Notebook vs tablet

poruka: 16
|
čitano: 5.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Notebook vs tablet
Znaci bliži mi se rođendan od stare i posto imamo sam jedno računalo u kući na koje ona nikad nemoze jer ja i brat stalno vidimo na njemu smo joj odlučili kupiti nesto sto bi ona mogla koristit za surfanje i slično. Al sada se nemozemo odlucit dal da joj kupio iPad ili neki jeftiniji laptop (cca 3500-4000kn). Uređaj bi se koristio za surfanje, email, multimediju opcenitno, nema se namjeru igrat. Pa mogu li čuti vaša mišljenja? Njoj bi lijepo pasalo kad bi uređaj bio lagan i prenosiv posto bi vecinom bio korišten na kaucu i krevetu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Notebook vs tablet

Microsoft Surface kad izide uzmi .. jer ce imat i dodatnu malu tipkovnicu i pocinje od 250$ u nas 1600kn.. 

If you can't make it good, at least make it look good. (c) Bill Gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Notebook vs tablet

To sve ovisi koliko ti je majka tehnološki osvještena/spretna, jer još uvijek ima staraca koji ne znaju ni miš pravilno držati a kamoli da se znaju borit sa ctrl-alt-delete problemima... Ipad je ovako dobra stvar za povremeno surfanje, youtube filmić ali nisam siguran koliko je baš praktično pisati na njemu tipa fejs/mail/msn messenger itd i relativno je ograničen stroj... Da je moja stara, radije bi joj uzeo neki lagani notebook tipa http://www.mikronis.hr/detalji_proizvoda.69d4acb315304aee9994f0a9893cc2f7.lenovo-tp-edge-e120-intel-pentium-967-1-3ghz-4gb-320gb-freedos-11-intel-hd-graphics-p-n-nwv5esc.aspx ili neki 13" Edge...

No sve u svemu, samo ti znaš na koji način i za što i u kojoj mjeri tvoja stara koristi pc pa je tu teško nama objektivno govoriti...

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 13:51 (Gasttozz).

0 0 hvala 1
15 godina
Re: Notebook vs tablet
gamer34 kaže...
Znaci bliži mi se rođendan od stare i posto imamo sam jedno računalo u kući na koje ona nikad nemoze jer ja i brat stalno vidimo na njemu smo joj odlučili kupiti nesto sto bi ona mogla koristit za surfanje i slično. Al sada se nemozemo odlucit dal da joj kupio iPad ili neki jeftiniji laptop (cca 3500-4000kn). Uređaj bi se koristio za surfanje, email, multimediju opcenitno, nema se namjeru igrat. Pa mogu li čuti vaša mišljenja? Njoj bi lijepo pasalo kad bi uređaj bio lagan i prenosiv posto bi vecinom bio korišten na kaucu i krevetu.

Ako joj nije problem i ako je snalažljiva na modernijim uređajima onda tablet:

Galaxy Tab 2

Acer Iconia Tab

ili famozni iPad 3

Sada, mislim da je android puno bolja solucija, stoji na tebi da odabereš.

A notebookovi:

Acer Aspire One

HP ProBook

HP Compaq

Opali HVALA ↓↓↓
14 godina
Stara se razumije u Windows posto radi na njemu i mislim da navikavanje neće bit potrebno.

Surface nemrem cekat jer joj je rođendan za 6 dana.
15 godina
gamer34 kaže...
Stara se razumije u Windows posto radi na njemu i mislim da navikavanje neće bit potrebno.

Surface nemrem cekat jer joj je rođendan za 6 dana.

Ma Android zemi onda. Ovaj Acer ako imaš novca

Opali HVALA ↓↓↓
15 godina
neaktivan
Notebook vs tablet
http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-knjige-hardware/103166.aspx

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

moćan netbook.. to bi bio moj izbor prije bilo kojeg tableta

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
14 godina
neaktivan
Notebook vs tablet

imas dosta jakih laptopa do 4000kn.. ja sam ovi nabavia u moj pc za 3300kn .. tako nes.. uzmi ovi gore laptop sta ti je ovi intelovac mislim stavio...

If you can't make it good, at least make it look good. (c) Bill Gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
nul-3 kaže...
gamer34 kaže...

Ako joj nije problem i ako je snalažljiva na modernijim uređajima onda tablet:

Galaxy Tab 2

Acer Iconia Tab

ili famozni iPad 3

Sada, mislim da je android puno bolja solucija, stoji na tebi da odabereš.

A notebookovi:

Acer Aspire One

HP ProBook

HP Compaq

Neznam bas dal bi joj uzeo android posto ipak mislim da bi za nju to bilo komplicirano. Mislim meni je bilo dok sam siprobavo onaj galaxy tab i nisam bas pohvatao konce odmah. Rade bi joj nesto sto ce jednostavno shvatit ili nesto sto vec pozna. E da zaboravio sam napomenut da laptop treba dolazit s win.

17 godina
Notebook vs tablet

Mislim da bi se moja mama teško navikla na touchscreen, čak ih ni neki mlađi ljudi ne vole. A ako misliš da bi joj Android mogao biti problem i hoćeš da joj daš nešto poznato, a prenosivo, tim pre joj uzmi neki AMD netbook.

Za razliku od Intelovih koji obavezno imaju rezoluciju ekrana 1024*600, u AMD varijanti dobijaš normalnih 1366*768; osim toga, i dijagonala je malo komfornija, kod Intela je po pravilu 10,1", a AMD netbooci u 99% slučajeva imaju dijagonalu ekrana od 11,6". Ugrađeni AMD procesori bez problema pariraju Intelovim rešenjima, a integrisane grafičke ispunjavaju savremene standarde. Cena je oko 300€, a ima ih vrlo ugodnog izgleda.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 14:33 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Notebook vs tablet

Moja stara je hejtala ekrane na dodir dok joj nisam kupio iPhona.

Kupio sam ga prvenstveno jer je jednostavan a njoj ne treba za ništa drugo osim poziva i sms-a.

Naravno, win 8 hejta na veliko, ja ga imam na kompu i viče na mene skroz, kompliciran je.

Vjerovatno, kada bih joj kupovao tablet, uzeo bi neki s androidom, jer je iPad pre skup.

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Ivan(4) kaže...

Mislim da bi se moja mama teško navikla na touchscreen, čak ih ni neki mlađi ljudi ne vole. A ako misliš da bi joj Android mogao biti problem i hoćeš da joj daš nešto poznato, a prenosivo, tim pre joj uzmi neki AMD netbook.

Za razliku od Intelovih koji obavezno imaju rezoluciju ekrana 1024*600, u AMD varijanti dobijaš normalnih 1366*768; osim toga, i dijagonala je malo komfornija, kod Intela je po pravilu 10,1", a AMD netbooci u 99% slučajeva imaju dijagonalu ekrana od 11,6". Ugrađeni AMD procesori bez problema pariraju Intelovim rešenjima, a integrisane grafičke ispunjavaju savremene standarde. Cena je oko 300€, a ima ih vrlo ugodnog izgleda.

Ti netbookovi izgledaju odlicno, dali mi mozes preporucit neki koji je kvalitetniji i kolko dodu u hr?

nul-3 kaže...

Kupio sam ga prvenstveno jer je jednostavan a njoj ne treba za ništa drugo osim poziva i sms-a.

Naravno, win 8 hejta na veliko, ja ga imam na kompu i viče na mene skroz, kompliciran je.

Vjerovatno, kada bih joj kupovao tablet, uzeo bi neki s androidom, jer je iPad pre skup.

Ma sad su cijene tak i tak podjednaki, razlika mozda par 100 kn, tako da ako bih uzimo tab 99% sam da bih joj uzeo iPad.

16 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Ivan(4) kaže...

Ti netbookovi izgledaju odlicno, dali mi mozes preporucit neki koji je kvalitetniji i kolko dodu u hr?

nul-3 kaže...

Ma sad su cijene tak i tak podjednaki, razlika mozda par 100 kn, tako da ako bih uzimo tab 99% sam da bih joj uzeo iPad.

Po meni je najbolji odabir u kategoriji netbooka Acer i to iz serije 7xx. Trenutačno se još uvijek da naći model 725. Cijenom su malo skuplji od klasičnih netbooka, ali je velika prednost što dolaze s Home Premium verzijom windowsa, dok je na većini drugih netbooka normalno da nakaleme Starter verziju koja je dosta ograničena.

Inače, ovih dana bi se na tržištu trebao pojaviti i nasljednik modela 725, pod oznakom 756, ali jos se ne zna tocna cijena, no ne vjerujem da ce biti puno viša od starog modela, pa ako imas jos dan dva vremena mozes probati vidjeti i za taj novi model.

Pozdraf...

Zed's dead baby, Zed's dead...
16 godina
Notebook vs tablet
Moj glas ide za iPad 3, najviše zbog velike rezolucije, i jake baterije i performansi, upravo tipkam sa njega tako da to nije problem, ali ću i uzeti si Bluetooth tipkovnicu s obzirom da ću na njemu za faks raditi pa će mi trebati za puno tipkanja. Ali ovako za chat i sitno, uopće nije problem tipkam na njemu, pogotovo uz one smartcovere kada ga možeš staviti pod kut i sl. Do sad kući svi koji su ga problemi odmah radili snjim iz prve i mama i tata koji inače nisu bas na TI sa tehnikom, ali su brzo pohvatali osnovne stvari. Barem meni puno ugodnije za surfanje i čitanje nego na leptopu, pogotovo kad ležim i sl :D
Stoja
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 19:33 (Stoja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Notebook vs tablet

Na kraju smo odlucili pricekat taj surface i sada kad je sluzbeno predstavljen stvarno mi se svida i mislim da ce to biti to. Hvala svima

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice