Pozdrav
Nedavno sam kupio laptop od frenda kojemu ne radi svjetlo na zaslonu iz razloga da ga pokušam popraviti i koristiti kao drugo računalo. Radi se o ccfl lampi. Kada sam rastavio display primjetio sam da je s jedne strane, tamo gdje je crvena žica spojena za lampu doslovno izgoreno...čak se i dio okvirne plastike malo otopio. Lampu sam izvadio, očistio konektor i spojio žicu nazad i poljepio izolir trakom čisto iz razloga da vidim radi li...spojio lampu na inverter i upalio laptop te je ona zasvijetlila...no za otprilike 15sec počela je goriti izolir traka....
Nisam ekspert za strujne krugove, ali kontam da negdje vuče struju odakle nebi trebalo...neznam ima li taj problem veze sa inverterom ili je to viša tehnologija koja ne radi na princip "zavrni žicu i polijepi izolir trakom" :)
Budući sam korak do toga da popravim svjetlo, zanima me postoji li ikakva mogučnost da spojim tu žicu bez goručih nuspojava?...vidio sam na e-bayu za 100kn mogu kupiti novu lampu, ali to bih ostavio za zadnju opciju.