Problem s Lenovo g50-70

poruka: 7
|
čitano: 2.467
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Problem s lenovo g50-70

Pozdrav.Laptop je pao i od udarca su se potrgale zice na konektoru za punjac.Na konektor se spaja 5 zica: 2 crne,2 crvene i jedna bijela i sad je problem u tome sto neznam kojim redoslijedom se zice spajaju na konektor pa ako netko zna molio bih da napise jer na netu ne mogu naci nista o tome.Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Problem s Lenovo g50-70

Zar je moguce da nitko nezna? 

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s Lenovo g50-70

Na gotovo svakom adapteru ti pišu izvodi gdje je koji pol na konektoru. Konkretno za tvoj četvrtasti adapter piše: vanjski plašt - minus, unutra je plus a u sredini je signal (točno?). Uobičajeno je crvena plus pol, crna minus pol, dok ti je ona bijela ono što oni nazivaju signal. Ipak ti je najbolje to prvo provjerit multimetrom da budeš siguran 100% (izvode na konektoru, odnosno polaritet)

Očito ti se lijepo raspao kad ne vidiš gdje su spojene koje žice (bar da je komadić ostao negdje).

Na kraju, moja preporuka ti je kupit novi adapter, barem ćeš bit siguran da je sve kako treba.

10 godina
neaktivan
Problem s Lenovo g50-70

Nije problem u adapteru on je citav. potrgale su se zice na konektoru  od laptopa(na maticnoj ploci).Problem je u tome sto neznam redoslijed zica a ako krivo spojim mogu sprziti maticnu plocu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 8:09 (LongJohnSilver).

0 0 hvala 0
17 godina

Ok, ali prije nigdje nisi spomenuo MBO tako da sam mislio na konektor adaptera.

Sorry ali ja i dalje ne kužim da li ti je rasturen konektor DC-IN na matičnoj ili sam DC-IN kablić odnosno konektor u kojeg uvaljuješ adapter.

Ako je matična - konektor na njoj je idiot-proof LINK

Ako je kablić - evo ti sličica LINK1 ili LINK2 .

Kako pod nazivom G50-70 ima masu različitih konfiguracija, provjeri da su kablići koje sam ti linkao stvarno za tvoj laptop (npr. vidi P/N na samom kabelu).

10 godina
neaktivan
Problem s Lenovo g50-70

Potrgani su kablovi na DC-IN konektoru na kucistu laptopa ne na maticnoj ploci. Znam da ima g50-70 brdo konfiguracija ali to je taj kablic tj. isti je za sve konfiguracije.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Idu krajnje dvije crne, zatim slijedeće dvije crvene i centralna bijela. Znači:crna, crvena, bijela, crvena i crna

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice