Već i ptice na grani znaju da ću na jesen vjerojatno kupovati novi laptop.I neda mi guz'ca mira, idem ja temu otvoriti već sad xD.
Recimo da već neko vrijeme gledam što ima novo i što će biti.
Tako da, ispada da ću uzimati nešto što danas dođe oko 7-9.000 Kn
(past će cijene tome do jeseni na meni prihvatljivu cifru).
E sad, za gaming treba prvenstveno što jača grafa.
Tu u izbor ulaze ATI Radeon Mobility HD 4650, 4670, 5650, 5730 kao i nVidia GeForce 260M i 360M.
Jače mi jednostavno ne ulaze u budžet, a prijenosnici s njima su teže nabavljivi.
Ako sam koju dobru izostavio, molim navedite. Naravno, preferiram ATIjeve proizvode.
RAM će svakako biti barem 4 GB, vjerojatno DDR3.
Disk mi je 320 ili 500 GB sasvim dovoljno.
Što se procesora tiče, nekako mi zvuče ovi prijenosni Intel "i" procesori kao dobar izbor.
No opet, ne znam koji bi od njih. A možda ni mobilini Athlon II i Phenom II neće biti loši.
Ali ni neki Core 2 Duo mrgud od preko 2 GHz mi nije izbačen iz izbora.
Moram se malo više informirati o tim mobilnim procesorima, kad sam kupovao trenutni laptop najviše sam kiksao na procesoru.
Dijagonala zaslona i rezolucija - sasvim dovoljno je u rasponu 14" - 16". Preko ne bih išao.
Naravno, ne treba neka megalomanska rezolucija, ionako mi vid nije baš najbolji i za grafu je lakše manja reza.
I dolazimo do onog bitnog, autonomije na bateriji. Bitno mi je da prijenosnik na bateriji drži barem 2 sata.
Kombinirajući sve navedeno, teško je pronaći prijenosnik koji bi bio i dovoljno snažan i baterijski štedljiv.
Kao zadnje, bitno je i da se može prijenosnik relativno jednostavno očistiti (otvoriti, ispuhati, promijeniti termalne paste,...).
Te naravno, jamstvo i kvaliteta. Izgled mi nije nešto bitan.
Recite mi, što bi vi na mom mjestu, koje prijenosnike bi gledali, na što biste pazili?
Valja li recimo uzeti prijenosnik s dvije grafe (recimo HD 5650 i Intel x4500) poradi dužeg rada na bateriji?
Eto, to je viša manje to. Zahvaljujem.Lijep pozdrav.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore