Za poludit

poruka: 7
|
čitano: 1.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Za poludit

dragi kolege forumaši!prije svega sretan Uskrs!

imam toshibu staru 2 mjeseca a300 1mt koja je došla u paketu sa Vistom.kako je ta vista mene užasno nervirala,laptop od 3gb je pokreta točno 3 minute ja sam došao na ideju da je maknem i stavim tri put bolji xp...i nakon silne muke,jer se to opće nije dalo formatirati,bilo je dosta problema,ne radi viste nego zbog toshibe koja je postavljala puste zaštite da se vista nemakne.samo da kažem da to nisam ja radio nego frend koji se u to kuži,jer ja nemam veze.i nakon par dana i prelistavanja raznih foruma uspijemo se rješit glupe viste i stavit xp.i sad taj isti xp se pokreće isto sto godina jer je ispalo da je taj laptop baš napravljen za vistu,čiju sam ja naredio prisilnu deinstalaciju.i sad fino xp blokira,zapinje,neće otvori my computer,pa se neće ugasi,pa ga restartam pa je onda dobar prvih 20 minuta,pa opet blokira...a ja s laptopom nisam dobio instalaciju za vistu,nego sam si spržio ne dvd nekakav recovery disk.i što sad..sad trebam tražit nekog ko ima vistu da mi da,i onda ću opet imat vistu koju sam toliko silno želio maknuti,samo ću imati neoriginalnu,katasrofa.teži zaj... a to je kad nije bilo tog modela koji ima free dos,i sad neznam...ovo je samo primjer kako netreba postupati s laptopom.što imaš ostani na tom i gotovo.Plač

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Za poludit

Ja sam prije malo vremena stavljao XP na neku Toshibu koja je kupljena sa Vistom.Jednostavno ubacio cd sa XP-om i prilikom instalacije obrisao obje particije i kreirao nove.Nikakvih problema nije bilo.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
Za poludit

Čudi me da ste imali toliko problema sa deinstallacijom Viste i pogotovo s radom na novoj installaciji XP-a.

Zašto to velim???? Zato što sam osobno skidao Vistu i installirao XP Pro ljudima sigurno 10-ak puta.

Bez ikakvih problema,jednostavnim formatiranjem HDD-a( i recovery paritiona) iz boot-a i sve radi još i danas

kako treba.Bilo je tu i drugih marki laptopa,ali i Toshiba laptopa(3 komada).

Bilo kako bilo,ne znam jel ti frend voljan opet installirati system,no trebalo bi ponovo probati.

http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Za poludit

ma stavljajo je xp već 2 puta a stavit će ga i treći sa service pack 3 jednostavno blokira neznam zašto,pojma nemam,a za maknit vistu bila je živa muka.sad neznam imate drukčija iskustva al eto,probavali smo i mi sve to,stavimo cd od xp on stalno diže vistu iako u biosu tamo on nešto zamjeni opet diže vistu i onda je on to nekako sredija i sad je taj xp da nekažem od čega.stavit će ga opet ako nebude opet radilo onda ću prodat kantu od toshibe,dosta mi je više.kako vamo radi normalno?neznam do čega je ako nije do laptopa.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Za poludit

Ne vidim problem,CD od XP-a ubacis,obrises particije i napravis nove,od Viste nece biti ni traga,u BIOS-u eventualno trebas promijeniti boot device,inace tamo nema potrebe zalaziti.

Meni se cini da je to racunalo od pocetka neispravno cim si rekao da se Vista dize tri minute tako da ti ni XP ne pomaze.

16 godina
neaktivan
Za poludit

a neznam i meni je čudno da toliko diže al to mi je rekao frend da je to zbog toga jer sam ja imao hrpu gluposti popaljenih tamo dolje gdje se nalazi sat u desnom uglu koje su se dizale s vistom pa da ga je to usporavalo.neznam kako svi kažete da je to tako jednostavno a nama nije bilo,al nema veze.vidit ćemo što nam donosi nova intalacija.nećega.bilo čega.može i windows ntSmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Za poludit

Eh ja sam od prijateljice laptop očistio, instalirao updatove (SP1 i druge), defrengmentirao disk i diže se Vista brže nego moj komp (isto Vista) (35 sec). Prije mu je trebalo 2,5min.

Olympus E-3, ZD 12-60, Sigma 30 f1.4, FL-50R, HLD-4 Intel Core2Duo E6600, Intel DG965WH, 2x 2GB PQI DDR2 800MHz, Gainward HD4870 Golden Sample (790MHz GPU, 1100MHz memorija) , Seagate 320GB i 500GB, Coolermaster CM-690, Raptoxx 750W Windows Vista Ultimate Service Pack 1 32-bit
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice