbog crossfirea izmedju integrirane graficke i dediciranog radeona 7670m, ali je procesor nešto slabiji. Dok u G dobivaš jači procesor i slabije grafičke performanse.

Velim ajd ti fino napisi sto ce se na istome raditi i koje igrice igrati pa ti mogu dat svoje viđenje stvari.

16 godina
neaktivan

Nazalost katastrofa hladenje (55°C na povrsini lapa je previse, to da drzis u krilu bi izgorio :D)

Znaci za one koji nisu vidjeli post, trebao bih nesto od ovog

1920 x 1080

Ne veci od 15.6" (moze i 13.3")

i7 (4c/8t)

Baterija i nije toliko vazna, ali treba s WiFiem biti 4-5h

Ono sto mi je jako bitno je ugodan rad u krilu, tj. da se ne grije puno! I da ne bude masivan tipa alienware i kompanija...

Cijena nebitna

16 godina
neaktivan

Ako ti treba tako nešto i nećeš da ti se grije u krilu, i nije ti bitna cijena, pogledaj si MACBOOK air, on ti ima alumijinsko kućiše i ima jako dobro hlađenje

ili pro ako hoćeš jače komponente ;)

Do 20.000 kn imaš jako lijepih laptopa 

http://store.com.hr/mac/retina-specifikacije/

http://store.com.hr/mac/macbook-air/macbook-air-usporedba/

npr. ovo
http://webstore.store.com.hr/me665cr/a.html 

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 15:29 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

htio bih vašu pomoć oko odabira laptopa. Cijena bi trebala bit oko 4k, najvise do 4.5k kn. Trazio sam sam na nabava.net, al se nekuzim pretjerano u graficke i vrste procesora. Laptop bi sluzio uglavnom za poker (baze podataka) i rijetko koju igricu, nepatim na max detalje, tako da to nije uvijet, jedino bi htio moć pokretat novi Rome Total War kad izađe.

Uglavnom,

ekran: nije mi bitna veličina jer mislim spojit dodatni monitor
procesor: bilo bi super kad bi imao i5, ali moze i i3 ako bude prelazio budzet

HDD: vaznija je brzina nego veličina

grafička: da moze podrzat dodatni monitor u fullHD rezoluciji i da moze pokrenut RTW:2

softwer: bez windowsa jer sam student i mislim da bih mogao preko faksa nabavit jeftinije ili besplatno 

ram: mislim da bi mi trebalo sto vise, al nisam siguran

nemora imat dvd/blu-ray citac

Ovaj mi se cini dobar, sta vi mislite: http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/samsung-prijenosno-racunalo-350v5c-s01hr-156-intel-core-i5-3210m-750gb-hdd__2242991

Hvala, ako sam sta zaboravio slobodno pitajte

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 18:05 (Irregular).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
darkydark kaže...
kR1pt0n1t3 kaže...

Zato imate i druge forume koji se bave iskljucivo prijenosnicima. Gdje odredjeni modeli imaju svoje teme, rasprave oko nekih modela idu to te mjere da imate po 3-4 ponovnih otvaranja teme nakon 300-400 stranica.

Od cijele 580 serije jedino je Y580 imao vecih problema sa pregrijavanjem i to jedino u varijanti sa i7 quadom i 660m karticom - sto se tice ostalih nigdje po bespucima interneta nisam vidio da se iko zalio na g ili z.

E sad ovisi sto ces se igrati na istima - u nekim igricama bi Z mogao imati poprilicnu prednost u fps-u zbog crossfirea izmedju integrirane graficke i dediciranog radeona 7670m, ali je procesor nešto slabiji. Dok u G dobivaš jači procesor i slabije grafičke performanse.

Velim ajd ti fino napisi sto ce se na istome raditi i koje igrice igrati pa ti mogu dat svoje viđenje stvari.

Par postova iznad sam rekao da planiram igrat tipa Dota 2 i assassins creed , ali ne mora biti max detalji.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 17:57 (kR1pt0n1t3).
12 godina
neaktivan

Ima li itko iskustva s novim macbookom?

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav,

tražim prijenosnik do nekih 7.500-8.000 kn.

Obavezno mora imati 15,6 ekran i FHD rezoluciju (1920x1080), i5 proc i grafiku u rangu 630m, jače od toga mi ne treba. Od RAM-a bi bilo poželjno da ima 6 GB, više je overkill.

HDD i SSD nisu bitni, treba imati optički čitač i HDMI izlaz, poželjno USB 3.0, Windowsi ne trebaju, imam studenstsku licencu.

Ako se sve ovo može nabaviti, sada lupam, za 6t kn, neka bude 6. Marka laptopa je nebitna.

Layla, you've got me on my knees.
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 19:58 (Hornet_93).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
13 godina
Hornet_93 kaže...

Pozdrav,

Obavezno mora imati 15,6 ekran i FHD rezoluciju (1920x1080), i5 proc i grafiku u rangu 630m, jače od toga mi ne treba. Od RAM-a bi bilo poželjno da ima 6 GB, više je overkill.

HDD i SSD nisu bitni, treba imati optički čitač i HDMI izlaz, poželjno USB 3.0, Windowsi ne trebaju, imam studenstsku licencu.

Ako se sve ovo može nabaviti, sada lupam, za 6t kn, neka bude 6. Marka laptopa je nebitna.

Ovaj ti zadovoljava i više nego što si tražio:

i7,8GB,630M,15.6''

Samo nije 1080p a ne znam ni šta će ti na 15,6".

It's not how good you are, it's how good you want to be.
14 godina

Hvala na prijedlogu.

FHD mi treba zbog ACAD-a, pošto sam u domu i nemam mogućnost spajanja na pravni monitor...

Ovaj i7 je definitivni overkill...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

Pozdrav,

Definitivno preporuka - ima sve što si nabrojao + 2 Gb više rama i GT 740m koja je 10% slabija od 650m - sve za 6.300 (na popustu je, inače je 500kn skuplji)

http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=10049

Ovaj ima sve nabrojano, samo 635m grafiku za 6.230 kn

http://notebook.hr/product_info.php?products_id=16640

Mislim da se isplati uzeti prvog, zbog grafičke, nikad ne znaš kad će zatrebati, a i dobro je imati za igre tu i tamo.

kuku lele
14 godina

Hvala, sviđa mi se prvi Asus, iako od igara odigram fifu/pes pa ne mislim da ću je iskoristi, al opet razlika je manja od 100kn u usporedbi sa drugim...

Malo sam još potražio i svi ono što tražim se većinom trži za preko 6t kn, nisam uočio jeftinije, definitivno ova dva idu u uži krug.

Ak netko ima kakav prijedlog slobodno okačite link.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Gledaj si samo Lenovo laptopove zato jer se ostali griju ko ludi.

Npr. HP dosežu do 55°C bez problema kad je pod malo težim teretom.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deawood kaže...

55c pod ful loadom je malo za laptop :)

Dell Precision M6600
14 godina
odjavljen
darkydark kaže...
Deawood kaže...

Nisam napisao full loadom, nego malo težim loadom ;)

17 godina
neaktivan

jesu se ovo u admu malo zaj ili ??

sta cini razliku u ovim laptopima da je tolika razlika u performansama a ista cijena?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=13144

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=254_199&products_id=12982

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deawood kaže...
darkydark kaže...
Deawood kaže...

Nisam napisao full loadom, nego malo težim loadom ;)

To je opet isto ok. 55c za jezgru na procu u laptopu nije nikakva drama. Jos nisam vidio laptop koji pod opterecenjem radi ispod 50. Mislim pogledaj sto u sigu ja imam - jedno od najjacih hladjenja koja su dostupna u notebooku pa cim na procesor nekaj opterecenja stavim ode na 50-55. U pravilu dok čovjek surfa po stranicama s puno flasha, ima otvoreno nekoliko raznih dokumenata/pdf i tako i nek mu se neki video vrti sastrane 55 i nije neka zabrinjavajuca temperatura :)

Isto tako u jako puno notebooka su ventilatori sredjeni po principu da se ozbiljnije pocnu vrtit na 55-60c. Znaci relativno visoke temperature postizu prije nego se ventilatori "pošteno" zavrte i sve to pod parolom tišine. Ako je pod primeom 95 hladjenje u stanju drzat cpu oko 80c onda bi se usudio rec da se nema razloga za brigu.

Dell Precision M6600
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 9:12 (darkydark).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice