Nadogradnja laptopa

poruka: 40
|
čitano: 35.025
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Nadogradnja laptopa
broono kaže...

Molim vas da mi kazete da li je moguće nadograditi RAM na doticnom laptopu, te sto bi se jos moglo nadogradit (ssd, graficka?) odnosno sto bi se isplatilo za neki razuman novac?

Radi se o laptopu HP probook 450, 4GB RAM(ovo mi je postalo premalo), i3 4000M, graficka integrirana...

P.S. laptop je jos pod garancijom pa neznam da li se gubi garancija nadograđivanjem tj. otvaranjem? Hvala

-grafička se ne može ... zapravo može, možda kupiti ali nisam vidio u ponudama, imaš samogradnju vanjske-dodatne VGA.. vidi teme.

-nadogradnje npr ram-disk su predviđene (ako je model poseban tad je u ovlaštenom servisu pod garancijom). Dodati možeš 4-8.. pitanje je samo koliko sodimm utora imaš/slobodno i što se nudi.

-ssd može umjesto hdda, može kao dodatni (ladica/ODD/caddy) umjesto optike.. ili vanjski

ali, vanjski disk/vga.. tad prijenosno računalo postane neprijenosno. Baci, kupi jače ili koristi desktop, jer nema 'razumne' nadogradnje relativno novog računala. Pogrešna procjena u startu (ako je nedovoljno za tvoje potrebe).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2015 23:08 (ihush).
14 godina
neaktivan
broono kaže...

Molim vas da mi kazete da li je moguće nadograditi RAM na doticnom laptopu, te sto bi se jos moglo nadogradit (ssd, graficka?) odnosno sto bi se isplatilo za neki razuman novac?

Radi se o laptopu HP probook 450, 4GB RAM(ovo mi je postalo premalo), i3 4000M, graficka integrirana...

P.S. laptop je jos pod garancijom pa neznam da li se gubi garancija nadograđivanjem tj. otvaranjem? Hvala

Na HP laptopima u service manualu mozes naci "User servicable components" u pravilu u njih spadaju disk, ram i wifi kartica.

Proguglaj malo o eGPU - preko mpcie porta mozes dodati egpu adapter i na laptop spojiti eksternu graficku.

Ram mozes bez straha nadograditi ako ti 4gb nije dosta, a i ssd dodati ako zamjenis opticki uredjaj sa hdd caddyem.

Dell Precision M6800 i7 4810MQ, 8GB, FirePro M6100, 240 + 500 + 100
13 godina
neaktivan
darkydark kaže...
broono kaže...

Molim vas da mi kazete da li je moguće nadograditi RAM...

Na HP laptopima u service manualu mozes naci "User servicable....

Kolega @darkydark, ma mozes ti natrpati motor o Porschea u WV Bettle ALI, koliko je kao prvo to isplativo, drugo koliko je to racunalo vise prijenosnik?

14 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...
Kolega @darkydark, ma mozes ti natrpati motor o Porschea u WV Bettle ALI, koliko je kao prvo to isplativo, drugo koliko je to racunalo vise prijenosnik?

Poanta eGPU-a nije imat nabrijano prijenosno racunalo uvijek, nego dok si doma.

Pogledaj s cim sam ja testirao eGPU - HP Elitebook 2570p - 12" beštija. U njega može ići quad, do 16gb rama, 2 diska. Baterija traje oko 5 sati, a ak nekome nije dosta moze se zakaciti i slice koji daje još 7.

Dok dođeš doma spojis jedan kabel i iz itekako prenosnog laptopa dobis opaku gaming zvijer, za ohoho manje novaca.

Sad je taj isti laptop zajedno sa eGPU prodan, a isplativost evo: monitor 22" fhd 700kn, 2570p - 3000kn, egpu adapter - 500kn, gtx 760 1500kn.  Puno je novaca, ali za 6000kn nemozes kupiti brzi/jaci stroj sve da hoces, a ako ti treba prenosivost i mozes zivjeti s kompromisom da se samo doma igras. Fenomenalan nacin.

Dell Precision M6800 i7 4810MQ, 8GB, FirePro M6100, 240 + 500 + 100
16 godina
darkydark kaže...
.. 

..

Dok dođeš doma spojis jedan kabel i iz itekako prenosnog laptopa dobis opaku gaming zvijer, za ohoho manje novaca.

...

-da. to je osnovna ideja. Pogotovo s dockingom (kao elegantnijim rješenjem od raznih žica za samogradnju..).

Neobično da nema takvih dockinga.. i gotovih rješenja. Bilo bi vrlo upotrebljivo (što je možda i razlog zašto proizvođači to ne rade..), dok 'igračke' kao postolje na glazbenoj liniji za iPad postoje..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan
Nadogradnja laptopa

Hvala svima na odgovorima, mislim da cu nadogradit jos 4 gb rama, to ce mi bit dosta zasad. Znam da je kriva procjena laptopa u startu ali nisam imao vise novca pa je ovo bilo najbolje sto sam mogao kupiti.

Laptop ne koristim za igranje uopce, ali ga koristim svakodnevno za rad. Graficka mi je nebitna, dobro bi dosla neka malo bolja al nemam s tim problema. Ne zelim stolno racunalo jer mi je laptop idealna stvar trenutno

pogotovo sto se tice zica po/ispod stola...

Vec duze mi se vrti po glavi zamisao kupnje Macbook Pro-a za cca 10k kn (preko frenda iz USA), model sa 15 inch zaslonom i7 proc,256 gb ssd,16 gb ram kao ultimativno rjesenje za neki duzi period od cca 5 god,

pa me zanima koja je alternativa toj kupnji? -naravno na mac-u bih imao samo win8(svi programi na kojima radim su za windowse)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mac book pro uz retina zaslon i OSX je prica, svijet za sebe... Kupiti Mac ako ga vec kupujes zbog njegovih vrlina i na njemu vrtjeti Win???

Naravno da ima kvalitetnog, jakog i izbalansiranog hardvera i za Windoze npr. Dell XPS-15 (konstrukcija, I7, 16GB, SSD 512GB, GT750M, izvrsna matrica...), izbor ce ipak biti na tebi!

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 22:55 (Hardwhelper!!!).
9 godina
neaktivan
Da ne otvaram temu..

Imam hp6720s sa mobo gl960 (veli cpuz) i intel celeron m540 1.86

Socket 479 mpga

koji je nakon godina preslab da vrti yt normalno..

Zanima me koji cpu mogu ubacit unutra a da radi (dual core) , znam da mogu jer pisu po netu al nisam siguran koji tocno..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako se ne varam, 6720s ima GLE960 chipset koji podržava samo 533Mhz FSB, tj u prevedenom: jednojezgrene Celerone.

9 godina
neaktivan
To velim da ljudi uspjeli stavit cak t9500 na nju
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice