Preporuka laptopa

poruka: 9
|
čitano: 4.598
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Preporuka laptopa

laptop ču kupovati prije fakulteta , znam tržište je vrlo fleksibilno , ali htio bi da me usmjerite malo.

Dakle , laptop bi kupovao do najviše 4500 , maksimalno 5000 kn.

Dakle , gledao sam zasad svi iščekuju Sandy Bridge laptope zbog bolje integrirane grafike , no opet neče biti dostojna zamijena zasebnim grafičkim karticama , ali če biti bolja od dosadašnje Intelove GMA HD grafike .

Procesor : Čitao sam po forumima da se AMD procesori pregrijavaju , dolaze do visokih temperatura , dok sam rijetko gdje na forumima uspio pročitati da se netko želio požaliti na Intel... Šta se tiče AMD-a , procesori sa 2 jezgre su još donekle ok dok sa 4 jezgre uvijek je nedostatak L3 cache-a , dok je kod Intela suprotna stvar .

Ako bi mi netko objasnio sad razliku : Intel Pentium  Dual Core serija vs. I3 vs. I5 , a I7 nije u toj klasi .

Grafička kartica : E sad , laptop bi koristio večinom za fakultetske obaveze , ali bi htio i zaigrati neku igricu u slobodno vrijeme . Ne patim na visoke detalje , i znam da laptopi nisu namjenjeni za igranje , ali svejedno recimo igrice kao GTA : SA , GTA 4 , NFS serijal od Undergrounda do Shifta,COD 4 , COD 5 ... 

RAM : 3 GB / 4 GB mi je dovoljno

HDD : min. 320 GB , uzeo bi i eksterni koji imam več kod kuće , na njemu imam setup , filmove i glazbu , makar bi glazbu kopirao na laptop neku koju najčešće preslušavam

Ekran : ne tražim savršenstvo , 15 inča je uvjet , zbog prenosivosti i autonomije baterije 

Pa ako bi mi mogli sastaviti popis nekih laptopa koje bi mogao uzeti u obzir do 8 mjeseca , 9 najkasnije .... 

Hvala na svim savjetima 

Guns don`t kill people ... I kill people with guns .
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Preporuka laptopa

Uzmi neki Asus s Intelovim procesorom s grafickom koja nije intergrirana i neces pogrijesiti.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Preporuka laptopa
TheChosen kaže...

Uzmi neki Asus s Intelovim procesorom s grafickom koja nije intergrirana i neces pogrijesiti.

OK , mogao je malo detaljniji odgovor , koji link , ali ok hvala ;)

14 godina
protjeran
Slash_92 kaže...
TheChosen kaže...

OK , mogao je malo detaljniji odgovor , koji link , ali ok hvala ;)

Na poslu sam, pa i nemam bas vremena trazit linkove, ali s ASUSOM neces pogrijesit.

Moj radi 3+ godine 24/7 bez greske

15 godina
Preporuka laptopa

kad vidis koji laptop ces uzet, onda jedno pola sata bar trazi po googlu  dal im akakvi greski, kakva je plastika i tako, ako ne mozes kod nekog prijatelja isprobat... asus ni slucajno iz k52je serije ako ima u jos kojoj trgovini..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preporuka laptopa

ne grije se amd, vjeruj mi

dual core stara serija procesora, i3 novija sa 2 jezgre, i5 2 jezgre sa turbo boostom, i7 quad core sa turbo boost-om

kod mene na asus laptopu je N830 triple core i temperatura je ok, valjda asus ima to dobro rijeseno pa nema problema sa grijanjem

ako sam dobro skuzio kupujes laptop u 8 mjesecu, valjda ce ovome pasti cijena do tada :)

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-n52da-ex017-156-500gb-hdd__851841

Imam ga, i nema problema sa grijanjem, triple core i grafa 5730 koja ce pokrenuti ove igrice koje si naveo.

Moje iskustvo, odličan je za tu lovu

Imas sad akciju u adm-u asus prijenosnika {#}

CARPE DIEM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Moj tata ima u Tecri A9 C2 Duo T7500, mislim da je Penryn tj. manje se grije i trosi. Ide do 90c u loadu.
2.289 Posts! And counting...
14 godina
protjeran
simeparanoja kaže...

ne grije se amd, vjeruj mi

dual core stara serija procesora, i3 novija sa 2 jezgre, i5 2 jezgre sa turbo boostom, i7 quad core sa turbo boost-om

kod mene na asus laptopu je N830 triple core i temperatura je ok, valjda asus ima to dobro rijeseno pa nema problema sa grijanjem

ako sam dobro skuzio kupujes laptop u 8 mjesecu, valjda ce ovome pasti cijena do tada :)

http://www.nabava.net/prijenosna-racunala__30/asus-n52da-ex017-156-500gb-hdd__851841

Imam ga, i nema problema sa grijanjem, triple core i grafa 5730 koja ce pokrenuti ove igrice koje si naveo.

Moje iskustvo, odličan je za tu lovu

Imas sad akciju u adm-u asus prijenosnika {#}

Taj mi je baš zapeo za oko {#}

Ma bio je na akciji za Božić i te dane bio je , vjerovao ili ne oko 4500 , čak mislim da je bio i jeftiniji...

Mogao bi mi poslat slike malo , neku recenziju napisat jer mi je taj laptop baš negdje to šta tražim...

Grafa mu je odlična , gledao sam benchmarke bolja je od 5650 za nekih 5-15 posto , zavisi u kojoj igrici...

16 godina
neaktivan

Ma da, ja sam ga i uzeo na toj akciji, cijena oko 4500kn u notebookshop-u

Nemam bas vremena za neku recenziju, al cim stignem uslikam ga

Digao sam prvo win7 na njega i letio je, al sad kad je mint na njemu je nesto brutalno {#}

CARPE DIEM
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice