Pavilion G7 USB boot problem

poruka: 3
|
čitano: 1.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pavilion G7 USB boot problem

Pozdrav, naime pokusavam instalirat nove windowse na sestrin pavilion, koristim isti usb od 8GB koji sam koristio vise puta kada sam sebi na PC reinstaliro windowse i koristim isti program da kreirat butabilan USB (Rufus). Namjestio sam u Biosu sve kao i inace ( vec sam prije instalirao preko usba na ovom laptopu windowse) i jednostavno mi bez obzira na Boot priority ili sta odaberem u Boot meniju, ne zeli pokrenut instalaciju nego samo uđe u windowse sa HDD-a. Prepoznaje mi USB u boot meniju i u biosu i isti usb radi na drugom laptopu. Ako tko ima kakav savjet ili fix rado bih pokusao jer sam danas izgubio cjeli dan pokusavajuci rjesiti problem. Unaprijed se zahvaljujem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pavilion G7 USB boot problem

ili medij nije bootabilan ili podesi BIOS (npr fastboot..).

btw, to što radi na nekom PCju nije garancija da radi na svima, ovisi o starosti i postavkama BIOSa + emulacija boota, FS i kvaliteti USB kontrolera (osjetljiv npr 3.0 i kvalitetan napon).

Što se vidi u bootu s F9? QBM pokazuje flashdisk? EFI-Leagacy itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Re: Pavilion G7 USB boot problem

F9 meni mi pokazuje USB drive ali kad odaberem ucita mi windowse, ovo gore da radi na drugom uređaju je samo bio test da vidim dali je USB ispravan i dali je dobro postavljen za butanje OS-a. U biosu jedino mogu mijenjat prioritete nema nikakve opcije na guglu pise da treba vratit na legacy postavke biosa ali te opcije nema na ovoj verziji BIOS-a.

ninja edit: probao sam vise razlicitih USB stickova, i ovaj od 32GB sonyev radi normalno, hvala na pomoci anyway!

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 22:53 (Ner0).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice