Problem sa laptopom ASUS N53S

poruka: 6
|
čitano: 2.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam laptop ASUS N53S star godinu dana (garancija taman prošla), i7, 8ram, windows 64bit i veliki problem.

Nakon otprilike sat vremena korištenja laptopa dođe do konstantnog zagrijavanja i onda mi ekran i zvuk totalno polude. Ekran prikazuje statiku, kao onu na televiziji kada nema signala, a zvuk je čista statika. Nemam drugog izbora nego ga nasilu izgasiti. Ovo mi se događa jedno 4 do 6 puta dnevno.

Sad moje pitanje je, dali itko zna što je mom laptopu? Tj koji je problem? Jer nemam love za popravak, pa ako otkrijem što nije u redu možda je moguće popravit samostalno.

Puno hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa laptopom ASUS N53S

Ako imaš dovoljno tehničkog predznanja zašto ne, ako pak nisi dovoljno iskusan potencijalno na laptopu možeš prouzročiti znatno veću štetu!

Kao prvo nameće se vjerojatnost da se laptop pregrijava od nakupina prljavštine u sistemu hlađenja> očistiti laptop u vlastitoj režiji ili odlaskom u servis.

Ovakve greške govore da bi sljedeći krivac bio RAM (istestirati Memtestom), potom HDD (istestirati HD Tuneom). 

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.10.2012 1:28 (Hardwhelper!!!).
17 godina
neaktivan
tosamja9 kaže...

Pozdrav,

imam laptop ASUS N53S star godinu dana (garancija taman prošla), i7, 8ram, windows 64bit i veliki problem.

Nakon otprilike sat vremena korištenja laptopa dođe do konstantnog zagrijavanja i onda mi ekran i zvuk totalno polude. Ekran prikazuje statiku, kao onu na televiziji kada nema signala, a zvuk je čista statika. Nemam drugog izbora nego ga nasilu izgasiti. Ovo mi se događa jedno 4 do 6 puta dnevno.

Sad moje pitanje je, dali itko zna što je mom laptopu? Tj koji je problem? Jer nemam love za popravak, pa ako otkrijem što nije u redu možda je moguće popravit samostalno.

Puno hvala!

Moguće da ga je potrebno temeljito očistiti od nakupljene prašine. Odnesi nekom legi s kompresorom i ispiri ga temeljito pa onda testiraj. Provjeri da li piri topli zrak iz otvora za ventilaciju, tj. da li radi ventilator za hlađenje procesora.

Sve bi ja to rođo, šmajserom!
13 godina
neaktivan

Nemoj kompresorom čistit ventilator na laptopu jer imaju poprilično krhka krilca i znaju puknuti. Treba rastavit laptop i temeljito očistit, ionako nakupine prašine sa venta se ne daju očistit samo kompresorom izvana.

12 godina
neaktivan

Neznam dali je bitno, ali također mi je i prestala svijetlit lampica koja predstavlja grafičku karticu (imam Nvidia geforce GT 630M 2GB), koja se nalazi do butuna za paljenje laptopa. Par prijatelja mi je reklo da postoji šansa da mi se grafička možda makla sa svog mijesta. Tako da sad neznam dali je laptop samo šporak ili grafička nije u redu?!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije ti se pomakla grafika jer je na tom modelu integrirana na ploči, uzrok takvim problemima je najvjerovatnije kao što su kolege napisale pregrijavanje zbog nakupljanja prašine znaju se stvoriti gvalje koje začepe hladnjak te zrak nemože crikulirat, u krajnjem slučaju memorijski modul, ukoliko nemaš tehničkog znanja najbolje da odneseš u ovlašteni servis laptop neka ti ga oni pogledaju...

Life suck's and then you die.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.10.2012 15:23 (asasi).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice