Problemi sa drajverima na laptopu

poruka: 12
|
čitano: 7.943
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam lapttop Compaq presario f500 i na njemu mi je dosla vista,e sad posto imam 512 mb rama ja sam izbrisao vistu i instalirao xp.Sada mi se desava problem kod instalacije drajvera za zvuk,graficku,i mrezu.Izbacuje mi eror kao da nemam hardver dobar i prekine mi se instalacija(to je za graficku)a u add or remove programs mi pise da imam instalrane zvucne drajvere al zvuka nigdje.

Grafika u laptopu mi je geforce 6100 go.

Jel zna neko u cemu je problem i kako rijesiti.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problemi sa drajverima na laptopu

skini nvidia nforce drivere za maticne ploce to bi trebalo rijesiti

na notebooku sa donje trane imas pored naziva i niz brojeva koji oznacavaju konfiguraciju, ukucaj je u google da ti izbaci neku stranicu sa popisom hardwarea u toj konfiguraciji te onda idi na stranice proizvodjaca komponenti i pokusaj naci drivere. Na HPovom sajtu sad za notebooke koji su isporuceni sa vistom ni ne daju mogucnost downloada drivera za XP

17 godina
protjeran

http://welcome.hp.com/country/uk/en/support.html

evo na ovom siteu ukucaj taj broj s notebooka kako ti barbarosa reko pa probaj vidjet dali ima uopce drivera za taj model.

usput sto se tice mrezne probaj instalirat drivere u safe modu to poneki put upali.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zvuk rijesis tako sto odes u control panel> Sound and Audio Devices> Audio i kao default device postavis naziv zvucne kartice

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čim sam vidio naslov znao sam da je o HP-u riječ. Na njihovu stranicu i kopaj. Ja sam skinuo vistu pa nisam mogao pokrenuti XP instalaciju dok nisam u biosu onemogučio Sata native mod. Naravno a 1,5 GB drivera sam morao skinuti sa njihove stranice

Palac_genijalac
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Processor, operating system and memory Processor type
AMD Athlon 64 X2 TK53 Mobile Technology
• , Level 2 cache 512 KB, Up to 1600 MHz system bus running at AC/DC mode 31 Watt
Operating system installed
Genuine Windows Vista® Home Premium
Standard memory
1024 MB
Maximum memory
Supports up to 1 GB DDR2 memory
Memory layout
(2 x 512 MB)
Internal drives Internal hard disk drive
120 GB
Hard disk controller
SATA Hard Disk Drive
Hard disk drive speed
5400 rpm
Optical drive type
Super Multi DVD Writer (+/-R +/-RW) with Double Layer support
System features Modem
High speed 56K modem
Network interface
Ethernet 10/100BT integrated network interface
Wireless technologies
802.11b/g WLAN
External I/O ports
1 VGA port; 3 USB 2.0 ports; 1 RJ 11 modem connector; 1 RJ 45 Ethernet connector; S-video TV out; 1 Headphone-out
Display size
15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen
Display resolution
1280 x 800
Video adapter
NVIDIA® GeForce™ Go 6100
Video RAM
Up to 287 MB total available graphics memory
Internal audio
3D Sound Blaster Pro compatible sound 16 bit integrated
Speakers and microphone
Altec Lansing® speakers
Keyboard
101 key compatible keyboard
Pointing device
Touch Pad with On/Off button and dedicated vertical and horizontal Scroll Up/Down pad, volume control, mute buttons, 1 Quick Launch Button
Power supply type

65 W AC Power Adapter

Ovo je spec dotičnog lapa.I nevidim ni najmanji razlog zasto nebi bilo drajvera za tako uobičajene komponente?Netko je rekao da je trebalo isključiti "native mod" hdd-a.Tako je ali tek nakon podizanja windoza xpsp2 a prije instalacije drajvera.

17 godina
neaktivan

Native mod sam morao isključiti prije instalacije win-a. U suprotnom mi nije pronalazio hdd. I kad sve poinstaliram native mod ostavim isključenim.

KOMP-C2D E8200 2,66ghz, Asus P5K-e/WiFi, Gigabyte HD3870, Corsair 2x2gb ddr2,800, Samsung 500gb, Corsair 450w vx
LAP-HP 6710s, 15,4“, C2D T7300 2,0ghz, Intel X3100 384mb, Samsung 2x1gb ddr2,667, Toshiba 120gb
POCKET PC-HP Ipaq rx5700, Samsung 400mhz, 1gb flash ROM, 64mb ram, Wm5, Gps, Bluetooth, SD/MMC
17 godina
neaktivan
Palac kaže...

Native mod sam morao isključiti prije instalacije win-a. U suprotnom mi nije pronalazio hdd. I kad sve poinstaliram native mod ostavim isključenim.

Nažalost za ovo nije kriv HP, već XP. Xp nema sata drivere, i možeš ili slipstreamat driver u instalaciju, ili isključiti sata nativ support pa drivere dodati nakon instalacije. To je prije nešto na čemu HPu treba zahvaliti, nego ih za to optuživati (ako kupiš laptop s XPom, na CDu su ti driveri već slipstreamani)
17 godina
neaktivan

razveselilo me vidjeti ovu temu jer imam Lenovo C200 i takodjer sam imao instaliranu Vistu i iz istog razloga sam instalirao Xp.

sve dobro radi, no kad sam pogledao na device menager vidim da mi neki drajveri nedostaju. no problem je sto ne znam ni koji drajveri ni za sto uopce.

dakle, pise mi pod other devices tri puta base system device.

sto je to i gdje pronaci drajvere za to

U alkoholu sigurno ima ženskih hormona, jer ja kad popijem ne znam voziti auto i počnem pričati gluposti...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kmechalo kaže...

razveselilo me vidjeti ovu temu jer imam Lenovo C200 i takodjer sam imao instaliranu Vistu i iz istog razloga sam instalirao Xp.

sve dobro radi, no kad sam pogledao na device menager vidim da mi neki drajveri nedostaju. no problem je sto ne znam ni koji drajveri ni za sto uopce.

...citac kartica ( SD, XD, MS-PRO...)
pokusaj saznati koji ti je ugradjen u laptop ali 99% da je RICOH Card Reader.

goooglaj za drivere i to je to... sretno...
17 godina
neaktivan
brainiac kaže...

Kmechalo kaže...

...citac kartica ( SD, XD, MS-PRO...)
pokusaj saznati koji ti je ugradjen u laptop ali 99% da je RICOH Card Reader.

goooglaj za drivere i to je to... sretno...
 thx, problem rijesen. citac je doista RICOH Card Reader. fala jos jednom.

U alkoholu sigurno ima ženskih hormona, jer ja kad popijem ne znam voziti auto i počnem pričati gluposti...
17 godina
neaktivan

ljudi da ne otvaram novu temu...imam isti problempise i triput base system device...

ali sta je glupost..vizualno nemam nigdje citaca kartica..

a lap je acer

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice