Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.679
|
čitano: 14.651.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
ivn_k kaže...
djuro_1990 kaže...

Pozdrav ekipa.

- Hp Probook 4515s 

Znaci zanima me na što obratit paznju i koje serije izbjegavat...
svaka preporuka dobro došla!! {#} 

Citirani laptop preporučam izbjegavati u širokom luku, pogotovo ako se radi o prvoj seriji (bila je cijela plastična, a već od druge serije su krenuli sam metalnim dijelovima). Laptop ima sljedeće mane:

-nakon cca. 10 do 15 mjeseci se zavuče unutra toliko prašine da ventilator praktično odmah po uključivanju počne vrtit, a isti ne može izbaciti tu prašinu, tako da manje ili više stalno vrti (znači usis i ispuh zraka su jako loše rješeni)

-baterija je iznimno loša. nije riječ o autonomiji (u početku je bilo nešto više od 2 sata što je pristojno) već o tome da baterija nakon (opet) 10 do 15 mjeseci potpuno ode kvragu. Jedino za što tad postane korisna je prenjeti laptop s jednog na drugo mjesto, s tim da se nakon toga treba požuriti i spojiti struju. Nakon 2 godine baterije više nije bilo, znači čim isključim struju laptop je ugašen

-utikač za struju je los, pri tom ne mislim na žicu i ciglu koja se dobije uz laptop već na mali utikač unutar samog laptopa. Nakon nekog vremena mi je upao unutra (kao da je ušao u laptop, tako da ga nisam mogao više spojiti na struju) a popravak je 500 do 1000 kn.

- konačno nakon malo više od tri godine mi je riknula matična ploča (i nakontoga ga više nikad nisam popravljao, već sam samo izvadi HDD i sad imam HDD za skoro 6 tisuća kuna)

Možda će se nekima od vas učiniti da sam stvarno imao nesreću, ili da nakon dvije do tri godine korištenja mora doći do nekog kvara, ali samo da napomenem da u kući još uvjijek sretno i veselo rade HP iz 2002 godine, IBM iz otprilike istog razdoblja i Toshiba iz 2006. 

istina...... kolegi s posla krepo nakon god dana.....a na njemu samo na netu bio i gledo tv....... previse prasine,nie mogo ispuhat i ubilo ga....riknila maticna...... a mislim da nikom nie u cilju da nez 2 puta godisnje minimalno nosi laptp u servis i daje 200 kuna za ciscenje.....znaci 400 godisnje i kolko godina...... bolje odma uzet i za 2000 kuna vise al da si miran i jednom u 2 god otic na servis.....ili jos bolje ako ima otvore normalne za zrak samo kompresorom ispuhat.....

13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

pozz ekipa...
triba mi laptop do nekih 4000kn, ne više...za net, surfanje, od programa arcgis, uglavnom malo modeliranja, ništa puno zahtjevno....

od igrica, fifa,pes,nba, također ne prezahtjevan gaming...šta mi možete preporučit, volio bi da ekran bude 15,6, a garancija barem 2 god :)

gledam ovaj laptop, čini mi se ok iako nemogu nać nikakve recenzije, vaše mišljenje?

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4070

ili ova 2?

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4336

http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4046

neki savjet il vaša preporuka bila bi dobrodošla..

Tnx!!

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 17:58 (lordi).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koje grafe su najbolje u laptopovima do 500 eura?
Geforce GT 630, Radeon HD 7670 ili pak neka treća?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Radeon HD7670, a evo ti i listu pa uspoređivaj ono što nađeš

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.9.2012 18:22 (Galiante).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Molim pomoć.

Trenutno korsitim Acer Aspire 5920 i dobro me služi već 4 godine. Jedino što istinski mrzim kod njega je zagrijavanje. Vuče zrak od ispod pa kad mi je na krilu, zagrijava se krvnički. I iskreno, to mi je dozlogrdilo. Htio bih novi laptop, a stari će ići curinoj mami da se žena dopisuje sa prijateljicama preko Fejsa.

Daklem, laptop će se koristiti kao i ovaj stari. Internet, skidanje i gledanje filmova, muzika, word i excel. Nikada se ne igram na njemu, ali ne bih imao ništa protiv da mogu na njemu zavrtiti neki stariji naslov (ne zanimaju me novije igre).

Rekao sam za što će se laptop koristi, ali moje želje su dosta, kako da kažem, rastezljive. Ono što sam vidio i što mi se svidjelo je Toshibina garancija "bez obzira na sve" mislim da je to nešto genijalno. Volio bih da laptop ima super hlađenje, po mogućnosti da su otvori sa strane, tako da kad mi je laptop na krilu ne moram umirati od vrućine, pogotovo ljeti. Takvih iskustava mi je dosta. Dalje, mislim da mi je opcija i3, i5, i7 u načelu i nije presudna, ali opet, ako će mi laptop biti neki genijalni model koji ima i7, a skuplji je 500 kuna od drugog po redu na nekoj imaginarnoj ljestvici, koji je i3 ili i5, neću škrtariti. Što se tiče RAM-a, HDD-a i jamstva, što više, to bolje. Isto je i sa dijagonalom. Nekako, nemam ništa protiv 15,6", ali bih volio ako je ikako moguće više. Našao sam i jedan 18,4" i nije mi se učinio loš, barem na papiru.

Da je samo dijagonala u igri moj favorit bi bio Asus K93SM-YZ172. Ne znam koliko je uopće to kvalitetan laptop.
Da je samo jamtvo u pitanju uzeo bih neku Toshibu.
Da je u pitanu izgled, uzeo bih prvo DELL, zatim Asus K75 ili K55. Ovi Inspirioni mi super izgledaju.
Možda bi optimalan bio Toshiba Satellite L870-10W, ali mi se baš i ne sviđa pretjerano izgled. Možda da ga odem pogledati uživo. Piše da ima neku završnu obradu s mrežastim uzorkom.

Toshiba Satellite L870-10W (17,3", i3, 4GB, 640GB, HD7670M, 24 mj) - 4800kn

DELL Inspiron N5720 (17,3", i3, 4GB, 500GB, GT630M, 36 mj) - 4700kn

Asus K93SM-YZ172 (18,4", i3, 4GB, 1TB, GT630M, 24 mj) - 5300kn

DELL Inspiron N5520 (15,6", i3, 4GB, 500GB, HD Graphics 3000, 36 mj) - 3800kn

ACER Aspire V3-771G (17,3", i5, 6GB, 750GB, GT 630M, 12mj) - 5800kn

Toshiba Satellite L855-12V (15,6", i7, 4GB, 640GB, HD7670M 2GB, 24 mj) - 5200kn

Asus K55VM-SX033 (15,6", i5, 4GB, 500GB, GT 630M, 24 mj) - 4800kn

Asus K75VM (17,3", i7, 4GB, 500GB, GT 630M, 24 mj) - 5500kn

Toshiba Satellite L850-131 (15,6", 6GB, 1TB, HD 7670M, 24 mj) - 4400kn

Znam da je popis dosta "šaren", ali naveo sam što mi se sviđa otprilike. Svi imaju nešto što me zadovoljava, ali ni jedan nema sve. Pomozite mi barem suziti izbor, izbaciti uljeze, izbaciti nšto što uopće ne bi trebalo gledati.

E, da, granica je nekih 5500, 6000 kuna. Što manje, to bolje.

Zahvaljujem,

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Od ovih koje si naveo, osobno bih uzeo Toshiba Satellite L855-12V

Mislim da se isplati dati malo više za ovaj laptop, jer ipak ima i7 procesor i dosta jaku grafičku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 8:42 (peterstern9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ekipa, stvarno mi je pet do podne i molim nekog da mi pomogne jer moram pod hitno nabavit novi laptop (moj je nažalost preminuo jutros nakon hrabre i mukotrpne borbe). Imala sam na umu ovo čudo http://www.jeftinije.hr/racunalna-oprema/prijenosna-racunala/do-17-ekran/toshiba-satellite-prijenosno-racunalo-c855-12z-pskcee-00600dy4-core-i3-2350m-23-4gb-640gb-dvd-rw-dl-156_-_CX00224CF6?tab=pod
Al to se ne može kupit trenutno nego bi se trebalo čekat barem tri tjedna, pa su mi preporučili ovo http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4263 jer su specifikacije tu negdi, a ni cijena se ne razlikuje previše (što mi je bitno jer sam ograničena budžetom), a ne znam je li to isplativo isplativo. Ne znam ništa o samsungovim laptopima, ne znam nikog tko posjeduje jedan, a poštenu recenziju ne mogu naći ni da mi život ovisi o tome pa molim ako itko zna išta o tome da podijeli sa mnom.
Inače, laptop mi teba uglavnom za fax (programiranje, photoshop, rad u unity-u), ali da je i dobar za igrice, filmove i ostale gluposti. Ne bih išla preko 4300 kn.
Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 14:12 (SmurfetteLumen).

0 0 hvala 0
16 godina
SmurfetteLumen kaže...

Ekipa, stvarno mi je pet do podne i molim nekog da mi pomogne jer moram pod hitno nabavit novi laptop (moj je nažalost preminuo jutros nakon hrabre i mukotrpne borbe). Imala sam na umu ovo čudo http://www.jeftinije.hr/racunalna-oprema/prijenosna-racunala/do-17-ekran/toshiba-satellite-prijenosno-racunalo-c855-12z-pskcee-00600dy4-core-i3-2350m-23-4gb-640gb-dvd-rw-dl-156_-_CX00224CF6?tab=pod
Al to se ne može kupit trenutno nego bi trebalo se čekat barem tri tjedna, pa su mi preporučili ovo http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=4263 jer su specifikacije tu negdi, a ni cjena se ne razlikuje previše (što mi je bitno jer sam ograničena budžetom), a ne znam je li to isplativo isplativo. Ne znam ništa o samsungovim laptopima, ne znam nikog tko posjeduje jedan, a poštenu recenziju ne mogu naći ni da mi život ovisi o tome pa molim ako itko zna išta o tome da podijeli sa mnom. Hvala unaprijed.

Samsungovi laptopi su ti super,preporucio mi covjek na jednom drugom forumu i jos ti nude 4 godine garancije tako da bez brige idi na taj ?
Hoces li igrati igre ili neces da ti nadjemo jeftinijeg Samsunga sa integriranom grafom ? 

13 godina
neaktivan

Igram igre, zato i tražim s odvojenom grafikom. Brinulo me to što nisam čula ništa o samsungovim laptopima. Nisam čak ni znala da ih samsung proizvodi do danas.

17 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
17 godina
16 godina

Taj skuplji ima odvojenu grafiku, koja je naravno dosta bolja od integrirane.

Kolega bio brži...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 14:38 (SHELBY_09).
17 godina
odjavljen

Znaci onda je bolje uzet ovog skupljeg s ATI 7670 karticom?

Jel se osjeti razlika recimo u igrama?

EDIT: hvala na odgovoru. Tek sad vidim post iznad. :)

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 14:40 (Edge).

0 0 hvala 0
16 godina
Edge kaže...

Znaci onda je bolje uzet ovog skupljeg s ATI 7670 karticom?

Jel se osjeti razlika recimo u igrama?

EDIT: hvala na odgovoru. Tek sad vidim post iznad. :)

Isplati se itekako, s tom integriranom nemoj ni pokusavat igrat , a sa 7670m možeš dosta novih naslova pokrenit.
http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7670M.69483.0.html 
po sredini stranice mozes vidit kako se ponasa u igrama... 

17 godina
odjavljen

Hvala...

Jel onda n5520 i3 s 7670 karticom dobar izbor za 4 soma kuna ili postoji nesto bolje?

Kakve su Toshibe u tom cjenovnom rangu?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja ti imam samsunga vec 3,5 godine i nikakvih problema do sad s njim nisam imao, tako da ti ga s te strane mogu preporucit.

16 godina

Ja bih odabrao svakako laptop sa 17,3" dijagonale.Velika je razlika što se tiče gledanja filmova,igrica,općenito svega.Imam Toshibu C 670,ekran je odličan,ostalo je za moje potrebe koliko oćeš,i nikad se ne bih vraćao na 15,6".Ventilator vrti jedino kod kakve igrice ili video uređivanja i temperature su nakon godine dana max 70 celzijevaca.U ostalim radnjama nečujan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 18:22 (ghibli7).
13 godina
neaktivan

ekipa trebao bih Vaše mišljenje vezano uz ovaj laptop

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-acer-aspire-v3-771g-53216g75maii-nx-m1yex-004-core-i5-3210m-dvdrw-6gb-750gb-geforce-gt-630m-17-3-led-lan-kamera-hdmi-usb-3-0-linux-crno&option=artikl&id_kategorija=01505005&id_artikl=014.650.012&tab=komentar_input

Htio bih ga kupit al me zanima vaše mišljenje....znači treba mi za sve, za fax gledanje filmova igranje novijih igara za programe itd....i da šta mislite o ovoj grafi??dal je ova bolja od intel HD 4000??

HVALA! :)

16 godina
14 godina
neaktivan
KraljTomislav kaže...

Jesi razmislio o DELLu

Meni se osobno od svih tvojih koje si linkao sviđa Acer i dugo sam se dvojio između njega i već spomenutog Della, za koji dan naručujem Dell.

Ovako na brzinu bih isključio Paviliona jer ti za te pare daje grafu 630M, nezz koliko ti je igranje prioritet, al je daleko od best buya :)

Nisan, odnosno gledao sam njihove laptope i nijedan mi se nesviđa a i loše mi izgledaju.. drugačije od svih laptopa :S

Šta da je loša za gaming grafa ? Šta kažeš od ova 4 onda acer ?

13 godina
neaktivan

Bok ekipa, trebam vašu pomoć. Do petka bi trebao kupit laptop sestri.

Jel se isplati uzet Acer timeline Ultra M5-581? Pogledo sam ga uživo i brutalno je izrađen. Sve je metalno, rub oko ekrana je iznimno tanak. Uzeo bi uz njega i dodatno jamstvo i to bi bilo 7050 kn u protisu.

Sve mi na njemu štima samo me zanima ovaj hibridni HDD/SSD ili kako se već zove. Jel to provjereno? Jel se taj SSD u biosima prepozna kao posebni disk? Ili je to kao jedan disk kojemu je brzina između HDD-a i SSD-a?

evo i link iz protisa: http://www.protis.hr/products/details/notebook-acer-aspire-m5581tg53314g52mass-nxm2gex010/62113

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa šta ti misliš jel bolja ova ili intel hd 4000???

16 godina
Tony100 kaže...

pa šta ti misliš jel bolja ova ili intel hd 4000???

NVIDIA naravno, u svakom pogledu.

14 godina
neaktivan

Dakle ljudi, da jos jednom provjerim sa vama, da li je ovo najbolje sto mogu uzeti za 1200 eura? http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-asus-g75vw-t1019v-w7hp-64bit-173-fhd-core-i7-361.11.html?productId=22818

Dobio sam preporuku za ovu zvjerku: http://geizhals.at/eu/797592, koja je samo 700 eura ali je nemoguce naci na ovim prostorima. Dakle ako postoji neka high end konfa (i7, min. 8GB RAM, 500+GB HDD, grafulja tipa GTX560, GTX660) a kosta ispod 1200 eura obavezno postajte ovdje. I inace imate li neko misljenje za ovaj ROG model?

13 godina
neaktivan

Pozdrav ekipi, kupujem bratu laptop koji ce mu uglavnom sluziti za surfanje,gledanje filmova i slusanje muzike, pokoja prezentacija u power pointu i to je to, koliko znam gaming ga uopće ne zanima- Ono što mu je bitno je završna obrada, touchpad i izgled samog laptopa, da nije neka kanta od plastike - voli fensi stvari :)

I da brzo obavlja gore navedene zadaće...

moj budzet je oko 4000 kn, imate li kakve preporuke? Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
16 godina

Molim mišljenja o ovom prijenosniku. Meni se čini vrlo dobar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Molim mišljenja o ovom prijenosniku. Meni se čini vrlo dobar.

Ja imam taj laptop i jako sam zadovoljan s njime :D

16 godina

A reci mi je li mu je kućište aluminijsko? Po slici bih rekao da je. I još, ako znaš ima li ti grafička kartica DDR3 ili GDDR5 memoriju?

17 godina
odjavljen

Frend kupuje laptop do 3 soma kuna, moze neka preporuka? Sluzi za surfanje, gledanje filmova, rad u AutoCAD-u, office-u i tu i tam zeli zaigrat koju igru. (PES 2012)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 11:04 (Edge).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Vec sam to procito i zapravo stvar koja me najvise smeta kod asusa je sto kolko sam shvatio nemogu punit i isto vrijeme full opteretit komp jer napajanje nemoze to podnjest.

Govorimo o novoj N seriji, to je provjerena informacija? :(

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice