Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.677
|
čitano: 14.649.114
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Pozdrav...

Evo, već nekoliko sati čitam ovo, i što više čitam imam više dilema.
Kupujem laptop. Do nekih 5000-5500kn.
Upisao sam masinstvo tako da cu ga koristiti za malo jace programe vjerovatno, tipa AutoCad, Corel i sve sto ide sa tom strukom. Naravno i za svakodnevnu upotrebu surfanje, filmovi i tako to.

Ugl, za oko mi je zapeo Notebook HP Proobook 4540s, i5 2450M, 2,5 GHz, 6GB DDR3, HDD 750GB, Radeon HD 7650M 2GB, 3.0 USB.
Gledao sam i slicne specifikacije sa HP Pavilionima i jeftiniji su dosta, ali sam cuo da se kvare dosta, Takodje su mi zapeli za oko ovi iz 

Toshiba Satellite L850 serije pa me zanima vase misljenje  i mozda jos neki prijedlozi. Hvala! :)

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

preporuka svima do 5000kn acer v3 771g u linksu.

17incha,i5 3210m,6gb ddr3,gt630 2gb,750gb hdd.

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Togapy kaže...

Pozdrav...

Evo, već nekoliko sati čitam ovo, i što više čitam imam više dilema.
Kupujem laptop. Do nekih 5000-5500kn.
Upisao sam masinstvo tako da cu ga koristiti za malo jace programe vjerovatno, tipa AutoCad, Corel i sve sto ide sa tom strukom. Naravno i za svakodnevnu upotrebu surfanje, filmovi i tako to.

Ugl, za oko mi je zapeo Notebook HP Proobook 4540s, i5 2450M, 2,5 GHz, 6GB DDR3, HDD 750GB, Radeon HD 7650M 2GB, 3.0 USB.
Gledao sam i slicne specifikacije sa HP Pavilionima i jeftiniji su dosta, ali sam cuo da se kvare dosta, Takodje su mi zapeli za oko ovi iz 

Toshiba Satellite L850 serije pa me zanima vase misljenje  i mozda jos neki prijedlozi. Hvala! :)

Nebi se slozio s tobom u boldanom djelu.Imam Pavillona vec duze vrijeme i laptop je preodlican za cijenu za koju sam ga dobio.Tako da nemora biti slucaj kod svih

16 godina
xxx5533 kaže...
Izzy kaže...

Molim mišljenja o ovom prijenosniku. Meni se čini vrlo dobar.

Iskreno, dosta se ljudi žali na ASUS...

Osobno sam dosta često imao probleme s njim, tako da bi ti prije preporučio ovaj model:

http://www.lenovo-store.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&name=lenovo-g780a-intel-core-i5-3210m-250ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-w7hp-173-hd-nvidia-geforce-gt630m-2gb-pn-59-334322-01330982&cid=373&Itemid=127&category_pathway=16

Za iste novce koje misliš dat za ASUS možeš dokupit još 4 gb rama i dodatno godinu jamstva...

A imaš i original Windowse, te ti je RAM memorija na 1600 Mhz....

Po meni bolji odabir,a s tim da se ne grije uopće...

A ljudi ih hvale jako u zadnje vrijeme i imaš ga upaljenog u Lenovo Store-u u Jurišićevoj, pa slobodno isprobaš pokrenut neš šta ti treba da vidiš kako radi.

Dečki su susretljivi jako...

A ja baš imam suprotan dojam. A to je da su Asus prijenosnici vrlo kvalitetni. Recimo prijatelj mog jednog prijatelja mu je rekao da je Lenovo smeće, što se ne slažem. No, koliko sam čuo Acer prijenosnici su lošije kvalitete. Kao griju se, loša izrada...

I koliko sam primjetio Acer nudi jake prijenosnike po povoljnoj cijeni, pa bi čovjek očekivao da su zakinuti u nečem drugom. Vjerojatno u trajnosti, odnosno kvaliteti.

Ali moje mišljenje je da je to sve kako se naleti.

Recimo taj Lenovo, nekome može raditi odlično godinama, a nekome se mogu javiti problemi nakon par dana.

A taj Lenovo koji si mi preporučio mi se čini vrlo dobar, ali bih jaču grafičku karticu od te. Drugim riječima - ne bih ispod GT640M (ne i LE oznake). I ipak bih radije posebno uzeo OS.

Još me samo zanima koje si sve Asus prijenosnike imao, a da nisi bio zadovoljan s njima?

Hvala na preporuci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 17:42 (Izzy).
13 godina
neaktivan

Memorija radi na 1600 mhz...Otvorili ga dečki u lenovo store-u...Tako da je krivo napisano!

Ugradili mi u njega 4 gb još i sad radi ko beba...I u speccy-u kaze da je 8 gb na 800 mhz,a ne na 667...znači,1600 mhz je,jer se množi x2

13 godina
neaktivan
SHELBY_09 kaže...

Ja baš naručio jučer ovog Lenova. Piše da memorija radi na 1333MHz ?!

Memorija radi na 1600 mhz...Otvorili ga dečki u lenovo store-u...Tako da je krivo napisano!

Ugradili mi u njega 4 gb još i sad radi ko beba...I u speccy-u kaze da je 8 gb na 800 mhz,a ne na 667...znači,1600 mhz je,jer se množi puta 2

13 godina
neaktivan
Izzy kaže...
xxx5533 kaže...
Izzy kaže...

Osobno sam dosta često imao probleme s njim, tako da bi ti prije preporučio ovaj model:

http://www.lenovo-store.hr/index.php?option=com_hikashop&ctrl=product&task=show&name=lenovo-g780a-intel-core-i5-3210m-250ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-w7hp-173-hd-nvidia-geforce-gt630m-2gb-pn-59-334322-01330982&cid=373&Itemid=127&category_pathway=16

Za iste novce koje misliš dat za ASUS možeš dokupit još 4 gb rama i dodatno godinu jamstva...

A ljudi ih hvale jako u zadnje vrijeme i imaš ga upaljenog u Lenovo Store-u u Jurišićevoj, pa slobodno isprobaš pokrenut neš šta ti treba da vidiš kako radi.

A ja baš imam suprotan dojam. A to je da su Asus prijenosnici vrlo kvalitetni. Recimo prijatelj mog jednog prijatelja mu je rekao da je Lenovo smeće, što se ne slažem. No, koliko sam čuo Acer prijenosnici su lošije kvalitete. Kao griju se, loša izrada...

I koliko sam primjetio Acer nudi jake prijenosnike po povoljnoj cijeni, pa bi čovjek očekivao da su zakinuti u nečem drugom. Vjerojatno u trajnosti, odnosno kvaliteti.

Recimo taj Lenovo, nekome može raditi odlično godinama, a nekome se mogu javiti problemi nakon par dana.

A taj Lenovo koji si mi preporučio mi se čini vrlo dobar, ali bih jaču grafičku karticu od te. Drugim riječima - ne bih ispod GT640M (ne i LE oznake). I ipak bih radije posebno uzeo OS.

Još me samo zanima koje si sve Asus prijenosnike imao, a da nisi bio zadovoljan s njima?

Hvala na preporuci.

K50C, k53 SM (više bio na servisu nego doma),N53 SM (nakon 3 mj zgorila ploča...tehnička greška u proizvodnji) i sad imam Lenovo i radi ko beba!

A svi asusi koje sam imao,grijali su se kao da su ploča od štednjaka...katastrofa....a uvijek na stalku!

16 godina

Meni je trenutno zapeo za oko ASUS N76VZ-V2G-T1040.

13 godina
neaktivan
xxx5533 kaže...
Izzy kaže...
xxx5533 kaže...
Izzy kaže...

Hvala na preporuci.

K50C, k53 SM (više bio na servisu nego doma),N53 SM (nakon 3 mj zgorila ploča...tehnička greška u proizvodnji) i sad imam Lenovo i radi ko beba!

A svi asusi koje sam imao,grijali su se kao da su ploča od štednjaka...katastrofa....a uvijek na stalku!

Lenovo ima dosta slabiju grafičku sada,ako njemu ne trebaju neke velike preformanse pri igranju onda radije Lenovo ;)

13 godina
neaktivan
Lemr kaže...

Lenovo ima dosta slabiju grafičku sada,ako njemu ne trebaju neke velike preformanse pri igranju onda radije Lenovo ;)

Dolazi 17" od Lenova sa I5 procom,grafikom od 2 gb ali GT 640...I to ubrzo...Čitao na netu i zvao Lenovo....

Kroz par dana dolazi...Tako da će bit bolja pila i bit će na nekoj akciji kod njih ...

Samo što se meni žurilo,pa sam morao uzeti ovaj,ali možda prodam pa dolozim neš sitno za novi model!

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 19:50 (pirat).
14 godina
neaktivan

trebo bi preporuku prijenosnika do jedno 4500 kn uglavnom bi sluzio za AutoCad ,Catiu i solid !!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moze koje slovo vezano za ovaj model i njegove komponente? Koristio bi se za tehnicki faks, filmove, surfanje i moooozda koja igra (ne nuzno nova). Hvala

http://www.bug.hr/cijene/hp-prijenosno-racunalo-probook-4730s-b0x89ea-173/196906.aspx

HP ProBook 4730s, Core i5-2430M (2.4 GHz), 17.3" LED HD+ anti-glare (1600x900), webcam, 4GB, 750GB, DVD+/-RW SuperMulti DL Drive, AMD Radeon HD 7470M 1 GB

ps. takodjer mozete dati i svoj prijedlog, mozda drugog proizvodjaca sa boljom ponudom

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

ja sam novi tu itreba mi vasa pomoć.

Kupujem novi laptop ali ne znam sta da uzmem, buđet mi je 4500 kn.

Laptop mi treba za Auto Cad, te igre ( PES, Newerwinter Nights 2, mass efect 3)

Molim pomoc..

Trenutno razmatram ovaj laptop ali ne znam dali vrijedi

http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.6db1de8849054448904d5a99ef91c235.acer-aspire-v3-571g-32374g50makk-intel-core-i3-2370m-2-40ghz-4gb-500gb-dvdrw-dl-linux-15-6-hd-nvidia-geforce-gt630m-1gb-p-n-nx-rzjex-044.aspx

LP

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Konkretno me zanimaju ova dva modela http://www.protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-l87010z/58552  te  http://www.protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-l87011w/58475. Zanima me kakva je kvaliteta izrade, izdržljivost baterije, dali se jako zagrijavaju... uglavnom ako netko ima iskustva volio bih da podijeli malo mišljenje o ovim modelima 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mrky100..... 

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.0703A2A7-06A0-415B-BD02-FE195BB04D5B.aspx

evo ovaj gore model je trenutno po meni najbolji na tržištu za 4500 kn....ugl....bolji procesor, bolja grafička, više rama, i duplo viši kapacitet hdd-a od ovog acera što si ti stavija

e da...i da ne zaboravim toshiba nudi 2 god. nmw garancije....

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 0:56 (Galiante).
16 godina
Galiante kaže...

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.0703A2A7-06A0-415B-BD02-FE195BB04D5B.aspx

evo ovaj gore model je trenutno po meni najbolji na tržištu za 4500 kn....ugl....bolji procesor, bolja grafička, više rama, i duplo viši kapacitet hdd-a od ovog acera što si ti stavija

e da...i da ne zaboravim toshiba nudi 2 god. nmw garancije....

Ja imam taj i laptop je zvijer.Jedini veliki minus je sto dolazi bez ikakvih drivera pa se treba snalaziti,malo je komplicirano dok ne skuzis koji je za WLAN itd.
Sleeping Dogs Benchmark sve do kraja osim SSAO na normal + HQ Textures DLC minimum FPS = 20 maximum = 70 average = 40 FPS misli.

Skyrim takodjer leti sa HQ teksturama sa 4X AA i 12 XAF,sada naravno malo mi zastajkuje sa 15 gigabajta modova :O

Tipkovnica je mekana i dovoljno su tipke rasirene za one s vecim prstima,touchpad je isto dobar i bez problema funkcionira.

Windows 7 64 bit doslovno leti na ovom laptopu i jos kasnije planiram ubaciti 2 gige rama i neki SSD.

Ako imate pitanja o laptopu,samo puknite i ja cu vam odgovoriti.

13 godina
neaktivan

Šta mislite o ovom laptopu.. vrijedi li ga uzeti :D http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.DB2427E2-1DB1-4A8B-AA09-1330844CFE05.aspx

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Thunaer kaže...

Konkretno me zanimaju ova dva modela http://www.protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-l87010z/58552  te  http://www.protis.hr/products/details/notebook-toshiba-satellite-l87011w/58475. Zanima me kakva je kvaliteta izrade, izdržljivost baterije, dali se jako zagrijavaju... uglavnom ako netko ima iskustva volio bih da podijeli malo mišljenje o ovim modelima 

Ljudi može pomoć u vezi ovog, hvala

12 godina
neaktivan

Jel mi moze itko rec bar neko misljenje? Sutra bi trebao vec ici uzet.

Zanima me neki dobar laptop oko 5000 kn. Našao sam jedan toshiba model i ima po meni odličnu konfiguraciju, pa mi recite što mislite o tome.

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/toshiba-prijenosno-racunalo-satellite-l850-18z-pskdne-00t00ry4__2377591

Znaci zanimaju me ponajviše kofiguracije s jacim procesorom u ovom slucaju i7 te da je 15.6 inch.

Ako imate nekakve drugcije preporuke slobodno ih recite.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 11:24 (tom07).
15 godina

Pozdrav svima!

Nemam bas vremena citati cijelu temu pa ako bi

netko bio ljubazan i htjeo vidjeti neki best buy do

4k kn bez OS-a.

Bitno je samo da je 15", nisam baš neki ekspert

što se tice prjenosnih računala pa bi mi trebala

vaša pomoć. 

Unaprijed hvala!

LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 13:22 (ZLOmagoj).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Upozorio bih buduće vlasnike DEll-ovih prijenosnika da 3 godine garancije nisu stvarne tri godine garancije već 1 godina gare koja pokriva sve+2 godine na dijelove tj. sami plaćate rad servisa.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
1 0 hvala 4
12 godina
neaktivan
Pozdrav, hvala na odgovoru, ali ja placam ma rate putem dainersa pa me taj laptop ( toshiba) dodje 5000 kn, a mislim da si to ne mogu priustit. Dali imate jos kakve ideje? Sakle prvenstveno mi treba za catiu i novi cad, i vj koju igru

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, čitajuči ovaj thread ipak nisam došao da zaključka koje prijenosno računalo da odaberem.. Imam buđet do 6000 kn, i koristić ću ga nužno za filmove i igre (ne pitajte zašto odna rađe stolno računalo ne kupujem :P).. Slušal sam neke preporuke, i do sada mi se čini da bi najbolji odabir bil

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3-771g-53216g75maii-nx-m1yex-004-core-i5-3210m-dvdrw-6gb-750gb-geforce-gt-630m-17-3-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_kategorija=01505005&id_artikl=014.650.012

ipak, za svaki slučaj, zna možda netko neki bolji laptop za 6000 kn, il manje?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
alankish kaže...

Ljudi pozdrav, tražim preporuku laptopa do 4500 - 5000 kn, koji će koristiti kao i dosada za web develop, Illustrator/Photoshop, odnosno laptop koji fino može goniti programe za grafićku obradu, i nije mu strano imati otvoreno po desetak tabova, Photoshop sa fajlom od 1Gb, paralelno Illustrator. Do sad sam imao HP 4525s.

Hvala{#}

cecenac kaže...
@alankish: Za tvoje potrebe bi trebao i7 3610 sa 4 jezgre i diskretna grafika zbog hwa. evo zanimljiva toshiba: www.svijet-medija.hr/p/Satellite-L855-12V-PSKAEE-00F009Y4/40147/

Hornet_93 kaže...

ivy i7 mu je apsolutno nepotreban, ako sam mogao raditi sa 3d modelima teških po 1.7 gb sa 4-5 podslojeva na i5 (sandy) procu bez apsolutno ikakvih poteškoća onda mislim da će mu biti dovoljno za kvalitetan rad u PS-u ili već nekim ostalim programima. 2 GB bi mu bila optimalna jer cura radi sa PS-om i još hrpom svakakvih programa, pričala mi je ja sam se izgubio, toliko toga je napričala, uglavnom rekla je da kod sljedeće kupnje uzima gt630m ili ako uspije pronać gt640m sa 2gb do 5.700 kn.

Dobro, opet to ovisi koliko i šta radi, kad je grafički posao u pitanju al bolje je imat bolju grafu nego overkill proc.

Ak ti nije stiska sa novcem, onda svakako uzmi i7, samo mislim da je je taj proc previše za potrebe koje si naveo.

HillBilly kaže...

Imaš u Areni HP 4530s. To je novija serija od tvoga, odluičan omjer cijene/kvalitete po meni.. Ak si bio zadovoljan sa 4525 onda će ti ovo biti super :) Meni vrti u isto vrijeme Photoshop, Dreamweaver, Chrome sa par otvorenih tabova, Wamp.. bla bla bla

Isprike svima na poduljem postu {#} I hvala na sugestijama.

Prvotni plan je bila Toshiba koju je cecenac predložio, i koju bi definitivno uzeo ali uletjeli su neki drugi troškovi pokraj. Na kraju sam se odlučio za HP4530s, kojeg je kolega HillBilly preporučiom istoga sam našao centro.hr shopu cak dobrih 200kn jerftinije, dok se cjenovna razlika u lokalnih shopova penje na vrtoglavih 1200 kn. Uglavnom nakon mnogo pretraživanja, ovaj HP se namentnuo kao logičan izbor i samim time best-buy u cjenovnom rangu do 4500 kn. Vjerujem da bi se dalo naći i mrvicu jačih prijenosnika u istom cjenovnom rangu, ali po meni ovaj HP ima najbolji omjer uloženog/dobivenog, i vrhunsku završnu kvalitetu izrade, što ga čini vizualno puno skupljim nego što inače jest. Moje preporuke {#}

Instalirao CS6 i vrti se savršeno, samo ću do kraja godine unutra ubaciti sistemski SSD disk, od barem 120 Gb i dodatnih 4Gb RAM-a.

13 godina
neaktivan
alankish kaže...

Prvotni plan je bila Toshiba koju je cecenac predložio, i koju bi definitivno uzeo ali uletjeli su neki drugi troškovi pokraj. Na kraju sam se odlučio za HP4530s, kojeg je kolega HillBilly preporučiom istoga sam našao centro.hr shopu cak dobrih 200kn jerftinije, dok se cjenovna razlika u lokalnih shopova penje na vrtoglavih 1200 kn. Uglavnom nakon mnogo pretraživanja, ovaj HP se namentnuo kao logičan izbor i samim time best-buy u cjenovnom rangu do 4500 kn. Vjerujem da bi se dalo naći i mrvicu jačih prijenosnika u istom cjenovnom rangu, ali po meni ovaj HP ima najbolji omjer uloženog/dobivenog, i vrhunsku završnu kvalitetu izrade, što ga čini vizualno puno skupljim nego što inače jest. Moje preporuke {#}

Instalirao CS6 i vrti se savršeno, samo ću do kraja godine unutra ubaciti sistemski SSD disk, od barem 120 Gb i dodatnih 4Gb RAM-a.

No šta si mislio da PS neće vrtit trenutno na i5? Radio bi ti fluidno čak i na i3. SSD je pametna kupovina, al ja cu jos malo pricekati da cijena padne.

EDIT: sad sam čitao zadnje strane, tamo gdje si pitao za laptop, preporucen ti je i7 za PS?{#} a od kada su korisnici PS-a napredni iliti power-useri? Nema tog programa (naravno, oni koji su postavljeni za standard i koji se najviše koriste) tipa office, PS, razni CAD programi itd. koji trebaju i7 za fluidan rad, trenutni i5 sandy i ivy ih jedu za doručak i točka. Nego, imam kolegu koji je iz grafičke škole, pa smo tak raspravljali, veli da je za ozbiljan grafički rad potreban 17" ekran? Jel ti dovoljan 15.6" ekran?

Potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 16:32 (master and commander).
16 godina

Reci kolegi da procita ovo pod brojem 5 vezano sam ekran.

Tu je objasnjeno.

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=119455

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

A ne znam, nisam upućen u poslove vezane uz grafiku, pa ga pitao jer me zanima, al poslat cu mu link pa nek se zamisli {#}

Potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
http://www.links.hr/artikl-015.050.003 molim vas ako netko zna ista o ovom lapopu cini mi se odlican po svemu sta ima koristio bi ga za gaming ali ne po cijele dane jer onda naravno bi uzeo utiju nego tu i tamo kroz vikende uglavnom za bf3

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vezano za tu toshibi kazes nikad nisi imao problema i dobro radi? Sta je to s draiverima?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice