Laptop za ured do 5000

poruka: 5
|
čitano: 1.721
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Laptop za ured do 5000

Molio bih vas za pomoć.
Dakle, treba mi novo prijenosno računalo, raspolažem s cca 5000 kn i ovo su nekako preferencije:
- Namjena: rad u uredu: čitanje, rad u office paketu, surfanje, i sl. Funkcionalnost ispred svega - brz sustav i da ne moram čekat masu vremena zbog štekanja aplikacija. Igre / filmovi mi nisu bitni.
- Ekran: ekran cca 15.4 - ako je manji mi ne odgovara jer se niš ne vidi, ako je prevelik onda postaje pretežak i preglomazan.
- Težina: po mogućnosti čim lakši - morat ću ga nosit gore/dole pa ono...
- Tipkovnica: vrlo sam zadovoljan tipkovnicom koju ima moj stari laptop HP NX7400 pa bi mi tako nešto pasalo. Ne volim "gumičare" nego volim čuti i osjetiti tipke pod prstima.
- Baterija: čim duže tim bolje (ali nije krucijalno - važnije su mi gore navedene stvari)

Eto... pa ono... pomozite.
Puno hvala! :)

(Ispričavam se što otvaram zasebnu temu ali, na onom općem threadu nisam dobio niti jedan odgovor pa...)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Laptop za ured do 5000

Za navedene potrebe nema smisla trošiti tolike novce. Najbolje kupiti dobar polovni laptop. Ako je to za firmu, pa se to ne može, biti će odličan onaj najjeftiniji.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop za ured do 5000

Uzmi u obzir ovaj Proobook: http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=2862

Cijena je vise nego korektna za konfiguraciju, a do 5k imas lufta pa ako nemas winse mogu upasti u tu razliku ili se nadoplate jos 2 god garancije. Osobno ga ja koristim, do sada nikakvih problema nemam, tipkovnica je odlicno izvedena, metalizirano kuciste, nije pretjerano tezak i ima anti glare ekran pa ako pozelis i raditi vani na suncu nece biti problema. Jedina razlika između liste spec na netu i prijenosnika kojeg kupis je da kupljeni ima usb 3.0 i nema citac otisaka prstiju. Također se uz prijenosnik dobije i torba pa se nemora tu izdvajat neka lova.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Laptop za ured do 5000

Puno hvala na savjetima!

Upravo sam se za ovaj HPov Probook odlučio. :)

Sad mi dolazi i jedino pitanje je - koji OS da stavim. Nekako bih volio imati XP jer se u njemu najbolje snalazim i nekako mi je najsimpatičniji i volio bih da mi komp čim brže radi u tim jednostavnim operacijama (surfanje, Word, Excel, Adobe reader i sl). Bojim se da bi pod W7 sve moglo štekat. Da li sam u pravu??? Što ib ste vi napravili? Stavili W7 ili XP (pro)?

14 godina
neaktivan
Re: Laptop za ured do 5000
Ishan kaže...

Puno hvala na savjetima!

Upravo sam se za ovaj HPov Probook odlučio. :)

Sad mi dolazi i jedino pitanje je - koji OS da stavim. Nekako bih volio imati XP jer se u njemu najbolje snalazim i nekako mi je najsimpatičniji i volio bih da mi komp čim brže radi u tim jednostavnim operacijama (surfanje, Word, Excel, Adobe reader i sl). Bojim se da bi pod W7 sve moglo štekat. Da li sam u pravu??? Što ib ste vi napravili? Stavili W7 ili XP (pro)?

Defenitivno WIN7, brzo ces se naviknuti. Nema govora o stekanju na takvom laptopu, ne steka niti na upola slabilim.

Ofc.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice