Spasavanje podataka sa laptopa

poruka: 5
|
čitano: 3.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

imam jedan zeznuti problem ako netko zna kako bi se rijesio bio bi zahvalan..

dakle imam doma od kolegice laptop asus eee ali neki dizajnerski karim rashid,rozi, nis se ne otvara na njemu osim ekrana

i memorije, do diska nemozes lako pristupit jel je ocito ispod tipkovnice i nebi se zaj.... pa pigo po masci...

dakle jos jedan stvar je sto je na njemu bio win 7 starter koji je pao uslijed necega,te se netko napravio prije mene pametan

i bez formatiranja uspio ugurat i vistu tako da laptop ne zeli primit niti boot usb xp,7-icu, niti preko vanjskog dvd-citaca me ne dozivljava,dode do dijela di treba krenut instalacija(govorim o win 7)

dode do 30% i javi gresku te se ugasi eventualno da ubijem disk pa onda krenem ali gore je 50gb slika, dakle pitanje je napokon jel postoji fora da se sa ovakvim postojecim stanjem

bez da se vadi disc izvuku podaci sa njega da mogu zgazit disc mirne duse...

hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imaš nekoliko rješenja tvog problema. Ali za svako rješenje treba ti CD/DVD koji ima boot mogućnost, bilo linux ili windows. Pokušaj na netu pronaći program ERD Commander, zapržiti ga na CD, podići sistem sa njega te spasiti podatke s hdd.

Sve bi ja to, rođo, šmajserom!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Spasavanje podataka sa laptopa
na stick skini live xp ili neku linux distribuciju i bootas preko usb-a u i kad ti se digne,samo iskopiras sve slike ili na vanjski disk ili na stick koliko ti stane malo po malo...a jednostavnije ti je izvadit disk i stavi u komp i prebacit normalno slike na svoj komp i rijesena stvar! imas tutoriala na yt za otvaranje laptopa!
otkup neispravne elektronike
17 godina
Re: Spasavanje podataka sa laptopa
skill69 kaže...

imam jedan zeznuti problem ako netko zna kako bi se rijesio bio bi zahvalan..

dakle imam doma od kolegice laptop asus eee ali neki dizajnerski karim rashid,rozi, nis se ne otvara na njemu osim ekrana

i memorije, do diska nemozes lako pristupit jel je ocito ispod tipkovnice i nebi se zaj.... pa pigo po masci...

dakle jos jedan stvar je sto je na njemu bio win 7 starter koji je pao uslijed necega,te se netko napravio prije mene pametan

i bez formatiranja uspio ugurat i vistu tako da laptop ne zeli primit niti boot usb xp,7-icu, niti preko vanjskog dvd-citaca me ne dozivljava,dode do dijela di treba krenut instalacija(govorim o win 7)

dode do 30% i javi gresku te se ugasi eventualno da ubijem disk pa onda krenem ali gore je 50gb slika, dakle pitanje je napokon jel postoji fora da se sa ovakvim postojecim stanjem

bez da se vadi disc izvuku podaci sa njega da mogu zgazit disc mirne duse...

hvala unaprijed

Ako imaš vanjski optički uređaj, onda su stvari vrlo jednostavne Linux Mint DVD a sve ostalo piše na dolnjem linku.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/hard-disk-error/122778.aspx?page=0&jumpto=2390189&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
14 godina
neaktivan

hvala vam svima na pomoci, cijenim to i probat cu na sve navedene nacine pa cemo vidjet di se "krije zeko" {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice