Može li MBA pokrenuti GTA IV?GTA V ? i tako neke malo bolje igre?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Može.
a oće li biti ok grafika, ne mora biti high?
ako misliš na model i5 1.8ghz,4gb rama i intel 4000 i vjerojatno cijenu od 2000$ onda se ne isplati kupovat
Macovi jednostavno nisu za gaming.
To je kao da nekim super sportskim autom ili nekom elegantnom limuzinom ideš u off road.
I zato ne pomišljaj da ćeš se naigrati, a pogotovo ne sa Airom - koji je prvenstveno ultra prijenosno računalo za dugotrajan rad, prezentacije, za fax recimo i sl.
Nikako za gaming!
Normalno da se ne isplati, ali nije to pitao...
Ja sam igrao na onom modelu 2011 GTA 4 jednom prilikom i radi, ali nije to to ako igraš na 11" i na onoj tikpkovnici. A što se grafike tiče meni je u redu bila, nisam ni ja neki prezahtjevan gamer.
za 2000$ se dobije 1TB,i7,dobra nvidia i 8 gb ram...
Ja sam isto dvojio da uzmem mac ili da složim komp i odlučio sam da složim jer je isplativije. Al čovjek pita hoće li mu raditi, ne pita isplati li se.
Ja sam isto dvojio da uzmem mac ili da složim komp i odlučio sam da složim jer je isplativije. Al čovjek pita hoće li mu raditi, ne pita isplati li se.
Pokušavam mu dobronamjerno objasnit da je apple $ranje i pokušavam mu spasit džep,ali to je njegova volja.....
Pokušavam mu dobronamjerno objasnit da je apple $ranje i pokušavam mu spasit džep,ali to je njegova volja.....
Nemožeš reć da je apple sranje, koristio sam puno appleovih uređaja i svi su odlično napravljeni po mom mišljenju. Druga je stvar što su bezobrazno skupi, ali te nitko ne tjera da kupuješ njihove proizvode.
Nemožeš reć da je apple sranje, koristio sam puno appleovih uređaja i svi su odlično napravljeni po mom mišljenju. Druga je stvar što su bezobrazno skupi, ali te nitko ne tjera da kupuješ njihove proizvode.
Govorim o njima kao o firmi jer proizvodnja iphonea5 kosta 207$ a prodaje se za oko 1200$,ista stvar je i s ostalim proizvodima
207$ djelova, a to sto su placali tisuce radnika, inzinjera, foxconna, to nista jel? I nisu sranje, ali su overpriced i nikome nikad ne bi preporucio apple osim ako ne mare za novac.
Kao prvo iphone u americi dođe 650$(16Gb)-850$(64Gb), ovdje kod nas su napumpali cijenu. Kao drugo to rade svi, uzmi npr galaxy s4 i nije neka velika razlika. I kao treće mogu mu staviti cijenu koliku hoće, ti ga ne moraš kupiti. Apple je za ljude kojima ne znači ništa koja tisuća više-manje ili hoće li mu trajati 3 ili 5 godina.
Otišli smo offtopic malo, uglavnom radit će ti igrice na novm mac airu. Ali da za te novce možeš uzet bolji komp, možeš.
Ako želiš nekakvo ozbiljnije igranje na tankom i laganom laptopu i ako si pun para pogledaj si novi Razer Blade
Kupi, ako ti ne bude po mjerilu, uvijek možeš prodati...
ja ne razumijem. covjek pita jel moze igrati GTA IV-V na macbook air 2013. umjesto da se napise moze/ne moze (meni svejedno) vi $erete po Apple-u i njihovom fasistickom odnosu prema potrosacima. apple je apple, ubuntu je novi apple pa nitko ne $ere protiv njih kad pitaju koja je distribucija super za pocetnika.
imam apple, odlican je, radi stabilnije i bolje od bilo koje windows mashine a oni koji govore suprotno nikad nisu radili na njihovim masinama. to sto oni imaju svoj nacin rada i temelje se na filozofiji nekoj njihovoj, to nije vas problem ako nemate apple. oni koji imaju apple znaju zasto imaju apple. i dosta mi je toga da me ljudi gledaju ko idiota kad izvadim laptop iz torbe jer za bilo kakvo koristenje racunala potrebno je znanje. kolicina znanja varira od osobe do osobe ali ja do sada nisam upoznao niti jednu osobu koja nije trebala apple. onaj tko zna sta mu treba i koliko mu to treba i odluci se na mac i onda, vjerojatno, pita na forumu jel moguce na njemu zaigrat pokoju igricu... ja stvarno ne vidim razlog da se $ere po njemu i njegovom buducem ljubimcu. ljudi moji, njegov odabir. imao on para, nemao para. njegov odabir. ako ima toliko novaca na raspolaganju zasto mu ne bi pomogli kod odabira? recimo, ako planiras igrati igrice razmisli o 15" modelu sa zasebnom grafuljom?
a sto se odgovora na pitanje tice... nemam pojma jel moze GTA ali ja igram LoL na njemu, native client koji je u beti jos uvijek i radi odlicno na minimum postavkama (MBP 13" mid 2012, dakle intel HD4000). za GTA IV/V iskreno nemam pojma ali znam da su dosta zahtjevne i za moj komp bile prije par godina tako da sumnjam da ces uzivati u igranju tih igara na ultrabooku. prije bih ti preporucio neku dobru strategiju ili neku od brojnih MOBA igara.
Hvala svima pogotovo tebi,
Ja sam SAMO pitao ocu li moci upaliti i malo poigrati, nista vise ;) nisam gamer niti slicno, vise bi mi sluzio za uređivanje fotografija.

Upravo tako! Koristim Mac već par godina, ni u ludilu ne pomišljam prelazak na bilo koju platformu. Mac je extra, samo ljudi koji nemaju novca ili ne znam ni ja šta im falil, seru po Mac-u kojeg nikad ni nisu imali. Kako mogu govoriti o nečemu što nisu imali, posjedovali, koristili?!
Trenutno sam u Americi. kupio sam novi Air. Fenomenalan laptop. Dosta brz. E sada nisam neki gamer. Imam PS3 pa se na njemu igram. Ali da ne otvaram temu novu. Imam jos nekih 10 dana fore da vratim Air i da mi vrate novce. Pa bih molio nekog iskusnog Macovca. Kupio sam i7 sa 4 gb rama. E sad ne znam da vratim pa da uzmem novi sa 8gb rama. Ima li smisla. Citam po netu neki kazu da neki ne. Citam i da Mavericks trosi manje memorije.

Trenutno sam u Americi. kupio sam novi Air. Fenomenalan laptop. Dosta brz. E sada nisam neki gamer. Imam PS3 pa se na njemu igram. Ali da ne otvaram temu novu. Imam jos nekih 10 dana fore da vratim Air i da mi vrate novce. Pa bih molio nekog iskusnog Macovca. Kupio sam i7 sa 4 gb rama. E sad ne znam da vratim pa da uzmem novi sa 8gb rama. Ima li smisla. Citam po netu neki kazu da neki ne. Citam i da Mavericks trosi manje memorije.
Mavericks ti nema veze s modelom, to je OS i svima ce se povecati vrijeme trajanja baterije nakon upgradea.
Mavericks ti nema veze s modelom, to je OS i svima ce se povecati vrijeme trajanja baterije nakon upgradea.
? ja o ovome govorim http://appleinsider.com/articles/13/06/12/compressed-memory-in-os-x-109-mavericks-aims-to-free-ram-extend-battery-life . zato ne znam ima li smisla mi da uzimam 8 gb model ili ne.
Imam novi MB Air, i svima ga prepouručam od srca.. :)