Nadogradnja laptopa!

poruka: 15
|
čitano: 2.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nadogradnja laptopa!

Evo htjeo bih nadograditi stari laptop:HP Compaq nx7300 

Specifikacije ;

CoreDuo T2350 (nebi htjeo minjat CPU,al eto)

1*2 GB  DDR2 SDRAM

Intel GMA 950 256mb (grafu nema sanse da minjam)

150 GB HDD 5400 rpm

WinXP SP3 X32

Uglavnom sto jeftinije ! 

Hvala 

my computer is in my blood
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja laptopa!

Imaš lijep članak o tome u novom bugu. Sve u svemu možda možeš metnut novi hard i eventualno dodat rame.. Ostalo zaboravi..

FOR THE HORDE
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 15:22 (Zoki).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja laptopa!
Zoki kaže...

Imaš lijep članak o tome u novom bugu. Sve u svemu možda možeš metnut novi hard i eventualno dodat rame.. Ostalo zaboravi..

Gledo sam u BUG-u ,al ja bi da mi netko preporuci sto tocno uzeti (koliko para,koje proizvođaca......)

17 godina
Nadogradnja laptopa!

Rama imaš 4 gige, mislim da ti netreba više. Hard je malo mali, pa eventualno jedino njega promjeniš(neznam točno koji bi ti najbolje odgovarao).

FOR THE HORDE
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zoki kaže...

Rama imaš4 gige, mislim da ti netreba više. Hard je malo mali, pa eventualno jedino njega promjeniš(neznam točno koji bi ti najbolje odgovarao).

Nemam 4gb nego 1*2 =2GB imam 2GB 

17 godina
Nadogradnja laptopa!

aha my bed, krivo sam pročital, onda bi se i to možda moglo promjenit. Jedino kaj fakat neznam kolko je to isplativo, pa rađe pričekaj još koji savjet.

FOR THE HORDE
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
IronManX2 kaže...

Evo htjeo bih nadograditi stari laptop:HP Compaq nx7300 

Specifikacije ;

CoreDuo T2350 (nebi htjeo minjat CPU,al eto)

1*2 GB  DDR2 SDRAM

Intel GMA 950 256mb (grafu nema sanse da minjam)

150 GB HDD 5400 rpm

WinXP SP3 X32

Uglavnom sto jeftinije ! 

Hvala 

Na tvom mjestu stavio bih još 2 gb rama i veći hdd (veličina ovisi o tvojim potrebama).

BOG I HRVATI
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 19:19 (ivan123).
13 godina
neaktivan
Nadogradnja laptopa!

Pozdrav...Brat mi posjeduje laptop acer 7630g extensa koji koristi za surfanje,rad u nekakvim programima tipa cad....i igranje manje zahtjevnih igara...s vremenom mu je postao sporiji..i igre mu dosta trzaju.pitanje..dali bi se isplatilo zamjeniti te 2 gige rama sa 4 gige...moje mišljenje je da mu je procesor dosta slab, i da mu ti rami nebi baš puno pomogli? Što vi mislite? Nisam siguran jel se može postojeći procesor zamjeniti jačim...

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Extensa-7630G-Notebook.30548.0.html

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 15:19 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nikacc kaže...

Pozdrav...Brat mi posjeduje laptop acer 7630g extensa koji koristi za surfanje,rad u nekakvim programima tipa cad....i igranje manje zahtjevnih igara...s vremenom mu je postao sporiji..i igre mu dosta trzaju.pitanje..dali bi se isplatilo zamjeniti te 2 gige rama sa 4 gige...moje mišljenje je da mu je procesor dosta slab, i da mu ti rami nebi baš puno pomogli? Što vi mislite? Nisam siguran jel se može postojeći procesor zamjeniti jačim...

http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Extensa-7630G-Notebook.30548.0.html

SSD umjesto hard diska, još RAM i naravno novi Windowsi.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
13 godina
neaktivan
Nadogradnja laptopa!

hmm...ok još rama..ali ima samo jedno mjesto za hdd..? treba mu podatkovni disk...

EDIT: jel bi se iplatilo uzeti ovakav pošto je cijena dosta mala :

http://www.njuskalo.hr/prijenosnici-oprema/intel-core-2-duo-procesor-p8400-2.26ghz-laptop-oglas-6075949

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 15:40 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dakle dodaj ssd, stari disk koristi kao podatkovni disk, ram eventualno ovu gigu zamjenit s dve,  mada nije potrebno

Procesor je ok, i razliku s promjenom procesora biš jedino osjetio da ga zamjeniš s nekim iz više klase što bi bilo poprilično skupo

Grafičku ze može zamjeniti s 4650/70 a s obzirom da je ona poprilično rijetka (MXMII) i samim time skupa isto tako mislim da se ne isplati.

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Smijem li primjetiti da svaki put daš link s poptuno drugačijom konfiguracijom.

Možeš li napisati konfiguraciju ili napiši p/n

13 godina
neaktivan
Nadogradnja laptopa!

Na tom gore linku je popis komponenti koje mogu ici u taj laptop...a ne specifikacije laptopa..

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A tako...no konfiguracija je iz onog prije linka?

Vidi si malo, mislim da ti je ssd prva stvar, kao što rekoh procesori iz više klase su ti poprilično skupi a razlika ti neće bit velika

Eventualna zamjena pouzdane 3650 za nepouzdanu 9600gt nije mudar potez, a kao što rekoh 4650 je poprilično skupa.

Od gore ne navedenog može i T7700, njega biš mogao naći dosta povoljno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice