Pozdrav ekipa.
- Hp Probook 4515s
Znaci zanima me na što obratit paznju i koje serije izbjegavat...
svaka preporuka dobro došla!!
Citirani laptop preporučam izbjegavati u širokom luku, pogotovo ako se radi o prvoj seriji (bila je cijela plastična, a već od druge serije su krenuli sam metalnim dijelovima). Laptop ima sljedeće mane:
-nakon cca. 10 do 15 mjeseci se zavuče unutra toliko prašine da ventilator praktično odmah po uključivanju počne vrtit, a isti ne može izbaciti tu prašinu, tako da manje ili više stalno vrti (znači usis i ispuh zraka su jako loše rješeni)
-baterija je iznimno loša. nije riječ o autonomiji (u početku je bilo nešto više od 2 sata što je pristojno) već o tome da baterija nakon (opet) 10 do 15 mjeseci potpuno ode kvragu. Jedino za što tad postane korisna je prenjeti laptop s jednog na drugo mjesto, s tim da se nakon toga treba požuriti i spojiti struju. Nakon 2 godine baterije više nije bilo, znači čim isključim struju laptop je ugašen
-utikač za struju je los, pri tom ne mislim na žicu i ciglu koja se dobije uz laptop već na mali utikač unutar samog laptopa. Nakon nekog vremena mi je upao unutra (kao da je ušao u laptop, tako da ga nisam mogao više spojiti na struju) a popravak je 500 do 1000 kn.
- konačno nakon malo više od tri godine mi je riknula matična ploča (i nakontoga ga više nikad nisam popravljao, već sam samo izvadi HDD i sad imam HDD za skoro 6 tisuća kuna)
Možda će se nekima od vas učiniti da sam stvarno imao nesreću, ili da nakon dvije do tri godine korištenja mora doći do nekog kvara, ali samo da napomenem da u kući još uvjijek sretno i veselo rade HP iz 2002 godine, IBM iz otprilike istog razdoblja i Toshiba iz 2006.
istina...... kolegi s posla krepo nakon god dana.....a na njemu samo na netu bio i gledo tv....... previse prasine,nie mogo ispuhat i ubilo ga....riknila maticna...... a mislim da nikom nie u cilju da nez 2 puta godisnje minimalno nosi laptp u servis i daje 200 kuna za ciscenje.....znaci 400 godisnje i kolko godina...... bolje odma uzet i za 2000 kuna vise al da si miran i jednom u 2 god otic na servis.....ili jos bolje ako ima otvore normalne za zrak samo kompresorom ispuhat.....