Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.633.825
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Prije 2 sata sam si uzeo Dell Insprion 5520. Laptop je mrkli mrak. A izgleda 10 x bolje nego na slikama.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Planiram si uzeti ovaj laptop Dell 5520 sa ove stranice http://www.diskont24.com/product.php?productid=118325&cat=0&page=1

zanima me je li valja ova firma preko koje bih uzeo... i bi li mogao dobiti bolji laptop za isto para +/- 200-300 kn nije problem, laptop bih koristio za rad u CAD-u, programiranju, gledanju filmova, slusanju muzike, surfanju, rijetko za koju igru...

zanima me kakva je firma superbit jer isti laptop je tamo za cca 100 kn jeftinije...

P.S. Pranja možeš li napisati svoj dojam o laptopu bare nešto više ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 18:33 (Broken).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Broken kaže...

Planiram si uzeti ovaj laptop Dell 5520 sa ove stranice http://www.diskont24.com/product.php?productid=118325&cat=0&page=1

zanima me je li valja ova firma preko koje bih uzeo... i bi li mogao dobiti bolji laptop za isto para +/- 200-300 kn nije problem, laptop bih koristio za rad u CAD-u, programiranju, gledanju filmova, slusanju muzike, surfanju, rijetko za koju igru...

zanima me kakva je firma superbit jer isti laptop je tamo za cca 100 kn jeftinije...

Laptop odličan cijena ok. Diskont, kao i superbit, je najnormalniji webshop nemas razloga za brigu oko njih.

Evo još par rješenja sa boljim procesorom, al integirarnom grafikom:

http://www.telebit.hr/NB-Asus-K55A-SX071--tamno-sme-a--Intel-Core-i7-3610QM-2-3GHz--750GB-HDD--6GB--15-6--1366x768-sjajni--Intel-HD-4000--Blue/p/613840511.aspx

http://www.diskont24.com/product.php?productid=117086

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
13 godina
odjavljen
Broken kaže...

Mogu ti jedino reći što se tiče konstrukcije jer sam ga raspakirao,pogledao i spremio u kutiju. Čeka da mu maknem onaj Ubuntu i stavim sedmicu.

Ja sam uzeo konfiguracijsku varijantu sa i7 3612QM,6 Gb RAM-a,1 Tb HDD i Radeonom 7670M 1 Gb za 5770 kn u ADM-u.

Pošto su se Bugovci žalili na uvijanje tipkovnice u novom broju,stiskao sam po njoj i pokušao otkriti gdje i koliko se uvija-kod mene je primjetno samo u gornjem desnom kutu,a na ostatku tipkovnice malo ili ništa.

Također,sjećam se da su u videu popljuvali switch poklopce,da su tobože teški za skidanje. Skidaju se lagano kao da bilježnicu otvaraš.

Laptop je čvrst,sviđaju mi se metalne šarke i metalni oslonac za ruke. Unutarnji obod ekrana je napravljen od neke čvrste hrapave plastike i sviđa mi se. Ovaj srebrni rub je također plastični,ali mi ne ulijeva povjerenje. Sve u svemu,robustan laptop za koji vjerujem da će me dugo služiti.

Budem još napisao dojmove kada ga isprobam. ;)

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
12 godina
neaktivan

Pozdrav

Eto nov sam ovdje , a zanima me kupnja laptopa između 4500 i 5000 kuna ... Našao sam ovaj laptop na u linksu koji mi se čini super ali me zanimaju vaša mišljenja i dali mi možete preporučit moda neki bolji http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3-771g-53216g75maii-nx-m1yex-004-core-i5-3210m-dvdrw-6gb-750gb-geforce-gt-630m-17-3-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_kategorija=01505005&id_artikl=014.650.012

Želje su mi znači da je ekran 17.3 , i da bude što bolji za ove pare :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozz,

evo ti link gdje je isti model jeftiniji, a za razliku u cijeni možeš uzet produljenje garancije pa te na kraju isto dođe.

zelja ti je da ekran bude 17.3"... hm mislim da nemas bas puno izbora u tom cjenovnom rangu.

ako se ipak predomislis imas iznad par jako dobrih laptopa do 5k, a i cecenac je linkao asus sa cetverojezgrenim procom ali sa integriranom grafom, ako ne mislis igrati ili si pasivni gamer koji tu i tamo baci koju partiju pes-a ili neke druge nezatjevne igre - jako dobar izbor.

pogledaj 7-8 stranica unazad pa pogledaj linkane laptope - uglavnom se isti vrte do 5k sa istim komponentama {#}

Potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Frend mi treba laptop (4-4200 kn) za autocad, catiu i proengineer, nije neki gamer možda odigra koju partiju PES-a. Uglavnom neki laptop u ovom cjenovnom rangu pa vas molim za neke prijedloge, hvala.

0 0 hvala 0
13 godina

Znam da je tema za prijenosnike, ali u prijenosnike spadaju i tableti, donekle. {#}

Koji od ova dva (1&2) tableta je bolje za odabrati? Ne planiram kupit nego imam mogucnost zamjene pa me interesira, koji je bolji od njih dvojice, i kvalitetniji, vidim da po perfomansama su tu negdje..

Something lurks in the dark corners of space, something powerful enough to kill a Reaper.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi,zelio bih neki laptop do 4000 tisuce kuna a da se mogu igrat igre.Koju bi mi marku preporucili i koji laptop.Ajde molim vas pomognite mi .Nisam naveo da laptop moze vrtiti serijale Cod,gta,pes..Ako je ikako moguce.Pomozite mi ljudi da izbijem dosadu u bolnici sam

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, 

mislim se između ova laptopa, nemam druge opcije osim ova 3, može li mišljenje koji je najbolji. Poredani su od skupljeg (najgornji) do najjeftinijeg(najdonji).

1. HP ProBook 4530s LH289EA

http://www.notebook.tech-details.com/HP_ProBook_4530s_(LH289EA)/

2.Toshiba Satellite C855D-10K

http://bl.computers.toshiba-europe.com/innovation/rs/product/Satellite-C855D-10K/1134969/toshibaShop/false/

3. Toshiba Satellite C855-1N3

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/toshiba_satellite_c855-1n3-18079

Laptop mi je potreban samo za fax i surfanje, filmovi i osnovno.  Jako je bitno da se ne grije, imao sam HP Pavilion i nisam ga mogao drzat u krilu koliko je bio vrel.

Hvala :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 16:17 (acetic).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...

Znam da je tema za prijenosnike, ali u prijenosnike spadaju i tableti, donekle. {#}

Koji od ova dva (1&2) tableta je bolje za odabrati? Ne planiram kupit nego imam mogucnost zamjene pa me interesira, koji je bolji od njih dvojice, i kvalitetniji, vidim da po perfomansama su tu negdje..

Joyplus je bolji.

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
14 godina
neaktivan
Thunaer kaže...

Frend mi treba laptop (4-4200 kn) za autocad, catiu i proengineer, nije neki gamer možda odigra koju partiju PES-a. Uglavnom neki laptop u ovom cjenovnom rangu pa vas molim za neke prijedloge, hvala.

Evo ga, ako nije gamer i odigra tu i tamo partiju pesa, onda je intelova hd 4000 i vise nego dovoljna za njega. Laptop odličan.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12016

@GamerTomo http://www.svijet-medija.hr/p/350V5X-S01HR/41116/

@acetic Prvi link ne otvara pa ne znam specifikacije, al probook 4530s je bolji i kvalitetniji laptop od toshibine c800 serije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 17:09 (cecenac).
12 godina
neaktivan

zanima me dali mogu bolje proc od ovoe toshibe za odprilike iste novce...4kkn je plafon plafona..thnx 

namjena surfanje, spajanje na tv i igranje fps-a tipa dead space 2 i sl..dakle ne prezahtjevne igrice, stare par god..ce ih moc normalno vrtit posto google kaze a ovo nije low entry grafa unutra..

http://www.svijet-medija.hr/p/Prijenosno-ra%C4%8Dunalo-Toshiba-Satellite-C850-179,-PSKCEE-01Y00SY4/40126/

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 18:16 (gogoxrogo).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Moze jos koji,jer vidim ovaj koji si dao svuda kosta 5 tisuca :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
gogoxrogo kaže...

zanima me dali mogu bolje proc od ovoe toshibe za odprilike iste novce...4kkn je plafon plafona..thnx 

namjena surfanje, spajanje na tv i igranje fps-a tipa dead space 2 i sl..dakle ne prezahtjevne igrice, stare par god..ce ih moc normalno vrtit posto google kaze a ovo nije low entry grafa unutra..

http://www.svijet-medija.hr/p/Prijenosno-ra%C4%8Dunalo-Toshiba-Satellite-C850-179,-PSKCEE-01Y00SY4/40126/

evo ti ko i GamerTomi : http://www.svijet-medija.hr/p/350V5X-S01HR/41116/

@GamerTomo, ovo ti je sasvim dobar laptop koji zadovoljava kriterije. imate 4 godine garancije na njega. 

12 godina
neaktivan

to je bilo drugi model sa 4god jamstva, ovaj je opet na 12mj, zato sam ga i preskocio

13 godina
odjavljen

Isprobao sam Della 5520-performanse su odlične,Windowse sam instalirao za 15 minuta,Linux također. Igrao sam WoT,radi bez problema.

Moja preporuka je da maknete bagljavi Ubuntu (ne radi touchpad) i instalirate Mint 13-ima čak i drivere za Radeona 7670.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Technophreak kaže...

Evo trebam savjet za frenda. Kupuje laptop za cca 4 do 5 soma kuna.

Ono što traži:

-Asus, Acer ili HP (slobodno bude i neki drugi)

-15" ili 17"

-Intel + Nvidia grafika

EJ....

Imam ti ja model za preporučit....Free dos je,ali je super karakteristika za taj cjenovni rang....

http://www.lenovo-store.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&name=lenovo-b580-intel-core-i3-2370m-240ghz-4gb-750gb-dvdrw-dl-freedos-156q-hd-nvidia-geforce-610m-1gb-pn-59-335537-01330960&cid=344&Itemid=125&category_pathway=14

Pa ukoliko windowsi nisu bitni....

12 godina
neaktivan

Pozdrav,

ovako trazim laptop za 4000-5500 kn. Laptop ce mi uglavnom koristiti za CAD programe (Solidworks, Catia, Proe...) surfanje, tu i tamo igrica. Jedini zahtijev je da bude 15.6" posto doma imam monitor od 20" pa mi ne treba nesto vece, i da ga ne trebam mijejanti za ccc3-4 godine, znaci  da mi traje i zadovoljava moje zahtijeve ccc 5 god! ( ili je mozda bolje sad kupiti nesto slabiji pa kasnije opet neki bolji)

Laptopi koji mi se cini ok

Toshiba Satellite L850-18T

Toshiba Satelite L855-12V

Čuo sam da su Toshibini najbolji, pa ostale marke nisam ni promatra nesto pretjerano.

Eto slobodno predlozite neki dobar i koji bi mi zadovolji zahtjeve.

I ako bi mogli navesti razlike u kvaliteti izmedu Toshibe, Asusa, Hp-a, Della koja je najbolja i dali uopce postoji razlike s obzirom na cijenu do 5500 kn

Hvala!!!

Pozdrav

0 0 hvala 0
14 godina
johny-vg kaže...

Pozdrav,

ovako trazim laptop za 4000-5500 kn. Laptop ce mi uglavnom koristiti za CAD programe (Solidworks, Catia, Proe...) surfanje, tu i tamo igrica. Jedini zahtijev je da bude 15.6" posto doma imam monitor od 20" pa mi ne treba nesto vece, i da ga ne trebam mijejanti za ccc3-4 godine, znaci  da mi traje i zadovoljava moje zahtijeve ccc 5 god! ( ili je mozda bolje sad kupiti nesto slabiji pa kasnije opet neki bolji)

Čuo sam da su Toshibini najbolji, pa ostale marke nisam ni promatra nesto pretjerano.

I ako bi mogli navesti razlike u kvaliteti izmedu Toshibe, Asusa, Hp-a, Della koja je najbolja i dali uopce postoji razlike s obzirom na cijenu do 5500 kn

Hvala!!!

Pozdrav

Ako mozes placat u gotovini ja bi ti preporucio Lenovo z580a. Odlicne performanse a i kvaliteta. Kosta 5900kn ali s popustom na gotovinu 5600kn. Izvoli link.

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
12 godina
neaktivan

Počem je taj laptop bolji od Toshiba Satellite L850-18T ( proc isti, grafa razlicita ali slicne po performansama HDD 1000 GB/500GB ( to mi i ne igra ulogu zadovoljio bi me i HDD od 500 GB), ovdije dobijem torbu, i Windows 7 Home Premium 64bit 900 kn baceno u vijetar ispravi me ako grijesim potpuni sam laik sto se tice komp tako da...) ?

12 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
johny-vg kaže...

Pozdrav,

Hvala!!!

Pozdrav

Ako mozes placat u gotovini ja bi ti preporucio Lenovo z580a. Odlicne performanse a i kvaliteta. Kosta 5900kn ali s popustom na gotovinu 5600kn. Izvoli link.

Počem je taj laptop bolji od Toshiba Satellite L850-18T ( proc isti, grafa razlicita ali slicne po performansama HDD 1000 GB/500GB ( to mi i ne igra ulogu zadovoljio bi me i HDD od 500 GB), ovdije dobijem torbu, i Windows 7 Home Premium 64bit 900 kn baceno u vijetar ispravi me ako grijesim potpuni sam laik sto se tice komp tako da...) ?

13 godina
neaktivan
Budet oko 3200.. Namjena: gaming(pes,nba i cs)..
12 godina
neaktivan

eto i ja se morah registrirat da vas pitam za mišljenje jer se ne želim zalijetat bezveze. dakle zanima me laptop namjenjen uglavnom igranju, multimediji i surfanju. ne bi išao preko 4000 kn (možda malo ako igra neku veliku ulogu :) razmišljam o ovom asusu http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.87CFC572-CF60-459A-ACFD-FA87DA315469.aspx . mislim da nudi dosta toga dobroga s obzirom na cijenu. jedino ne znam kako mu je hlađenje sređeno, ne bi volio da opet s tim imam problema. dakle otvoren sam za prijedloge. hvala lijepa :)

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, možete mi molim vas za frenda preporučiti jedan laptop s ekranom 17,3" i da može vrtiti npr. bf3 na skroz low postavkama

Cijena: 5000-6000 kn

Puno hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
gogoxrogo kaže...
Ja bih osobno uzeo prvi HP {#}
14 godina
Isto dajem glas za hp,
E-mail: