Phoenih bios

poruka: 10
|
čitano: 1.668
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Phoenix bios, problem postavljanja boot postavki!!

bilo je sve u redu dok nisam odlućio inst nove windowse jer je vista po neznam koji put zblokala.

Ušao sam u bios, postavio 1st boot device dvd i tu su nastali problemi... kada sam ponovo pokrenuo laptop, da mi boota s dvd-a sve je bilo u redu dok su se wind podizali (znaći oćitavali driveri), no kada sam namjestio jezik, pritiskom na next mi nije prepoznavalo dvd drive.

probao sam podići windowse koje imam instalirane, ali pri ućitavanju, se sruši sustav i tako u nedogled... naravo u bios se nerazumijem toliko pa neželim ništa dirati pa ako bi mi netko s ove slike dolje mogao pokazati šta mi kako treba biti, da ja nekaj ne zeznem... znaći da mogu normalno instalirati svježu verziju 7mice...

[URL=http://img39.imageshack.us/i/20091023202907.jpg/][IMG]http://img39.imageshack.us/img39/1039/20091023202907.th.jpg[/IMG][/URL]

znači ukratko, što moram napraviti u biosu da mogu normalno inst windowse...

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 21:18 (e_brlek).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Phoenih bios

i ako je potrebno laptop je fujitsu siemens amilo xa530

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Phoenix bios, problem postavljanja boot postav

postaviti optiarc kao first boot device i pripremiti drivere za scsi arrays koji imas, u tijeku instalacije ce ti pitat drivere za kontroler ( ako ih vec nema)...

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
16 godina

-ili pošto sumnjam da je u RAIDu, vrati postavku na SATA/AHCI/IDE.. naravno i DVD na boot.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

jesam probao sam i to, ali neće...  drivere nemam a i mislim da nisu potrebni jer kada mi je frend jednom to radio (koji nije u mogućnosti kontaktirati trenutno samnom) poslago je to u biosu i sve je radilo oke, znaći mogao sam boot-ati sa dvd-a i inst nove windowse...

15 godina
neaktivan
Phoenih bios

nije valjda da nitko nezna ovo riješiti?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Phoenih bios
e_brlek kaže...

nije valjda da nitko nezna ovo riješiti?

De provjeri u biosu da ti nije namješteno  na "auto "na uređaje za bootanje i provjeri jesul ti sve postavke kod bootanja na standardnom ako neznaš kako vidi u uputama ako si dobio sa matičnom..

RIDER
15 godina
neaktivan

sve je riješeno nakon par sati mozganja i živciranja...

MODERATORI, OBRIŠITE TEMU

16 godina
neaktivan
e_brlek kaže...

sve je riješeno nakon par sati mozganja i živciranja...

MODERATORI, OBRIŠITE TEMU

pa bar nan reci kako si rijesia problem

15 godina
neaktivan

problem je riješen tako da sam u biosu kada sam vratio na poćetne postavke, automatski se iskljućio HDD, neznam kako ali eto, malo sam surfo na netu i našao sam riješenje, znaći u biosu sam ga stavio da radi, i onda nakon toga sam stavio 1st boot device za dvd i instaliro windose...

ako ima još kakvih pitanja slobodno recit...

laptop FS amilo XA 3530

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice