laptop ču kupovati prije fakulteta , znam tržište je vrlo fleksibilno , ali htio bi da me usmjerite malo.
Dakle , laptop bi kupovao do najviše 4500 , maksimalno 5000 kn.
Dakle , gledao sam zasad svi iščekuju Sandy Bridge laptope zbog bolje integrirane grafike , no opet neče biti dostojna zamijena zasebnim grafičkim karticama , ali če biti bolja od dosadašnje Intelove GMA HD grafike .
Procesor : Čitao sam po forumima da se AMD procesori pregrijavaju , dolaze do visokih temperatura , dok sam rijetko gdje na forumima uspio pročitati da se netko želio požaliti na Intel... Šta se tiče AMD-a , procesori sa 2 jezgre su još donekle ok dok sa 4 jezgre uvijek je nedostatak L3 cache-a , dok je kod Intela suprotna stvar .
Ako bi mi netko objasnio sad razliku : Intel Pentium Dual Core serija vs. I3 vs. I5 , a I7 nije u toj klasi .
Grafička kartica : E sad , laptop bi koristio večinom za fakultetske obaveze , ali bi htio i zaigrati neku igricu u slobodno vrijeme . Ne patim na visoke detalje , i znam da laptopi nisu namjenjeni za igranje , ali svejedno recimo igrice kao GTA : SA , GTA 4 , NFS serijal od Undergrounda do Shifta,COD 4 , COD 5 ...
RAM : 3 GB / 4 GB mi je dovoljno
HDD : min. 320 GB , uzeo bi i eksterni koji imam več kod kuće , na njemu imam setup , filmove i glazbu , makar bi glazbu kopirao na laptop neku koju najčešće preslušavam
Ekran : ne tražim savršenstvo , 15 inča je uvjet , zbog prenosivosti i autonomije baterije
Pa ako bi mi mogli sastaviti popis nekih laptopa koje bi mogao uzeti u obzir do 8 mjeseca , 9 najkasnije ....
Hvala na svim savjetima