Mišljenje o domaćim prodavačima (magle)prijenosnik

poruka: 29
|
čitano: 5.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Notebook Toshiba Satellite L350-22V-tehnomax hr 6000kn
vs

Immagini
PACKARD BELL - TJ75-JO-200IT

Notebook con processore Intel Core i5-430M (2.26Ghz up to 2.53Ghz), Calpella PM 55, Ram 4096Mb DDr3, Hard Disk 500Gb, scheda grafica ATI Radeon HD 5650 1GB, display 15.6", DVDRW, WiFi, webcam. Sistema Operativo Windows 7 Home Premium
euronics italia giulia-trieste cijena samo699 eurića a kad odbiješ ivu

razmislite koliko nas drpaju i varaju prodajući stare konzerve sa zaliha iz bocwanePlač

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.3.2010 22:57 (fox22).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Mišljenje o domaćim prodavačima (magle)prijeno
Je, znamo mi da nas kradu, ali što ćemo poduzet u vezi toga? Prosvjedi? Blokiranje cesta? :)
Mogli bi otvorit jednu firmu gdje ćemo uvozit i prodavat komponente po znatno nižim cijenama, pa će i ovi morat snizit cijene.
Mislim, svi se tuže da su nam cijene previsoke (u ku#*u) pa neka netko otvori firmu u kojoj će prodavat komponente jeftinije, ja ću mu odmah pomoć, mogu radit za male novce (za početak, a kasnije da dobijem plaću kao ministar :P).
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa). ///// Od ponedjeljka do petka sam na: m.bug.hr
15 godina
neaktivan
Šef kaže...
 ja ću mu odmah pomoć, mogu radit za male novce (za početak, a kasnije da dobijem plaću kao ministar :P).

i ja se odmah prijavljujem za posao u toj firmi

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
17 godina
Šef kaže...
Je, znamo mi da nas kradu, ali što ćemo poduzet u vezi toga? Prosvjedi? Blokiranje cesta? :)
Mogli bi otvorit jednu firmu gdje ćemo uvozit i prodavat komponente po znatno nižim cijenama, pa će i ovi morat snizit cijene.
Mislim, svi se tuže da su nam cijene previsoke (u ku#*u) pa neka netko otvori firmu u kojoj će prodavat komponente jeftinije, ja ću mu odmah pomoć, mogu radit za male novce (za početak, a kasnije da dobijem plaću kao ministar :P).

Ne možeš ništa, jer u konačnici domaći trgovci najčešće nemaju nikakvu zaradu, bez obzira koliko se tebi to činilo "puno". Zato mnogi i propadaju. Usporedjivati EU ili SAD s cijenama ovdje je, nažalost, potpuno besmisleno.

15 godina

moraš biti lud da u tehnomax kupiš komjuter ,zalihe su im iz 2008,i cijena je ostala,priznajemkod njih sam kupio laptop ali bio je 200 kn skuplji nego u linksa i još sam ga mogao kupiti za čekove,da napomenem ovaj moj laptop je "noviji" dok im je ostalo odavno zastarijelo,normalno je da nas varaju i potkradaju kad velika večina ljudi nema pojma o računalima i lako im se uvali bilo što,moje prvo računalo kupljeno u kvarka ,na njemu ništa nije valjalo osim intelova celerona

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...

Ne možeš ništa, jer u konačnici domaći trgovci najčešće nemaju nikakvu zaradu, bez obzira koliko se tebi to činilo "puno". Zato mnogi i propadaju. Usporedjivati EU ili SAD s cijenama ovdje je, nažalost, potpuno besmisleno.

samo zbog carine i pdva koji je katastrofa...

a da ne govorim o nametima...

Ja radim u firmi koja pokusava registrirati uredaj koji ne postoji u europi, i kanadani vec nude lovu za njega, a kod nas vlasti traze od tebe da im platis da ti pomognu, i to ne jeftino, umjesto da se za tebe zauzmu i pomognu u izgradnji neke respektabilne marke...

Kod nas drzava peljesi male firme, a vani ih inkubira i pomaze im

potpis :D
17 godina
Hacker-ri kaže...
Old Iggy kaže...

Ja radim u firmi koja pokusava registrirati uredaj koji ne postoji u europi, i kanadani vec nude lovu za njega, a kod nas vlasti traze od tebe da im platis da ti pomognu, i to ne jeftino, umjesto da se za tebe zauzmu i pomognu u izgradnji neke respektabilne marke...

Nije samo zbog carine i PDV-a (carine ni nema). PDV je velika stavka, ali kako se, recimo, nekad radi o specifično složenim modelima (prijenosnici moraju imati HR tipkovnice, HR upute, certifikaciju i slično) nabavna cijena je veća nego za isti takav uređaj u većim EU zemljama, da ne govorim o SAD. Kad povežeš još i druge opće troškove (transporti, rezervni dijelovi i rad oko toga, marketing itd.) oprema te u startu puno više košta nego bilo gdje drugdje.

17 godina
Old Iggy kaže...
Hacker-ri kaže...
Old Iggy kaže...

Nije samo zbog carine i PDV-a (carine ni nema). PDV je velika stavka, ali kako se, recimo, nekad radi o specifično složenim modelima (prijenosnici moraju imati HR tipkovnice, HR upute, certifikaciju i slično) nabavna cijena je veća nego za isti takav uređaj u većim EU zemljama, da ne govorim o SAD. Kad povežeš još i druge opće troškove (transporti, rezervni dijelovi i rad oko toga, marketing itd.) oprema te u startu puno više košta nego bilo gdje drugdje.

U ostaslom? Sta se PDV ne vraca nakon svakog kvartala odnosno nakon svakog mjeseca (za velike firme)

I'm going woo woo
17 godina
tnakir kaže...
Old Iggy kaže...
Hacker-ri kaže...
Old Iggy kaže...

U ostaslom? Sta se PDV ne vraca nakon svakog kvartala odnosno nakon svakog mjeseca (za velike firme)

?

Kakve to veze ima?

17 godina

Pa sta se svi grebu za taj PDV... problem su veliki troskovi uvoza... 

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Pa sta se svi grebu za taj PDV... problem su veliki troskovi uvoza... 

A to da. PDV je samo stavka koja u konačnici razliku između cijena vani i ovdje radi u par posto, a realne razlike su puno više.

16 godina
neaktivan
Šef kaže...

Šta ćemo poduzeti? NIŠTA, jer je takav mentalitet naroda s ovih prostora. Vani se to rješava bojkotom takvih proizvoda i tih poduzeća.

Kada su u Velikoj Britaniji uveli porez od 1 funte kod dizanja novaca sa bankomata milijun ljudi je u Londonu izašlo na ulice prosvjedovati, pred zgradom parlamenta su izmlatili par policajaca do neprepoznatljivost. Rezultat? Ukinuli su tu funtu kod dizanja gotovine sa bankomata. Kada su povećali porez na osobni dohodak isti postupak sa istim ishodom. Ali ne kod nas, naši ljudi pročitaju kako HAC naplaćuje bojanje tunela 50 milijuna kuna, počnu negodovati i za 10 minuta idu doma kuhati juhu kao da nije ništa bilo, odnosno misle da će se rješiti problem sam od sebe....

17 godina
the economist kaže...
Šef kaže...

Šta ćemo poduzeti? NIŠTA, jer je takav mentalitet naroda s ovih prostora. Vani se to rješava bojkotom takvih proizvoda i tih poduzeća.

Kada su u Velikoj Britaniji uveli porez od 1 funte kod dizanja novaca sa bankomata milijun ljudi je u Londonu izašlo na ulice prosvjedovati, pred zgradom parlamenta su izmlatili par policajaca do neprepoznatljivost. Rezultat? Ukinuli su tu funtu kod dizanja gotovine sa bankomata. Kada su povećali porez na osobni dohodak isti postupak sa istim ishodom. Ali ne kod nas, naši ljudi pročitaju kako HAC naplaćuje bojanje tunela 50 milijuna kuna, počnu negodovati i za 10 minuta idu doma kuhati juhu kao da nije ništa bilo, odnosno misle da će se rješiti problem sam od sebe....

Kojih proizvoda i kojih poduzeća?

Marže na IT opremu su danas jako male, zato se sve manje firmi i bavi s tim i sve manje različite opreme možeš naći po trgovinama, čak i distribucijama. Sve ostalo je idiotarija.

16 godina
neaktivan

dragi moji lipi očigledno sam stršljenov žalac zabio duboko u masnu guzu naših vrlih it prekupaca
pa sad ovako cijena je u trgovini u it i slo 25-30% niža nego kod nas(računam trgovine a ne web trgovine)
što se tiče tipkovnice razlika je u 6 enkriptičkih hr znakova koji se za siću zamjene jer kad staviš
win on određuje raspored slova koji nije na tipkovnici preddefiniran prema tome razlika u cijeni što se toga tiče bila bi
prevelika(cca 150 kn po plastičnom botunu pa nije valjda od zlata) it firme su propale jer nisu naši ljudi blesavi a ne radi malih marži
pa kod nas i u oglasnicima hoće prodat kakicu za torticu(pogledajte oglase pa se uvjerite,burza i sl,)
tako su i oni prodavali shrot pa dok ide.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

joj što me nekad izbaci iz takta kad neko piše bez da se imalo raspita ili zanima za tematiku, samo mlati bezveze...

pa vi niste ni svjesni kolika je njima marža, to je Bože sačuvaj, al oće kurve pare na brzinu, gomilu para nabrzinu... e pa neće da može

*ebi me ako nema svak ko se u HR bavi prodajom komponenata i konfiguracija otprilike jedno 30% od svake konfiguracije koju proda...

ko je radio u IT firmi i malo bolje razumije i konta stvari zna o čemu pričam, oni tu mlate lovu žešću, al ona neće doći preko noći, treba malo vremena

ovdje gdje sam ja radio... ccc čovjek milijune samo na tome uzeo i još je davao 10% preko 15 ili 20k kuna ne sjećam se i opet bi drama prolazio, samo kad se sjetim kako se smijuljio... jebo se s materom... zato ja nisam dobio koliko sam zaslužio, a slično i ostali samnom

0 0 hvala 0
15 godina

sve te prodavonice it opreme koje su propale ,propale su jer su ljudima prodavali šrot od komponenti i računala,možeš me jedan put za.... ali ne možeš drugi put,i još ako se loš glas proširi usmeno ili putem interneta nema im spasa,tako su i propale it firme koje su ljudima prodavale šrot komponente naprimjer matsonic koji je imao katastrofalno loše matične ploče,ja još nisam ništa loše čuo protiv amd zato i vjerovatno jesu tako popularni, ima još prodavaonica koje prodaju kvalitetnu opremu ali su u manjini

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan

evo vam par natuknica razlike koper slo i negdje u hr

Napajalnik ATX 650W Corsair TX (CMPSU-650TXEU)-700kn
Napajanje 650W Corsair CMPSU-650TXEU 780kn

Napajalnik ATX 550W Corsair VX (CMPSU-550VXEU)-620kn
Napajanje 550W Corsair CMPSU-550VXEU697kn

Napajanje 650W Corsair CMPSU-650HXEU, Modular 1000kn
Napajalnik ATX 650W Corsair HX (CMPSU-650HXEU) 880kn

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fox22 kaže...

Notebook Toshiba Satellite L350-22V-tehnomax hr 6000kn
vs

Immagini
PACKARD BELL - TJ75-JO-200IT

Notebook con processore Intel Core i5-430M (2.26Ghz up to 2.53Ghz), Calpella PM 55, Ram 4096Mb DDr3, Hard Disk 500Gb, scheda grafica ATI Radeon HD 5650 1GB, display 15.6", DVDRW, WiFi, webcam. Sistema Operativo Windows 7 Home Premium
euronics italia giulia-trieste cijena samo699 eurića a kad odbiješ ivu

razmislite koliko nas drpaju i varaju prodajući stare konzerve sa zaliha iz bocwanePlač

Jesi ti čuo za interpunkcijske znakove i općenito uređivanje post-a? Možeš napisati ne znam kako kvalitetan i pametan post, ja ovo jedva pročitam a siguran sam da nisam jedini.

I da, prodaju nam govna, počevši od mobitela.

Μολὼν λαβέ! "Daj mi dim da ugasim svijetlo dana, daj mi jedan dim."
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 14:53 (reservoir dog).
16 godina
neaktivan

svrha nije bila ljepota već istinitost a ponekad je potrebno copi paste zato da bi se došlo do tih podataka a kad ste već tu da pogledate ostatak razlika,sigurno mnogi znaju korisne adrese i molim da ih se podijeli sa ostalima Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.3.2010 15:27 (fox22).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fox22 kaže...

Možeš i kod nas naći jeftinije:

650 TX od 669 kuna

550 VX od 597 kuna

650 HX od 869 kuna

17 godina
neaktivan
klimama kaže...
fox22 kaže...

Možeš i kod nas naći jeftinije:

650 TX od 669 kuna

550 VX od 597 kuna

650 HX od 869 kuna

to je ono idem u sloveniju se obuc, usput promjenim gume, odem zubaru i uzmem sta mi treba za prehranu :D

16 godina
neaktivan

možeš a poštarina??

ako plaćaš amex cijena nije ista ovo cu cijene za amex

pa još odbiješ 20% povrata poreza

nabere seSmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

prijatelju ovdje nije riječ o web dućanima što sam i naznačio a apropo toga tu su rezultati još porazniji pa i radi besplatne dostave neovisno o iznosuOsmijeh

17 godina

a kako mozete usporedivati cijene u IT ili SADu i HR? koliko ima ljudi u IT, koliko je racunala u IT (gledano po kucanstvima), koliki je BDP, .....

sve to utjece na nabavnu cijenu (tamo daleko u tvornici)!

naravno, mi malo trosimo, malo nas ima, malo se narucuje i naravno nabavna cijena je u startu visa.. to odmah povlaci i skuplji proizvod u konacnici.

a da je netko od vas probao otvoriti firmu i krenuti  sa uvozom onda bi vidio, nakon sto bi propao za 10 dana i izgubio barem 100.000€, da je to "krvav" kruh...

naravno, mozem osvi gledati 3 najveca veleprodajna ducana, ali moramo uzeti u obzir trenuak i vrijeme nastajanja i nacin sirenja, te koliko vremena posluju!

nije to tako lako i jednostavno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sasa kaže...
....

Bas je protekli tjedan bilo govora o mobitelima, pa ako si gledao sve ti je jasno...

Mi trosimo i kad nemamo, nikad kod nas nije stisnut remen, nikad ne stedimo na sebi ni stvarima koje volimo.

Po cemu to racunamo cijenu uredaja? po broju nacije? po BDPu?

Moj otac je osobno uveo Toyotu RAV4 iz Koreje za 30% jeftiniju cijenu nego sto je kod nas...

Dakle, cijena vozila, transport i svi papiri dosli su 30% jeftinije nego da odem u Zg (sat vremena voznje od Ri) i kupim isti model...

Pa ti racunaj

Korea-Rijeka -30%

Zagreb-Rijeka +30%

To je j.... auto... a ne par tenisica

I onda se nades ti sa postom kako u IT i HRV nemoze bit ista cijena laptopa od 6.000, a ja vozim auto koji kod nas kosta 300.000 kuna za 30% manju cijenu... calculate

17 godina

@hacker-ri

a gdje ti je tata uzeo toyotu?? u tvornici? ili maloprodaji?

30% ?? malo mi je to previse...

ali ok, auto je tamo, u tvornici, jeftin, covjek je cekao auto d adode brodom 3 mjeseca, sam je rijesavao sve papire oko transporta, kontejnera, carinjenja, homologacije, trošarine,...

a šta bi napravio d aje auto došao i da ne prolazi homologaciju?? i da ne moze registrirati auto??

i mislis da po toj logici mozemo sada svi ici na istok kupiti 100 HDD-a i da se to isplati?

imas tu jos jedan moment.. moze ti uvijek netko na carini zalijepiti neku kaznu ili napisati neki prekrsaj i onda te odere po depu... a zasto? zato jer to netko vec uvozi i njega imaju na "platnom spisku" i svakako ce sve napraviti da tebe "unisti"...

sa druge strane.. da li itko odavde uopce zna tko distribuira sve HDD-e na svijetu?!?!? ASBIS!

znaci asbis, kao globalna kompanija, zastupa i distribuira SVE diskove po svijetu!

i kako netko moze biti jeftiniji od njih?? naravno, hg, ve, i sl. maloprodaje nabije neke svoje marze, ali svi kupuju diskove od asbisa...

e sada ako asbis uzima beskonacne kolicine diskova kod proizvodaca (po jako niskim cijenama), mene zanima koliko toga netko od nas mora naruciti u tvornici da bi bio jeftiniji u maloprodaji od, npr. hg, ve, techno,..??

znaci kupis na istoku, dovezes, spedicija, skladistis, carinis, ide u maloprodaju, maloprodaja mora zaraditi, veleprodaja je vec trebala nesto zaraditi,...

samo zelim reci da nije jednostavno usporedivati cijene u hr i vani, niti auta niti bilo cega.. naravno da je alfa 159 jeftinija u it i isplati se otici, kupiti i uvesti... ali je jeftinija jer oni stite svoju proizvodnju, a svi ovi koji dovlace aute izvana imaju svoje troskove koji nisu mali i jos tome moraju i oni nesto zaraditi...

marze na aute nisu velike, vjerujte...

a jos jedan razlog sto ti je auto mozda toliko jeftiniji jest i cinjenica d anasi distributeri moraju otkupljivato ogromne kolicine auta, mjerljivo u mil €, placati carine, trosarine, skladistenje i sl., pa ti u krajnjoj cijeni moraju i dio toga kompenzirati.. nece oni snositi cijeli trosak... a tvoj tata je sam sve radio pa nije imao neke od tih troskova, pogotovo ne u tolikoj mjeri

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sasa kaže...

sa druge strane.. da li itko odavde uopce zna tko distribuira sve HDD-e na svijetu?!?!? ASBIS!

znaci asbis, kao globalna kompanija, zastupa i distribuira SVE diskove po svijetu!

Totalna glupost.

17 godina

@old iggy

asbis je međunarodna kompanija koja ima >30 ureda po cijelom svijeti i sigurno je jedan od najvecih svjetskih distributera hardware-a.

a za ovo nase podrucje europe je sigurno medu top 3...

ili mozda mislis da se jed recro ili microline ili msan mogu mjeriti sa asbisom? e da, nemam nista od njih da ne bi netko pomislio da ih reklamiram

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sasa kaže...

@old iggy

asbis je međunarodna kompanija koja ima >30 ureda po cijelom svijeti i sigurno je jedan od najvecih svjetskih distributera hardware-a.

a za ovo nase podrucje europe je sigurno medu top 3...

ili mozda mislis da se jed recro ili microline ili msan mogu mjeriti sa asbisom? e da, nemam nista od njih da ne bi netko pomislio da ih reklamiram

Woooow, ozbiljno? Belji se

Asbis je jedan od distributera u ovoj regiji, ništa posebno velik u svjetskim okvirima, k tome ne distribuira sve na ovom području.

Kakve veze imaju sa ovim što si napisao:

"sa druge strane.. da li itko odavde uopce zna tko distribuira sve HDD-e na svijetu?!?!? ASBIS!

znaci asbis, kao globalna kompanija, zastupa i distribuira SVE diskove po svijetu!"

Da li se mogu ovi navedeni mjeriti? Ne, a zašto i bi?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice