Laptop skljoca

poruka: 6
|
čitano: 3.726
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Laptop skljoca / zuji

Bok

Ne mogu sam dijagnosticirati problem pa ako mi netko moze pomoci.

Laptop je star par godina i jos uvijek je u super stanju. Nedavno sam ga nosio na servis da ga iznutra ociste. To je bilo prvi put da netko rastavlja laptop. Od tada, laptop randomly skljoca / zuji. To se dogadja ako je na neravnoj povrsini, ili ako je nekad cak na stolu ali pritisnem lijevom rukom tipkovnicu.

Kad pritisnem (i drzim) desnom rukom desni dio tipkovnice skljocanja na lijevoj strani nema ili skoro nema.

Zujanje takodjer nije konstantno. Zazuji na 2-3 sekunde prilikom dodira / neravnine pa moze prestat ili se zvuk smanjit.

Ovo random zujanje je postalo jako irititantno. Vec sam jednom rastavio cijeli laptop nakon toga, nije bilo promjene, jos sam ga jednom rastavio napola da bi provjerio sarafe (i zasarafio u smjeru zvijezde bar jedan dio laptopa) ali nije pomoglo.

Jos jedna stvar. Kad sam nakon servisa otvorio HDD poklopac, primijetio sam da hard disk nema sarafa. Znaci, on se utakne u utor, i tako vadi, ali nema sarafi sa kojim ga dodatno pricvrstim kad ga taknem u utor. Da li je to normalno ili moraju biti sarafi? Vidim da ima dva mjesta za sarafe (mozda, ako je to to) ali to bi onda bili nekakvi manji, nestandardni (ne oni koji su na ostalim mjestima na laptopu). Nazalost, ne sjecam se kako je bilo prije servisa.

E sad, da li je ovo skljocanje zbog savinute plastike oko keyboarda (ocito nesto dobro ne prianja), da li je zbog HDDa, da li je zbog krivog nasarafljivanja sarafa.. ili nesto deseto?

Da ponovim - nista ne skljoca/zuji ukoliko je laptop na stolu i nista ne diram.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Laptop skljoca

Koji laptop?Vjerojatno je do HDD-a jer sam i ja imao isti problem samo u PC-u,odnesi ga na servis....

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 17:16 (kivic15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Laptop skljoca

Provjeri disk ovako: http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx

Eventualno može biti neispravan ventilator hladnjaka procesora/grafičke. Ili da hvata kabel.

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Laptop skljoca
191x7 kaže...

Provjeri disk ovako: http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx

Eventualno može biti neispravan ventilator hladnjaka procesora/grafičke. Ili da hvata kabel.

U većine laptopa je s lijeve strane(vent),tako da je vjerojatno hdd ili njegovi sarafi u qrcu...

16 godina
protjeran
Laptop skljoca

Ne vidim cemu da trosim vrijeme na trazenje CRC greski na HDDu ili cega vec. Da HDD ima neke greske onda ne bi doslo do skljocanja kada mehanicki spustim ruku na lijevu stranu tipokovnice/laptopa, i ne bi to skljocanje prestalo ako desnom rukom istodobno pritisnem desnu stranu laptopa/tipkovnice. Pa nija bas da dodirujem sektore na HDDu.

Ventilator ne bi trebao biti, jer sam ga promijenio nedavno. Skljocanje se pojavilo prije promjene ventilatora nakon sto se laptop vratio sa servisa, a nakon sto sam sam promijenio ventilator to nije nikako utjecalo na skljocanje.

kivic15 kaže...

U većine laptopa je s lijeve strane(vent),tako da je vjerojatno hdd ili njegovi sarafi u qrcu...

Je, ventilator je gore lijevo, HDD je u podnozju odnosno oko touchpada. Laptop je Asus.

U slucaju da su sarafi ili "zapeo kabel", na sto da obratim paznju jer sam ga vec jednom napola rastavio samo da provjerim takve stvari, i nisam uspio nista rijesiti. Problem je u tome da laptop bas nije kompaktan, i da za npr. promijenit ventilator ga treba skroz rastavit (maticna, lcd..). To je nekih dobrih sat vremena posla dok pazljivo radim i nekako nemam vise volje da rastavljam i sklapam non-stop bez da znam na sto da se fokusiram jer me vec iscrpio.

Stvar je u tome da mi se cini kao da je tipkovnica odnosno gornji "poklopac" malo u zraku, i ako se to drzi pritisnuto onda su stvari manje-vise ok, a malo je u zraku mozda zbog lagano svinute plastike.. pojma nemam. No mozda to nema veze, mozda negdje nesto zapinje, ne znam. No zujanje/skljocanje je lokalizirano na podrucje oko touchpada, lijeve ruke, tu negdje. Definitivno nije gornji dio tipkovnice, dio uz ekran, dio oko numpada.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.7.2013 21:17 (A_Stranger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Laptop skljoca

Možda ti je zbog te plastike vent na neravnome pa zuji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice