Evo htjeo bih nadograditi stari laptop:HP Compaq nx7300
Specifikacije ;
CoreDuo T2350 (nebi htjeo minjat CPU,al eto)
1*2 GB DDR2 SDRAM
Intel GMA 950 256mb (grafu nema sanse da minjam)
150 GB HDD 5400 rpm
WinXP SP3 X32
Uglavnom sto jeftinije !
Hvala
Specifikacije ;
1*2 GB DDR2 SDRAM
150 GB HDD 5400 rpm
WinXP SP3 X32
Uglavnom sto jeftinije !
Hvala
Imaš lijep članak o tome u novom bugu. Sve u svemu možda možeš metnut novi hard i eventualno dodat rame.. Ostalo zaboravi..
Imaš lijep članak o tome u novom bugu. Sve u svemu možda možeš metnut novi hard i eventualno dodat rame.. Ostalo zaboravi..
Gledo sam u BUG-u ,al ja bi da mi netko preporuci sto tocno uzeti (koliko para,koje proizvođaca......)
Rama imaš 4 gige, mislim da ti netreba više. Hard je malo mali, pa eventualno jedino njega promjeniš(neznam točno koji bi ti najbolje odgovarao).
Rama imaš4 gige, mislim da ti netreba više. Hard je malo mali, pa eventualno jedino njega promjeniš(neznam točno koji bi ti najbolje odgovarao).
Nemam 4gb nego 1*2 =2GB imam 2GB
aha my bed, krivo sam pročital, onda bi se i to možda moglo promjenit. Jedino kaj fakat neznam kolko je to isplativo, pa rađe pričekaj još koji savjet.
Specifikacije ;
1*2 GB DDR2 SDRAM
150 GB HDD 5400 rpm
WinXP SP3 X32
Uglavnom sto jeftinije !
Hvala
Na tvom mjestu stavio bih još 2 gb rama i veći hdd (veličina ovisi o tvojim potrebama).
Pozdrav...Brat mi posjeduje laptop acer 7630g extensa koji koristi za surfanje,rad u nekakvim programima tipa cad....i igranje manje zahtjevnih igara...s vremenom mu je postao sporiji..i igre mu dosta trzaju.pitanje..dali bi se isplatilo zamjeniti te 2 gige rama sa 4 gige...moje mišljenje je da mu je procesor dosta slab, i da mu ti rami nebi baš puno pomogli? Što vi mislite? Nisam siguran jel se može postojeći procesor zamjeniti jačim...
http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Extensa-7630G-Notebook.30548.0.html
Pozdrav...Brat mi posjeduje laptop acer 7630g extensa koji koristi za surfanje,rad u nekakvim programima tipa cad....i igranje manje zahtjevnih igara...s vremenom mu je postao sporiji..i igre mu dosta trzaju.pitanje..dali bi se isplatilo zamjeniti te 2 gige rama sa 4 gige...moje mišljenje je da mu je procesor dosta slab, i da mu ti rami nebi baš puno pomogli? Što vi mislite? Nisam siguran jel se može postojeći procesor zamjeniti jačim...
http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Extensa-7630G-Notebook.30548.0.html
SSD umjesto hard diska, još RAM i naravno novi Windowsi.
hmm...ok još rama..ali ima samo jedno mjesto za hdd..? treba mu podatkovni disk...
EDIT: jel bi se iplatilo uzeti ovakav pošto je cijena dosta mala :
Dakle dodaj ssd, stari disk koristi kao podatkovni disk, ram eventualno ovu gigu zamjenit s dve, mada nije potrebno
Procesor je ok, i razliku s promjenom procesora biš jedino osjetio da ga zamjeniš s nekim iz više klase što bi bilo poprilično skupo
Grafičku ze može zamjeniti s 4650/70 a s obzirom da je ona poprilično rijetka (MXMII) i samim time skupa isto tako mislim da se ne isplati.
Evo support :
http://support.acer.com/acerpanam/notebook/0000/Acer/Extensa7630G/Extensa7630Gsp2.shtml
Smijem li primjetiti da svaki put daš link s poptuno drugačijom konfiguracijom.
Možeš li napisati konfiguraciju ili napiši p/n
Na tom gore linku je popis komponenti koje mogu ici u taj laptop...a ne specifikacije laptopa..
A tako...no konfiguracija je iz onog prije linka?
Vidi si malo, mislim da ti je ssd prva stvar, kao što rekoh procesori iz više klase su ti poprilično skupi a razlika ti neće bit velika
Eventualna zamjena pouzdane 3650 za nepouzdanu 9600gt nije mudar potez, a kao što rekoh 4650 je poprilično skupa.
Od gore ne navedenog može i T7700, njega biš mogao naći dosta povoljno.