Pregrijavanje laptopa

poruka: 35
|
čitano: 9.944
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Pregrijavanje laptopa

Pozdrav, imam toshibu f50-108 i imam problema sa zagrijavanjem. Naime temperatura se pri normalnom radu (internet, word) kreće od 56-64 stupnjeva. Bio sam na servisu i oni neznaju riješit taj problem. Ima li možda netko f50-108, pa da mi kaže kolika je temperatura njegovog laptopa. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pregrijavanje laptopa
bruno03 kaže...

Pozdrav, imam toshibu f50-108 i imam problema sa zagrijavanjem. Naime temperatura se pri normalnom radu (internet, word) kreće od 56-64 stupnjeva. Bio sam na servisu i oni neznaju riješit taj problem. Ima li možda netko f50-108, pa da mi kaže kolika je temperatura njegovog laptopa. 

To ti nije neki problem, svi laptopi su trenutno podlozni velikom zagrijavanju zbog velikih sobnih temperatura, ja imam jednog acera temp mi je jos i veca, a očuh mi ima neku toshibu isto prži ruke dok pišeš, to mozes rjesit samo ako nabaviš koje postolje sa ventilatorom

16 godina
neaktivan

Moguće je da F50-108 "standardno" radi na toj temperaturi s obzirom na relativno malo kućište (15") i na ugrađene komponente. Ako je računalo iznutra čisto i ako su svi hladnjaci OK, servis tu nema šta napraviti.

Inače, nabrijani laptopi uvijek ljeti muku muče s temperaturom. Savjet je da ga držiš na ravnoj podlozi kako bi zrak strujao kroz i oko kućišta sa svih strana. Možda bi nabavka kakvog coolera poboljšala hlađenje, npr. http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=10373.

Pozdrav.

16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

hmm novi sam pa neznam bas.. :D kako izmjerit temperaturu laptopa?

0 0 hvala 0
17 godina
Pregrijavanje laptopa

Ja imam N200 od Lenova i po ovim vručinama u njega uperim obični ventilator i radi ko bebaCool, a ak ga slučajno zaboravim upalit pregrijan je u roku pol sata ak radim nekaj osim surfanja.Tak da je to normalno.

FOR THE HORDE
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 1:45 (Zoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
stjepac kaže...

hmm novi sam pa neznam bas.. :D kako izmjerit temperaturu laptopa?

OVAJ program je dosta dobar za nadgledanje temperatura.

Ja mislim da je piratstvo super. Dobiješ za 0kn sve.
17 godina
Pregrijavanje laptopa

Ja koristim everest, zadovoljan sam. mislim da dobro radi.

FOR THE HORDE
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

meni je sad 66-77 stupnjeva...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 18:15 (stjepac).

0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje laptopa

Instalirao nove drivere i temperatura se spustila za 5 stupnjeva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Jedno pitanje...da ne otvaram novu temu

Do koliko idu normalne temperature grafičke/procesora i postoje li neki programi kojom se upravlja grafička?

neznam kako da se drugacije izrazim.

Unaprijed zahvaljujem!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stjepac kaže...

Do koliko idu normalne temperature grafičke/procesora i postoje li neki programi kojom se upravlja grafička?

Unaprijed zahvaljujem!

Proc do 60, grafa do 65. Grafom upravljas driverima za tu graficku. U laptopa temperature mogu i vise.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 18:30 (Fowix).
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...
stjepac kaže...

Unaprijed zahvaljujem!

Proc do 60, grafa do 65. Grafom upravljas driverima za tu graficku. U laptopa temperature mogu i vise.

u mene temp ide do 92 93...

EDIT : i evo sad sam instalirao ovaj "CPUID Hardwere Monitor" i za mene je bolji od Everesta(neznam zasto ali u mene u everestu prikazuje samo temparature proca)..

I Dont need to "Get a life"...I am a Gamer I have lots of lives...
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2009 18:42 (Gman).
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...
stjepac kaže...

Unaprijed zahvaljujem!

kako mislis driverima za graficku? ja sam instalirao driver za ATI Mobility Radeon HD 3650 ... kako da upravljam s tim?

16 godina
neaktivan
stjepac kaže...
Fowix kaže...
stjepac kaže...

Unaprijed zahvaljujem!

kako mislis driverima za graficku? ja sam instalirao driver za ATI Mobility Radeon HD 3650 ... kako da upravljam s tim?

Pa otvori catalyst control center, desni klik ili control panel -> CCC i tu podesavas sta oces ili sta mozes...

16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Imam i ja takav problem...

Evo SS

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni ide do 80-85... nadam se da nece riknut nosim ga na ciscenje za kojih tjedan do 2

15 godina
Pregrijavanje laptopa

kupit ću si cooler master postolje, neda mi se više zajebavat

222 kn Mikronis 222 kn Mikronis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Ma to malo preko ljeta..griju se svi aparati..i ja se grijem vise nego obicno po ovim vrucinama..hehe.

Proizvodjaci su imali u vidu i razne vremenske promjene kada su kreirali prozivod..tako da se ne zamaram previse o tome :)

Ne moze to bez kabla
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Ehh super mie ova tema :D

imam toshibu A300D-127 i nedavno je navršila godinu dana.. ima lijepe karakteristike i super mie lap.. al grijanje je DEFINITIVNO jedan od najvećih problema.. zna se zagrijat pri normalnoj upotrebi.. i sama se ugasi ako se pregrije..

imam namjeru kupit neki stalak.. sad sam vidio ovai u mikronisu za 120 kna.. i izgleda puno bolje, izdržljivije a i skuplje od jednog stalka kojeg sam ja vidio u technomaxu koji košta 200 kuna, a proizvođač je canyon..

P.S. kolko sam vidio na mikronisovoi str, oni imaju trgovine samo u zgu..

ja sam u rijeci pa bih vas zamolio ako znate neke konkretne primjere stalaka (sa ventićem ofc) koje bi mogao  kupiti u rijeci..

hvaaala puno

i btw sad sam instalirao ovai programčić pa si idem vidjet temp lapa.. 

pozz!

Brx
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Meni evo 3 god ova Toshiba varira temp od 40-60 nikad nisam primjetio niti preko niti ispod te mjere temp.

Ne moze to bez kabla
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
niko_vazan kaže...

Meni evo 3 god ova Toshiba varira temp od 40-60 nikad nisam primjetio niti preko niti ispod te mjere temp.

pa super!!

meni se nekad zna i više od toga zagrijat..

molim vas da mi netko pomogne sa pitanjem u prethodnom postu.. tnx!

Brx
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

meni na mom laptopu su kad igram cod 4 oko 60 a kad samo surfam oko 35-40

0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje laptopa

ja imam toshibu A210-16 i kad sam ga kupio sve je bilo ok,tek nakon 3 sata igre se znao zagrijat dobrano i to igre poput Jericho (to sam prvo igro kad sam ga kupio), nakon skoro god dana mi se poceo jako grijat bez igranja, onda sam skinio poklopce i ispuhao prasinu bilo je puno sve oko venta i ostalo i sve je opet bilo kao i kad sam ga kupio....

gledo sam kod nas cooling pad-ove i nije ih bas ni bilo prije godinu dana (bilo je al bjesna para normalno) pa sam narucio od kineza http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9141 i prezadovoljan sam i nakon vise od 4-5 sati igranja temp mi nije isla u nebesa.... pad nije bog zna kake kvalitete al pomaze stvarno i nepise na review-u al ima i prikljucak za adapter,znaci mozes stavit i vece ventilatore,dosta vece jer ima mjesta..... i sto je naljepse prosao sam sa samo oko 140 kn.... 18.42 $ je pad i 20 kn carine sam imo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jocommb kaže...

ja imam toshibu A210-16 i kad sam ga kupio sve je bilo ok,tek nakon 3 sata igre se znao zagrijat dobrano i to igre poput Jericho (to sam prvo igro kad sam ga kupio), nakon skoro god dana mi se poceo jako grijat bez igranja, onda sam skinio poklopce i ispuhao prasinu bilo je puno sve oko venta i ostalo i sve je opet bilo kao i kad sam ga kupio....

gledo sam kod nas cooling pad-ove i nije ih bas ni bilo prije godinu dana (bilo je al bjesna para normalno) pa sam narucio od kineza http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9141 i prezadovoljan sam i nakon vise od 4-5 sati igranja temp mi nije isla u nebesa.... pad nije bog zna kake kvalitete al pomaze stvarno i nepise na review-u al ima i prikljucak za adapter,znaci mozes stavit i vece ventilatore,dosta vece jer ima mjesta..... i sto je naljepse prosao sam sa samo oko 140 kn.... 18.42 $ je pad i 20 kn carine sam imo...

wow odlično izgleda!! dobro si prošao sa njim.. morat ću si i ja kupit jednog narednih dana..

na svojoj tošibi ne igram igrice jer se on jednostavno odmah ugasi!! to me na početku živciralo al sam našao i druge zanimacije osim igrica, pa sam zaboravio na problem..

npr. pokrenem racedriver:grid i mogu ga igrat možda nekih desetak-petnaest minuta (ako ne ni tolko!!) i onda se on ugasi.. jednostavno se proc dosta koristi i on se ugasi nakon kratkog vremena! 

stvarno znam bit ljubomoran kad netko kaže kak se igra na lapu :/

nadam se da će cooling pad barem djelomično rješit problem pregrijavanja..

Brx
15 godina

ma ja bi poludio bez igrica zato sto radim na terenu pa mi nist drugo nepreostaje osim igranja....

sto neprobas skinit poklopce ispod lapa i ispuhat mozda ima prasine puno, meni se isto poceo gasit od pregrijavanja i kad sam ispuho sve ok..... i sad sa cooling padom isto cu bar 2 put godisnje rastavit i ispuhat sve......

15 godina
neaktivan
jocommb kaže...

ma ja bi poludio bez igrica zato sto radim na terenu pa mi nist drugo nepreostaje osim igranja....

sto neprobas skinit poklopce ispod lapa i ispuhat mozda ima prasine puno, meni se isto poceo gasit od pregrijavanja i kad sam ispuho sve ok..... i sad sa cooling padom isto cu bar 2 put godisnje rastavit i ispuhat sve......

aha.. vidiš to bi mogao napravit.. jesi li za čiščenje baš puhao, il si koristio mali usisavač il nešto slično?.. a i to ću vidjet kad otvorim lap, jer zavisi kolko se prašine nakupilo.. a o cooling padu da i ne govorim, definitivno si uzimam, samo vidiš nezz točno gdje ih ima.. obić ću ventex, vemil, hgspot itd.. znaš ikoji dućan za koji si siguran da prodaju padove? tnx

Brx
16 godina
neaktivan
C3PO kaže...
jocommb kaže...

aha.. vidiš to bi mogao napravit.. jesi li za čiščenje baš puhao, il si koristio mali usisavač il nešto slično?.. a i to ću vidjet kad otvorim lap, jer zavisi kolko se prašine nakupilo.. a o cooling padu da i ne govorim, definitivno si uzimam, samo vidiš nezz točno gdje ih ima.. obić ću ventex, vemil, hgspot itd.. znaš ikoji dućan za koji si siguran da prodaju padove? tnx

ja cu uzet sebi u technomaxa u splitu, nasao sam, ali imas i u linksa

15 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
C3PO kaže...
jocommb kaže...

super.. ja kad sam zadnji put bio u technomaxu vidio sam samo jedan pad i to od canyona.. 200 kn košta.. morat ću opet vidjet ak su još išta dodali.. tnx na info u vezi linksa, ima ga u rijeci pa ću i tamo vidjet.. PozZ

Brx
16 godina
neaktivan
C3PO kaže...
Mitsuoka kaže...
C3PO kaže...
jocommb kaže...

super.. ja kad sam zadnji put bio u technomaxu vidio sam samo jedan pad i to od canyona.. 200 kn košta.. morat ću opet vidjet ak su još išta dodali.. tnx na info u vezi linksa, ima ga u rijeci pa ću i tamo vidjet.. PozZ

u tm-a sta sam vidio je 138kn ako se ne varam

15 godina
Pregrijavanje laptopa

imate u mikronisu cooler masterove koji su po meni najbolji

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice