Pregrijavanje laptopa

poruka: 20
|
čitano: 13.300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

evo imam jedan probelm sa toshiba satellite p 300d-10v

nakon sto sam na laptopu jedno 40 minuta on se ugasi i dosta je vruc

iz njega puse jako topli zrak

sta da uradim sa time?

ima li ko kakvo rjesenje?

fala

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 20:26 (Stark).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pregrijavanje laptopa

skini everest ili nekakav slican program i prati temparature, pa nam javi. moguce je da dolazi do pregrijavanja. to je tako od nedavno ili vec neko vrijeme?

16 godina
neaktivan

Kada računalo postigne određenu temperaturu nakon nekoga vremena se računalo ugasi iz razloga da ti ne pregori procesor. U bios-u imaš postavke za reguliranje temperature procesora, ako dostigne određenu vrijednost on se ugasi ili ako želiš možeš promijeniti opciju da se restarta. Imaš za kupiti dodatne docket cooler station-e koji ti hlade laptop u slučaju navedenog problema samo neznam da li tako nešto postoji za tvoj tip modela. A možda je i vrijeme za posjet servisu da ga malo pročačkaju i ustvrde u čemu je problem. Može biti čak problem hardverske prirode, stoga preporuka posjet servisu na pregled. Jawohl!

s.t.a.l.k.e.r. aka automaton aka yamijima
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

kad imas takvu mrcinu od laptopa i samo se igras na njemu.

nije ni cudo sto se ugrije.

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Najvjerovatnije se nakupilo prasine ,ili se isusila pasta na procu .

Ajde na neku benzinsku pumpu i malo ispusi laptop sa kompresoron za zrak....

to rijesi problem u 90% slucajeva ,ako to ne pomogne zamijeni termo pastu na procesoru...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja ti ipak preporucam rastavljanje i temeljno ciscenje umjesto nosenja laptopa na benzinsku, ali ako nisi iznimno strucan ne preporucam ti da sam rastavljas laptop nikako nego ga odnesi u servis.

Maticna: Alienware approved intel x58 Procesor: intel core i7-965 extreme 3.2 ghz 8mb chace Graficka: dual 1gb NVIDIA GeFroce GTX 280 Ram: 12gb DDR3 SDRAM 1600mhz - 6x2048mb HDD: ExPerf 600GB (2x300GB) Velociraptor SATA 3.0Gb/Sec 10.000RPM 2x16mb Cache Veza: metronet 25mb/sec
17 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

primjetio sam da je kod dosta toshiba vrlo lose rijeseno hladenje.

iako je stara samo par mjeseci, moja se isto pretjerano grije kad god se igra ili radi nesto procesorski intenzivno.

ako je jos pod garancijom, umjesto rastavljanja (!) probaj je stavit da sjedi na neke dvije knjige iste visine, sa svake strane po jedna, tako da bude sto vise slobodnog prostora ispod laptopa. znam, izgleda preglupo, ali meni pomaze, a znam da mi hgspot sigurno nece dati drugi laptop samo zato sto se ovaj grije.

toshiba toshiba

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

I meni isto zna pomoći kada recimo stavim komp na kraj stola da nema ničeg ispod,zbog tog problema sa pregrijavanjem već mi je otišao i hard disk.I nakon što su mi na servisu popravili hardver opet mi se događa to sa pregrijavanjem.

Hvala svima,nesto ću pokušati pa vam javim kako je prošlo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2009 20:25 (Stark).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Ovo ti je dobra fora (s knjigama) jer tako ti zrak bolje struji. Imao sam sličan problem sa stolnim računalom jer je bio krcat prašinom i zvučio je kao omanji mlažnjak... Odnio ga u HGspot i očistili ga besplatno (bio je pod garancijom). Pogledaj malo ovo, posebno ono što je napisao WiseGuy: http://www.forum.hr/showthread.php?threadid=86253

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ispuhao sam ga sa kompresorom i igrao sam farcry 2 , igrao sam ga jedno 45 minuta i nije mi se ugasio ali je bio lagano vruc a prije toga se ugasi 2 minute nakon pokretanja igrice.

Nisam jos siguran dali je problem rješen jer je još uvijek dosta topao kod koristenja

Šta mislite dali je problem u nakupljanju prašine?

16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

također imam problema sa toshibom a500, kupio prosle godine, pregrijava se stalno kod jacih igara jos od ljeta, samo mogu pes i dotu igrat, a recimo  pocetkoom godine nije bilo problema i presao sam na njoj mass effect 2

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stark kaže...

Ispuhao sam ga sa kompresorom i igrao sam farcry 2 , igrao sam ga jedno 45 minuta i nije mi se ugasio ali je bio lagano vruc a prije toga se ugasi 2 minute nakon pokretanja igrice.

Nisam jos siguran dali je problem rješen jer je još uvijek dosta topao kod koristenja

Treba detaljno očistiti i promijeniti termalnu pastu na procesoru i grafičkoj. Ako imaš jamstvo ili ako si nedovoljno stručan za rastavljanje i "uradi sam" metodu nosi na servis, ako nemaš jamstvo i ne bojiš se rastavljanja onda nabavi termalnu pastu i ostalo što je potrebno i primi se posla.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
16 godina
Re: Pregrijavanje laptopa
Saphire kaže...

također imam problema sa toshibom a500, kupio prosle godine, pregrijava se stalno kod jacih igara jos od ljeta, samo mogu pes i dotu igrat, a recimo  pocetkoom godine nije bilo problema i presao sam na njoj mass effect 2

- post iznad? - dakle moguće je da čišćenje pomogne. Može biti i softweare-smeće, koje dodatno opterećuje sistem (pa mora više raditi). ''Clean'' je jedno od pravila s PC/Notebookom, tj čist bolje radi.

191x7 kaže...
Stark kaže...

Treba detaljno očistiti i promijeniti termalnu pastu na procesoru i grafičkoj. Ako imaš jamstvo ili ako si nedovoljno stručan za rastavljanje i "uradi sam" metodu nosi na servis, ako nemaš jamstvo i ne bojiš se rastavljanja onda nabavi termalnu pastu i ostalo što je potrebno i primi se posla.

- ako se od 2009 već nije sam rastavio... :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Saphire kaže...

- post iznad? - dakle moguće je da čišćenje pomogne. Može biti i softweare-smeće, koje dodatno opterećuje sistem (pa mora više raditi). ''Clean'' je jedno od pravila s PC/Notebookom, tj čist bolje radi.

191x7 kaže...
Stark kaže...

- ako se od 2009 već nije sam rastavio... :))

nista procistit cu ga kompresorom, mozda na neki tehnicki pregled, premda mi je bezveze dati 100-150kn za rasklapanje prijenosnika i eventualno mjenjanje paste, cooling pad cu si kupiti sigurno

16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Kad ga ispuses sa kompresorom bolje radi i ne pregrijava se tako brzo tj ne pregrijava se uopce kod mene . . .

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

Nemojte otvore za ventilaciju ispuhivati kompresorom, jer tako samo prašinu gurate dublje u laptop a možete nešto i oštetiti ako je prevelik tlak zraka. Najbolje je rastaviti laptop i onda počistiti laptop, pazeći pri tome da se ne uništi neka komponenta zbog statičkog elektriciteta.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje laptopa

ispuhao sam ga malo nekim zrakom verbatium proizvodi bolje dosta radi, samo sto je vrlo malo prasine izaslo pa mislim da je upeklo, gledao sam sto se tice toshibe ovlasteni servis je u zg, ja sam u vk pa mi je to nezgodno, vjerojatno cu neki pad kupit i to je to :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Saphire kaže...

ispuhao sam ga malo nekim zrakom verbatium proizvodi bolje dosta radi, samo sto je vrlo malo prasine izaslo pa mislim da je upeklo, gledao sam sto se tice toshibe ovlasteni servis je u zg, ja sam u vk pa mi je to nezgodno, vjerojatno cu neki pad kupit i to je to :)

Naravno da prašina tako neće izići, nego ćeš je gurnuti još dublje u laptop. Pokušaj s malo jačim usisivačem proći otvore. Ako ti laptop nije pod garancijom, onda ga možeš i sam otvoriti i očistiti prašinu. Inače, morat ćeš ga slati u ZG i platiti dostavu stotinjak kuna. Padovi za hlađenje su bacanje novca, pogotovo ako je laptop pun prašine. Neće ti to puno pomoći.

16 godina
neaktivan
Marinac_SEAL kaže...
Saphire kaže...

Naravno da prašina tako neće izići, nego ćeš je gurnuti još dublje u laptop. Pokušaj s malo jačim usisivačem proći otvore. Ako ti laptop nije pod garancijom, onda ga možeš i sam otvoriti i očistiti prašinu. Inače, morat ćeš ga slati u ZG i platiti dostavu stotinjak kuna. Padovi za hlađenje su bacanje novca, pogotovo ako je laptop pun prašine. Neće ti to puno pomoći.

ma znam ja sve to, samo ne smijem nečim jakim, elektronika je vrlo osjetljiva :) vjerojatno cu ga otvorit

15 godina
Pregrijavanje laptopa

moj sused si je za 30 kn kupio neki cooling pad i otad se preporodio

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice