Problem sa HDD-om

poruka: 4
|
čitano: 1.066
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Problem sa HDD-om

Pozdrav svima!
Dakle kolega mi je donio laptop,radi se o modelu Toshiba Satellite L750-1PK. Problem je sljedeci kad sam ga upalio culo se neko skljockanje i nakon toga kad sam prilikom podizanja novog windowsa htio formatirat disk.diska nije bilo.Probao sam sa load driver,pa sa windows xp ali nista.Isključio u biosu AHCI mod i stavio na compatibility ali nece.

E sad...naručio sam novi sata 2,5" hdd Hitachi 500GB ,zamjenio ga sa starim hard diskom ,upalim laptop i nema skljockanja reko sad ce ostalo ic lako a kad ono opet nema harda. Ne pokazuje ga ni u BIOS-u ni prilikom podizanja samog sustava.

Opet sam ponovio isti postupak ..iskljucio AHCI mod i probao stavit XP i kad ucita sve fajlove i počinje loading prije samog setupa izbaci mi BSOD .. "STOP: 0x0000008E (0XC0000005,0xF74139A8,0xF6FC575C,0x00000000)

Nemam vise ideje sta da probam, mozda maticna zeza,dal je moguce?

Svaki savjet je dobrodosao i hvala unaprijed. LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Problem sa HDD-om

recimo da si HDD riješio (da, ono škljocanje je značilo njegovo neumitno skoro uginuće).

ovo drugo je problem s RAM-om. podrobnosti: https://support.microsoft.com/en-us/kb/315335/

sretno 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 1 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: Problem sa HDD-om

hvala na odgovoru :)

uspio sam riješiti tako da sam novi hard spojio u svoje stolno računalo i formatirao ga u NTFS preko Disk Managementa,nakon toga ga prebacio u laptop i evo radi ..

16 godina
neaktivan
Re: Problem sa HDD-om
Zlacho kaže...

hvala na odgovoru :)

uspio sam riješiti tako da sam novi hard spojio u svoje stolno računalo i formatirao ga u NTFS preko Disk Managementa,nakon toga ga prebacio u laptop i evo radi ..

no to ti je uvijek tako. kad kupiš HD, moraš ga prvo "inicijalizirati"(https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_vista-hardware/what-does-initialization-do-to-a-hard-disk/4c01e30c-37fb-4884-b124-ac2d59078008) da bi ga uopće mogao formatirati. no dobro. glavno da je sad sve ok. nema na čemu 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice