Znači zanima me, što bi bilo pametnije uzeti: Netbook ili jeftini laptop? Kod jeftinog laptopa mislim na one ~3500 kn, a kod netbooka, čim jeftinije tim bolje. Bitnije mi je vrijeme autonomije i svakodnevni rad, naravno i prenosivost, pa sam zato mislio da je bolji netbook.
Možda bih i zaigrao neku stariju igru, ili Football Manager 10 (ali budući da se on pokreće i na 10 g starijim kompjuterima to ne smatram problemom), Top igra bi bila COD 2 (dakako na niskim postavkama) ako i to, jer kažem, to bi bilo za Svakodnevni rad prije nego za išta drugo.
Nvidia ION platforma koliko znam ima nešto jače performanse, jer ima jaču GPU i DDR3 RAM. Problem je što ne mogu naći nikakav netbook s tom platformom, ili vrijeme autonomije ne zadovoljava.
Uglavnom, da sve rezimiramo: Bitno mi je vrijeme autonomije, svakodnevni rad u koji se ubraja uredski posao, surfanje i gledanje videa, možda pokoja igra. Prenosivost mi je također bitna, ali budući da su netbooci poznati po tome mislim da to nije presudno spominjat. Nije na odmet niti više rama, a prostran disk mi je dosta bitan (ne treba iznad 250 Gb, to mi je nekako optimum). Bitno je da ima WLAN, OS nije nužan (iako je tu uglavnom Win 7 Starter, al ja planiram gore stavit svoje Ultimate sa maknutim nekim funkcijama). Cijena je također naravno bitna, da nikako nije iznad 3000 kn - 3200 kn.
Nešto što sam našao da se u to uklapa je Acer Aspire One AO532h-2Db, 7 sati baterije, 250 Gb diska, 1 Gb RAM, Pine Trail - 2559 kn. Zanima me jedino kako se on ponaša u svakodnevnom radu i u npr. COD 2 ili CS ili FM10. Budući da se to vrtilo na jednojezgrenom procesoru (1.6 Ghz), SiS intergrirki i 512 mb RAMa mislim da i ovdje neće bit problema...
Recite svoje komentare...