Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.676
|
čitano: 14.644.013
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika

taj dell inspirion mi nikak nije sjeo,sav je plastican?,

jedino su 3 god garancije i full hd screen prednost,ali spajat cu ga cesto na telku pa mi nije nuzan full hd screen,

i5 proc mi je vise nego dovoljan za ono sto meni treba, pa necu ni osjetit razliku izmedju i7 i i5.

kod della mi je minus hdd 5400rpm dok ova dva laptopa imaju brze hardova...asusa sam vidio uzivo i mrak mi laptop zgleda

dok me lenovo vuce zbog konfiguracije....nedoumica:)

13 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Plastican je, da, ali ga dosta ljudi hvale sto se tice izrade, posebice naspram jeftinije, 'K' serije asusa. N je ipak klasa vise. Slazem se s tobom donekle, nije bas fer da su svi inspironi od istog materijala, i onaj za 4000, i 7000+.

0 0 hvala 0
17 godina

Ljudi, molim pomoc.

Trebao bi laptop za oko 2700kn. Za djevojku.

Ne zanima ju nista previse, osim da je po mogucnosti smedji :) I da nema ostre rubove, vec okruglaste :)

Kaj se opce moze dobiti za te pare? Neki dual core? Quad core? Jel u tom rangu ima veze 2GB/4GB rama?

13 godina
neaktivan
TheExaltedOne kaže...

Plastican je, da, ali ga dosta ljudi hvale sto se tice izrade, posebice naspram jeftinije, 'K' serije asusa. N je ipak klasa vise. Slazem se s tobom donekle, nije bas fer da su svi inspironi od istog materijala, i onaj za 4000, i 7000+.

vjerujem da je kvalitetno napravljen ali mi jeftino zgleda,dvojba mi je izmedju asus n56 i lenovo y580,kod tog asusa mi je izgled odlican iizbilja izgleda kvalitetno dok lenovo nisam imao prilike vidjet ali sam citao da kvaliteta materijala nije neka,ali zato lenovo dolazi sa boljom grafom i ssd diskom sto nije zanemarivo.

13 godina
neaktivan

Da, gtx660 je nesto bolja od 650m, nista puno ali vjerujem da se osjeti. A SSD se koliko znam dobije samo s verzijom za 7000kn, jeftinija dolazi bez.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-samsung-300e5z-s08hr-core-i3-2350m-dvdrw-6gb-750gb-geforce-gt-620m-15-6-led-g-lan-bt-kamera-hdmi-dos&option=artikl&id_kategorija=01467005&id_artikl=014.670.006

Kako vam se čini ovaj laptop?

Služio bi primarno za web, video i nešto AutoCAD, Solidworks i sl. programa.

EDIT: može još sugestija do 5000kn. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 10:07 (paradajz).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozdrav ljudi moze li brz odgovor,krenuo sam naruciti laptop i doslo je do kompilikacija u narudzbi tako da sam je morao otkazati (narucivao sam sa mcomputersa) :(

sada idem definitivno uzeti laptop i trebam vase misljenje koji je bolji od ova 2

http://www.hgshop.hr/shop.aspx?q=&pid=74542

ili

http://www.superbit.hr/Prijenosna-racunala/ACER/Acer-Aspire-5560G-8358G75MNKK-CRNI-LX.RNZ0C.015/flypage.tpl.html

hvala :)

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ljudi pozdrav, tražim preporuku laptopa do 4500 - 5000 kn, koji će koristiti kao i dosada za web develop, Illustrator/Photoshop, odnosno laptop koji fino može goniti programe za grafićku obradu, i nije mu strano imati otvoreno po desetak tabova, Photoshop sa fajlom od 1Gb, paralelno Illustrator. Do sad sam imao HP 4525s.

Hvala{#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
@alankish: Za tvoje potrebe bi trebao i7 3610 sa 4 jezgre i diskretna grafika zbog hwa. evo zanimljiva toshiba: www.svijet-medija.hr/p/Satellite-L855-12V-PSKAEE-00F009Y4/40147/
Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
odjavljen
cecenac kaže...
@alankish: Za tvoje potrebe bi trebao i7 3610 sa 4 jezgre i diskretna grafika zbog hwa. evo zanimljiva toshiba: www.svijet-medija.hr/p/Satellite-L855-12V-PSKAEE-00F009Y4/40147/

Ne pratim trendove pa neznam koliko su alati koje koristim u stanju izvući iz grafičke jezgre. Laptop mi je bitan zbog mobilnosti, ionako spajam na njega doma vanjski monitor. Kakve su i3, odnosno i5 serije Intelovih procesora, naravno u mobilnim varijantama?

Moram priznati da ova Toshiba ima stvarno pristojnu cijenu.

14 godina

Pošto radiš sa PS-om i sličnim stvarima, proc i5 nove gen bi bio sasvim dovoljan, te grafičku od 2 gb, takvih imaš za 5k, recimo ova u toshibi ili gt640m. Uglavnom 5k je dovoljno za tvoje potrebe.

Layla, you've got me on my knees.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

Pošto radiš sa PS-om i sličnim stvarima, proc i5 nove gen bi bio sasvim dovoljan, te grafičku od 2 gb, takvih imaš za 5k, recimo ova u toshibi ili gt640m. Uglavnom 5k je dovoljno za tvoje potrebe.

ako može imat intelov i7 procesor treće generacije sa četri jezgre, zašto bi se spuštao na dvojezgreni. Iako bi i5 bio dovoljan, i7 bi se bolje i lakše nosio sa zadaćama koje mu trebaju. grafika od 2gb mu nece dat nikakav performance boost. Uzmi i7 + 7670m (onu toshibu gore).

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
16 godina
odjavljen
Hornet_93 kaže...

Gledam ovako nešto u Linksu, ako negdje ima nešto jeftinije, može.

14 godina
neaktivan
alankish kaže...
Hornet_93 kaže...

zašto ne onu toshibu? Fala ti 2GB bespotrebnog VRAMA?

14 godina

ivy i7 mu je apsolutno nepotreban, ako sam mogao raditi sa 3d modelima teških po 1.7 gb sa 4-5 podslojeva na i5 (sandy) procu bez apsolutno ikakvih poteškoća onda mislim da će mu biti dovoljno za kvalitetan rad u PS-u ili već nekim ostalim programima. 2 GB bi mu bila optimalna jer cura radi sa PS-om i još hrpom svakakvih programa, pričala mi je ja sam se izgubio, toliko toga je napričala, uglavnom rekla je da kod sljedeće kupnje uzima gt630m ili ako uspije pronać gt640m sa 2gb do 5.700 kn.

Dobro, opet to ovisi koliko i šta radi, kad je grafički posao u pitanju al bolje je imat bolju grafu nego overkill proc.

Ak ti nije stiska sa novcem, onda svakako uzmi i7, samo mislim da je je taj proc previše za potrebe koje si naveo.

Layla, you've got me on my knees.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
cecenac kaže...
alankish kaže...
Hornet_93 kaže...

zašto ne onu toshibu? Fala ti 2GB bespotrebnog VRAMA?

Budem bacio oko i na Toshibu, iskreno HP user sam godinama, pa eto {#} A i ovaj HP-ov skoro pa unibody design mi je slaba točka.

Hornet_93 kaže...

ivy i7 mu je apsolutno nepotreban, ako sam mogao raditi sa 3d modelima teških po 1.7 gb sa 4-5 podslojeva na i5 (sandy) procu bez apsolutno ikakvih poteškoća onda mislim da će mu biti dovoljno za kvalitetan rad u PS-u ili već nekim ostalim programima. 2 GB bi mu bila optimalna jer cura radi sa PS-om i još hrpom svakakvih programa, pričala mi je ja sam se izgubio, toliko toga je napričala, uglavnom rekla je da kod sljedeće kupnje uzima gt630m ili ako uspije pronać gt640m sa 2gb do 5.700 kn.

Dobro, opet to ovisi koliko i šta radi, kad je grafički posao u pitanju al bolje je imat bolju grafu nego overkill proc.

Ak ti nije stiska sa novcem, onda svakako uzmi i7, samo mislim da je je taj proc previše za potrebe koje si naveo.

Naglasak je na grafičkoj obradi, a pošto ne pratim trendove, nisam siguran koliko će takvi programi iskoristiti grafičku jezgru, do sada je pravilo bilo brz procesor, puno cache memorije i rama.

14 godina
neaktivan
Hornet_93 kaže...

Nije previse, on je zahtjevniji korisnik, a sa četverojezgrenim procom će se svi procesi i radovi koje bude obavljao obavit dosta brže. Kako god hoćete. dati 5000 za i5 +6490m ili i7 + 7670m, mislim da tu ne bi trebalo bit dileme, narocito s obzirom na garanciju 1god vs 4god, i hlađenje koje je kod toshibe puno bolje..

16 godina
odjavljen
cecenac kaže...
Hornet_93 kaže...

Nije previse, on je zahtjevniji korisnik, a sa četverojezgrenim procom će se svi procesi i radovi koje bude obavljao obavit dosta brže. Kako god hoćete. dati 5000 za i5 +6490m ili i7 + 7670m, mislim da tu ne bi trebalo bit dileme, narocito s obzirom na garanciju 1god vs 4god, i hlađenje koje je kod toshibe puno bolje..

U pravu si, znam da HP ima dosta problema s hlađenjem, iskreno patim dosta na dizajn i dojam, tako da mi ova Toshiba mora prvo proći kroz ruke. Vjerujem da je razlika evidentna.

13 godina
neaktivan
alankish kaže...

Ljudi pozdrav, tražim preporuku laptopa do 4500 - 5000 kn, koji će koristiti kao i dosada za web develop, Illustrator/Photoshop, odnosno laptop koji fino može goniti programe za grafićku obradu, i nije mu strano imati otvoreno po desetak tabova, Photoshop sa fajlom od 1Gb, paralelno Illustrator. Do sad sam imao HP 4525s.

Hvala{#}

Imaš u Areni HP 4530s. To je novija serija od tvoga, odluičan omjer cijene/kvalitete po meni.. Ak si bio zadovoljan sa 4525 onda će ti ovo biti super :) Meni vrti u isto vrijeme Photoshop, Dreamweaver, Chrome sa par otvorenih tabova, Wamp.. bla bla bla

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 18:01 (HillBilly).
13 godina
neaktivan

Apsolutno se slazem sa cecencom. Nedavno su L850 toshibu s i7 maknuli iz ponude, ocigledno je zamjenili novom L855 koja je u dolasku. Trenutno je jeftinija od asusa i della istih/slicnih performansi, moglo bi se reci za nju da je best buy. Samo sto ima sitan problemcic, obje grafe rade istovremeno pa je potrosnja baterije veca, kao i zagrijavanje. Barem su L850 to imale, nisam sigurna dal i ova. Po svemu je bolja od HPa; cpu, grafa, brzi ram, dulje jamstvo.....

EDIT: Ako se odlucis za nju, kupi cim prije jer prognoziram da ce cijena uskoro skociti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 18:36 (TheExaltedOne).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav

kupujem laptop hitno mi je:

Odlučio sam se za ovaj: http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.505479f00f074b66aff581728f3c76ec.hp-probook-4730s-b0x89ea-hp-torba-vip-stick-2gb-akcija-isporuka-odmah.aspx

Je li dobar izbor? Za internet, filmove, glazbu i ponekad neku igru odigrat

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 18:39 (imspotlive).

0 0 hvala 0
16 godina

Zašto ne?Za gledanje filmova i igrice su uvjek bolji izbor 17 inčni laptopi.Mislim da je i cijena povoljna.

13 godina
neaktivan

Treba mi laptop prvenstveno za igre i za školu. Htjeo bi sa sve nove zahtjevne igre moze pokrenuti barem na srednjim postavkama. Također mi je bitno da je kvaliteta laptopa vrlo dobra(da nema burnu povijest s pregrijavanjem), sto odmah iskljucuje marku acer te hp jer sam stvarno cuo mnogo loseg o njima. Buđet mi je 5000kn. Ja sam našao jedan pa me zanima vaše mišljenje, ali isto tako molio bi vas da i vi postavite linkove.. http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c4e71064307e4b63b4b713fb00fab0ad.asus-k55vm-sx033.aspx i zaboravio sam napomenuti gore da trajanje baterije mora biti barem 3 do 4 h .

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 19:20 (Pity69).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ghibli7 kaže...

Zašto ne?Za gledanje filmova i igrice su uvjek bolji izbor 17 inčni laptopi.Mislim da je i cijena povoljna.

Hvala lijepa

13 godina
neaktivan
Pity69 kaže...

Treba mi laptop prvenstveno za igre i za školu. Htjeo bi sa sve nove zahtjevne igre moze pokrenuti barem na srednjim postavkama. Također mi je bitno da je kvaliteta laptopa vrlo dobra(da nema burnu povijest s pregrijavanjem), sto odmah iskljucuje marku acer te hp jer sam stvarno cuo mnogo loseg o njima. Buđet mi je 5000kn. Ja sam našao jedan pa me zanima vaše mišljenje, ali isto tako molio bi vas da i vi postavite linkove.. http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c4e71064307e4b63b4b713fb00fab0ad.asus-k55vm-sx033.aspx i zaboravio sam napomenuti gore da trajanje baterije mora biti barem 3 do 4 h .

Detaljan odgovor i objasnjenja mozes pronaci 4-5-6+ stranica unazad, procitaj ako te zanima. Nema smisla svaki dan pisati isto, pa cu ti samo linkati modele. Nisi naveo koju velicinu ekrana zelis, u nastavku su svi 15,6"

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.0703a2a706a0415bbd02fe195bb04d5b.toshiba-satellite-l850-131-pskdne-00200dy4.aspx

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.c2a53deb368e428a9c76b4082f6176ce.dell-inspiron-n5520-di5520i5-4-1tbvga7670-09.aspx

Svo troje su ti podjednako kvalitetni, performansama vrlo slicni. Odaberi koji ti se dizajnom vise svidja :P

13 godina
neaktivan
imspotlive kaže...
ghibli7 kaže...

Hvala lijepa

Veci ekran dolazi s visom rezolucijom, koja na "ne-gamerskim" laptopima sa slabijom grafom i komponentama cesto znaci pad performansi na native rezi. To ti je tako, dvosjekli mac, znam dosta frendova koji su uzeli low-mid range hp i onda se cude kak 2011+ igrice rade na bijednih 20fpsa (1600x900 rezolucija).

Jeftinije HPove ne preporucujem, doduse ok je ponuda s obzirom na torbicu i usb koji dobijes, ajd xd.

Ako te zanimaju alternativna rjesenja, baci oko na dell ili toshibu:

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.bec3a293430c4b899e5148889da3c2f7.dell-inspiron-n5720-di5720i3-4-500vga630-09.aspx (taj i3 proc je sitnicu slabiji nego i5 u hp-u, a graficka je puno bolja)

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.44e4b8e99bba4c44919b3818dc83db10.toshiba-satellite-l870-10w-pskble-00400ly4.aspx

15 godina
neaktivan

Pala mi je dvojba na ova dva laptopa. (17")

Asus N76VZ T5009 - (6800kn u Centro.hr)

&

Dell Inspirion 5720 - (6030kn u Centro.hr)

Kod kupovine Asusa, kupio bih dodatnih 4gb RAMa, tako da bi ih ukupno bilo 8gb. (znači + dodatnih 200kn)

Prednost Asusa: bolja grafička, više RAMa, bolji zvučnici, bolji ekran, bolje kućište, brži HDD...

Prednost Della: bolji procesor, veći HDD, 3 god. jamstva, niža cijena...

Koji je po vama bolji izbor?

Uporaba ukratko: multimedia/internet, Solidworks, AutoCad, Catia, 3Dmax, ponekad igranje igrica (Total War serijal, Battlefield 3)...

Я умираю, но не сдаюсь!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 22:16 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Možda je bolje odabrati, ovako od oka, zlatnu sredinu, bar se meni čini, - Dell 7520? (pogledaj na nabavi.net cijene, tamo gdje su 1000 kn jeftiniji će biti nedostupni još nekih tjedan i pol - dva)

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2012 22:14 (denix).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jbg, mora biti 17" i do 7000kn.

Я умираю, но не сдаюсь!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Razmisli sto ti je prioritet. Asus za igre, dell za rad. Vecina tih programa moze iskoristiti i7 proc, sve bi radilo brze, pogotovo ako multitaskas. U battlefieldu 3 ti isto znacajnu ulogu ima procesor, za razliku od nekih drugih igara, ako ti to nesto znaci kod odabira. Za rezoluciju ekrana kod asusa nisam sigurna (ne pisu specifikacije u centro.hr), mislim da taj jeftiniji ima 1600x900 a skuplji full hd 1920x1080. Osobno bih zbog filmova odabrala vecu rezoluciju. Ne znam koliko ti je bitan zvuk, ali za bang&olufsen kazu da je definitivno jedno od najboljeg sto mozes dobit (cak na razini ili bolje od hp beats audio). Takoder, mozda u buducnosti pozelis ugraditi SSD, a u dell mislim da stane samo jedan disk.

"The 17-inch ASUS N76 sports a full HD, either a 1600 x 900 or 1920 x 1080 screen with either Nvidia GT 630M or 650M graphics and the possibility of dual hard drives."

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice