Spajanje laptopa na TV

poruka: 5
|
čitano: 1.261
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Spajanje laptopa na TV preko HDMI

pozdrav, zanima me da li se gubi kvaliteta grafike u igrama ako bi spojio laptop na TV preko HDMI kabela. Imam Philips 4k TV, neznam sad točno koji model, a laptop ću kupti za Black Friday najvjerovatnije. Prodao sam PC tako da nemogu sam testirati. Pixeli bi se trebali više raširiti na većem ekranu pa slika nebi bila tako oštra jel?
I da li ima nekakve veze ako mi je TV u 4k, a laptop bi bio Full HD?

Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
Spajanje laptopa na TV

Krivo- slika ce biti ostrija na 4k TV nego na full hd displayu od laptopa.Ne znam sta planiras igrat ali malo koju igru ces morat igrat na 4k barem sto se novijih naslova tice.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Spajanje laptopa na TV

Poz, nije mi bitno baš 4k. Jedino što sam u zadnje vrijeme igrao na PC prije nego sam ga proda je bio Guild Wars 2. Međutim, nedavno sam kupio i Baldurs Gate 3, koji je poprilično zahtjevan, a volio bi ga odigrati. Međutim, evo primjer:
15,6 laptop s i5 9300H, gtx 1650, 8GB RAM je 6,6k kn, dok iste specifikacije ali na 17,3 laptopu je 8k kn, to je u Linksa. Znam da na nabava hr mogu naći jeftinije ali ovo je bilo samo za usporedbu.

Ne želim davati preko 1k kn za laptop istih specifikacija, samo zato što je 1.5 inča veći, pa me zanima ako uzmem taj od 15,6 inča i spojim ga na 4k TV, hoće li mi kvaliteta slike biti ista, iako bi igrao na 4k TV-u ali u 1080p, ako me razumješ na što mislim.

Hvala.

14 godina
neaktivan
Re: Spajanje laptopa na TV preko HDMI
Razaniash kaže...

pozdrav, zanima me da li se gubi kvaliteta grafike u igrama ako bi spojio laptop na TV preko HDMI kabela. Imam Philips 4k TV, neznam sad točno koji model, a laptop ću kupti za Black Friday najvjerovatnije. Prodao sam PC tako da nemogu sam testirati. Pixeli bi se trebali više raširiti na većem ekranu pa slika nebi bila tako oštra jel?
I da li ima nekakve veze ako mi je TV u 4k, a laptop bi bio Full HD?

Hvala.

Kvaliteta se ne gubi, radi se o digitalnom signalu (prijenosu) podataka, međutim pretpostavljam da misliš da li će kvaliteta slike izgledati isto na laptopu kao na TV-u.

Pojednostavljen odgovor bi bio NEĆE.

I sam si zaključio što će se desiti. Zamisli da uzmeš display laptopa i raširiš ga za jedno 4-5 puta, a zadržiš isti broj pixela. Pixeli će biti veći, pa se automatski gubi "oštrina".

Međutim trebaš uzeti u obzir da TV nećeš gledati sa iste udaljenosti kao i laptop i to će drastično utjecati na kvalitetu slike koju oko vidi. Sa određene udaljenosti će slika izgledati isto kao i na laptopu, imaš na internetu izračune i idealne udaljenosti prema rezoluciji.

Ukoliko streamaš na TV fHD sliku doći će do "upscalinga" kako bi fHD sadržaj popunio duplo više pixela koliko ih ima 4k TV.

13 godina
neaktivan
Re: Spajanje laptopa na TV preko HDMI

E na to sam mislio. Hvala puno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice