Pregrijavanje laptopa i gasenje

poruka: 22
|
čitano: 5.237
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

caoo,

sada kada pokrenem lol, igram 5-10min i onda mi se izgasi laptop, samo cujem zujanje koje se postepeno povecava i onda se izgasi, u cemu je problem?
eo specifikacije laptopa:
intel core i7 m620 2x2,67GHz,
8gb RAM,
400gb memorija,
nvidia quadro fx 880m

temperatura CPU-a na speccy mi je 60, dok kad pokrenem lol skoci na 80, temperatura GPU-a 60, a maticne 40-50.

u cemu je problem i kako da rijesim? 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pregrijavanje laptopa i gasenje

Po meni je 60 puno za idle temperaturu. Meni je ispod 50 u idleu...
Skini HWMonitor, pokreni ga, pokreni neku igru na par minuta, pa zalijepi screenshot.

HTC 8X :)
9 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

Po meni je 60 puno za idle temperaturu. Meni je ispod 50 u idleu...
Skini HWMonitor, pokreni ga, pokreni neku igru na par minuta, pa zalijepi screenshot.

nemam trenutno nijednu igricu osim LoL-a na compu, a kada pokrenem lol, nmg ga nikako minimazirati. Ali kad ga pokrenem zujanje se postepeno pojacava, a sigurno i temperatura skoci do 80,90 na cpu. 

Temperatura CPU-a mi sa 50, skoci na 60-70 i kada samo surfujem netom.

eo ss hw-a dok nista ne radim:

http://i.imgur.com/w73v7b1.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 19:47 (jela96).
15 godina

To je dok ništa ne radiš?? Pa proc ti se penje do 100*C...

Ne pokreći više ni slučajno ništa zahtjevno, dok ne očistiš laptop i ne promjeniš pastu... Ako ne znaš to sam, nađi nekog da ti to napravi. U Linksu je mislim 200kn čišćenje, pa bolje pokušaj naći nekog ovako da ti to napravi...

12 godina

Stavi ruku pokraj rešetke kud izlazi zrak i vidi kad se to zujanje pojača da li osjetiš da puše zrak u ruku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Po komponentama bi rekao da je laptop star barem 4-5 godina.. Ako nije nikad čišćen, sigurno su rebra puna prašine..

9 godina
neaktivan
SnakeST kaže...

Stavi ruku pokraj rešetke kud izlazi zrak i vidi kad se to zujanje pojača da li osjetiš da puše zrak u ruku?

Puse vruc vazduh

9 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

Po komponentama bi rekao da je laptop star barem 4-5 godina.. Ako nije nikad čišćen, sigurno su rebra puna prašine..

Znaci prvo da ga ocistim i promjenim pastu?

15 godina

Ne bi ti preporučio da to sam radiš, ako nisi nikad.
Rastaviš da dođeš do hladnjaka, skineš ga, očistiš, očistiš staru pastu, staviš novu.. Ali kažem, bolje to daj nekome ako nisi nikad čistio laptop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Onda bi trebao promjeniti pastu na procesoru. To svakako prepusti nekome tko se razumije, ako ništa odnesi u servis.

A kad već laptop bude rastavljen dobro je očistiti prašinu sa rešetke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

pa dobro odnjecu ga u radnju da ociste i promjene pastu, koliko to otprilike kosta?

15 godina

Mislim da je u Linksu 200kn. Ja bi ti napravio za 100... xD

9 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

200kn je oko 40 km? xd

12 godina

50 :)

Poneseš laptop u najbliži servis i pitaš koliko košta čišćenje prašine i mjenjanje paste. Ako ti je skupo ideš dalje. Servis gdje sam ja radio naplaćivao je od 30 do 50 KM, ovisno o modelu laptopa odnosno ovisno o tome koliko posla treba da bi se došlo do procesora...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
SnakeST kaže...

Poneseš laptop u najbliži servis i pitaš koliko košta čišćenje prašine i mjenjanje paste. Ako ti je skupo ideš dalje. Servis gdje sam ja radio naplaćivao je od 30 do 50 KM, ovisno o modelu laptopa odnosno ovisno o tome koliko posla treba da bi se došlo do procesora...

E hvala vam na odgovorima, valjda cu se nakanit ovih dana da ga odnesem na servis :D

12 godina
neaktivan

o kojem se laptopu radi?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.3.2016 20:22 (irrelevant).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
irrelevant kaže...

o kojem se laptopu radi?

HP EliteBook 8540w

9 godina
neaktivan
kratos091 kaže...

A kad ga oni ociste i promjene pastu, hocu li onda moci igrati lola, a da se ne ugasi u pola partije? xD

12 godina
jela96 kaže...
SnakeST kaže...

E hvala vam na odgovorima, valjda cu se nakanit ovih dana da ga odnesem na servis :D

Da sam na tvom mjestu nakanio bih se sutra ujutro, moje oči su vidjele puno ploča uništenih pregrijavanjem ;)

9 godina
neaktivan
SnakeST kaže...
jela96 kaže...
SnakeST kaže...

Da sam na tvom mjestu nakanio bih se sutra ujutro, moje oči su vidjele puno ploča uništenih pregrijavanjem ;)

A znaci ovo pregrijavanje moze dovest do nekih ozbljnih problema?

12 godina
neaktivan
jela96 kaže...
irrelevant kaže...

o kojem se laptopu radi?

HP EliteBook 8540w

super, koliko se razumijes u racunala?
daju se naci upustva na netu kako ga rastavit, tipa ovaj 

mozda jos kakav za slican model, pa ako se osjecas dovoljno samouvjereno pokusaj ga sam otvorit i ocistit, a ako ne onda ga nosi nekom strucnijem

i sam imam namjeru isto uradit za svoj ovih dana :)

9 godina
neaktivan
irrelevant kaže...
jela96 kaže...
irrelevant kaže...

o kojem se laptopu radi?

HP EliteBook 8540w

super, koliko se razumijes u racunala?
daju se naci upustva na netu kako ga rastavit, tipa ovaj 

mozda jos kakav za slican model, pa ako se osjecas dovoljno samouvjereno pokusaj ga sam otvorit i ocistit, a ako ne onda ga nosi nekom strucnijem

i sam imam namjeru isto uradit za svoj ovih dana :)

E hvala ti, ali cu ipak najvjerovatnije prepustiti da to neko odradi, ko zna sta bi ja napravio na kraju xD

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice